Gå til innhold

Prosjekt nr 2 (oppdatering 27.02. 2005!)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

WOW!!

 

Hvordan har den siste, rivende, utviklingen i prosjektet ditt klart å snike seg vekk rett under nesa mi karamba? :hmm:

 

Dette blir jo skikkelig gøy ettervert, den motoriserte løsningen på luka satte virkelig minnene igang med å spinne. Husker jeg lekte meg MYE med de små 3 V der, du fant dem i alt fra "gående" dukker til Racerbiler i byggesett.

 

Stå på karamba, vi vil se mer slikt, du er en inspirasjonkilde for alle oss andre! :dremel:

Endret av DrSpawn
Lenke til kommentar

Et par bilder..eller fire, faktisk.

 

Det har ikke blitt så mye tid til pc-bygging i det siste, men litt har jo blitt gjort.

 

De røra jeg nå skal bruke til bein var litt hardere enn jeg hadde regna med. Syrefast stål er tungt å jobbe med på stuegulvet! Jeg klarte faktisk å ødelegge to borr i prosessen. Det gikk imidlertid bedre etterhvert.

 

Før jeg la glassfiberen, satte jeg inn et par braketter til å feste beina på:

 

 

bein11.jpg

 

 

Det var jo ingen problemer med å få festa de beina jeg opprinnelig hadde tenkt å bruke. Firkantrør var det jo bare å skru fast i korrekt vinkel. Disse nye rørene derimot var litt vanskeligere. Jeg fant jo ut at jeg ville tre braketten ned i røret. Selv om jeg gjorde det, og laga to hull til skruer, ville beinet sitte skikkelig fast. Jeg fant tak i en liten trestang som hadde den samme diameteren som rørets innside, og laget til små festeklosser. Sporet over midten er laget for å gi plass til braketten.

 

 

bein10.jpg

 

 

Tok et lite bilde mens jeg plasserte beina på plass for å teste. Som dere kanskje ser, var det bakerste beinet ikke helt på plass når jeg tok bildet. De er heller ikke skrudd fast.

 

Bildene viser i alle fall litt hvordan de nye beina vil ta seg ut på ... (er fortsatt usikker på hva jeg skal kalle saken - hehe!) Jeg synes at de nye beina ble mye bedre enn det jeg egentlig hadde tenkt.

 

 

bein12.jpg

 

 

Overflaten er jo enda ugjevn og stygg, men den er jo heller ikke ferdig. Jeg tenkte at det kanskje var lurt å få ferdig endel "småting"

først.

 

 

bein13.jpg

 

 

(jeg holder fortsatt på...)

Lenke til kommentar

Nei og nei... har du kverka stangen til langkosten i huset, nå? Det blir nok reprimande på deg, ja! :S

Men hu og hei så bra det blei! Stor forbedring utseendemessig med den nye løsningen på bena. De passer inn perfekt. Jeg stusset litt da jeg så bildene av de første bena, nemlig. Alt annet virker så gjennomtenkt i loggene dine - og dermed desto lettere å få øye på noe som er mer på mitt nivå ;)

 

Vet ikke helt hva slags finish den får til slutt, men sånn den ser ut nå, med luftinntak og alt, så minner den om nettopp det - luftinntak til noe. Det er nesten som om man ser for seg hele klossen på panseret av en muskelbil. Kanskje du kan hente inspirasjon til navn derfra? Supercharger, Chargercase, Turbo-et-eller-annet.

 

Keep on!

Lenke til kommentar

Det siste beinet viste seg å være litt for kort, så jeg har nå laget et nytt. Når det er på plass tror jeg at jeg må forsøke å fylle det med litt hw for å teste...

 

Bryterpanelet.. (hullet i midten skal jo dekkes av vanntanken) Jeg står litt fast akkurat der. Elektronikken sluttet å virke etter at jeg "fikset" en ting :cry: . Jeg tror kanskje at jeg har funnet ut hvilken del som er defekt. Jeg har over middels tro på at jeg skal komme over problemet. Dersom det skulle vise seg at det blir for vanskelig, må jeg ta kontakt med en kamerat som har full kontroll på elektronikk (i motsetning til meg som er på et "prøv og feil i blinde"-stadium).

 

Forhåpentligvis er neste update ikke så langt unna.

 

Etter at jeg kjøpte litt hw "forsvant" jeg jo litt. Kombinasjonen av nytt skjermkort, DC Final og testing på gamlemaskina (med de selvfølgelige konfigurasjonsproblemene) tok litt tid!

Lenke til kommentar

Målet er nå å bli ferdig før jul, og det er nok et ganske realistisk mål. Å bruke over ett år på å bygge en maskin ville jo nesten bli sett på som fanatisk!

 

Problemet mitt blir jo da å finne ut hva jeg da skal finne på.. (ved nærmere ettertanke er ikke det vanskelig. Jeg har jo bla. et ferdig planlagt kjøletårn til den andre maskina på skisseblokka. Jeg har til og med alle delene og alt materiale som trengs).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...