Gavekort Skrevet 15. januar Skrevet 15. januar Trulss skrev (3 minutter siden): Aner ikke, men mange el-følsomme sier dette ikke er bra. Og det er jo spekulert i om strålingen fra mobilmaster osv. faktisk er skadelig. Siden alle land har dette er det vel neppe årsaken til at Norge ligger på krefttoppen uansett. Nå ble aldri mmWave 5G tatt i bruk, så det er ikke stort annerledes enn 4G som vi har hatt i 16 år nå. 1
Trulss Skrevet 15. januar Forfatter Skrevet 15. januar Gavekort skrev (Akkurat nå): Nå ble aldri mmWave 5G tatt i bruk, så det er ikke stort annerledes enn 4G som vi har hatt i 16 år nå. Ok. Da er det nok den norske maten som ikke er helt på høyden av hva kvalitet angår. Kanskje vi skal gi dyra våre mer antibiotika slik at de slipper gå halvsyke hele livet frem de slaktes. Altså øke forbruket av antibiotika og ikke kutte. Vi vet jo at det er en rekke virus og bakterier som fører til økt kreftforekomst.
Gavekort Skrevet 15. januar Skrevet 15. januar Trulss skrev (7 minutter siden): Ok. Da er det nok den norske maten som ikke er helt på høyden av hva kvalitet angår. Kanskje vi skal gi dyra våre mer antibiotika slik at de slipper gå halvsyke hele livet frem de slaktes. Altså øke forbruket av antibiotika og ikke kutte. Vi vet jo at det er en rekke virus og bakterier som fører til økt kreftforekomst. Eller igjen... Nord-europeiske gener. På samme måte som at kreft kan være arvelig fra familien så kan det også være arvelig i folkeslaget. Vi har f.eks. studier som tilsier at asiatere som får såkalt "asian flush" når de drikker er 6 til 10 ganger mer utsatte for å utvikle halskreft forårsaket av alkohol, siden de mangler evnen til å effektivt bryte ned acetaldehyd. 1
barfoo Skrevet 18. januar Skrevet 18. januar On 1/15/2025 at 4:17 PM, Trulss said: Aner ikke, men mange el-følsomme sier dette ikke er bra. Og det er jo spekulert i om strålingen fra mobilmaster osv. faktisk er skadelig. Siden alle land har dette er det vel neppe årsaken til at Norge ligger på krefttoppen uansett. Nei, det er ikkje spekulert om det. Eit samla fagfelt avviser det, og det er ingen gode studier som tyder på samanheng. Radio er ikkje ioniserande stråling, og effekten er veldig lav - typ mikrowatt per kvadratmeter. Elektromagnetisk stråling frå sola er ein million gongar kraftigare. 1 1
Trulss Skrevet 18. januar Forfatter Skrevet 18. januar Leste for ikke så lenge siden om at det var obersvert mikroplast i hjernen på mennesker og at te-poser innehold mikroplast. Man kan jo tenke sitt. 1
Bing123 Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni On 1/10/2025 at 4:24 PM, Gavekort said: Svaret kan også være noe så kjedelig som genetikk. Av og til så får man mutasjoner som kan gjøre et helt folkeslag utsatte for sykdommer. Annet eksempel på dette er sigdcelleanemi der 90% av de med sykdommen har et afrikansk opphav. Genetikk forklarer ikke økning. Da er det mest logiske å se på noe som har endret seg betydelige siste åra og der står kostholdet i særklasse 1
Gavekort Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni Bing123 skrev (3 minutter siden): Genetikk forklarer ikke økning. Da er det mest logiske å se på noe som har endret seg betydelige siste åra og der står kostholdet i særklasse Hvilken økning er det du referer til, og gjelder denne økningen bare for Norge eller kan det være en annen kausalitet slik som bedre diagnoseverktøy? 2
Bing123 Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni On 1/14/2025 at 7:18 PM, Megaoctane said: svinekjøtt, mye rødt kjøtt Dette har vi spist for all tid. Man må se på de store endringene som er ultraprosessert som du sier og innføringen av planteoljer. Spesielt den typen de friterer fastfood oppi. 2
obygda Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni Gavekort skrev (Akkurat nå): Hvilken økning er det du referer til, og gjelder denne økningen bare for Norge eller kan det være en annen kausalitet slik som bedre diagnoseverktøy? Kosthold er min hypotese også. Vi har jo nesten verdens dårligste mat. Går du i butikken i Norge finner du stort sett bare billig ultraprosessert mat. Og rene råvarer koster skjorta. Så jeg tror det er kosthold - og da kan vi i bunn og grunn takke våre politikere som ønsker importvern. 3
Bing123 Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni 6 minutes ago, Gavekort said: Hvilken økning er det du referer til, og gjelder denne økningen bare for Norge eller kan det være en annen kausalitet slik som bedre diagnoseverktøy? Quote Norge er et av landene med den raskeste økningen i forekomsten av tarmkreft blant yngre. https://tidsskriftet.no/2025/03/fra-andre-tidsskrifter/okende-forekomst-av-tarmkreft-blant-dem-under-50-ar 1
Føniks Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni Trulss skrev (På 10.1.2025 den 16.12): Er det slik at den norske maten ikke er så bra som vi skal ha det til som fører til at vi ligger på toppen av denne dystre statistikken? Det er jo nærliggende og tro det er noe i maten eller drikkevarene som fører til dette. Det er en kombinasjon av flere faktorer. Ikke en uttømmende liste: Kosthold: Et problem særlig rike vestlige land har er at vi spiser mer usunt. Bearbeidede kjøttprodukter og andre matvarer som øker risikoen for tarmkreft. For lite av matvarer som beskytter, som for eksempel fiber og fullkorn. Livsstil: Overvekt og passiv livsstil er en risikofaktor for tarmkreft. Over halvparten av voksne i Norge er overvektige. 25% har fedme. Økende problematikk rundt overvekt og inaktivitet blant barn. Alkohol og røyk er også risikofaktorer. Moderne tidsalder: SKJERMBRUK. Fører til passivitet og inaktivitet blant både voksne og barn. Korte arbeidsdager: sammenlignet med resten av verden: Mer tid til å være inaktiv og passiv. Offentlig universelt helsevesen: Flere tilfeller blir oppdaget og diagnostisert. Det blir gjerne ikke fanget opp i like stor grad i andre land, og dødsfall som skyldes kreft blir uspesifiserte dødsfall. Vi har nokså høy forventet levealder i Norge. Japan er nummer 1 med "bare" 2 år høyere gjennomsnittlig levealder sammenlignet med oss. Så det står ikke så veldig dårlig til med norsk helse, som statistikk rundt tarmkreft kan gi inntrykk av. 2
Markiii Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni BadCat skrev (På 10.1.2025 den 16.37): På NRK sa de at det ikke visste årsaken og at det måtte forskes på. I mobiltelefonfeeden stod det at det var ferdig forsket i utlandet og at det skyldtes planteoljer i maten. Planteoljer? Kilde?
Gavekort Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni Bing123 skrev (1 time siden): https://tidsskriftet.no/2025/03/fra-andre-tidsskrifter/okende-forekomst-av-tarmkreft-blant-dem-under-50-ar Skal ikke avblåse deg, da du stiller gode spørsmål. Men om man ser på dataen så kan man jo spørre seg om det er en statistisk signifikant økning i Norge, og om hvorvidt dette kan forklares på andre måter. https://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(24)00600-4/fulltext Artikkelen selv peker på fedme og lite fiber som en årsak til den globale økningen, men hvorfor skandinaviske land peker seg ut kan fortsatt være forårsaket av dårlig genetikk. Markiii skrev (43 minutter siden): Planteoljer? Kilde? At planteoljer er mer helseskadelig enn andre typer matoljer er psudovitenskap som har trendet nylig. 1
BadCat Skrevet 11. juni Skrevet 11. juni (endret) Quote Rapsolje er den oljen du oftest vil se brukt på ingredienslister i forskjellige matvarer som selges i dag og inntak av akkurat denne oljen har blitt koblet til nedsatt hukommelse og nedsatt læringsevne i tilfeller av Alzheimer's. Hvis bare en promille av alt som er skrevet stemmer, vil jeg holde meg langt unna. Det er 8 plateoljer som er svartelistet, ikke alle. Quote The "hateful eight" seed oils, including canola, corn, cottonseed, soy, sunflower, safflower, grapeseed, and rice bran, are often cited as unhealthy due to their high omega-6 fatty acid content, which can contribute to inflammation and potentially increase the risk of chronic illnesses. Endret 11. juni av BadCat 1 1
Trulss Skrevet 12. juni Forfatter Skrevet 12. juni Det kan jo være så enkelt som at det er et stoff vi ikke tåler så godt i kaffen. Kanskje noe bønder i Kenya og Sør-Amerika bruker til å gjødsle plantene eller lignende. Dette kan gjelde alle typer annen mat også. Siden økningen av kreft øker i Norge bør vi kanskje se mot våre egne matprodusenter. Kjøttdeig er noe folk spiser mye av og kvaliteten blir lavere og lavere. Nå viser det seg at kjøttet har vært fryst flere ganger før det når forbruker, og dette forklarer jo hvorfor smaken har blitt helt forferdelig. På toppen av denne kvalitetsforringelsen så har man sluttet å salte kjøttdeig, som igjen gjør at den ikke egner seg i fryseren i det hele tatt. Man spiser fordervet mat uten å vite det?!
Theo343 Skrevet 8. november Skrevet 8. november (endret) On 1/10/2025 at 7:29 PM, Gavekort said: Som har null og niks med topic å gjøre, siden prevalensen av endetarmskreft var høy lenge før vi begynte med metanhemmere. Konspirasjonsteoriene rundt metanhemmere er basert på 100% pseudovitenskap og guilt by association. Det finnes ikke et eneste spor av bovaer overført til melk. Bovaer er ren skjær idioti. Metanhemmer som motarbeider og hemmer et naturlig enzym som sørger for riktig fermentering i vomma, forstår alle at neppe er særlig fornuftig. Hvis man ikke forstår noe så grunnleggende så er det ikke ratt at det går som det gjør med verden for tiden. Danske bønder er i opprør basert på at de ser at besetninger som går på dette blir syke og slutter å spise. Legger seg ned. Jeg håper alle bønder i Europa boikotter dette. Dette blir en av mange komponenter av innført galskap satt i system som over tid vil bidra til det grønne kollaps. Endret 8. november av Theo343 2 1 1
barfoo Skrevet 8. november Skrevet 8. november 8 minutes ago, Theo343 said: Danske bønder er i opprør basert på at de ser at besetninger som går på dette blir syke og slutter å spise. Legger seg ned. Jeg håper alle bønder i Europa boikotter dette. Du er klar over at det stortsett er russisk disinfo, og at danske bønder ikkje er i opprør? Og har du faktisk kompetanse på fagfeltet til å konkludere? 2 2
paatur Skrevet 8. november Skrevet 8. november On 1/15/2025 at 4:05 PM, Trulss said: Tror vi spiser sunnere i Norge enn mange andre land og drikker mindre alkohol osv. I tillegg skal jo den norske maten være av ypperlig kvalitet, men akkurat dette punktet er jeg veldig usikker på. Har vi egentlig noe bevis på dette ? Uten at vi alltid hører at Norge er så mye bedr enn andre land, men er vi egentlig det? Vi har ekstremt med sprøyte middel på grønnsaker/frukt her Bare prøv og kjøp epler på Kiwi og la de ligge i kjøleskapet, ser helt nye og ferske ut flere måneder senere. Jeg er mye i utlandet, I store deler av Afrika og Asia. Jeg vil velge og påstå at kvalitet på mye i Norge er noensinne dårligste i verden på fruktig grønt 1 1
Theo343 Skrevet 8. november Skrevet 8. november (endret) 1 hour ago, barfoo said: Du er klar over at det stortsett er russisk disinfo, og at danske bønder ikkje er i opprør? Og har du faktisk kompetanse på fagfeltet til å konkludere? Russisk disinfo? Jeg forstår at enkelte er særs desperate når man tyr til den slags for å stilne kritikere. ABB akjser kanskje? Vel nå kjenner jeg flere bønder danmark som ogaå har lagt ut egen info. De oppfordre alle bønder til å nekte i protest. Det er bare et tidsspørsmål før det blir godt synlig. Har du fagkompetande på området til å påstå at det ikke er skadelig for kua? Latterlig. EDIT Disinfo biten går på massedød og gift. ikke på at noen danske bønder faktisk opplever at helsetilstanden i besetningen blir dårligere. Det er ulike raser og besetninger som påvirkes ulikt i dette. Disse er nok også russiske spioner tenker du? Endret 8. november av Theo343 3 1
obygda Skrevet 8. november Skrevet 8. november paatur skrev (1 time siden): Har vi egentlig noe bevis på dette ? Uten at vi alltid hører at Norge er så mye bedr enn andre land, men er vi egentlig det? Vi har ekstremt med sprøyte middel på grønnsaker/frukt her Bare prøv og kjøp epler på Kiwi og la de ligge i kjøleskapet, ser helt nye og ferske ut flere måneder senere. Jeg er mye i utlandet, I store deler av Afrika og Asia. Jeg vil velge og påstå at kvalitet på mye i Norge er noensinne dårligste i verden på fruktig grønt Ikke bare frukt og grønt. Vi er dårlig på sunn mat her i landet. Flyr du rundt med denne appen Trygg Mat i butikken og scanner på rema 1000 så lyser det ultraprossesert i rødt mot deg hele tiden. Er sykt,sykt mye søppelmat i Norge. Burde vært innført rød trekant merking på alt ultraprossesert...folk ville fått sjokk. Bare prøv selv 1 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå