Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det finnes noen sånne, dessverre.

 

Faren min lærte meg tidlig i øvelseskjøringsperioden at det er lurt å gi et par blink til høyre for å vise at man vil slippe bilen bak forbi når man ser det er en klar, rett strekning. Gjorde det på langkjøringen, til skryt fra kjørelæreren som sa at han aldri hadde opplevd at en elev har gjort det før. For øvrig en lærer med 10 års erfaring. Skulle ønske det faktisk var noe folk lærte på kjøreskolene, men allikevel er det jo uansett bare common sense å gjøre det.

Lenke til kommentar

Pleier gjøre det selv. Ikke at jeg vanligvis har behov for det, men av og til har man jo folk som synes 85 (og da mener jeg 85, ikke på speedometeret) ikke er bra nok i 80-sonen. Like greit å få dem forbi, og ikke minst en veldig hyggelig gest.

 

Tror forresten det ble nevnt på min kjøreskole at en kunne gjøre det. Av kjørelærer altså.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å bremse litt ned å blinke til siden er smart ja. Da unngår du farlige situasjoner, og personen bak deg vet at du lar ham kjøre forbi.

Eventuelt å kjøre inn på en bussholdeplass. Irriterer meg når folk på moped/scooter og traktor ikke gjør dette. Når du har 40 biler etter deg burde du kanskje ta hintet.

Lenke til kommentar

Problemet er at enkelte billister feiltolker det signalet.

Enkelte ganger så blinker man for at man skal svinge av veien også.

 

Derfor pass alltid på at det er forsvarlig å ta forbikjøring. Se om sikten er klar, se opp for kryss og evt svinger med dårlig sikt.

Ikke forvent at det 100 % er trygt å ta forbikjøring om føreren foran deg blinker litt til høyre.

Lenke til kommentar

Pet peeve:

Når jeg til fots krysser veien på steder som ikke er direkte beregnet på det, er det ganske ofte at noen som kommer mot meg skal gasse opp litt ekstra for å gi meg en "lærepenge". Det er spesielt to grupper bilister som driver med dette, drosjesjåfører og de som kjører dyre tyske biler. Kan dere ikke bare gi faen? Jeg har faktisk lov til å krysse veien (nesten) hvor pokker jeg måtte ønske så lenge jeg ikke er til hinder, og det utløser ingen fullmakt til å bryte fartsgrensen eller kjøre på meg. Er dere misunnelige fordi dere har bil og jeg har sko? Hva er problemet?

Endret av Isbilen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Irriterende situasjon i et smalt boligområde nå nettopp. Kommer kjørende bortover veien, som akkurat er bred nok til at to biler kan passere hverandre. Møter så en bil med blinklys til venstre, som kjører så sakte at jeg oppfatter det som at den skal stoppe for meg. Den har jo vikeplikt. Dette velger den dog å ikke gjøre, og så vi havner i en situasjon hvor en av oss må rygge for at vi skal komme oss videre.

 

Jeg rygget, så han kom seg dit han skulle, med en langefinger som takk.

Lenke til kommentar

Ikke bra Hanske ^^.

 

I dag kjørte jeg i 50 i en femti sone, kommer da en bil ut ifra en sidevei noe som medfører at jeg må ned i 20 KM! Hadde ikke vikeplikt for bilen, dermed tuter jeg.

 

Så hva gjør idioten da? Joda, bremser også ligger han under fartsgrensen hele tiden. Fikk kjørt forbi idioten av en eldre kar etter to minutter men fy deg!

Lenke til kommentar

Jommen er det lite respekt fra bilistenes sin side når disse kjører igjennom et anleggsområde.

Ikke holder dem 50 som skiltingen sier at de skal.

Dem bryr seg ikke om at det står en person midt ute i veibanen og jobber. Dem legger seg ikke lenger ut enn de må.

Ikke viker de heller når jeg skal snu en 30 tonns graver rundt så jeg må jo vente til det ikke er trafikk før jeg kan gjøre dette.

 

Det frister å huke tak i en av kjeglene og kaste i fronten på neste bil som kjører som en idiot forbi plassen her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I går kjørte jeg fra Trondheim sentrum ut mot Ranheim langs Innherredsveien. I lyskrysset på Rosendal, fikk jeg grønt lys, og startet å kjøre, men det er fortsatt fire biler som skal svinge av (nå på rød pil) som gasser på og skal følge på de som rakk det. Jeg tuter, og får 2 fingre tilbake. Fy faen. Lyskrysset bytter ofte lys, og man står maks 2 min og venter på nytt grønt lys. Er det rødt før du krysser stopplinja, skal du STOPPE.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

I dag hadde jeg en fin en. Er et sted jeg henter ting med lastebil. Det er i et boligfelt, men siden vi er der relativt ofte er det satt opp Parkering Forbudt-skilt på stedet vi parkerer bilen langs et fortau. Her hadde noen i dag prestert å parkere to biler, selv om det er 200m ledig fortau å parkere langs på begge sider av Parkering Forbudt-sonen. Hvorfor? Fordi det var 5 meter lengre å gå til døra deres om de parkerte lovlig...

 

De ble sure når en nabo viste meg hvor de bodde og, sånn at de måtte flytte dem. Herrejesus altså.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...