Jump to content

Torbjørn

Medlemmer
 • Content Count

  6068
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 :)
 1. Spørsmålet er vel fremdeles litt åpent for hvordan full-lisenskostnadene vil bli. Jeg tipper på blodpriser en stund til. Men, jeg kan selvfølgelig ta feil. Denne oppgraderingen er gratis ja, og der får ikke alle DVD-vedleggsprogrammet gratis. Hva koster så Windows 10 i webshop'en om 1 år, når tilbudet om gratisoppgradering er borte. Jeg tipper som nevnt på fortsatte blodpriser liknende det vi har sett i en årrekke. Man kan eksempelvis få andre OS helt gratis (noen som nevnte Linux). I Linux har man DVD-støtte også helt gratis. En produsent som er åpen om at den tar bort et reelt bidrag til kostpris gjør det på alle måter bedre. Da kan vi finst vurdere den endelige prisen opp mot det faktum at den ikke lenger inneholder dvd-avspiller-lisens. En diff på 135 kr gjør antagelig lite med inntrykket ditt av lisensprisen som en blodpris. I Windows 10 er også DVD avspilling helt gratis, fikk du ikke med deg det? Det er isåfall artikkelforfatters feil. Det er i hovedsak pga hans idiotiske vinkling av denne saken som gjør at forumtråden til artikkelen nå har passert 5 sider. Noe vi premierer med fortsatt kverrulering om spissfindigheter rundt saken. Gjør som andre her har sagt og les dine IT-nyheter et annet sted.
 2. Skjerp dere kommentatorer. Microsoft tar bort en kostnad for noe som ingen vil ha, og som inten trenger, og med det gjør de lisensen billigere? Det er da vinn-vinn for alle parter.. Til Anders Artikkelforfatter: Dust. T.
 3. Hei og takk for svar, beklager sen oppfølging fra meg. (trodde jeg skulle fått et epostvarsel når jeg fikk svar i min tråd) Så langt har jeg bokført det slik du beskriver i alt 2, det beløpet jeg ble trukket på visakortet har jeg ført på D6550, deretter lagt inn postens utlagte MVA på D2710 og gebyrer på D7700 et sted. Jeg kunne tenkt meg å fått inn diffen fra 25% av D6550 mot D2710 slik at jeg kan kontrollere innkjøp innenfor mva-loven mot totalen på D2710 T.
 4. Et kjapt spørsmål til - hvis jeg vil legge inn en post i regnskapet for å likevel balanser disse tallene (forventet grunnlag for mva), hvilken konto kan jeg bruke da? altså en inkommende Moms kreditert mot noe annet en bank, med et justeringsbeløp som utgjør diffen det er snakk om her. Eller vil dette være dårlig praksis?
 5. Hei, har kjøpt inn et tastatur fra utlandet (UK). Jeg betalte med visakort og hentet pakken på posten. På posten måtte jeg betale det posten hadde lagt ut for moms på produktet. Kjøpet er gjort i GBP, og jeg har blitt trukket i NOK i banken for dette (som vanlig) Dette viser seg imidlertid at momsbeløpet jeg betalte på posten, ikke er 25% av det beløpet jeg trukket for i NOK. Har posten brukt standardsatser for den dagen da de beregnet moms? (antagelig) Og hva skal jeg føre i regnskapet? Slik det er nå har jeg ført beløpet jeg ble trukket i på visakortet som kjøpsprisen, og jeg har lagt inn momsbeløpet jeg betalte til posten som innkommende moms på dette kjøpet Men dette er altså ikke 25% (noen prosentpoeng lavere) Skal jeg likevel føre inn disse to tallene og etterbetale den ekstra momsen jeg tilsynelatende er skyldig? Eller skal jeg legge inn en kjøpspris som matcher 25% av det jeg har betalt i moms for å gjøre det enkelt? (jeg bryr meg ikke personlig nevneverdig om denne lille differansen) T.
 6. Firmwaren skal kun skyffle data fra disk til en databuss og tilbake igjen, den ser aldri noe nettverksinterface, det er kun kreative hack ala den beskrevet i bloggen linket over som får gjort noe reell skade sånn sett. (Og det kan man sikre seg mot ved å kryptere disken sin) Eller finns det mekanismer for å installere ting fra firmware over i os'et sitt? Da burde det synes i prosesslister el.
 7. Innfallsvinker var vel ikke akkurat lik utfallsvinkel over det speilet der?
 8. Hahaha, godt poeng +1 Ser ikke helt poenget når det er snakk om å filme gjennom lydtett glass? "rekonstruere gjenkjennbar tale kun ved å analysere et videoklipp hvor en potetgullpose hadde blitt filmet gjennom lydtett glass" Poenget er å ha enda en hest å ri på. I en aktuell situasjon vil de helt sikkert ha mange ressurser i bruk, et kamera på chipsposen, et på planten, mikrofoner her og der, telefoner som avlytter fra lommer, hensikten er at summen av disse til sammen gir et så bra som mulig lydbilde, uten at noen av enkeltkomponentene trenger å være perfekt.
 9. Det største problemet blir garantert skytegale amerikanere. Festens høydepunkt blir garantert når dronene flyr forbi og gjestene kan dra frem gønnerne sine. Evt. verten stiller med et par ekstra rifler med avansert sikte.
 10. Det hjelper lite hva OS'et gjør når *firmwaren* på komponentene i maskinen din er kompromitert. * Nettverkskortet rapporterer til NSA på egenhånd * Harddisken lagrer passordene dine * Mulighetene er uendelige hvis man har ressurser etc.
 11. Ikke glem at man har langt færre distraksjoner i et slikt begrenset system. I en eksamensperiode i gode gamle dager måtte jeg blokkere utadgående trafikk til hw.no i firewallen(!) Jeg er langt mer produktiv foran pc hvis jeg sitter på et fly f.eks uten nett, eller på hytta uten nett, og med alle spill avinstallert. Bare se nå, sitter på hw.no i arbeidstiden
 12. Husk at det dreier seg om tro i begge leire. En vitenskapsmann gjør et vitenskapelig forsøk og trekker en konklusjon. Han generaliserer utfra dette og tror at det gjelder generelt (som en vitenskapelig lov eller teori eller hypotese) da inntil det blir motbevist. En kreasjonist (eller en kristen-konservativ i forkledning) leser en bok eller hører på sin prest og tror at det han hører er sannheten. Vitenskapsmannen har en formening om at dette ikke er samme type tro så for han er det ingenting å diskutere. Men kreasjonisten har ikke det. Dette er en og samme måte å tro på, så for han er dette et religiøst spørsmål. Problemet er at begge leire har radikalt forskjellig metodikk. Kreasjonisten går ut og former verden etter sitt kart. (bibelen eller et annet religisøst verk) Vitenskapsmannen går ut og former sitt kart etter verden. Så for han er det religisøe aspektet uintersesant. De som ønsker å diskutere dette (jeg gjør det egentlig ikke), må være klar over at man ikke kan bruke vitenskapelig sjargong eller metodikk overfor den andre leiren, for de ser det som at du trer din tro over hodet på derse tro. Det er og blir et spørsmål om følelser og metodikk, ikke sant og galt eller vitenskapelig bevisbarhet
×
×
 • Create New...