Jump to content

nacario

Medlemmer
 • Content Count

  764
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

350 :)

About nacario

 • Birthday 04/05/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11890 profile views
 1. nacario

  Sex med dyr

  Dyr kan oppleve ubehag av ting de ikke forstår og ikke ønsker, kall det traumer. Er bare å se på alle dyreprogram der ute hvor dyr blir redde mennesker pga mislighold etter å ha opplevd vonde ting, de responderer på miljøet slik vi gjør. Det er en fin grense i det du trekker frem. Det er også etisk feil da vi har høyere iQ og kan lett misbruke vår rolle, slik som et voksent menneske driver utukt med mindreårig som ikke forstår det som skjer.
 2. nacario

  Hete og hjerteproblemer

  Hjerteproblemer kan være så mangt, d blir vanskelig å gi et konkret svar. Generelt r fysisk aktivitet bra, dog ved enkelte tilstander må det modereres, feks ved tilfeller hvor hjertet unødig overbelastes selv ved lite bevegelse (feks klafferfeil). Du får heller ta d opp med legen din dersom du har noe spesifikt knyttet deg.
 3. Jeg ville gått for 75 tommer om du har nærmere 3m avstand. Til den dag idag angrer jeg på mitt 65 kjøp.
 4. Hvordan fikk du vite hvem 17åringen var? Gjennom politiet? Edit leit å høre at du ikke fikk støtten, selv om faren sa at han ville gjøre opp
 5. Uten å kjenne til alle detaljene håper jeg du får en 2nd opinion i norge slik at du slipper å betale i utlandet. Hvis d r 50/50 som du sier r d jo et grunnlag for op. Uten at jeg mener kjeveop er best for deg, så gjennomgikk jeg dette når 21 pga heftig underbitt uten effekt fra regulering gjennom ungdom og videregående. Veldig glad at dette ble gjort da som du sier endrer de ansiktsstruktueren i noe grad slik at alt ser mer estetisk pent ut.
 6. nacario

  Redd det er kreft

  Forstår at du bekymrer deg, men dette spørsmålet blir som å flippe en mynt. Sannsynligheten for at det ikke er kreft er realistisk stor.
 7. Vi bruker smartly fra lyse, her betaler hver enkelt for eget bruk fra mobilapp
 8. nacario

  Hjerteklaff-operasjon

  Igjen er jeg ingen lege, men har lest meg opp grundig og fått grundige svar fra kirurg/hjertespesialist. Jeg tenker sånn umiddelbart at hvis legene har satt en dato så er d en grunn. Jeg husker godt selv den eneste konsultasjonen jeg fikk tilbudt i d offentlige hvor jeg i grunn ikke la så mye vekt på sympt da jeg var i godt humør den dagen, hvor jeg så måtte legge press senere for å få op da jeg innså jo etter å ha tenkt meg om at jeg hadde jo sympt (heldigvis tenker jo legene selv da dem hadde jo fulgt meg opp over to år og sett den fysiologiske nedgangen). Særlig uken etter op innså jeg hvor syk jeg har vært, og at andre positive ting i livet har skygget over ting, og kroppen tilvenner seg jo "sykdom" slik at man kan tro at eks den trettheten skyldes dårlig søvn. Dette er en alv op, samtidig som den er veldig straight forward, og en som de har stor erfaring og sukessrate med. Og til syvende og sist er hjertet kun en muskel som er mye lettere å op på enn eks hjernen. Hun er som sagt heldig dersom de kan fikse klaffen hennes uten å måtte bytte, og derfor kan d være bedre å ta d tidligere enn å vente forlenge, d r fakta ang all klaffersykdom. Men igjen, ang hennes sak og svar kan kun de legene svare på. Feks kan aortaen være så trang at hjertet må jobbe hardere, og det kan være skadelig over tid da hjertemuskelen blir større og sliten. På den andre siden kan d hende at hun faktisk fysiologisk kan vente fem år, og kanskje da ha et lettere standpunkt til det hele - forstår at d r tøft for en 25 åring å stå ovenfor. Op og tiden etter er igrunn ikke så dramatisk som d høres ut, r bare å ta tiden til takke, de første dagene r man så døsig at de soves bort, ta time for time, se serier osv mens man gradvis øker daglige gåøkter og så går det seg til. Etter 2 3 uker vil ting føles mye bedre, etter 8 kan man løfte som normalt og bla. delta på rehab program de ulike sykehusene har for god fysisk opptrening tilpasset der en er. Selv blir d tilbake på sats Føler med deg og håper du klarer å overtale henne for det er virkelig ikke så ille som det høres ut, men konsekvensene med å vente kan forkorte livslengden. Dere får ta ny konsultasjon sammen og diskutere dette med legen. Og så vil en få 1-2 oppfølginger i året hos priv hjertespesialist om en vil noe som er betryggende for å se at alt går bra, er jo mange der ute som ikke har sjekket sitt hjerte selv når de er friske, feks uoppdaget atrieflimmer som kan gå igjen. Intet mer jeg kan bidra med i denne tråd nå. Lykke til, det vil gå bra! Snu ting til det positive for det er bare livsforlengende fordeler.
 9. nacario

  Hjerteklaff-operasjon

  Flott at hun er symptomløs, men det hender ofte at man ikke selv er obs på dem. Og det kan gå raskt i forverring, jeg gikk fra å kunne trene tung styrke til å måtte slutte helt ila 2 år, og utviklet alvorlig aortastenose på denne tiden (hadde en konsultasjon hos hjertespesialist i halvåret hvor en så gradvis forverring, dog godt mulig pga at jeg presset meg selv litt for mye da man skal unngå styrke/situasjoner som krever mye blod). Det er jo gode nyheter hvis de kan rep hennes klaff uten å sette inn en ny. Ja vi har fire klaffer, og mye av den generelle op er likt. Jeg gruet meg ikke da jeg hadde sympt, kunne ikke trene og redusert livskvalitet deretter. Jeg hadde på forhånd undersøkt mye halvår i forveien så jeg viste hva jeg gikk til, er også en del gode vlogs på youtube der 30 åringer deler sine erfaringer med op (funderer om jeg også skal lage en vlog som oppsummerer alt på min kanal :?). Men jo jeg var nervøs når jeg først innså hva som kom til å skje da det er en alvorlig op, men generelt liten risiko og mye å vinne på. Og så føler man seg fort bedre! Det er som med det meste i livet, det mentale styrer opplevelsen. Man får tilbud om beroliggende natten før op med fasting etter kl 24, samt beroliggende tidlig på morgenen 2t før op slik at hun vil føle seg avslappet. Gikk helt greit å våkne opp, husker mest at jeg var sedert de første 2-3 dagene så man sover mye. En del likheter med hofteop hvor man helst skal fortest mulig komme igang med bevegelse. En ting jeg dog humrer litt over var kort etter oppvåkning kom en lege som sa han skulle sjekke pacemakeren min, måten det ble sagt på virket som at de måtte op en i meg, og mens jeg prosesseserte sjokkbeskjeden begynte hjertet mitt å vibrere da han testet den, som så viste seg å være en ekstern pm som lå utenpå hvilket er standard - just another day at the office Men trist å høre at hun har slik redsel og vegrer seg. Som sagt det eneste som er tøft er hvis man får veske rundt hjertet som må dreneres, en svært ubehagelig og smertefull prosedyre (dog det var en annen kar som var så sjør psykisk at der valgte de å sette han i narkose for å sette i dren). Det er en risiko at vesken kommer tilbake hvilket skjedde med meg, men så gikk jeg 2t aktivt pr dag i to dager til neste ultralyd og det meste hadde da blitt tatt opp av kroppen (enda en fordel med fysisk aktivitet..) Hun har bare fordeler å få, og jo mer en venter dess høyere risiko for forkalkning utover klaff som feks kan komme på hjertet og selv om legene kan fjerne det vil det kunne gi en risiko for atrieflimmer (dog igjen kan beh med medisiner). Ellers er de veldig flinke med å kutte og sy i bryst, han ene her har kun ett på 8 cm, mitt er vel nærnere 12 og arret er overraskende knapt synlig foruten blod på en halv mm langs stripen, som vil over tid forsvinne og arret vil være knapt synlig. Slik er det hvertfall dem har fått det til her i bergen.
 10. nacario

  Hjerteklaff-operasjon

  Jeg gjennomgikk for 13 dager siden bytte av aortaklaff etter insuffiens, aortastenose. Er ikke lege selv så dette er basert på egen info/samtale med kirurg. Ble klar over dette behovet for to år tilbake da jeg ble økende sliten og har siden lest meg opp mye om emnet (da min erfaring med det offentlige dessv har vært preget av lite info). Det din datter i første omgang bør gjøre er å oppsøke hjertespesialist (enten henv fra fastlege til privatist eller offentlig) hvor hun vil få en grundig ultralyd hvor de ser på type svikt (feks den mest vanligste er biscupid om det er snakk om aortaklaffen), bl.a. tykkelsen på hvor mye blod som kommer gjennom, lekkasjegrad, pumpeevne osv. Jo mer motstand dess mer overbelastes hjertet. Men forsto det slik at legene allerede har vurdert at hjertet hennes ikke har tatt skade enda så da er det i tidlig stadie, dette gjaldt meg også da jeg kunne levd slik i noen år til. Samtidig har man sympt som dyspne (tungpust), fortere sliten, og etterhvert stikking i bryst. Når det kommer til stadiet med svimmelhet er man i mer moderat/sen stadie. Husk at dette er en tilstand som vil minske hjertets evne til å føre blod rundt i kropp som igjen kan føre til rareeste sympt, feks helt nummen arm, såvel som den hyppige migrenen min som nå har helt forsvunnet. Anbefaler deg på det sterkeste å få henne til å ta op så fort som mulig da dette er noe man dør av (og i etterkant av sen op korte ned levetid) personlig gikk jeg raskt fra milde til moderate sympt i venteperioden på 8 uker. Nå 2 uker etter op så har det egentlig ikke vært noe tøff ettertid, og følte meg raskt vel etter op. Det eneste som har vært et helvette er drenasje av veske som danner seg rundt hjertet etter op (smertefull prosedyre i åken tilstand, det er en vanlig greie jo yngre en er. Akternativt kan det forsvinne over tid med aktivitet, da man skal øke forsiktig med 5-10-15 min osv gåøkter daglig. Dette vil uansett følges opp jevnlig i ukene framover med ultralyd. Fint om hun får noen til å hjelpe henne de første ukene da ved (antar at kirurgen vil bruke mekanisk klaff) open heart surgery trenger brystet 8uker å gro hvor man kun kan løfte 1 kg hver arm, så man lærer å bevege seg som en ål i enkelte situasjoner 😄 Ellers er det ingen smerter pga god medisinering. Ja det vil være litt kjipt å måtte stå på marevan resten av livet, men igjen alternativet er en sakte død, og man får opplæring i inr-kurs slik at man lett kan dosere selv som igjen vil øke livskvaliteten. I norge brukes primært On X valve hvor den siste er veldig stille, ingen rundt meg hører den tikke, og selv hører jeg den knapt. Den har forøvrig mindre motstand enn vanlig klaff så det er bare positivt om man liker trening Det er mye mer info, men dette får holde. Haukeland sykehus i bergen er ledende innen dette området i verden så hun er i trygge hender, og risikoen er veldig liten.
 11. Hadde en liten diskusjon med en kamerat, han mente at jeg burde reklamere til tesla da min nye m3 som ble hentet 16 mars med 3k km pr idag har en del rust på plugg der hjul settes inn (og i så fall hva har man krav på, at dem skal rense?). Er enig med han at det burde jo ikke forekomme med en slik ny bil, og har primært kjørt i by. Hva tenker dere om det? Har kjøpt utstyr for å få bukt på det, men ikke lett å komme til da det er trangt. Husker jeg også spurte tesla om jeg kunne ta fluid film (tectyl) ved kjøp dog selger hadde ikke peiling, andre har sagt at det kan påvirke garantien, ei heller har dem svart meg på mail. Tenkte å ta kontakt med dem på mandag, bare litt kjipt at jeg blir borte to mnder fram i tid uten mulighet for å levere inn bil.
 12. Ja, mer der selve dekket settes inn, kontaktpunktet
 13. Tips til verktøy for å skrape av rust ved hjul? Biltema hadde ikke noe forslag.. finnes d sånn børste en kan feste på drill? Ser at jeg også har litt rust som han ved sist bilde over
 14. Kjøpte den sprayen igår, r d bare å speaye rett inni feks åpne dørhåndtak? Tenker på mulig elektronikk som kan ta skade.. Evt andre forbehold jeg bør ta med denne sprayen? Husker d var en som feks fikk litt vann/fukt på innsiden hvor dashbord møter frontvindu og dette kortsluttet noe i pcen.. (seff dette r noe annerledes da d var på innsiden)
×
×
 • Create New...