Gå til innhold

Hva er ulogisk med å tro på Gud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er hverken logisk eller ulogisk å tro på Gud. Ordet "tro" peker derimot på et tankesprang der du personlig tar inn over deg en virkelighetsoppfatning som ikke kan forklares av logikk eller vitenskap. Tro kan for eksempel gi deg indre trygghet og glede, men kan hverken bevises eller motbevises. Logikk og tro eksisterer i to ulike dimensjoner. Tro kan ikke bevise noe i logikkens verden, og logikk kan ikke motbevise noe i troens verden.

Slik lever vi mennesker i det epistemologiske mangfoldet: ulike kunnskapssystemer som vitenskap, filosofi, og religion, har hver sine metoder for å forstå verden. Vitenskapen fokuserer på det observerbare og målbare, mens tro utforsker det metafysiske og transcendentale, som ligger utenfor vitenskapens grenser.

Å diskutere sannhet og bevis for tro eller ateisme er en meningsløs aktivitet spør du meg.
 

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (8 minutter siden):

Å hva får deg til å tro at jeg ikke ønsker å ta til meg kunnskap, eller tilegner meg kunnskap jeg ikke besitter fra før av?

Hva er det som får deg til å tro at jeg antar dette om deg?

Men du skrev:

HvemFormetMeningeneDine skrev (4 timer siden):
Kakkelfant skrev (6 timer siden):

Forskerne og deres vitenskapelige bevisførsel er altså ikke godt nok? Hva skal man i tilfelle da lene seg på?

Det er lov å bruke eget hode også!

Hvis du med dette ikke mente at det var en motsetning mellom å bruke eget hode og det @Kakkelfant skrev, så burde du definitivt formulert deg annerledes.

 

Men det beste hadde selvsagt vært om du kunne diskutere på en redelig måte hvor du sier tydelig hva du mener, i stedet for slike antydninger som gjør at vi andre må lese deg mellom linjene.

Endret av Capitan Fracassa
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Ribo skrev (6 timer siden):

Tenker det må være favorittene; Dunning & Kruger.. 

Kakkelfant skrev (6 timer siden):

Den klare fordelen med dem er at jo værre det er desto bedre blir det, på sett og vis

HvemFormetMeningeneDine skrev (4 timer siden):

Det er lov å bruke eget hode også!

Capitan Fracassa skrev (4 minutter siden):

Hvis du med dette ikke mente at det var en motsetning mellom å bruke eget hode og det @Kakkelfant skrev, så burde du definitivt formulert deg annerledes

Vi får se videre hva effekten sier:

Det er derfor viktig å være klar over at folk med god kompetanse på ett felt også lett kan gå i den fellen å tro at overfladisk kunnskap på et annet felt gjør dem til eksperter også på dette nye feltet.

Lenke til kommentar
HvemFormetMeningeneDine skrev (10 minutter siden):

Se deg i speilet….

Klarer du ikke bedre forsøk på fornærmelse enn det? 😂

Jeg kan ikke huske en eneste gang hvor jeg har holdt på med uredelig sitat-klipping, og om jeg hadde gjort det ville jeg definitivt angret, beklaget og rettet det opp. 

I motsetning til deg, som gjentar uredelig sitat-klipping, og bare svarer med en barnslig "du er også dum"-påstand når det blir påpekt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Capitan Fracassa skrev (16 minutter siden):

Klarer du ikke bedre forsøk på fornærmelse enn det? 😂

Hvorfor skulle jeg fornærme, det klarer du og de fire andre fint alene. For ikke mange dagene siden skrøt du av at du har sluttet å kommentere innleggene mine, vis litt integritet nå!

Endret av HvemFormetMeningeneDine
Lenke til kommentar
Lite kreativt navn skrev (På 16.10.2023 den 4:23 PM):

Virker som mange mener at det er det, og at vitenskap på et vis taler i mot eksistensen av en høyere bevissthet/kilde/skaper/ Gud. Hvorfor?

Vel - når Bibelens egen definisjon på tro er dette så burde det ringe en par bjeller allerede der (Heb 11:1)

Troen er sikkerhet for det som håpes, visshet om ting en ikke ser. For sin tro fikk mennesker i gammel tid godt vitnesbyrd. I tro forstår vi at verden er skapt ved Guds ord, og at det vi ser, har sitt opphav i det usynlige.

Med andre ord så trengs det ikke bevis - det skal være nok å tro? Det heter vel at man skal få tro hva man vil - det takker jeg ja til ;)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det mest ulogiske man kan være er ateist. Det sier jeg som ikke ble døpt engang. Det mest logiske for de fleste vil være å ha en agnostisk tilnærming. En ateist er jo skråsikker på noe hen egentlig ikke har peiling på- litt som en antivaxer, flat-earther mm. 

For et mindretall vil det være logiske å være religiøs. Basert på statistikk vil det være noen få som nesten alltid har uflaks. For dem vil det være naturlig å søke en forklaring på hvorfor de har så mye uflaks. Da er det logisk i og med at det kan virke betryggende og bedre livskvaliteten deres. Jeg er en av de som alltid har uflaks. Jeg klarer ikke å bli troende, men jeg jobber aktivt for å få det til

Endret av majer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...