Gå til innhold

Apple Watch vs. Garmin?


Anbefalte innlegg

ABA skrev (7 minutter siden):

AW er nok den jeg har et ekstra øye for. Den omtales som ganske god på tester og har høy presisjon tross batteritid. 

Som jeg sa tidligere, AW er et fantastisk produkt. Den er best på det meste, unntatt batteritid.

En annen ting å tenke på er om du kommer til å bruke iPhone resten av livet? Mange av produktene til Apple kan kun brukes med iPhone/iPad, så hva gjør du når du plutselig får lyst på en Android-mobil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å kunne ladde annenhver kveld så må du ha Apple Watch Ultra i stedet for vanlig. Den er dyrere og større, men jeg er veldig fornøyd med min. Det var stress med Apple Watch før siden den absolutt måtte lades en gang i døgnet uavhengig av trening (iallfall på sine eldre dager), men nå er det ikke noe stress, og den lader mye kjappere.
 

Jeg brukte Garmin før siden jeg bare ville ha en treningsklokke, men endte opp med å bruke smart-funksjonene mye mer enn jeg trodde, så skiftet til Apple Watch og har holdt meg der. Det er en nokså stor overgang. Om du bruker avanserte treningsfubksjoner så må du forvente å betale for en tredjeparts-app for å få funksjoner som er gratis hos Garmin.

Lenke til kommentar
ABA skrev (6 minutter siden):

AW er nok den jeg har et ekstra øye for. Den omtales som ganske god på tester og har høy presisjon tross batteritid. 

Det kommer an på hva du skal. 
 

Vil du ha klokka med flest funksjoner, best støtte for apper og desidert best skjerm er AWU et godt valg. Har du eller noen i familien hjerteproblemer er det et ekstra gode. Flere leger anbefaler AW og bruker faktisk målinger derfra i undersøkelser.

Om du må ha en eller flere uker batteri er ikke AWU klokka for deg. På lange reiser har jeg med en batteribank vanligvis (til alt av elektronikk) Da har jeg med 3uker batteri der. 

Lenke til kommentar
zanta skrev (51 minutter siden):

Sier mer om deg enn om Garmin. Brukerterskelen for både enheter og app er høy, men når man har lært seg å bruke dem er de langt fra keitete.

For meg var den keitete der AW var veldig enkel i bruk - men ja, dette er mine erfaringer. Det er mange som elsker Garmin treningsklokkene, men jeg trenger ikke trenibgsfunksjonene (som jeg får kjøpt i Appstore) og heller ikke to uker batteri, da AW funker fint for meg.

Når de kriteriene er satt er det walk over. For meg.

 

Lenke til kommentar
ABA skrev (6 timer siden):

Hei.

Er på jakt etter en smartklokke som blant annet:

- har god batterilevetid 

- kan måle puls presist

- kan måle ekg og oksygenmetning

- overvåker stress og søvn nøyaktig

- fungerer godt med iPhone

- er enkel/oversiktlig og har evt. app

Har noen tips? Hørt bra om begge merker. Del gjerne tips/erfaringer/modell.

Huaweii gt 3 pro har alt, vet ikke hvor bra den er med iphone dog har sin egen app

Lenke til kommentar
ABA skrev (7 minutter siden):

Den virket jo meget god og rimelig, takk for tips, er den pålitelig og god?

Whitings er bra, men er jo langt unna en smartklokke, som du nevnte i førstepost. Sjekk at den oppfyller dine ønsker/krav til funksjonalitet. En fordel er at den ser ut som en "vanlig" klokke, ikke en trenings- eller smartklokke. Vær obs på at det er kun ScanWatch-modellene som har EKG.

Lenke til kommentar
zanta skrev (2 minutter siden):

Whitings er bra, men er jo langt unna en smartklokke, som du nevnte i førstepost. Sjekk at den oppfyller dine ønsker/krav til funksjonalitet. En fordel er at den ser ut som en "vanlig" klokke, ikke en trenings- eller smartklokke. Vær obs på at det er kun ScanWatch-modellene som har EKG.

Står jeg kan koble den til telefon og få varslinger? Det er jo greit :) Er helsefunksjonene like bra som AW og er denne klokka lik Garmin 245 (eller noe i den duren, husker ikke helt tallmodellen)

Lenke til kommentar

For dine behov tilbyr både Apple Watch og Garmin overbevisende alternativer. Apple Watch integrerer godt med iPhones, utmerker seg i EKG- og oksygenmetningssporing, og tilbyr et bredt app-økosystem. Garmin-klokker er kjent for utmerket batterilevetid, nøyaktig pulssporing, stress- og søvnovervåking. Vurder Apple Watch Series 7 eller Garmin Venu 2/2S basert på dine prioriteringer.

Lenke til kommentar
TomKim skrev (4 timer siden):

....Vurder Apple Watch Series 7 eller Garmin Venu 2/2S basert på dine prioriteringer.

Siden TS nevner EKG som et krav, er ikke Garmin aktuell (med unntak av Venu 2 Plus, som må aktiveres mens man er i USA).

Siden TS nevner god batterilevetid som et krav, er ikke Apple Watch aktuell (med mulig unntak av den rådyre Ultra).

Endret av zanta
Lenke til kommentar

 

Jeg har hatt Apple Watch Ultra siden den kom på markedet i fjor som jeg har brukt tilnærmet daglig siste året, til sporing av søvn, aktiviteter og notifikasjoner med mer.

Det jeg har likt med den er; Fin stor skjerm, solid byggekvalitet, ok batteritid (bra for å være Apple Watch), responsiv i bruk, greie funksjoner som EKG med mer.

Så til hvorfor jeg har lagt den på hyllen og latt min samboer ta den i bruk som alternativ til hennes aldrende Apple Watch 6.

Jeg gikk rett og slett lei av alle notifikasjonene som dirret på armen min. Jeg får en god del varsler i løpet av en arbeidsdag på epost, Teams med mer pluss vi har et firma utenom som også fører med seg en bråte varsler. Det ble til at jeg lett mistet konsentrasjonen ved at jeg slet med å la være å se på armen når den dirret om noe, og jeg innså etter snart et år at jeg ikke fant noe god balanse mellom å sende enkelte varsler kun på mobilen vs klokkken. 

Søvnsporingen til Apple er helt topp men den fungerer kun om mobilen er satt i søvnfokus, og det skjer at jeg deaktiverer dette når jeg har en litt sen kveld og glemmer å aktivere igjen før jeg finner sengen, som gjør at jeg mister søvndata den natten. Batteritiden er også bra for å være Apple Watch men meh sammenlignet med en del konkurrenter. 

Så nå har jeg gått over til et av mine mekaniske armbåndsur kombinert med en Oura ring for søvnsporing og annen helse- og aktivitets-relatert overvåking. Oura-ringen oppdager om jeg faller i søvn uten å måtte ha beskjed om at nå skal jeg sove og sporer dette, har 5-6 dagers batteritid og merker nesten ikke jeg går med den. Minuset er at det koster ca 60 kroner måneden å få tilgang til alle dataene den sporter. Og ringen er ikke noe godt alternativ til å følge med på treningsaktiviteter. 

Om du vil ha grei batteritid med en Apple Watch så må du nesten gå for en Ultra, men om du ikke trenger å være i Apple sitt øko-system så hadde jeg sett på andre alternativer nevnt i denne tråden fra Garmin, Whitings med flere. Det kan fort bli en del billigere også 🙂

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...