Jump to content

Skrue

Medlemmer
 • Content Count

  6402
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About Skrue

 • Birthday 08/21/1947

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo folkens, lenge siden sist! Har ramlet borti et problem ifbm oppgradering av en "skreddersydd" maskin fra en herværende nettbutikk. Det viser seg at det sitter et POV GF 6600GT skjermkort i maskinen, med PCX(?) sokkel? Kort sagt: Er det mulig å erstatte nåværende kort med en PCI-utgave? Hovedkortet er forøvrig et Gigabyte GA-K8NF-9, om det kan være av interesse. Nå er jeg spent på svar!
 2. Dette må være spørsmål nr enmillionogførtifjotte utgaven omkring temaet!! Beklager utbruddet, men; hva med å søke litt etter tilsvarende løsning, her i forumet? Medmindre du har en skjerm med oppløsning 1920x1024, så må du antakelig scrolle mellom første og siste spørsmål / forslag om det samme. For tenk; forumet har en SØKEFUNKSJON! Bortsett fra det; å bruke vann fra springen for et slikt formål, er sløseri! Om man følger litt med på hva som skjer med verdens ressurser nå om dagen, så bør man betakke seg.......
 3. LOL! Jada, det lar seg jo også gjøre! En liten stund. Problemet er bare at snøen fort vil smelte der den er i kontakt med tanken, og dermed mister du jo snart noe av effekten. Smeltet snø = luft/is mellom snø og tank, og dermed er du så godt som prisgitt lufttemperaturen! En "bakkeløsning" er nok et bedre valg, da kontakten mellom tank og jord, gjennomgående vil være bedre. I alle fall mtp temperatur! Så grav ivei, spør du meg! Òg; en 25 liters tank vil være MER enn godt nok. ;-)
 4. [quote name='Snekker`n' post='9741354' date='20/10-2007 : 13:37'][quote name='navbeacon' post='9741322' date='20/10-2007 : 13:30']Nå blir det litt ekstra konkurranse, dere. [url="http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=175971"]http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=175971[/url][/quote] Ble faktisk litt skremt når jeg leste den artikkelen,den viser vel klart at vi har litt for mye penger,i alle fall flertallet av oss. [/quote] Sant nok, Snekker´n! Forøvrig gleder det meg stort å se, at du har avataren i behold!
 5. De fleste lekkasjer lar seg relativt fort avsløre, og etter min mening er "24timers-regelen" overkill. Er man nøyaktig nok mtp montering av slanger, nipler, etc, (følg monteringsanvisningene!), så skal det egentlig svært mye (galt) til før det oppstår lekkasjer. Fyll gjerne systemet innledningsvis med vann som holder 40-50grader! Gjerne med en passende porsjon frostvæske også. Temperaturen / frostvæsken nedsetter vannets overflatespenning, som dermed lettere vil avsløre eventuelle svakheter i slange- og nippelkoblinger.
 6. En tank fra 100 til 200ltr er egentlig heeelt borti veggene! Som allerede nevnt i tråden, vil du glatt klare deg med en tiendedel av det volumet, og gjerne mindre også. Alt avhengig av hvor dypt du gidder å grave. Orker du 1 til 1,5meter, har du gode forutsetninger for en ganske jevn temperatur, året rundt. Pumpa´s løftehøyde betyr egentlig nada, bare for å ha nevnt det. Poenget der rett og slett å sørge for å fylle systemet helt opp, for å unngå forskjeller i væskehøyde i tur-returslangene. Sørger du for en likevekt der, fungerer nær sagt hvasomhelst, av pumper! Uansett bør du bruke en pumpe av god kvalitet, mtp driftssikkerhet. ;-) Óg; minst 10% frostvæske i vannet er en forutsetning for et slikt prosjekt, alt avhengig av hvor godt tur- returslanger er isolert.
 7. I tillegg, så tjener du veldig lite på å ha en så kraftig flow, men du sløser masse vann 9428986[/snapback] Alldeles riktig! Man kan utmerket godt klare seg med mindre enn 50ltr/t, uten at resultatet (CPU-temp) blir nevneverdig mye dårligere. ;-)
 8. Anti algemidler kan muligens være et alternativ ja. Som du naturligvis får kjøpt i enhver akvarieforretning. Men tror kanskje at det blir litt for "snille" greier i denne sammenheng? For når mengden blir såpass stor som du antyder, kan det nok hende at algemiddelet ikke strekker til. Det er vel primært laget for å holde slike ting i sjakk, før de bryter ut? Da tror jeg mer på flytende Plumbo.
 9. Her har du jo allerede fått noen gode svar, Stigma! Men jeg kan jo som snarest slenge på ett til, ikke minst fordi veksleren din er såpass solid: Kjøp deg en flaske eller to med flytende avløpsåpner som du tømmer i et passende kar eller bøtte, og legg hele stasen oppi den. Etter en halvtimes tid bør det meste av rusk og rask være spist opp av væsken! Men NB!! Kjøp et par gummihansker også, ettersom stoffet tygger ifiller det meste av organisk stoff. Inklusive fingertuppene dine! Radiatoren må skylles grundig i varmt vann etter seansen, men da har du høyst sannsynlig en gullende ren radiator!
 10. Apropos vann: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=174993 ;-) Drikkevannet vårt kommer jo fra havet......
 11. Doh! La nå endelig ikke dette bli noen diskusjon om hvem som tørster pga litt ekstra vannforbruk da! Jeg, med mine 60år på baken, er i en situasjon hvor jeg glatt kan gi f**n i slike tanker, noe jeg faktisk ikke gjør! Tiltross for at problemet neppe vil berøre meg i særlig grad, i den tiden jeg har igjen å leve. Derimot bør dere andre, som nok neppe er eldre enn at jeg kunne vært faren deres, ha et visst fokus på resurssbruk, generelt sett! Bare fremsatt som en liten tanke om hva man fort kan komme til å oppleve, og man fortsatt "råkjører" med jordens skjøre gaver, som f.eks rent vann. Det kan faktisk ta slutt, før man aner....... Edit: "leifs".
 12. Hmm, jeg skjønner i alle fall at det blir vanskelig å overbevise deg om sløsing med vann, og det er i og for seg greit nok. Og selv om jeg på prinsipielt grunnlag allerede har lagt inn en liten protest ang. dette, så får jeg ile til med et par små "pre", som nok kan rettferdiggjøre dine utskeielser. (Alt)for mange har fortsatt en overbevisning om at en høy flow gjennom systemet er eneste farbare vei, til et godt resultat. Noe som bare i svært beskjeden grad, er tilfelle! De aller fleste blokker og systemer, vil klare seg meget godt med en flow på godt under 100ltr/t! Jeg gjennomførte i sin tid et lite eksperiment, med en 2,5mm restriktor i systemet, og som da ga en så lav flow som rundt 40ltr/t, uten at dette ga nevneverdige utslag på resultatet! Nevnt bare som et lite "forsvar" til din standhaftige tanke om bruk av springvann. Med andre ord: Det er ikke rare skvetten du behøver å tappe fra hageslangen, for å få et meget godt resultat! Og samtidig: Noen har allerede nevnt at trykket fra en hageslange i "full blomst" (for å holde seg til terminologien ), fort kan få både slanger og blokker til å oppføre seg på en måte du neppe kommer til å like.... Lykke til, okkesom, og åpne krana med måte!
 13. Hør nå på BaronKanon da! Han har gitt deg mange gode svar allerede, som jeg absolutt må si meg enig i. Den beste løsningen, ikke minst moralsk sett, er jo å montere radiatoren utendørs. Ikke minst vinterstid, vil dette gi deg meget hyggelige CPU-temperaturer! Frostvæske i vannet er en selvfølge, og alt avhengig av hvor i landet du bor, må dette stå i forhold til utetemperaturen. Kondensfaren (vinterstid) er ikke så overhengende som mange tror, ettersom luftfuktigheten i de fleste områder er ganske lav. Kjører du derimot med vann fra hageslangen (FY!! ) sommerstid, vi du garantert få kondensproblemer! Da er det om å gjøre å isolere slanger og blokk(er) så godt som råd er. Btw; Du vil faktisk kunne oppnå bedre (lavere!) temperaturer med en radiator, vinterstid! Sjøl har jeg i mine tidligere (og "hissigere") dager, oppnådd minusgrader på vannet! Det klarer du jo slett ikke, med vann fra hageslangen.
 14. Takk! Neida, min skarve kino blekner jo i forhold til Nobleman´s utgave, og en rekke andres også. "Værstingene" bruker jo fort-vekk flere hundre-tusen på utstyret sitt, og enkelte også millioner. Kjenner faktisk noen av de gutta, og har også hatt gleden av å høre / se utstyret. Har jo også vært med på å bygge referansekinoen til AV-forum.no, så jeg vet hvordan det kan låte. Projektoren er faktisk en gammel traver, en Panasonic PTAE 700E. Men den gir fortsatt et brukbart bilde!
 15. Hehe, hva slags CPU? Jeg har jo fortsatt noe småtteri på lur, og kan sikkert lage noe også.
×
×
 • Create New...