Jump to content

Jonas

Medlemmer
 • Content Count

  5729
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

309 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Rules Of Optimization 1) Don't. 2) Don't Yet (for experts only). Om en tjeneste gjør et eller to kall mot seg selv har ikke nødvendigvis noe å si og optimalisering av et program med konstant kjøretid kan påstås å ikke være hensiktsmessig før det representerer et problem. Det du derimot kan tenke på er de deler som ikke skalerer. Google f.eks. N+1 query problem. (Når det gjelder spørsmålet--hva med å la APIet støtte et argument som indikerer hvorvidt man ønsker å få tilbake relaterte ressurser?)
 2. Hei, Den observante og rutinerte brukeren vil kanskje huske at jeg tidligere programmerte et online-system for salg av billetter, plassreservering, mm. Prosjektet fikk overraskende mange brukere og det var derfor leit å måtte avslutte videreutvikling og vedlikehold. Siden jul har jeg derimot funnet tid til å forsøke igjen og har hittil kommet opp med et system som gjør ca. det samme som det forrige da jeg forlot det. En av forskjellene nå er at hele prosjektet er åpent og jeg har fått sponset tjenere (VPS) av ArcticHost. I likhet med forrige gang, så er jeg svært interessert i å høre hva andre LAN-arrangører har å si om noe slikt som dette, hva slags funksjoner man vanligvis ser og trenger i slike systemer, o.l. Jeg er villig til å strekke meg ganske langt for å lage tilpassede instanser for å tilfredsstille enkelte arrangementers behov. Tekniske nøkkeldetaljer Prosjektet kjører på en stack bestående av Ruby on Rails, mod_passenger, Apache, Postgres og CentOS 5. Kildekoden ligger fritt tilgjengelig på Github. Fork det og lag pull requests! Flerspråklig. (Foreløpig bare oversatt til norsk og engelsk) Arrangementer kan bruke sitt helt eget (sub-)domene, ved å peke det mot vår IP-adresse. (Ta kontakt dersom ønskelig) Hvert arrangement har sin egen sandkasse, i den forstand at man ikke kan navigere fra et arrangement til et annet arrangement eller til forsiden. Integrert med PayPal. (Krever at ditt arrangementer oppretter en bedriftskonto på PayPal og konfigurerer sine API-parametere) Noe arbeid som gjenstår Anskaffelse av SSL-sertifikater. Mulighet for administratorer å dele ut billetter. Print-out av reserverte plasser. For administratortilgang Opprett en bruker og send meg en PM eller elektronisk post. Gå gjerne crazy, forsøk å brekke alt. Skjermbilder Eksempelarrangementet kan vises her. Forsiden til et arrangement. Bilettkjøp til et arrangement. Brukerens billetter til et arrangement. Plassreservering til et arrangement. Kontrollpanel for notifikasjoner til en bruker.
 3. Funderer på det samme. Faglærer i TTM4135 (Informasjonssikkerhet) har uttalt seg og sagt at en trenger 40% riktig på eksamen for å stå, selv om eksamen bare teller 60% av karakteren.
 4. Hei, Jeg er av inntrykk at i en kontraktspant, så kan pantsetter når som helst oppheve pantekontrakten ved å kjøpe tilbake panteobjektet for en sum som tilsvarer pantekravet. Kan panthaver også til en hver tid ønske å oppheve pantekontrakten og inndrive pantekravet? Jeg lurer altså på om muligheten til å oppheve en pantekontrakt er gjensidig, at både pantsetter og panthaver kan velge å gjøre dette.
 5. Det er ikke utenkelig og det heter TDT4120 Algoritmer og datastrukurer.
 6. Jeg synes i hvert fall at Stein Wesenberg virker utrolig dyktig. Har fått anledning til å høre på ham et par ganger og det er alltid utrolig interessant. Tror ikke faget er noe å kimse av, nei.
 7. Overrasket? Opptak innebærer å ta opp personer man skal jobbe tett sammen med i flere år fremover og da vil man selvsagt ikke ha hvem som helst. Hva legger du i 'enkelt å komme inn'? Enkelte gjenger har høyere gjennomstrømning enn andre, grunnet lavere bindingstid og krav til forkunnskaper, hvilket i prinsippet gir deg en høyere sannsynlighet for å komme inn fordi de tar opp flere ved hvert opptak. Men er det alt du vil? Bare komme inn?
 8. Kan vi få saus på denne?
 9. UiO er verstinger på LaTeX, så de havner nok definitivt langt nede på listen.
 10. Jonas

  Kunder på jobben din!

  Jobber i bar på et utested og en lørdagskveld datt samtlige bankterminaler ned pga. linjebrudd hos leverandøren og til slutt sluttet reserveløsning å fungere også. Folk fikk dermed bare betale med kontanter. Fulle gjester tok dette svært lite lett og ble grinete, men ei jente tok kaka og sa til meg «Det synes jeg var skikkelig kjipt gjort av deg.» Med en 100% oppriktig tone og trykk på 'skikkelig'.
×
×
 • Create New...