Jump to content

stoffix

Medlemmer
 • Content Count

  4575
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Med andre ord er det fornuftig å kutte ut 2G støtten og bruke frekvensene til nyere og bedre overføringsteknologier.
 2. I så fall får vi sikkert samme løsning som mange bruker i dag for å høre på radio i bilen. (Dab adapter) bare at det blir en mikrocelle-4G adapter. Hvorfor lage et stort problem ut av dette? Verden går stadig fremover.
 3. Hvis det ikke står at det er uten parfyme så er det tilsatt parfyme. Det normale i Norge er vaskepulver med tilsatt parfyme, f.eks. Omo eller Blenda.
 4. ALL vekt du tilfører kjøretøyet inngår i nyttelasten. Dette er innlysende og burde ikke kreve noen "link der det fremkommer". For å ta et tåpelig eksempel: la oss si at du laster tilhengeren skjevt og får et kuletrykk på 150kg, skal ikke dette inngå i nyttelasten!? (Til og med føreren inngår i nyttelasten, det er derfor førervekten er oppgitt til en spesifikk vekt (75kg) slik at du som faktisk fører kan ta høyde for dette om det ikke stemmer for akkurat deg. Store norske leksikon sier: Enda et eksempel fra brukerhåndboka til Volvo V90 Cross Country: Når du regner vekt og stabilitet på noe, uansett om det er bil båt traktor truck eller hva som helst -så må du ta med _alle_ vektene. Ingenting er gratis her i verden, ikke en gang lastekapasitet
 5. Hvor har du det fra at tilhengeren ikke trekker i fra på nyttelasta? du må trekke ifra kuletrykket fra tilhengeren. Med en korrekt lastet tilhenger har du ikke så voldsomt kuletrykk men det skal alltid være positivt. (At tilhengeren presser ned på kula)
 6. Jeg har ikke nevnt landbasert oppdrett med et eneste ord! Når du først skal snakke om dem så er de fleste settefiskanlegg om ikke alle landbaserte. Risikoen ved bortfall av strøm er ikke fremmed for næringen. Et anlegg på sjøen vil naturligvis heller ikke være et resirkulasjonsanlegg, noe som reduserer risikoen for _dyre_ uhell ytterligere i forhold til et landbasert matfiskanlegg.
 7. Den store fordelen med åpne merder er som du sier gratis vann. Ulempene innebærer blant annet at du ikke har kontroll på vannet du tar inn, og heller ikke på det du slipper ut. Den største fordelen med lukkede merder er mulighet for kontroll på vannet man tar inn. Her vil det være mulig å filtrere bort partikler og parasitter, selv om det i første omgang er enklere å hente vann en plass med mindre parasitter (dypere). En vil også kunne drepe bakterier og virus med UV-filter, noe som reduserer smittepresset på laksen. Frisk laks vokser fortere og gir større gevinst. Slipper man avlusing er det store verdier spart der også, både i direkte kostnader/tapt produksjon og mindre dødelighet etter en kraftig påkjenning på laksen. Dernest vil oppsamling av slam tillate resirkulering av fosfat, dette vil nok bli mer aktuelt etterhvert som tilgangen på nytt fosfat blir lavere og prisene øker. Produksjon av laks innebærer store utslipp av slam. Sprer man dette godt nok vil det ikke være noen miljømessige problemer, men kanskje har vi snart mer behov for slammet som en ressurs? Vi går inn i en periode med både åpne og lukkede merder, men framtiden vil nok dreie mot lukkede merder i sjø etterhvert som teknologien modnes.
×
×
 • Create New...