Jump to content

phnx85

Medlemmer
 • Content Count

  1993
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

About phnx85

 • Birthday 06/11/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Nei, 30k var for C1 + C1E. 15k for bare C1E hvis du har C1 fra før høres riktig ut.
 2. Jeg kjørte opp til C1E for et par år siden og da kostet det ca 30k. Dette var riktignok i Finnmark, men det kan da umulig være så mye billigere lengere sør i landet?
 3. Med disse nye reglene er det viktig å holde tunga riktig i munnen ved kjøp/salg av kjøretøy. Kjøpte en snøscooter sent fredags kveld. Vi ordnet omregistrering på nett, fikk ikke ordnet forsikring da det var stengt, men dette skulle ikke være noe problem fordi selger fikk naturligvis heller ikke sagt opp sin forsikring. Mandags morgen ringer jeg og ordner forsikring, selger sier opp sin forsikring, jeg betaler omregistreringsgebyret og får den flyttet over på meg. To dager senere får jeg faktura i posten pålydende 450kr, gebyr for 3 dager manglende forsikring. Forsikringsavtaleloven §7-2 (eierskifte) sier følgende: Men den nye regelen i Bilansvarslova §17 a. (gebyr til Trafikkforsikringsforeningen) sier følgende: Så selv om snøscooteren var forsikret må jeg betale 450kr i gebyr for manglende forsikring
 4. Stod skapet oppreist? Isåfall kan jeg ikke skjønne hvordan skapdøren kan ha truffet så langt oppe på bilen. Den burde ha truffet ved hjulbuen, som normalt sett er det ytterste punktet på bilen. Eller kan det være at dørhåndtaket har truffet bilen? For øvrig ville jeg sjekket om innboforsikringen din, hvis du har, ville dekket dette.
 5. Jeg tipper den siste lederen er for temperaturføler https://elbilforum.no/forum/index.php?topic=29426.msg499665#msg499665 "Forøvrig, Charge amps sin nye kabel (med schuko) har temperaturføler i pluggen."
 6. Helt vanlig feil på Ford Focus, hadde det på min. Det er hastighetsføleren på girkassa som er dårlig og må byttes. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1106505&hl=
 7. Glødepluggene kan også testes uten å demontere de fra bilen ved å måle motstanden i de ved hjelp av et multimeter. Glødepluggene i min A6 2.5TDi skal være rundt 1ohm når de er ok, regner med det er samme på 1.9 da glødepluggene er ganske like. Litt info om testing av glødeplugger: https://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=79819
 8. Har akkurat tatt teorien og i læreboka står det "Tilhengerens tillatte total må ikke være over bilens egenvekt med fører", men ser at boka ble gitt ut i 2009 og pgf 3-13 ble endret i 8 Mars 2011 så da er den tydeligvis utdatert. Men da er det ikke noe problem, det er bare å kjøpe henger med tillatt totalvekt 3500kg
 9. Jeg er på jakt etter biltransporthenger og lurer på hvor stor henger jeg kan kjøpe. Jeg har en Chevrolet Silverado registert som lett lastebil, egenvekt på er ca 3000kg. Reglene for klasse C1E sier at tilhengerens tillatte totalvekt må ikke overstige bilens egenvekt, så maks tillatt totalvekt på tilhengeren er 3000kg Hvis jeg har forstått det riktig kan jeg på grunn av 500kg frimargin trekke en tilhenger med tillatt totalvekt på 3000kg og overlaste den med 500kg (aktuellvekt 3500kg) uten å måtte betale overlastgebyr? Hva skjer hvis jeg trekker tilhenger med tillatt totalvekt på 3500kg (3500kg aktuellvekt) og blir stoppet i kontroll? Enkelte regler er ikke så lett og forstå logikken bak for hvis bilen var registrert som personbil så kunnet jeg lovlig trukket tilhenger med 3500kg tillatt totalvekt. Alternativt kjører jeg opp til CE kan jeg trekke 4500kg (1,5 x bilens egenvekt).
 10. Har desverre ikke så mye fornuftig å komme med, men stå på, ikke gi opp, og hold oss oppdatert på hva som skjer.
 11. Italiensk prototype/konsept bil
 12. phnx85

  Selvinkriminering

  Slik jeg har skjønt det har vi i Norge vern mot selvinkriminering, men gjelder dette også hvis man er vitne og ikke siktet i saken? Jeg tenker på denne saken: http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article10459554.ece Hvis vi ser bort i fra at han har forklart seg uriktig til politiet samt klusset med bevismateriale ved å slette filer fra minnekortet. Kunne han i utgangspunktet nektet å forklare seg og nektet å overlevere kameraet da dette ville inkriminere han siden de kjørte ulovlig?
 13. Jeg er på jakt etter navigasjon/kartplotter programvare til PC med støtte for flyfoto uten internett forbindelse. Nesten som en offline versjon av norgeibilder.no. Alternativt kan program til Android være greit, men det må være mulighet for offline lagring av flyfoto og kart. Noen som har forslag til program?
×
×
 • Create New...