Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ble noen andre boller i ovnen av å bruke den nye klienten ja.

Men igjen noe forvirrende informasjon på hjemmesiden deres.

 

EPPD CPU + GPU = ~20000

 

Kanskje sette som mål å komme opp på topp 100 på HW igjen før jul.. :p

Varmer i allefall veldig bra ... ci7 stock 2,6GHz, kjøres på 4GHz

Lenke til kommentar

Kan noen utdype (dersom det ikke allerede er diskutert) dette om hvorvidt allmennheten får direkte glede, og da mener jeg DIREKTE av dette?

 

Altså hvor mye krumspring gjør de som forvalter resultatene for å tjene seg noen ekstra slanter, og hvor mye går dette f.eks. ut over mindre tilgjengelighet for f.eks. kreftbehandling når man kommer på sykehus?

 

Jeg vil jo tro at de kan finne ut nye ting om f.eks. kreft gjennom dette, men vil lisensiering av funn gjøre bruken av medisiner så dyre, at man fremdeles skal leve i steinalderen 100 år til framover på la oss si norske sykehus hvor staten ikke tør å ta seg råd til det aller nyeste.

 

Selv om norske sykehus tar seg råd til mye dyr behandling, så går det jo alltid en øvre grense for hvor mye penger de kan ta seg råd til, f.eks. hva angår kreftbehandling.

 

Og konklusjonen min blir da:

At jo nærmere et "OPENSOURCE"-opplegg resultatene presenteres og lisensieres jo dessto bedre for allmenheten.

 

Og selvfølgelig unner jeg de som finner opp "hjulet" noe fortjeneste. Det koster jo også penger å drive med forskning. Men, dersom "jeg" skulle finne på å delta på Folding@Home så forventer jeg at litt av "kaken" i form av resultatene, f.eks. behandlingsalternativer for kreft drysser tilbake på meg når jeg blir syk.

 

Eller om noe helt annet enn kreft. F.eks. om de finner andre anvendelser av proteiner til produksjon av et eller annet f.eks.

 

Nå blir dette ganske feil å sammenlikne. Men:

Vi vet at man kan stappe en bit DNA eller var det RNA eller noe sånn inn i en bakterie så den produserer insulin, eller var det sitronsyre?

 

Uansett, så ønsker jeg meg da bittelitt rimeligere insulin eller sitronsyre på markedet.

Endret av G
Lenke til kommentar

Kan noen utdype (dersom det ikke allerede er diskutert) dette om hvorvidt allmennheten får direkte glede, og da mener jeg DIREKTE av dette?

 

Alt de gjør blir blogget her, både det som går på det medisinske og hva angår problemer med selve foldingen / og egne servere: http://folding.typepad.com/ Bla deg bakover.

 

Kan vel også nevne at det deltar forskere ved universiteter fra hele verden rundt.

Lenke til kommentar

Kjapt spørsmål som eg ikkje fann svaret på i fyrsteposten: kor mykje nettverkstrafikk er det som går når ein køyrer F@H?

 

FAH laster først ned en workunit som den skal arbeide med. Avhengig av hva slags parametre du folder med (om du har en svært kraftig maskin eller en normalt kraftig maskin) så er ikke dette snakk om noe stor belastning på nettet. Etter at den har prosessert enheten blir denne returnert.

 

Jeg kan ikke svare på hvor stor alle enhetene er, men mine to siste enheter hadde en nedlastingsstørrelse på 530KB og opplastet var den på 1,4MB. Dette er den totale trafikken for i går.

Lenke til kommentar

Kom over denne og dette hørtes spennende ut! I og med at jeg har en PC/server stående på 24/7 uten for stor belastning så kan jeg jo hjelpe til litt med å ha noe slikt kjørende.

Men var flere forskjellige nedlastninger og guider. Skjønte ikke helt hva og hvilke jeg skal følge osv.. En liten dummy setup guide hadde vært fint om noen gidder ta seg tid til å vise meg! : )

Lenke til kommentar

Kom over denne og dette hørtes spennende ut! I og med at jeg har en PC/server stående på 24/7 uten for stor belastning så kan jeg jo hjelpe til litt med å ha noe slikt kjørende.Men var flere forskjellige nedlastninger og guider. Skjønte ikke helt hva og hvilke jeg skal følge osv.. En liten dummy setup guide hadde vært fint om noen gidder ta seg tid til å vise meg! : )

Det enkleste er å laste ned fra denne siden http://folding.stanf...nglish/HomePage Velg "Windows All Versions" hvis det er Windows du har på serveren, hvor installasjonen leder deg gjennom alt og du får valget mellom å kjøre CPU, GPU, eller begge.

 

Legg inn det navnet du folder under, 37651 for laget og du er i gang.

 

Før du starter installasjonen må du hente deg et passkey number her: http://fah-web.stanf...n/getpasskey.py som du oppgir under installasjonen. Bonus oppnås så etter 10 leverte WUer, men uten passkey får du ingen bonus.

Endret av -alias-
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Men, dersom "jeg" skulle finne på å delta på Folding@Home så forventer jeg at litt av "kaken" i form av resultatene, f.eks. behandlingsalternativer for kreft drysser tilbake på meg når jeg blir syk.

 

Jeg kan ihvertfall si èn ting med 100% sikkerhet, og det er at hvis folk skal ha slike holdninger som deg, så blir det ihvertfall lite som "drypper tilbake på deg". Dette er enkelt: enten folder du fordi du bryr deg om "hele menneskeheten", eller så driter du i å folde fordi du mener at du ikke er en del av den enheten.

Skal alle tenke som deg så blir det ikke foldet en eneste WU.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tror ikke han mente det så bokstavlig i at han ville ha noe personlig. Følte det var mer ett spørsmål om resultatet går til alles beste eller noen sentrales lommebok. Uansett hva en finner er det jo flott at en bidrar til å oppdage noe, men kan ikke akkurat si at det er en egoistisk tankegang at han ønsker at alle skal kunne dra nytte av det.

Lenke til kommentar

Sannsynligvis blir det også resultater av denne forskningen. Det vil kanskje bety at en gang i fremtiden kan du behandles for kreft pga din innsats med folding.

 

Men du må anse dette som veldedighet, du kan ikke forvente noe tilbake, annet enn en god følelse om at du tar ansvar.

 

Det er allerede kommet resultater av Folding@Home. Over 100 vitensakpelige aritkler har blit publisert som et direkte resultat.

 

Jeg skjønner selvfølgelig hva du mener, men det er viktig at folk vet at dette (foldingen) allerede har gitt resultater.

Lenke til kommentar

Jeg kan ihvertfall si èn ting med 100% sikkerhet, og det er at hvis folk skal ha slike holdninger som deg, så blir det ihvertfall lite som "drypper tilbake på deg". Dette er enkelt: enten folder du fordi du bryr deg om "hele menneskeheten", eller så driter du i å folde fordi du mener at du ikke er en del av den enheten.

Skal alle tenke som deg så blir det ikke foldet en eneste WU.

Hvis du faktisk leser hva han skriver, er det jo tydelig at han nettopp ØNSKER at forskningen skal komme alle til gode, og at det han IKKE ønsker, er å folde for at en eller annen gjeng skal lage patenterte, dyre medikamenter som ikke alle får tak i. Om nå ønsket om at det skal vær tilgengelig for alle skyldes at han ønsker at det også skal være tilgjengelig for ham, synes jeg ikke akkurat det fordrer noen moralsk indignasjon.

 

Snakk om å snuble i hestepærene (eller leseevnen) og kjøre hodet fast i hesteræva i forsøket på å sette seg på sin høye hest...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...