Gå til innhold

Ny TV for en uten peiling


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
onkel_jon skrev (1 time siden):

hvert fall paneler fra samsung.

Sikker på at det er TCL du tenker på? TCL skriver selv at

Sitat

TCL IS B.I.G.

TCL owns the largest major appliance factory in the world, among many mighty manufacturing facilities. Our latest panel factory measures 11,129,882 ft². That's nearly 260 acres!

IT’S A TCL, INSIDE & OUT

TCL is vertically integrated, which means we make our own components and control the entire production process. What does this mean to you? Being able to manufacture the most expensive parts of a product ourselves allows us to pass savings on to you. So, with TCL you’ll enjoy more quality, more technology, and more value.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du får masse ok TV til under 10 000,- i dag - også 65''. Dyre TV'r har gjerne det siste av det siste av Oled, Qled, 8K osv. Hvis du er AV-nerd som meg er slike ting nokså vesentlig, men ikke for de fleste andre. Alle som kjøper TV i dag, som fra før sitter på eldre apparater, vil få bedre bilde enn de noensinne har hatt - uansett hva de kjøper. Glem råd om at "bare du strekker deg litt lenger får du SÅ mye bedre TV" osv. TV i dag er ingen langtidsinvestering. Etter bare 6-7 år er firmware for gammel, apper slutter å virke, får ikke lenger oppdatert osv. 

 

Lenke til kommentar

Nå er du inne på relativ kvalitet og at folk kan forvente en forbedring nesten uansett så lenge man holder seg innenfor sin normale "kjøpestil". For min del trekker jeg en grense på billigmerker som shopper innenfor rimelig "low-end" OEM markeder og bare plasserer sitt merke på det, slik som f.eks Andersson. Siste TV-apparatet jeg kjøpte var en 7000-serie fra Samsung med NU prefix. Dette er et apparat som var prismessig veldig gunstig for størrelsen på 65" LCD og som holdt spesifikasjonsmessig for min del. Min far som hadde kjøpt et mye dyrere OLED-apparat, type 2,5x dyrere og rundt 40-42" synes ikke han merket den alt for store forskjellen når jeg kjørte HDR-materiell i h.255.

Tror det er vanskelig å få en så bra deal nå for tiden da folk gjerne klager på modellene som skal erstatte denne serien og til og med opp til modeller som er ganske mange hakk over også. TCL har så vidt jeg vet ikke helt optimal kalibrering av skjermene sine. Setter du f.eks en Samsung på Film/Cinema, så er fargene så godt som spot on i forhold til hva man kan forvente av en temmelig optimal kalibrering med proff-utstyr. Samme har jeg også sett på proffe Philips-monitorer for designbruk.

OLED har fått økt holdbarheten på panelene over tid, men de er ganske mye mørkere i lysstyrke enn LCD, så OLED er mer filmskjerm for dem med mørke rom, men vanlige folk med en del ambientlys klarer seg godt med LCD.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
Nølf skrev (På 14.7.2023 den 21.30):

Hei folkens, etter rundt 15 år uten TV har jeg begynt å bli litt lei av å se film på PC-skjermen og tenker derfor det er på tide å skaffe seg noe bedre. Jeg klarer som regel å gjøre litt research til å ta et OK valg når jeg kjøper noe, men når det kommer til TV føler jeg meg helt fortapt. Frykten for å gjøre et bomkjøp er nok en del av grunnen til at jeg ikke har gjort dette tidligere.

Men så har det seg sånn at det er stor sannsynlighet for at jeg flytter ut av landet om 2-3 år, og det er liten mulighet for at jeg får tatt med meg TVen da. Jeg tenker at det derfor ikke er så lurt å legge altfor mye penger i dette denne gang dessverre.

Planlagt bruk er nok bare film og gaming, har en liten plan om å sette opp en hjemmeserver jeg kan streame fra hvis jeg kommer å langt. Jeg har forsåvidt en stue med mye vinduer og sol på kvelden, så tenker at jeg må prøve å få gjort det så lystett som mulig.

Jeg må vel også regne med at jeg må kjøpe noe for lyden sin del i tillegg, sånn jeg har skjønt det er det ikke mye å skryte av på høytalerne som følger med. Nå har jeg ikke satt meg noe absolutt budsjett for dette, vanligvis er jeg av den typen som gjerne betaler litt ekstra for å få det beste så det er litt vanskelig å begrense seg, men hvor langt kommer man med f.eks 10.000? Skulle gjerne hatt en 65", men tviler litt på at "budsjettet" mitt strekker seg til noe som duger da.

Forhåpentligvis så er jeg lett å imponere da jeg ikke har hatt en TV på så lenge, har ikke 4k på PCen engang :)

 

 

Jeg synes Panasonic er best på budgett-tv

og Samsung er verst på budget-tv

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...