Gå til innhold

Jeg får alltid positive tilbakemeldinger etter intervju, men får ikke jobben


Gjest 32818...466

Anbefalte innlegg

Gjest 32818...466

Jeg får alltid beskjed om at jeg gjorde et veldig godt intervju, men at de valgte å ansette noen mee mer erfaring. Hvordan kan jeg endre på det når jeg ikke får den erfaringen? Hadde jeg vunnet en million i lotto så hadde jeg startet et firma og skaffet meg så mye relevant erfaring som mulig på egenhånd, men det har jeg ikke muligheten til. Jeg har heller ikke bekjentskaper, men jeg er så desperat nå at jeg fint kunne gått bort til mennesker på gata om jeg visste at de rekrutterte innenfor det relevante 

Anonymous poster hash: 32818...466

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stol aldri blindt på hva en rekrutterer eller HR person sier. Jeg har selv sett det på jobben min flere ganger at vår ledergruppe har et intervju med noen og avslutter det hele med et smil, for så å snu seg og si i lunsjen at "nei han der fyren var helt håpløs" eller "Hun forlanger for mye og er ikke sånn type vi vil ha her" osv osv.

Mest sannsynlig så likte de deg ikke så godt som de kanskje sa. Du må bare fortsette å prøve & samtidig forsøke å fremstå som en person som kan fungerer i arbeidsmiljøet sosialt sett og ikke bare jobbmessig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest 806e1...31c

Hvis dette er innen IT så er du ikke alene. Omtrent ingen vil ansette folk rett fra utdanning nå.

Det blir nok bedre om et år eller to.

For mange med IT utdannelse vs dårlige økonomiske tider. Det samme skjer med ingeniører hvert 10 år ca.

 

https://www.kode24.no/artikkel/nyutdanna-utvikler-far-ikke-jobb-omfattende-problem/80285380

 

Anonymous poster hash: 806e1...31c

Lenke til kommentar

Det kan være mange ting som ligger bak ei slik tilbakemelding, alt frå at det er ei blank løgn og rein høfflegheitsfrase i det du blir eskortert ut av bygget, til at det er oppriktig meint og du endte opp med stang ut.

Eg trur nok at dei fleste som gir slike positive tilbakemeldingar faktisk meiner det, men det kan nok ofte bety at du gjorde eit godt intervju samanlikna med dine føresetnadar. For å få jobben skal ein gjerne både ha gjort eit godt intervju, ha dei rette papira, og få gode tilbakemeldingar på referansesjekken. Eit godt intervju åleine er ikkje nok.

 

Det er vanskeleg å gi generelle råd ettersom det kan være ein del variasjonar frå bransje til bransje, men eg har to heilt generelle råd til deg.

Det fyrste rådet er å fortsette å søke og fortsette å gå på intervju, med mange nok søknadar så vil oddsen på eit eller anna tidspunkt tippe i din favør der du er den best kvalifiserte kandidaten som står igjen. For i tillegg til dine eigne prestasjonar så kjem også mykje ann på kva dei andre kandidatane har gjort. Kanskje er det få andre kvalifiserte søkarar, kanskje takkar dei beste kandidatane nei slik at tilbodet går vidare til deg, osv. 

Det andre rådet er å vurdere kritisk kva stillingar du søker på. Er du nyutdanna i ditt fagfelt og du stadig blir utkonkurrert av erfarne fagfolk så bør du vurdere å søke på litt lavare stillingar som du er "overkvalifisert" til for å kunne få litt delvis relevant erfaring på CVen. Er du til dømes nyutdanna dataingeniør og ikkje får dei ingeniørstillingane du søker på, så kan det være fornuftig å vurdere om du skal gå vegen om ei stilling som IT-konsulent, for deretter å søke på ingeniørjobbane med 1 års praktisk arbeidserfaring frå ei delvis relevant stilling.
Det er veldig enkelt å overvurdere seg sjølv, og er realitetane at du ikkje får dei jobbane du har utdanna deg til med utdanninga åleine, så må du vurdere å skaffe deg anna arbeidserfaring eller kanskje til og med å ta meir utdanning for å kunne tilby den kompetansen som arbeidsmarkedet leiter etter.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Man kan gjøre " alt" rett, og allikevel ikke bli valgt fordi de velger noen med mer jobberfaring. 

På de intervjuene jeg har vært på spør jeg hvorfor de valgte å innkalle meg til intervju, så vet jeg litt mer om hva det er med som teller positivt og bygger videre på det. Så prøver jeg også å få avklart om det er noe usikkerheter som de har vedrørende å skulle ansette meg og forsøker å få avklart dette allerede i intervjuet.

NAV kan være til god hjelp for å få seg jobb. Hvis man er på AAP så kan man også få seg jobbspesialist, som kan gjøre markedsarbeid for deg og gi deg masse god hjelp i prosessen med å skaffe seg jobb. 

Lenke til kommentar

 

Jeg leder en IT-avdeling bestående av åtte team (systemutvikling, lavkode, KI/ML, UX, med mer) bestående av over 50 personer og har rekruttert i mange år nå og nok opplevd det meste som kan skje i intervju-situasjoner på godt og vondt

Tilbakemeldingen du får tolker jeg som at du gjør en god figur som person og svarer greit for deg, men at du ikke fremstår som faglig sterk. Jeg vet ikke hvilke type jobb eller bransje du søker innen, og om du har relevant utdanning eller ei.

Det er helt klart synd at du ikke får sjansen til å skaffe deg erfaringen de sier du mangler. Mitt tips fra IT-feltet når vi ser etter junior-ansatte er gjerne at de som viser at de har gjort noe praktisk på fritiden som viser at de forstår fagfeltet sitt, og faktisk kan ta teori til praksis, kan være mye verdt for å komme igjennom nåløyet enn kun en fin bachelor- eller mastergrad. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det jeg kan anbefale det er at du etterspør med hyggelig tone at du aksepterer at det ikke ble ansettelse denne gangen, men at du gjerne ønsker å få konkrete tilbakemeldinger på hva du kan gjøre bedre neste gang. Har selv gjort dette da jeg søkte første jobb under korona og fikk et par gode tilbakemeldinger på at jeg svarer for robotaktig på svar. Med dette mentes at man har gått på så mange intervjuer med samme spørsmål at dette gir svært generiske svar. Det i seg selv er naturlig når man blir stilt samme type spørsmål, men dette gjorde meg litt mer bevist.

Det du kan gjøre om dette er jobb innenfor kommunikasjon, ingeniør, finans, regnskap etc, det er å poste en video på LinkedIn at du er en god kandidat som ønsker å bli vurdert i et intervjue. Jeg gjorde dette og var slik jeg fikk jobben jeg har nå

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...