Jump to content

phnx85

Medlemmer
 • Content Count

  1993
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by phnx85

 1. Nei, 30k var for C1 + C1E. 15k for bare C1E hvis du har C1 fra før høres riktig ut.
 2. Jeg kjørte opp til C1E for et par år siden og da kostet det ca 30k. Dette var riktignok i Finnmark, men det kan da umulig være så mye billigere lengere sør i landet?
 3. Med disse nye reglene er det viktig å holde tunga riktig i munnen ved kjøp/salg av kjøretøy. Kjøpte en snøscooter sent fredags kveld. Vi ordnet omregistrering på nett, fikk ikke ordnet forsikring da det var stengt, men dette skulle ikke være noe problem fordi selger fikk naturligvis heller ikke sagt opp sin forsikring. Mandags morgen ringer jeg og ordner forsikring, selger sier opp sin forsikring, jeg betaler omregistreringsgebyret og får den flyttet over på meg. To dager senere får jeg faktura i posten pålydende 450kr, gebyr for 3 dager manglende forsikring. Forsikringsavtaleloven §7-2 (eierskifte) sier følgende: Men den nye regelen i Bilansvarslova §17 a. (gebyr til Trafikkforsikringsforeningen) sier følgende: Så selv om snøscooteren var forsikret må jeg betale 450kr i gebyr for manglende forsikring
 4. Stod skapet oppreist? Isåfall kan jeg ikke skjønne hvordan skapdøren kan ha truffet så langt oppe på bilen. Den burde ha truffet ved hjulbuen, som normalt sett er det ytterste punktet på bilen. Eller kan det være at dørhåndtaket har truffet bilen? For øvrig ville jeg sjekket om innboforsikringen din, hvis du har, ville dekket dette.
 5. Jeg tipper den siste lederen er for temperaturføler https://elbilforum.no/forum/index.php?topic=29426.msg499665#msg499665 "Forøvrig, Charge amps sin nye kabel (med schuko) har temperaturføler i pluggen."
 6. Helt vanlig feil på Ford Focus, hadde det på min. Det er hastighetsføleren på girkassa som er dårlig og må byttes. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1106505&hl=
 7. Glødepluggene kan også testes uten å demontere de fra bilen ved å måle motstanden i de ved hjelp av et multimeter. Glødepluggene i min A6 2.5TDi skal være rundt 1ohm når de er ok, regner med det er samme på 1.9 da glødepluggene er ganske like. Litt info om testing av glødeplugger: https://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=79819
 8. Har akkurat tatt teorien og i læreboka står det "Tilhengerens tillatte total må ikke være over bilens egenvekt med fører", men ser at boka ble gitt ut i 2009 og pgf 3-13 ble endret i 8 Mars 2011 så da er den tydeligvis utdatert. Men da er det ikke noe problem, det er bare å kjøpe henger med tillatt totalvekt 3500kg
 9. Jeg er på jakt etter biltransporthenger og lurer på hvor stor henger jeg kan kjøpe. Jeg har en Chevrolet Silverado registert som lett lastebil, egenvekt på er ca 3000kg. Reglene for klasse C1E sier at tilhengerens tillatte totalvekt må ikke overstige bilens egenvekt, så maks tillatt totalvekt på tilhengeren er 3000kg Hvis jeg har forstått det riktig kan jeg på grunn av 500kg frimargin trekke en tilhenger med tillatt totalvekt på 3000kg og overlaste den med 500kg (aktuellvekt 3500kg) uten å måtte betale overlastgebyr? Hva skjer hvis jeg trekker tilhenger med tillatt totalvekt på 3500kg (3500kg aktuellvekt) og blir stoppet i kontroll? Enkelte regler er ikke så lett og forstå logikken bak for hvis bilen var registrert som personbil så kunnet jeg lovlig trukket tilhenger med 3500kg tillatt totalvekt. Alternativt kjører jeg opp til CE kan jeg trekke 4500kg (1,5 x bilens egenvekt).
 10. Har desverre ikke så mye fornuftig å komme med, men stå på, ikke gi opp, og hold oss oppdatert på hva som skjer.
 11. Italiensk prototype/konsept bil
 12. phnx85

  Selvinkriminering

  Slik jeg har skjønt det har vi i Norge vern mot selvinkriminering, men gjelder dette også hvis man er vitne og ikke siktet i saken? Jeg tenker på denne saken: http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article10459554.ece Hvis vi ser bort i fra at han har forklart seg uriktig til politiet samt klusset med bevismateriale ved å slette filer fra minnekortet. Kunne han i utgangspunktet nektet å forklare seg og nektet å overlevere kameraet da dette ville inkriminere han siden de kjørte ulovlig?
 13. Jeg er på jakt etter navigasjon/kartplotter programvare til PC med støtte for flyfoto uten internett forbindelse. Nesten som en offline versjon av norgeibilder.no. Alternativt kan program til Android være greit, men det må være mulighet for offline lagring av flyfoto og kart. Noen som har forslag til program?
 14. En god del! I korte trekk bulket begge skjermene forran og tre dører samt ødela bakluke og tenningslås. I tillegg måtte jeg lakkere hele bilen. Ja frykter nok at han skylder penger til mange, da det er flere saker forhold som skal opp under samme rettsak. Skal forhøre meg med politiadvokat i morgen.
 15. For å gjøre en lang historie kort: Bilen min ble stjålet i sommer men ble funnet etter en uke. Via bekjente fikk jeg opplyst navn og telefonnummer på en som forsøkte å selge dekkene mine, noe som ble innmeldt til politiet. Hadde kun ansvarsforsikring på bilen, så fikk ikke noe av skadene dekt av forsikringsselvskapet. Jeg er nå kalt inn som vitne i saken mot han som forsøkte å selge dekkene mine og politiet bekreftet at han var mistenkt for tyveri av bilen min. Hvis han blir funnet skyldig kan jeg rette erstatningskrav mot han? Slik jeg har hørt det eier ikke fyre nåla i veggen, må jeg bare håpe på det beste eller dekker staten et eventuelt krav og krever inn fra han?
 16. Min 1985 Nissan Patrol 3.3TD er sterkt uenig i dette, rundet nylig 410000km. De ruster en del, men mekanisk sett er de solid som fy! En kompis sin 85 Patrol har kjørt ut km-telleren (999999km) og er nå på 50000km. Topp pakkningen på den motoren røk i sommer etter å ha blitt kjørt et par år med ganske høyt turbotrykk.
 17. Vi har ikke noe kontraktsforhold med den andre leietakeren nei. Jeg trodde også det var utleier vi skulle betale strømmen til, men utleier sier dette er et forhold mellom oss og den andre leietakeren, selv om det ikke står spesifiert i leiekontrakten vår. Eneste det står er at vi skal betale strøm. Et annet aspekt er at den andre leietakeren har flyttet ut, så hvem vi skal betale strømmen til nå har jeg ingen anelse om. Den andre delen av bygningen står tom pr i dag. Men det får vi høre med utleier om. For øvrig er garasjen vi leier på 150kvm, den andre leietakeren hadde et lager på 5-600kvm hvor de holdt romtemperatur, så regner med de brukte betydelig mer strøm enn det vi gjør.
 18. Jeg og en kompis leier en garasje/lager som er en del av et større næringsbygg. Vi leier dette i privat øyemed, bruker den til å lagre ting samt skru litt på våre kjøretøy. Leiekontrakten vår sier at vi skal betale strøm, men ikke spesifisert noe mer enn det. Vårt lager har ikke egen strømmåler, det er koblet på måleren til en annen leietaker. Denne leietakeren flyttet ut for to uker siden og krever vi skal betale dem for strømmen vi har brukt. Selvfølgelig skal vi betale for strømmen vi har brukt, vi prøver ikke å vri oss unna det, men kravet deres er helt urimelig! De mener vi skal betale 2500kr pr måned i strøm. Vi har ikke noe varme stående på utenom tiden vi er i garasjen, i gjennomsnitt er vi kankje 2-3 timer om dagen der, og den varmen vi bruker går på gass/parafin. Det går litt strøm til verktøy som drill, vinkelsliper osv, men dette er veldig lite sammenlignet med det største strømforbruker som er belysning. Vi har ikke strømbryter inne hos oss, så lyset har stått på døgnet rundt, men det skal vi ta med utleier. Vi estimerer strømforbruker vårt til ca 900KW timer pr måned. Belysningen trekker ca 750KW timer (58watt x 2 x 9 x 24timer x 30dager / 1000). Vi har tilbudt å betale 900kr pr måned i strøm, men det godtar de ikke. De står på sitt at vi skal betale 2500kr. Etter en del mail fram å tilbake med daglig leder av firmaet viser det seg at de mener vi skal betale 1/4 av strømregningen deres, det er slik de kommer fram til at vi skal betale 2500kr. Noen som har innspill hva vi kan gjøre videre i denne saken?
 19. Har du regnet riktig på lånekostnadene? Koster lånet på Leaf'en bare 4024kr i året, altså 335kr pr måned? Eller har du estimert verditapet og kommet fram til at dette er kostnadene etter at du har solgt bilen?
 20. Jeg og en kompis leier en garasje sammen og vi begge to står på leiekontrakten. Jeg tok kontakt med Gjensidige for å høre om mine forsikringer dekker garasjen eller om jeg trengte egen forsikring på den. Min innboforsikring dekket inntil 50000,- ved tyveri, så lenge garasjen er låst og kun jeg har tilgang til den. Jeg kunne tegne egen innboforsikring på garasjen for å få dekket høyere verdig. Problemer er at vi er to stykker som leier sammen. Han jeg snakket med hos Gjensidige mente at jeg antageligvis ville få avslag ved et eventuelt oppgjør. De hadde heller ikke noe produkt som ville dekke vårt behov. Dette kan da umulig være en unik problemstilling? Hvordan gjør andre som leie garasje sammen?
 21. Jeg har brudt vegtrafikkloven §17 og kan beroe deg med at dette var ikke noe problem da jeg søkte visum tidligere i år. Når du søker visum skal du svare nei på "Har du noen gang blitt arrestert eller dømt for en kriminell handling som involverte moralsk forfall eller en kriminell handling relatert til narkotiske midler". Nøkkelordet her er "moralsk forfall". Brudd på vegtrafikkloven §17 er ikke moralsk forfall.
 22. Det stemmer at du trenger et sett med høyre gjenger, stemplet skal skrues med klokken. Den siste du linket til vil fungere helt fint. Når du skrur stempelet inn pass på at gummibelgen ikke sitter fast i stempelet, gjør den det vil belgen revne. Holdt på å gjøre den tabben første gangen jeg byttet bremseklossene på min A6. Hvis den sitter fast er det bare å bruke et lite flatjern (eller lignende) til å løfte kanten av belgen og sprute litt WD40 under den. Litt vanskelig å forklare men du skjønner når du begynner å skru.
 23. Bra poeng. Men hvis de graver på kryss og tvers kan de potensielt si nei til enhver utbygging, beplanting osv. av tomta i all framtid. Du kan si opp avtalen. Hvis VF bygger ut fibernett til naboer og du sier opp avtalen, kan de da fremdeles nekte utbygging på området hvor kablene ligger?
×
×
 • Create New...