Gå til innhold

Mercruiser

Medlemmer
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mercruiser

  1. Jording gir ekstra sikkerhet ja. Generelt skal utendørs apparater jordes, men som nevnt - er de merket dobbeltisolert (firkant med ring inni), er det ingen krav til jording. Dette kan være årsaken til at din gamle lampe ikke var tilkoblet jord, men det skader ikke å gjøre det likevel.
  2. Temmelig standard disse knottene. Om nødvendig kan hele settet byttes.
  3. Massasjedusj har normalt 3 brytere, en for temperatur, en for av/på og en for veksling mellom dusjhode og massasjedysene (som du ser under på bildet). Dette fungerer i prinsippet på samme måte som en kombinert dusj/badekar-løsning, der det også vanligvis er tre brytere.
  4. Utelamper som er merket som dobbeltisolert, har ikke krav til jording. Men på din nye lampe skal du koble kobberledningen til inngangen der den grønne ledningen er tilkoblet. Hvis dette er på midten, er svaret ja.
  5. Det hender at slike brytere trutner, noe som etterhvert medfører at man ikke får justert tilstrekkelig i den ene eller andre retningen. Hvis du ikke får løst den opp ved bruk av fysikk, er løsningen å bytte bryteren. Kabinettet må frem slik at du kommer til på baksiden. Dette er ingen vanskelig jobb hvis du er noenlunde praktisk anlagt. Husk å skru av hovedstoppekrana først. Fjern dekselet foran dusjkaret og koble fra avløpet. Dra deretter kabinettet ut. Å derimot bytte et helt kabinett som ellers fungerer bra, pga. en bryter som krangler, er det selvsagt ingen grunn til.
  6. Generalforsamlingen står over styret og kan skifte ut styret om nødvendig. Uansett - et styrevedtak som gir ekstraordinære konsekvenser, skal normalt behandles på generalforsamlingen, med mindre den samme generalforsamling har gitt styret fullmakter til å fatte slike vedtak. Og slik jeg tolker det som er skrevet over, er det også meningen at saken skal behandles på kommende generalforsamling. Da vil saken potensielt kunne bli stoppet der, dersom beboerne selv ønsker det.
  7. Hvis utkjøringen er definert som offisiell vei (som skjedde i 2009), gjelder høyreregel for bilister i Risløkkveien. Dette er for øvrig en sak som bekrefter svakheten med høyreregelen og generelle trafikkregler for øvrig - der det i mange tilfeller oppstår tvil om hva som egentlig gjelder. Skilting ville fjernet enhver tvil.
  8. Hvis gata er offisielt definert som vei, gjelder vikeplikt fra høyre ved kjøring på Risløkkveien.
  9. Kantlinje gjelder vel bare ved forkjørsvei(?) - og da er svaret gitt. Utenfor forkjørsvei derimot, er det avgjørende om utkjøringen er å regne som en reell vei.
  10. Dersom utkjøringen er definert som vei, merket som vei (Kabelgata?) gjelder vikeplikt fra høyre. Hvis det derimot hadde vært en tilbringerstrekning til parkeringsplass, vil utkjøringen i utgangspunktet ha vikeplikt fra begge retninger. Men i så fall ville ikke strekningen vært navngitt som vei. Tvilstilfeller blir gjerne avgjort ved skjønn - "åpen for alminnelig ferdsel" osv.
  11. Dette virker å være hans personlige tolkning basert på et generelt regelverk. Tolkningen kan være riktig, men tåler ikke nødvendigvis en nærmere juridisk drøfting. Selv om også syklister er omfattet av veitrafikkloven, er det ingen automatikk i at det gis like straffereaksjoner for sykkel og bil. Vi vet eksempelvis at man ikke kan miste førerkortet for fyllekjøring med sykkel. Det er ikke engang direkte forbudt, men grad av uaktsomhet vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det eksisterer ikke definerte promillegrenser. Det finnes heller ingen hjemmel for evt. inndragning av førerkort. Det er naturlig å tolke prikkbelastning på samme måte. Prikker vil øke sannsynligheten for at man kan miste førerkortet på et gitt tidspunkt. Med mindre det er gitt særskilt hjemmel for bruk av prikker i bilførerkort for sykkelforseelser, er det lite trolig at dette blir praktisert. https://dinfritid.no/kortnytt-tett-på/2019/11/promillesykling-lovlig-eller-ei
  12. Hele denne tråden handler om at begrepet urfolk er noe annet enn urbefolkning. Samer kan følgelig være urfolk uten å være urbefolkning. For øvrig dreier ikke dette seg om "nasjonalistiske" oppfatninger om hva som er norsk. Både samer og øvrige historiske folkeslag i dette landet, er selvsagt alle nordmenn.
  13. Dersom vi legger noe annet i begrepet 'urfolk' enn 'urbefolkning', er vi nok mer enig. Slik sett er det nok flere folkeslag i Norge som fortjener den betegnelsen.
  14. Det er selvsagt ikke moderne statsgrenser, men geografiske områder som er relevant her. Folkene som først bebodde det geografiske området som i dag er definert som Norge, er landets reelle urbefolkning. Uansett er det bred akademisk enighet i dag om at samer ikke kan regnes som urbefolkning i ordets reelle betydning. Dette bekreftes også av at du snakker om kun et par tusen års samisk historie i våre områder.
  15. År null? Det gjør påstanden om urfolk enda verre. De eldste bosettinger som er funnet i Norge er nærmere 12 000 år gamle.
  16. Nei. Skal brukes til sporing i tilfelle tyveri osv.
  17. Hvilken GPS-tracker egner seg best for bil? Takknemlig for tips.
  18. Realistisk sett vil alle nå frem med en klage dersom veieier tidligere er varslet om hullet og ikke foretatt utbedring innen rimelig tid. Dette er vanlig praksis, der det finnes utallige eksempler på lignende saker.
  19. En velforening har i utgangspunktet ingen juridisk myndighet. Det er også frivillig å være medlem i velforeningen, i motsetning til boretts- og sameielag. Men når det er sagt har velforeningen vedtekter som er vedtatt på velforeningens stiftelsesmøte, dvs. beboerne i fellesskap. Dersom velforeningen er tinglyst eier av fellesområdene, vil velforeningen ha myndighet til å bestemme hvilke regler som skal gjelde der - innenfor rammen av vedtektene. Det er imidlertid ikke slik at velforeningens styre alene nødvendigvis kan vedta hva de måtte ønske. Det er velforeningens årsmøte (altså dere beboere i fellesskap) som setter rammer og føringer for hvilken myndighet styret har blitt delegert. Du som beboer kan følgelig adressere problemstillingen på årsmøtet, som er velforeningens øverste organ. Dersom flertallet av beboerne ikke ønsker gjennomføring av velforeningens (les: styrets) planer, vil planene heller ikke kunne gjennomføres.
  20. Denne forskningen er svært omstridt. Vi som lever i virkelighetens verden ser den åpenbare betydningen av å være forberedt, enten det er på skolen eller til viktige begivenheter på jobb. Viktigheten av å være forberedt for å kunne prestere er åpenbar. Dersom denne erfaringen ikke kommer via skolen, vil man kunne få en særdeles bratt læringskurve når man kommer ut i det virkelige liv.
  21. Dette er helt ubetalelig. Her bør du nok tenke deg om en gang til. Forestill deg at du som barn brått mister dine foreldre i en ulykke. Dere bor i en helt ordinær bolig, som dine foreldre har jobbet vettet av seg for å kunne skaffe seg. Er det da rimelig at Staten konfiskerer denne boligen og setter deg på bar bakke.
  22. Det er mye som tyder på dette. En ting er teknologien som kreves for å bygge pyramidene, men de er også konstruert på en måte som krever avanserte kunnskaper om matematikk og astronomi.
  23. Sluttet har man ikke, men små murstein er litt mer praktisk og kostnadseffektivt enn enorme steinblokker. Oldtidens byggverk er et mysterium. Det er eksempler på steinblokker opptil 350 tonn. Hvordan greide de å håndtere dette med antatt primitive hjelpemidler? Slike dimensjoner vil være et problem selv i dag. Det er ting som tyder på at mange av disse byggverkene er betydelig eldre enn hva den offisielle historien antyder. Stein kan ikke karbondateres, og faktisk alder lar seg vanskelig tidfeste eksakt. For å kunne reise disse byggverkene må de hatt tilgang på teknologi og kunnskap som etter hvert gikk tapt. Muligens pga. naturkatastrofer som bragte oss tilbake til steinalderen. Det kan ikke utelukkes at det har eksistert avanserte sivilisasjoner langt tilbake, som bare har blitt borte.
  24. Det er riktig at skilt rangerer over trafikkregler og at A i utgangspunktet har vikeplikt, men det avgjørende i denne situasjonen er når A passerer skiltet. Gjør han dette før B bytter felt, bryter han heller ikke vikeplikten. Jeg ser du for så vidt er inne på det samme.
  25. Hva babler du om? Jeg har da ikke snakket om å "velge felt".
×
×
  • Opprett ny...