Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

pris for å skifte bremseklosser foran!?


Anbefalte innlegg

Hei, hva kan jeg forvente av pris for å skifte bremseklossen foran? Kan det variere veldig fra verksted til verksted?

Hadde EU kontroll i fjor våres og ikke noe problemer da, så antar de vill holde en stund til!?

Så vidt jeg vet, så er det lenge siden sist det ble skiftet klosser på bilen og jeg kjører mye, ca 20 000km+ i året og har derfor en følelse på at neste kostand på bilen vill bli noe med bremser. Bremser relativt ofte hardt for å fjerne rust og koble til bakbremsene. Da slites vel alt mer jevnt også antar jeg og bremser foran vill vare lenger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja det kan variere enormt fra verksted til verksted og bilmodell til bilmodell. Du får nok kjappere svar ved å sende forespørsel til noen verksted med regnr og hva du skal ha gjort enn du får ved å spørre her uten å oppgi bilmodell og om du skal gjøre det på merkeverksted eller uavhengig verksted. 

Du kan se på klossene selv om du har et speil og ser inni felgen. De har somregel en slirekant evnt så kan du gå på eurodel, taste inn regnr og se hva dimensjon på nye klosser er og sammenligne mot dine. De fleste klosser er relativt like-ish så de med litt erfaring ser hvor mye som er igjen på gefuhl. 

Jeg bruker å skifte klosser selv og regner da en times arbeid på alle fire. Delepris er avhengig av bil, men ofte rundt 1500-2000kr for et sett klosser til hele bilen. Regn da 2500kr/timen på merkeverksted og 3500kr for klosser så er du ca i 6000kr om jeg skal tippe grovt :)

Lenke til kommentar

Ingen vits å skifte før de er utslitt. Jeg må trolig skifte 2 ganger bak før jeg har skiftet en gang foran. Bak per 50 og 100 tusen, foran ca 120 tusen km vil jeg tro. Det kan være at bilen din har elektronisk slitasjevarsler, da blir klossene litt dyrere. Akustisk er også veldig greit, da skraper det lett mot skiva når klossene er nære utslitt. Dette er noe du kan gjøre selv og trolig spare 1000-2000 kroner per time du arbeider med det. Kan du bytte hjul kan du også bytte bremseklosser. Stort sett trenger man bare et pipesett, jeg foretrekker 3/8 dels pga størrelse, og noen fastnøkler, skrujern og hammer. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...