Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+312

Leser HP-serien for sikkert åttende eller niende gang ^^, men tenkte jeg skulle komme meg ut av gamle vaner og bare starte øverst i Anbefalingstråden og jobbe meg nedover. Tenker Raymond E Feist blir førstemann.

Lenke til kommentar

Leser 'A Feast for Crows' som er bok nummer fire i serien 'A Song of Ice and Fire' av George R. R. Martin. Høres kanskje litt generisk fantasy ut, men minner mer om en historisk drama, ala Rosekrigene.

 

Jeg liker serien - i tillegg til at kvaliteten på historien, språket og karakterene er så god - fordi den har en mangel på sensur i beskrivelsene som få andre bøker har. Det er en brutal og voldsom verden. Mange hovedkaraterer dør på grusom måte. Ting som sex, nakenhet, massevoldtekt, barnemord, incest, vold og annen grusomhet blir skildret med jevne mellomrom. De fleste karakterene har negative sider såvel som positive, og en blir stadig utfordret i sitt syn på flere av hovedpersonene. Og personer som tidlig i historien blir fremstilt som uspiselige slemminger, blir senere sentrale karakterer som er med på å drive historien videre.

Lenke til kommentar

Ble nettopp ferdig med Greven av Monte Christo. Til tider kanskje litt for fantastisk, men for det meste var dette en del av sjarmen, og alt i alt har det vært den beste romanen jeg har lest på minst et år. Jeg likte den så godt at jeg vil fortsette med Dumas og lese De tre musketerer som neste bok.

Lenke til kommentar

Akkurat startet på Ken Follett`s nye bok "fall of the giants"

Skal bli en trilogi, med utgivelser 2010,2011 og 2012.

Handler om flere familier som vikles inn i hverandres skjebner.

Trilogien vil spenne over flere generasjoner med de samme familiene.

Etter å ha lest 100 sider så føler jeg for å mure meg inne, sende kjerring og unger vekk, kjøpe snus og kaffe som varer lenge nok til å bare lese til jeg er ferdig. Og deretter vente på neste del.

Forteller evnen til Follett er for meg helt fantastisk. Med et relativt stort person galleri og en handling som veksler mellom, husmor erotikk, spenning, tragedier, krig, urettferdighet og hevn så er dette for meg noe av det bedre Follett har skrevet.

 

Anbefales!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Folletts romaner virker i utgangspunktet som "lett" litteratur - de kunne, ved første øyekast, vært bøker utgitt i pocketutgave sammen med månedes utgave av Vi Menn eller FHM: De handler tross alt om det samme. I hvert fall mye av det samme: Historie, krig, sex, damer, spioner og andre verdenskrig. Forskjellen er bare at Follet skriver eventyrlig godt. Jeg har knapt lest bøker mer spennende. Og det er ikke bare ren og cheap spenning - historiene er komplekse og gjennomtenkte, med forfriskende twists og et herlig driv - og selv om begrepet "page-turner" ofte assosieres med en spennende men lett og overfladisk bok, kan det på beste måte brukes om Follett. Der for eksempel Dan Browns kapittel-cliffhangers tidvis virker påtatte og irriterende, skriver Follett spennende på en naturlig måte.

 

Jeg har ennå ikke begitt meg ut på World Without End. Verdt å sjekke ut? Pillars of the Earth var i hvert fall klasse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...