Gå til innhold

Valve avslører Steam Deck OLED


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tok sjangsen og bestilte til Sverige da jeg kjøpte min Steam Deck. Jeg mister norsk reklamasjonsrett, men sparte nesten 3000NOK i sin tid.

Har lest på nettet at Valve også utfører garantireparasjoner hvis den går istykker, men at man da må betale frakten selv til Nederland(?).

Lenke til kommentar
Sitat

 

Hello there,

 

Thank you for your interest in the Steam Deck.

 

This product is currently only available for purchase in the United States, Canada, EU countries, and the UK. We don't currently have any information about future availability in your region.

 

Please keep an eye on the news hub for updates and other information.

 

If you have any further questions, please let us know - we will be happy to assist you.

 

Steam Support

 

 

Norge har fått en egen region.

 

Hvordan får dere bestilt til Sverige når de krever at bankkortet er fra det landet du bestiller fra?

 

Endret av Kenhten
Lenke til kommentar

Har prøvd. Men jeg måtte ha dansk kort. Skal sjekke nærmere.

Egentlig har jeg mistet lysten nå som de er så vanskelig. Steam Deck sendes fra Nederland. De har samme VAT som Tyskland 19%.

Skjønner ikke hvorfor de ikke kan trekke fra nederlandsk VAT og legge til norsk MVA via VEOC ordningen. Valve er bare vanskelig. 

Selv om jeg er linux bruker så ser jeg store fordeler med Windows 11 på Asus Rog Ally'en. Lettvint å laste ned og installere repacks for å teste ut diverse spill. Kjøper spill kun når Steam har tilbud. Mest indie games. 

Kommer heller til å bruke pengene på en Retroid Pocket 4 Pro. Kanskje Ayn Odin 2 hvis det blir tilbud etterhvert. 

Endret av Kenhten
Lenke til kommentar
Kenhten skrev (13 timer siden):

Har prøvd. Men jeg måtte ha dansk kort. Skal sjekke nærmere.

Nei, du må bare legge inn en dansk adresse som fakturaadresse på Steam. I Norge sjekkes ikke adressen så vidt meg bekjent. Men du må jo ha en dansk adresse da.

Kenhten skrev (13 timer siden):

Skjønner ikke hvorfor de ikke kan trekke fra nederlandsk VAT og legge til norsk MVA via VEOC ordningen. Valve er bare vanskelig. 

VOEC* ;)

Nei, de gidder bare ikke prioritere det enda. De hadde jo solgt mer hvis de hadde åpnet for det i flere land. De har jo vært veldig restriktive så langt. Det er litt mer enn å bare legge på MVA, men skulle jo tro det var verdt det. Hvertfall når de sitter med maskiner på lager så burde det være en no-brainer å bare åpne for flere land.

Lenke til kommentar
Sitat

 

Your country is part of your Steam account settings. Your country setting affects what you see on the Steam store, the currency you see prices in, and the currency of your wallet.

If you have moved to a new country, or are living abroad for an extended period of time, you can update your Steam country setting when you complete your first purchase using a payment method from that country. If your location differs from your current Steam account store country setting you'll have an option to change your store region while you view your cart or as you complete your purchase.

If you are unable to complete a purchase using a payment method from the region you have moved to please contact Steam Support.

 


 

Lenke til kommentar
Kenhten skrev (2 timer siden):

Mye styr for ingenting. Det kommer sikkert flere slike håndholdte PCer på markedet. Lettere å kunne handle fra komplett eller elkjøp.

Det finnes mange alternativ allerede og flere er på vei. ROG Ally er vel blant de beste. Til 7490,- er den jo et veldig godt kjøp. Har jo flere fordeler sammenlignet med Steam Deck, selv om jeg nok foretrekker Deck over denne.

https://www.prisjakt.no/product.php?p=9907609

Lenke til kommentar

Har Rog Ally, betalte 6000kr for den, brukt kun 1 mnd. Fikk med utstyr med nypris verdi 3000kr. for 500kr. Godt kjøp. Oppgraderte nettopp SSD. Var litt overkill med 2TB 🤓

Liker Rog Ally. God lyd og skjerm. Kunne vært litt bedre analoge stikker og batteritiden er ikke så bra. Lader kun opp til 80% og holder meg til 10, 15 og 18W. 

 

Å ta 11.500kr. for den er værre enn de på finn.no

 

 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har hatt SD OLED Limited Edition i noen dager nå. 

Anbefaler SD OLED. Utrolig flott maskin. Så utrolig synd at Valve ikke selger og sender til Norge til Valve priser istedet for de forferdelige elkjøp prisene.

Jeg var heldig. Kjøpte min fra han jeg kjøpte Asus Rog Ally'en med ekstrautstyr fra. Ally'en var kjøpt akkurat 2 måneder før jeg kjøpte den. SD OLED Limited Edition var kun en måned gammel. Prisen var lavere enn de andre 1TB OLED modellene på det norske markedet og det var en Limited Edition. 

Både Asus Rog Ally og Steam Deck OLED er gode maskiner. Men batteritiden, skjermen, konsollfølelsen og hele opplevelsen er bedre på Steam Deck. 

 

Ja. Man kan ikke spille alt på en SD. Men det som man kan spille er så mye bedre på en SD OLED sammenlignet med det en håndholdt Windows PC som Asus Rog Ally. 

Har spilt litt Palworld. Emulert Switch spill som den nyeste Prince of Persia og Mario Wonder.

 

Bruker EmuDeck på alle maskinene mine.

Installerte Nobara på hovedPCen min i går. Det er mulig å gjøre dette på Asus Rog Ally med masse tweaks og mye styr. Alt for å komme seg bort fra Windows 🙄😝 Var hvertfall godt å komme seg bort fra den delvis ødelagte Ubuntuen jeg hadde på PCen.

Hvis noen er usikker på SD og SteamOS kan jeg anbefale dere å teste ut NobaraOS på en gamingPC. ChimeraOS er også en mulighet, ennå ikke prøvd den. Flott OS til en stuePC. Nobara er desktop OS som er tilrettelagt for gaming og content creation. ChimeraOS er retning SteamOS.

Screenshot_20240203_195438.thumb.jpg.a7a87cc5b4ffbec9eb92ee70f6c31a1c.jpg

Ble hvertfall meget positivt overrasket over Nobara. Det er en  Fedora spinn. Har aldri brukt Fedora før. Kun brukt diverse Ubuntu og noe Manjaro/Garuda. 

 

 

Noen her inne som har kjøpt Steam Deck OLED? Hva er deres erfaringer?

Lenke til kommentar
Kenhten skrev (1 time siden):

Noen her inne som har kjøpt Steam Deck OLED? Hva er deres erfaringer?

Jeg kjøpte på release i Sverige. Elsker den også. Mye de samme erfaringene som deg. Hadde den originale først også så fått testet mye forskjellig. EmuDeck er så bra at jeg ble fast donor der. Er blitt så fan at jeg vurderer å kvitte meg med konsollen. Den blir ikke brukt lenger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...