Gå til innhold

Spørsmål om øl


Anbefalte innlegg

Sjørøver skrev (På 5.1.2024 den 12:07 AM):

Har prøvd meg med litt forskjellig øl til maten i julen. Synes egentlig ikke det gjør måltidene noe bedre. Har kjøpt det som blir anbefalt til den typen mat av vinmonopolet. Noen andre som deler den erfaringen? 

Mulig du foretrekker vin bare, jeg liker både vin og øl, men til ribbe og tradisjonell norsk husmannskost så må jeg ha norsk jule øl eller vanlig pilsner til husmannskost. Tysk øl eller belgisk? Saison og blonde eller wit kan også funke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angåande samnsetting av god mat og drikke så er det nok også i stor grad opp til personlege preferansar, og ikkje minst kva smakar ein sett pris på.

Personleg så er det sjeldan eg finn gode kombinasjonar av mat og drikke (både øl, vin og alkoholfritt) som eg synes er heilt innertiar. Det er mange komboar som gir gode smakar men som @Sjørøver er inne på så er min personlege preferanse til blant anna julemiddagen øl/vin med relativt lite smak. Dette fordi eg foretrekk smaksnyansane i maten kanskje meir enn smaken av drikken.
Til ein god biff så passar det bra med rødvin, kjøtt og rødvin har ofte smakar som harmoniserer godt, for meg personleg så synes eg ofte at ein med rødvin "skyller vekk" den gode kjøttsmaken. Det same gjeld med godt øl med mykje smak. Min personlege preferanse blir ofte å drikke litt god øl før maten kjem på bordet, deretter ete maten med berre litt nipping til øl (og akevitt ved julemiddag), og heller kose meg med resten av ølet etter at eg ferdig med middagen. Om eg veksler mellom mat og drikke så synes eg at eg mister dei gode ettersmakane frå både middagen og ølet.

Lenke til kommentar

En god del av smaken ligger i ølskummet som en får i ølglass, så det er nok en del som savner det i boksøl.

For min del foretrekker jeg mest skum på relativt smakløse øltyper, mens de som smaker ok uten gjerne funker fint rett fra boksen.

Her snakker jeg ikke om radler f.eks da det er mer brus enn øl. Foretrekker alkoholfritt faktisk, da alkohol er svært stressende for kroppen da etanol brytes ned til acetaldehyd som leveren anser som så viktig å kvitte seg med at den nærmest erklærer unntakstilstand og prioriterer acetaldehyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...