Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Å ikke ha privatliv.


Gjest abbd2...ba7

Anbefalte innlegg

Gjest a3a88...a5e
TwoFace skrev (1 time siden):

Sorry, men jeg klarer ikke å ta deg seriøst. Enten er dette troll, eller så beklager jeg. Melder meg ut. 

Har vært borti det samme med svigermor, så har null problem med å tro det 

Anonymous poster hash: a3a88...a5e

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"If you’re a grownup, having a controlling parent can make you feel disrespected16. Unfortunately, research shows that controlling parenting behavior is unlikely to change over time20. If you suffer from depressive or anxiety symptoms, seek professional help as soon as possible. When looking for therapeutic help, look for one who is proficient in relational therapy21 and in dealing with controlling parent issues."

 

https://www.parentingforbrain.com/controlling-parents/

 

Her må du sette dine egne grenser, og håndheve de nådeløst.

I de fleste tilfeller blir dette sett på som en utfordring og et opprør - derfor reageres det ofte med angrep (på opprøret) og sinne. Foreldre som gjør dette har et behov for å gjøre barnet til codependant, altså at de undergraver deg slik at du blir (i denne konteksten) hjelpeløs og dermed trenger de (mer enn hva som er sunt).

Dette utgjør en meget uheldig negativ spiral, der barnet blir mer og mer avhengig av foreldrenes enabling og til slutt ikke klarer ta vare på seg selv (med påfølgende dårlig selvtillit, selvbebreidelse, osv).

Det beste du kan gjøre for deg selv er å bryte ut av denne dansen, ta tilbake styringen i ditt eget liv og stå på dine egne ben.

Tenk litt på hvor ofte du involverer de og spør om deres hjelp - kan du klare å løse problemer i livet uten å involvere dine foreldre?

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest 9bfc1...8a5
TwoFace skrev (1 time siden):

Sorry, men jeg klarer ikke å ta deg seriøst. Enten er dette troll, eller så beklager jeg. Melder meg ut. 

Dette trenger ikke være trolling. Har sett et voksent menneske som er tilknyttet min familie, men ikke i slekt, som har foreldrene boende gratis i hodet sitt - selv om de ikke har hatt kontakt på flere år. Denne personen har flere søsken og det er mye av samme greia på flere. Noen holder seg unna, noen har kontakt og alle har et sykelig avhengighetsforhold til de. 

Foreldrene har tilsynelatende et voldsomt kontrollbehov og en oppvekst med å bli fortalt at de er 'mindre enn' og hva de kan og ikke kan gjøre har gjort at de i praksis oppfører seg som hunder som får bank av eieren sin. Hater foreldrene, men går tilbake til de med en gang. Om de klarer å holde seg unna, så er det med nevnte gratispassasjerer i hodet. 

Jeg skal ikke si at det er noe av det samme her, men at det finnes foreldre som går langt over grenser til privatliv (uten at det nødvendigvis er fysiske overgrep fra historien) er det overhodet ingen tvil om.   

Anonymous poster hash: 9bfc1...8a5

Lenke til kommentar

Du trenger ikke bekreftelse fra omverdenen på at det er greit at du vil beskytte privatlivet ditt fra foreldrene dine. Det faktum at du lufter følelsene dine og leter etter bekreftelse her forteller meg at du til dels er dominert av dem fortsatt. De forstår ikke kroppspråket og tonefallet ditt som endelig, og respekterer deg ikke, fordi du ikke gir dem noen grunn til å gjøre det. Jeg tror du må innse at dette ikke er dine foreldres ansvar, men ditt eget. 

Hvis personen har mulighet til å ignorere advarselen, er det ikke en advarsel. Noen mennesker opplever ikke verbalspråk som en grense, spesielt om det kommer fra en person som innerst inne føler seg underdanig. Høyst sannsynlig må du gjøre det visse andre her har foreslått, nekte dem inngang. Dette er en fysisk handling de ikke kan overse. Eventuelt må du bestemme deg for at dette faktisk skal ta slutt (i virkeligheten, ikke bare i hodet ditt), sette deg ned og kommunisere så direkte som mulig. Fast stemme, uredd blikk, rett i ryggen, dette SKAL skje, din vilje skal frem. Når du har bestemt deg for en av disse, må du stå fast på det. Ikke slipp dem inn om du har sagt de ikke kommer inn. Ikke la de tråkke over grensene når du har satt dem, dette er underdanig oppførsel, og det respekterer de ikke. 

Lykke til. 

 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest abbd2...ba7 skrev (4 timer siden):

Dameklær? Jeg er en dame. 
 

Jeg satt på stua og faren min valset ut i gangen og inn på soverommet,rakk ikke å stoppe han,men ga uttrykk for at det ikke var greit. Helt vanvittig. Det er ekstremt kontrollbehov og det er ikke greit. Eierskap.  

Anonymous poster hash: abbd2...ba7

Ja.. Poenget er, har du noe fryktelig pinlig å skjule på soverommet? Hvis nei, hvorfor er soverommet verre at de går inn på enn de andre rommene? 

Hvis ja, be dem holde seg vekk. Om de kommer på uanmeldt besøk og du ikke liker det så sier du ifra til dem om det, evt låser døra.

Evt, slutt å ha pinlige ting på soverommet 😛 

Lenke til kommentar
Valmeth skrev (57 minutter siden):

Ja.. Poenget er, har du noe fryktelig pinlig å skjule på soverommet? Hvis nei, hvorfor er soverommet verre at de går inn på enn de andre rommene? 

Hvis ja, be dem holde seg vekk. Om de kommer på uanmeldt besøk og du ikke liker det så sier du ifra til dem om det, evt låser døra.

Evt, slutt å ha pinlige ting på soverommet 😛 

Uansett om man har aldri så uskyldige ting på et soverom, så ønsker man ikke folk valsene inn i tide og utide. 

Samtidig ønsker TS sikkert å bevare forholdet til mor og far. 

Ergo: hvordan klare å få de til å andre adferd, uten at det påvirker forholdet forøvrig. 

Og det er sikkert vanskelig. Men du kan jo begynne å låse døra? Selv om det kommer til å gi en drøss med spørsmål, og bla bla bla fra de; lås døra, og når de spør: «fordi jeg ikke ønsker fremmede inn på soverommet», eller noe slikt?

PS: foreldre skal egentlig slutte å buse inn på soverom når barn er i tenårene. Alle har rett på privatliv. Her har noen foreldre virkelig ikke forstått!! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så sett ned foten og snakk hardt til dem da om det ikke er greit? Om de er normale, friske, oppegående mennesker men mangler folkeskikk så skjønner de vel at de ikke skal gå inn på soverommet etter en prat? 

 

Hva da "Bevare forholdet", skal mor og far fryse ut datteren sin fordi de ikke fikk gå inn på soverommet hennes?

For et sirkus 😂

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kjenner meg absolutt igjen i OPs irritasjon her. Jeg er selv på godt inne på 40-tallet med jobb, bil og huslån, men siden jeg er og blir ungkar og spelemann tror opphavet at de kan bruke leiligheten min som en hytte på Østlandet. Noe som mildt sagt skurrer med det faktum at jeg ikke har noe gjesterom, kun et lite kontor hvor jeg så vidt får smøget inn en campingseng i absolutt nødsfall. Og nå i skrivende stund har de tatt turen over fjellet med nok bagasje til minst en uke eller tos husokkupasjon (de har jo ikke tatt sommerferie i år, må vite) og innbiller seg at jeg ikke har noe problem med å sove under skrivebordet som en annen jævla båtflyktning mens jeg jobber hver dag som vanlig hele denne tiden.

Sitter nå og blar igjennom resteplasser til Mallorca eller Kanariøyene eller hvor faen som helst (utenom Tyrkia), for enten er de er ute av huset på mandag eller så er jeg det.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...