Gå til innhold

Man kan til tider ikke nå person med ICE


Anbefalte innlegg

Dette er et vanlig problem hos ICE som de kjenner til (men kanskje ikke vil innrømme), og har eksistert i alle år.

Det vil si at når man er ICE+ (ICE sitt eget nett) fungerer telefonen perfekt. Om man er i Telias nett (der ICE ikke har dekning selv) oppstår problem med at telefonen mister forbindelsen selv om den har antennesignaler, og resultatet er at man ikke får mottatt samtaler og sms. Av og til kobler telefonen til og da renner det inn med sms, og mottak av samtaler virker en stund før telefonen kobler seg av nettet igjen. Dette er lett å teste om man har to mobiler eller en venn på besøk. Man kan forsøke ringe sin egen mobil og får beskjed om at telefonen er avslått selv om den påslått på bordet med fulle signaler. Om man sender en sms med mobilen vil det fungere og man mottar som regel alle smsene man har fått samtidig. Alternativt om man tar en 
utgående samtale så kommer innkommende smser samtidig. Om telefonen blir liggende ubrukt oppstår problemet fortere.

Det samme kan skje om man telefonen ikke støtter VoLTE (4G-tale) for da må telefonen koble samtaler opp mot Telias nett, og det akkurat her det feiler.

Det finnes ikke noen måte å komme unna problemet på annet enn å sørge for å være i ICE+ og ha en mobil som støtter VoLTE.
 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den type feil kan sikkert skyldes mange ting, kombinasjon av posisjon (nettverksforhold), nettverk, mobilmodell og programvare. Tror at den type feil har blitt betydelig redusert med nyere mobiler og modernisert nett hos Telia & Telenor.

Tipper at ice kundeservice vil kunne se feilen for nummeret hvis tidspunkt angis, og eventuelt kunne kontakte mobilprodusent for videre feilsøking.

Lenke til kommentar

Bestemor har ICE, fikk heller ikke tilkobling for noen mnd siden.

 

Problemet var at ICE ikke tilkoblet sitt eget nettverk automatisk,  tror den tilkoblet Telia eller Telenor. Måtte sette det i manuel og velge ICE under operatør innstillingen på telefonen.

Lenke til kommentar
Whitestar127 skrev (23 timer siden):

Dette skjer meg også, med ujevne mellomrom, når jeg forsøker å nå muttern. Hun har en Motorola Moto e20 og en annen leverandør enn ice (husker ikke hvem i farten). Kan forøvrig nevne at på min Pixel 6a er VoLTE aktivert.

Om VoLTE er aktivert på telefoner som egentlig ikke støttes av operatør kan det føre til en rekke merkelige hendelser som feks. brudd i samtaler, at den ene ikke kan høre hva den andre sier osv. Hadde selv en Motorola som ikke offisielt støttet VoLTE med Telenor, og hver gang jeg ringte en kompis hos ICE hørte han ikke hva jeg sa slik at han alltid måtte ringe tilbake. Når jeg byttet til telefon som støtte VoLTE var det aldri problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...