Gå til innhold

Blir 48" for stort som monitor?


Anbefalte innlegg

Lurer på å kjøpe en lg 48 c2 skjerm som monitor, hadde først tenkt 42", men den er utsolgt og koster langt mer enn 42 no.

altså 4k i 42" vil vel gjøre at pikselen blir veldig tett sammen? Er redd 48" vil gjøre piksele så store, det finnes et navn på dette eg ikke har i hodet, noe med pixel density?

Selve størrelsen kan eg bare løse ved å ha den ekstra 10cm bak på bordet eller noe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, pixeltetthet (PPI/PPCM) vil være forskjellig, men ingenting sammenlignet med 4K på en 13" laptopskjerm siden du kun vurderer 42" og 48"... Noen syns 48" er for stort, men mange syns det er passende som ny standard på kontoret selv om de stikker litt opp over skilleveggene i åpent kontorlandskap (noe buede skjermer ikke gjør for de som foretrekker det).

Endret av ali q
Lenke til kommentar

Jeg har 3 stk. 43"-skjermer som jeg sitter ved og kunne gjerne tenkt meg at to av dem var litt større. Lavere pikseltetthet tror jeg neppe blir et problem. Men så sitter jeg også lengre unna enn det du vil gjøre ... 48" og 4K gir rundt 90 piksler per tomme. Hvorfor ikke ta deg en loffetur på Power eller Elkjøp og undersøke med egne øyne?

Lenke til kommentar

4k har dobbel så mange pixel i bredde og høyde som 1920x1080 (FHD). FHD skjermer er ofte i 24", så du får samme pixel størrelsen på en 48" 4k skjerm som på en 24" FHD skjerm. Ca 92 pixel per tomme. Er det over ca 55 cm fra skjerm til øyne så er pixelene små nok til at det ikke blir irriterende og ved 95 cm vil det være såkalt retina (mindre enn øyet kan oppfatte).

Endret av Svein M
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...