Gå til innhold

Zyxel am3100. Trenger hjelp fra noe kyndige 😊🤞


Anbefalte innlegg

Hei folkens.

har som i tittelen en zyxel am3100 som hjemmesentral gjennom global Connect. Har en 1000/1000 linje. Gamer en del å opplever en del latency. (Merkelig?!)Har prøvd å aktivisere qos. Inne på boksen så er det ikke en valg når det gjelder dette. Har vært i kontakt med Global Connect, de kan hverken sende ny oppgradert boks eller gjøre endringer for meg siden de ikke har tilgang. Er det noen som har noen løsning, tips til meg? Sorry langt og kronglete tråd 😂🙈

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trist å høre at det er som å spille i sirup.

Jeg har vanskelig for å tro at det er nettet ditt som er problemet her. Det kan fortsatt skyldes distanse til server, men det er ingen oppgraderinger du kan gjøre for å fikse dette, annet enn å flytte nærmere serveren.

Kan det hende at det er input lag/delay du opplever?

Lenke til kommentar

Ja, ødelegger mye av gamingopplevelsen. Ja, input lag/ delay ja. Trudde det var latency jeg. Beklager 😂🙈 så det er ikke noe inne på routeren eller ellers jeg kan gjøre for å forbedre det altså? Er så irriterende og kjipt. Takker for svar forresten 😊👍

Lenke til kommentar

Jeg har ikke så mye erfaring med input delay. Jeg tror det er et generelt problem med enkelte trådløse løsninger som f.eks Bluetooth høyttalere eller kontrollere. Det er også forskjell i hvor sensitiv personer er når det kommer til input delay. Av og til kan det være mange faktorer som til sammen gjør at man merker den totale forsinkelsen.

Hvis dere har samme tv, samme konsoll, samme spill, samme kontroller (og at begge bruker kontrollerne på samme måte. F.eks både trådløst hos deg og vennen din), så bør dere ha cirka samme opplevelse.

Det kan også være innstillinger på tv eller konsoll som kan påvirke input delay.

Tror ikke jeg er til så mye mer hjelp enn dette. Håper andre har bedre forslag og at du får fikset problemet ditt!

Lenke til kommentar

Ikke sant. Bare at du svarer meg hjelper masse vettu 😊 gått å irritert meg over fibern og den qos greia jeg vøtt 😂🙈 han er på ps5 jeg på Xbox x. Ikke samme monitor. Synes det er rart at han skal ha det så smooth hjemme men ikke her… er noen ganger det er veldig smooth her, men det varer skjelden mer enn 20min. Merkelig. Hater å ikke skjønne meg på dette her 😂

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjernenettet til Global Connect virker å være litt overbelastet til tider i forhold til hvor mye kapasitet en skal ha lokalt. Personlig har jeg kun god og stabil båndbredde mot Storbritannia og Google Drive. Til og med disksjon.no som var superkjapp før på kabel oppleves vesentlig tregere på fiber.

Har også 1000/1000 linje fra dem, men har aldri målt noe bedre en rundt 200+ mbit mot lokal Global Connect server. Hjalp naboen med sin linje og der målte jeg stabilt 600 mbps, så sikkert en sloppy installasjon. Trodde forresten det var eksternt management på hjemmesentralen siden jeg ikke klarte å logge inn på den via admin fordi den ikke godtok management passord via http over kabel, noe alle andre routere jeg har brukt godtar.

Hadde Telenor kabel (asymmetrisk med lavere upload) før på 60 mbps, og de synes jeg helhetlig slår Global Connect fiber på 1000/1000. I tillegg har dem justert opp prisen.

Lenke til kommentar

Ikke sant. Bor litt utenfor bykjerne så det var Global Connect som bygde ut fibernettet her. Eneste valgmuligheten jeg har også 🙈 kampanje jeg er på akkurat nå, så binding et år mot ganske lav mnd pris på 1000/1000. Håper det blir bygd ut vanlig nett her ute for da skal jeg lett bytte til annen leverandør. trodde også det var ekstern på hjemmesentralen. Håpløst lite valgmuligheter når det gjelder innstillinger er det også. Elendig kundeservice i tillegg. Er ikke mye jeg får gjort enn så lenge jeg da kan det virke som 🙈😔 takk for info og svar😊👍

Lenke til kommentar
55 minutes ago, Dartakan said:

Hva mener du forresten med det? Noe innstillinger du gjør? 🙈😂 dumt spm kanskje men…

Nei, det er bare ting som er slik som jeg har observert. Ikke noe jeg selv har gjort for å tune dette.

Båndbredden føltes faktisk tidvis bedre over delt internett-tilgang via en gammel iPhone mot en 4G-mast. Det føles litt feil når man kan bruke en state-of-the-art filberlinje og den igjen oppleves seigere enn andre tilgjengelige løsninger. Den gir ikke feilmedlinger, men oppleves ikke som helt optimal heller.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
On 20.2.2024 at 5:23 PM, Dartakan said:

Se der ja 😊 har bare pc med wifi, men kan jo låne meg en pc som har kabel kobling. Takk for tips 😊

For en bærbar PC koster en USB-adapter for Gigabit Ethernet vel 2-300 kroner hos norske butikker. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...