Gå til innhold

Det man ikke får lov til å snakke om


Anbefalte innlegg

Jeg inkluderer sitater uavhengig av tekstmengde, sånn at det er tydelig hva jeg svarer på ettersom jeg skal svare på alle avsnitt.

 

12 hours ago, Verm said:

Jeg synes det er litt spesielt å klage over at et tema ikke blir diskutert, spesielt i et delegert demokrati, hvis det springer ut av en forståelse man ikke deler med flertallet. Skulle den politiske diskusjonen i Norge f.eks. styres av personer som Breivik? Som om det liksom skulle være begått en urett mot han om det ikke er tilfelle? Det blir jo feil. Ikke at det ikke finnes mange synspunkter som berører dette temaet, men oppfattelsen om at "nordmenn" er truet til å bli en minoritet tror jeg har liten oppslutning generelt.

 

Hva faen..? Styres av personer som Breivik? Du trekker frem Breivik? Mener du personer som Breivik representerer Norges befolkning? Mennesker som er villige til å sprenge regjeringsbygg og skyte i hjel unger er ditt bilde av det norske folks vilje? At du ikke stoppet deg selv fra å skrive noe så absurd, gjør at jeg stiller meg veldig tvilende til å verdiggjøre dine utspill med noe som helst svar.

Jeg tviler veldig sterkt på at jeg har noe å lære av å fortsette diskusjon med deg, men jeg skal svare deg videre for de som leser sin del.

Hvis man tar utgangspunkt i den avsindige propagandaen om at nordmenn egentlig ikke er en reell befolkningsgruppe, en propaganda dine anførselstegn antyder at du har tatt til deg helhjertet, så vil jo det være helt korrekt. Hvordan kan "nordmenn" bli en minoritet når hvem som helst kan bli nordmann? Til og med en innvandrer kan bli nordmann i følge denne forkvaklede ideologien.

Men hvis man respekterer språk og menneskers etniske bakgrunn, så tror jeg de fleste er intelligente nok til å forstå at nordmenn vil bli en minoritet med nåværende innvandringspolitikk.

 

12 hours ago, Verm said:

Det norske folk har og blir involvert på den beste måten vi kan, gjennom demokratiet vårt. Perfekt er det aldeles ikke, men likevel. Det er kanskje ikke du og jeg som har hatt mest å si der, men kollektivet har det, og spesielt de som er kommet før oss - de samme som utgjør de røttene du tydeligvis er så redd for skal viskes bort. Jeg tror ikke de har hatt noe ønske om å gjøre seg selv irrelevante, men at de har trodd og håpet på noe bedre. Så skal samfunnet selvfølgelig, over tid, lære av både gode og dårlige valg som har vært gjort.

 

Tro og håp hører hjemme til i kirken. Hvis politikere tar beslutninger basert på tro og håp, er de totalt inkompetente og burde ikke ha den rollen de har.

Ja, samfunnet burde absolutt lære - men det er det tydelig at vi ikke gjør. Til tross for enorme offentlige ressurser brukt på dette idiotiske prosjektet og groteske resultater i form av eksplosiv økning i alvorlig kriminalitet, så fortsetter vi å tillate årlig innvandring på flere titalls tusen.

Det er det stikk motsatte av å lære - det er galskap i den troen om at de samme feilene vil føre til et bedre resultat i fremtiden.

 

12 hours ago, Verm said:

Jeg er ingen historiker, men mennesker har blandet seg svært mye gjennom historien, med perioder der det var fri flyt av det meste som kunne krype og gå, og det i en verden med veldig færre mennesker enn i dag. Utflyttingen til Amerika er f.eks. et godt eksempel. Jeg mener det er skrevet at omtrent halvparten av Norges befolkning reiste over dit. Jeg skulle likt å se eksempler på liknende i nåtid.

 

Mennesker har blandet seg, det stemmer det, men ikke på dette viset og ikke i disse størrelsesordener. USA hadde en grunnlovsfestet innvandringspolitikk hvor hovedsakelig europeere kunne innvandre inntil 1965, omtrent samme tidspunkt når innvandring fra andre deler av verden enn Europa også begynte å ta sted i Norge.

Det er forøvrig kunnskapsløst å sammenligne europeisk masseutvandring til Amerika og global masseinnvandring til Europa. Europeere ligner europeere.

Europeere ligner derimot ikke afrikanere, som igjen ikke ligner asiatere, etc. Forstå at det er forskjeller, spesielt når det går på tvers av hovedgrupper hvor forskjellene blir enorme.

 

12 hours ago, Verm said:

Troen på at ting skal gå seg til baserer seg ikke bare på naivitet, men på overbevisninger om verdigrunnlaget. Historien, selv om den er relativt kort, viser at vestlige land håndterer dette godt. Noen skjær i sjøen har det selvfølgelig vært, som det alltid er, men det virker utenkelig at vesten skal bli et nytt Titanic. Det er mange andre som havarerer lenge før oss, og av langt mindre.

 

Beklager, men dette blir bare for dumt. Uansett hvilke verdier man har, så vil elendige metoder alltid føre til elendige resultater.

 

12 hours ago, Verm said:

Kolonitiden er mer eller mindre enstemmig vedtatt i ettertid som å ha vært en dårlig idé, selv om intensjonene delvis kanskje var gode. De endelige resultatene er svært varierte og delte. En del steder går ting svært bra, andre ikke. Dette er vanskelig å vurdere, og man bør være forsiktig med å svartmale.
 

 

Helt enig i at kolonitiden var et idiotisk prosjekt. Jeg mener befolkningsgrupper burde holde seg til sine hjemland og sørge for å bygge sin egen fremtid.

 

12 hours ago, Verm said:

Statsbudsjetter kan diskuteres i det uendelige. Det er garantert kritikkverdige saker både her og der. Min oppfatning er at tiltak som gjør landet bedre å bo i, ikke er utelatt på bekostning av innvandring, men i hovedsak av helt andre forhold. Men dette er subjektivt.

 

Begrensede ressurser er en sørgelig virkelighet vi alle må forholde oss til. Hvis man bevilger en viss andel av statsbudsjettet til et prosjekt, blir det følgelig mindre til andre prosjekter. Innvandring er et prosjekt med ekstreme kostnader, i størrelsesordener som ikke kan måles.

Vi kan måle deler av det - hvor mye penger som utbetales til innvandrere i form av offentlige stønader f.eks. Det som derimot er vanskeligere å måle, er f.eks. kostnaden av et ødelagt liv. Mange nordmenn er blitt drept av innvandrere. Enda flere har blitt voldtatt eller kvestet av voldshandlinger. Mange av disse er blitt påført psykiske skader som medfører at de ikke lenger kan jobbe, og blir en utgift både som ufør og som behandlingstrengende.

Kriminalitet koster svært mye, ikke bare som direkte konsekvens av den kriminelle handlingen - men fordi politi og rettsvesen må bruke store ressurser på å arrestere, etterforske, dømme og rehabilitere (som svært ofte feiler når det gjelder alvorlig kriminalitet).

Hva blir følgekostnadene av at så mange ressurser må brukes på totalt unødvendige samfunnsproblemer, slik at andre områder må nedprioriteres? Dere som er positive til denne avsindige politikken, har neppe reflektert over hvor omfattende konsekvensene av innvandring er.

 

12 hours ago, Verm said:

Kriminalitet er et stort samfunns- og verdensproblem. Det er ikke lett å fikse. Integrering er sentralt, men det er heller ikke enkelt. Det er heller ikke riktig å frata mennesker grunnleggende rettigheter fordi de er fattige eller at vi av andre grunner ikke liker dem. Om det skyldes rasisme eller ikke.

 

Integrering? Jaha. Hva med norske menn, som er så ekstremt overrepresentert i kriminalstatistikken enn det norske kvinner er? Mener du at de ikke er integrerte i det norske samfunnet? Det må være en behagelig "virkelighet" å skulle forholde seg til, der hvite menneskers rasisme blir årsaksforklaring på mesteparten av utfordringer som er tilknyttet visse innvandrergrupper.

Da blir det jo alltid noen andres feil.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, knutinh said:

Jeg kjøper ikke din forklaring her. Jeg er påvirket av holdningene til mine foreldre. Hvis vi hadde bosatt oss i Saudi Arabia når jeg var nyfødt så ville jeg nok i dag ha hatt en helt annen kultur enn mine innfødte naboer.

Det at naboene mine kanskje hadde sett på meg som annerledes kunne ha bidratt til en polarisering hvor jeg holdt mer på den Norske kulturen enn jeg ellers ville ha gjort. Eller endog prøvde å «finne røttene mine» og endte opp med å bli mer «Norsk» enn mine foreldre. Eller en slags karikatur.

Biologien tror jeg er mindre relevant. Det ser man også med barn som er adoptert i ung alder.  De blir vel stort sett en del av majoritetskulturen.

Jeg tilhører dem som mener at samfunnet tillater seg handlinger og holdninger ovenfor menn som vi ikke ville ha godtatt ovenfor andre grupper. Også menn selv driver med dette, presumptivt for å komme seg opp og fram ved å tråkke ned andre eller vise seg som moralsk overlegen.

Men det er liten tvil om at menn er mer tilbøyelige til å bruke grov vold enn kvinner, og jeg er ganske overbevist om at biologi er en viktig faktor. Mange andre pattedyr har lignende mønster.

-k

Så du anerkjenner at det mest sannsynlig er snakk om biologiske forskjeller som forklarer hvorfor menn er mer kriminelle enn kvinner, men det samme kan ikke være tilfelle når man observerer at visse innvandrergrupper er mer kriminelle enn den opprinnelige befolkningen og andre innvandrergrupper?

Interessant. Hva tenker du er forklaringen på at innvandrergrupper fra Afrika og Midtøsten har svært høye kriminalitetsrater i absolutt alle land de har innvandret til (for ikke snakke om hjemlandene), samtidig som påfølgende generasjoner har tilsvarende eller til og med litt høyere kriminalitetsrater enn sine innvandrerforfedre?

Det motsatte gjelder innvandrergrupper fra f.eks. Øst-Asia - svært lave kriminalitetsrater, både i sine hjemland og i alle land de har innvandret til.

Er det bare kultur som er forklaringen på de store forskjellene? Hvis så får jeg gjenta poenget mitt igjen da: hvis et folk utvikler en voldelig kultur, så bør vel det være en indikasjon på at folket er... voldelig?

Jeg sier forresten ikke at dette er noe som er uforanderlig - jeg sier at det er slik det er nå for de gruppene det gjelder. Endring gjennom evolusjon vil derimot ta altfor lang tid til at vi kan vente på det - det er for mange liv blant våre egne som vil bli ødelagt og det er ikke en pris som er verdt å betale.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (23 timer siden):
Subara skrev (På 31.12.2022 den 12.15):

Anti-rasister kaller seg ikke det fordi de tror de er så "gode" mennesker.

Mener du å snakke på vegne av alle anti-rasister og kjenne deres indre tankeliv?

Jeg tror at rasisme er dårlig tankegods. Ved å fokusere på egen godhet eller andres ondskap så havner man fort i en popcorn-debatt.

Sitat

En anti-rasist erkjenner at samfunnet er rasistisk

Det er vel nærmere en definisjon av woke?. En anti-rasist kan vel mene at «samfunnet» slett ikke er rasistisk, men at noen individer er det?

 Nei, jeg snakker på grunnlag av meg selv og det var et forsøk på å definere, som jeg skrev. Jeg er ikke samfunnsforsker.

Jeg mener det uavhengig om det heter "woke" eller "antirasisme". Jeg ble ellers introdusert for rasisme gjennom en barndomsvenn mørk hudfarge.

Det kan godt være man fremstår som moralist og gir andre skyldfølelse hvis man prøver å bli en bedre utgave av seg selv og snakker høyt om det. Det er ikke for å få fokus på seg selv, men for at færre skal bli utsatt for rasisme.

Redd Barna har nyttig stoff om temaet. https://www.reddbarna.no/vart-arbeid/barn-i-norge/rasisme/

 Spoiler

1621990962_Skjermbilde2023-01-01kl_11_53_08.thumb.jpg.9822291febc764d16f89ad7ebb29ddf8.jpg

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
22 hours ago, Felvinter said:

Jo, det er statistisk bevist. Utrolig at folk fortsetter å nekte for dette. Forsøker er gjentatt tusenvis av ganger, og resultatet er alltid det samme. I de samme forsøkene har de sendt inn identiske jobbsøknader med bare forskjell på navn, og uten unntak er det den med et tradisjonelt navn som blir kalt inn til intervju. 

Min erfaring fra Asia er at jeg ble kalt inn til intervju (og ansatt) i stedet for de med "lokale" navn. Hvordan forklarer du det? Kansje det er den samme grunnen som den "forskjellsbehandlingen" du referer til i Norge. 

Lenke til kommentar
 nosenseofbelonging skrev (23 timer siden):

Absolutt ikke, som nordmann foretrekker jeg naturligvis at innvandrere ikke bare integrerer seg, men faktisk assimilerer seg. Det samme ville jeg forventet av meg selv, hvis jeg hadde innvandret til et annet land.

Jeg synes ikke man kan forlange det. Å bidra i samfunnet der man kan er godt nok. Det er heller ikke mulig å bli assimilert - helt lik - ved å bosette seg i en annen kultur.

Kultur er hele tiden i forandring. Vi har begynt å feire Halloween i Norge. Da jeg vokste opp gikk vi julebukk. Det kan være at Halloween er enda morsommere.

Hadde jeg emigrert til feks. India, ville jeg fortsatt feiret 17. mai, påske og jul. India er et stort land, hvilken versjon indisk skulle jeg prøvd å være eller å etterligne?

nosenseofbelonging skrev (23 timer siden):

spesielt hvis vedkommende samtidig diskuterer biologiske forhold ved tematikken

Ja, det stemmer.

Hvis man strekker det enda lenger - jeg snakker ikke om deg - får jeg asossiasjoner til mellomkrigstidens rasehygiene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Felvinter said:

Tja. Trådstarter snakker jo om hva mennesker er genetisk tilbøyelig til å gjøre.

Så vidt meg bekjent har begge verdenskrigene sitt utspring i Europa. Det er vel kun et vestlig land som har benyttet seg av atomvåpen i krig osv. Og det var tyskerne som gasset i hjel omlag seks millioner jøder.

Ser ut som hvite europeere/vestlige har en ganske ondsinnet genetisk tilbøyelighet. 

Alle befolkningsgrupper har tilbøyelighet for ondskap. Det er steder i Afrika hvor utpekte kriminelle og "kriminelle" blir torturert i hjel midt på åpen gate, mens det er folk som står og hoier og heier på det som foregår - og ikke minst også mennesker som går forbi som om ingenting skjer.

Lik som brenner i gatene, mens damer bærer krukker på hodet sitt. De enser det ikke engang, for det er så vanlig.

Jeg har sett videoer der barn blir torturert i hjel av en folkemengde, i en landsby - dette syntes flere hundretalls tilskuere var et festlig event. Dette er vanlige hendelser der nede.

Hvis du ikke tror meg, så kan du gå på en av de forferdelige videosidene som tillater slikt innhold og søke på "african mob violence" - du trenger ikke trykke inn og se på en video, men du kan ta innover deg det groteske faktum at det finnes utallige slike videoer. Så mange videoer, at du kanskje kan forstå hvor vanlig slik atferd er der nede.

Alle befolkningsgrupper har tilbøyelighet for ondskap. Forskjellen på hva man vet og ikke vet, er at noen befolkningsgrupper er langt mer intelligente enn andre og er i stand til å industrialisere ondskapen sin på nivåer som er fullstendig hinsides andre befolkningsgrupper.

Da lærer man om slik ondskap på skolen og ellers i samfunnet. Men du får ikke lære så mye om hvor vanlig det er at folk blir torturert i hjel mens halve landsbyen tar det som et jævla popcorn-event rundt omkring i Afrika.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Subara said:

 Nei, jeg snakker på grunnlag av meg selv og det var et forsøk på å definere, som jeg skrev. Jeg er ikke samfunnsforsker.

Jeg mener det uavhengig om det heter "woke" eller "antirasisme". Jeg ble ellers introdusert for rasisme gjennom en barndomsvenn mørk hudfarge.

Det kan godt være man fremstår som moralist og gir andre skyldfølelse hvis man prøver å bli en bedre utgave av seg selv og snakker høyt om det. Det er ikke for å få fokus på seg selv, men for at færre skal bli utsatt for rasisme.

Redd Barna har nyttig stoff om temaet. https://www.reddbarna.no/vart-arbeid/barn-i-norge/rasisme/

  Hide contents

1621990962_Skjermbilde2023-01-01kl_11_53_08.thumb.jpg.9822291febc764d16f89ad7ebb29ddf8.jpg

 

Det som er hyklerisk ved den såkalte "antirasismen", er at når en hvit person bruker et ufølsomt ord, så er dere jævlig raske på å arrestere vedkommende.

Men hvis en person som ikke er hvit ikke bare bruker ufølsomme ord, men begår groteske kriminelle handlinger mot hvite mennesker fordi offeret er et hvitt menneske, så har dere ingen verdens ting å si om det.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
ITtraktor skrev (På 25.12.2022 den 13.28):

Hvem regner du som nordmenn? Er ikke vi med feil farge, men som er født her nordmenn? Hvor er vårt hjemland? Hvor hører vi til? 

I og for seg så kan f.eks. en "hvit" konservativ muslim, som støtter at kvinner skal pakkes inn og gjemmes bort, samt at verdier i Norge er søppel, kalles ikke nordmann. Det er vel de verdier man støtter som definerer en som nordmann?

Ingen land har full frihet, det vil gi anarki. Det fungerer desverre ikke.

Grunnverdier som tillit, respekt for meninger og frihet for begge kjønn til å bli det man vil er noen grunnpilarene som er som en dokk i hjertet for noen.

Desverre kreves det mye å bygge opp fungerende samfunn. Vi nordmenn er nok litt for dumme og naive, vi glemmer hvor enorme forsllkjeller det er i ulike kulturer. Like mye som nordmenn fordømmer deler av andre kulturer, så fordømmer de deler av norsk kultur.

Satt på spissen så burde heller ikke vi kjøre hardt på våre demokratiske prinsipper inn i andre land. 

Hjemlandet er kanskje det landet i verden som best matcher dine indre verdier?

Utfordringen i Norge (Skandinavia) er at det er lukrativt med verdens beste sosiale støtteordninger. Det blir en faktor til at man ikke flytter til de land som støtter de overbevisninger man har.

Endret av plankeby
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
nosenseofbelonging skrev (33 minutter siden):

Det som er hyklerisk ved den såkalte "antirasismen", er at når en hvit person bruker et ufølsomt ord, så er dere jævlig raske på å arrestere vedkommende.

Men hvis en person som ikke er hvit ikke bare bruker ufølsomme ord, men begår groteske kriminelle handlinger mot hvite mennesker fordi offeret er et hvitt menneske, så har dere ingen verdens ting å si om det.

Hvor har du det fra? Kriminalitet er kriminalitet uavhengig av hvem som begår den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, plankeby said:

I og for seg så kan jo en "hvit" konservativ muslim, som støtter at kvinner skal pakkes inn og gjemmes bort, samt at verdier i Norge er søppel, kalles ikke nordmann. Det er vel de verdier man støtter som definerer en som nordmann?

Hva som er en nordmann er et interessant spørsmål. Breivik er vel etter slike definisjoner ikke en nordmann da han ikke har norske verdier. Hvis han ikke er nordmann, hva er han da? 

Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (1 time siden):

Min erfaring fra Asia er at jeg ble kalt inn til intervju (og ansatt) i stedet for de med "lokale" navn. Hvordan forklarer du det? Kansje det er den samme grunnen som den "forskjellsbehandlingen" du referer til i Norge. 

Din anekdotiske opplevelse tillegger jeg ingen vekt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (8 minutter siden):

Hva som er en nordmann er et interessant spørsmål. Breivik er vel etter slike definisjoner ikke en nordmann da han ikke har norske verdier. Hvis han ikke er nordmann, hva er han da? 

Nordmann er jo kun et begrep, vi er ofte ivrige på å plassere og kategorisere det meste.

Må alle ha et klart standpunkt på hva man er? Det er ofte lettere å vite hva man ikke er og hva man ikke liker.

En må være bevisst på at de tanker man har om sin identitet stemmer med de verdier som er rådende og førende i landet man bor. Det blir feil å kalle seg nordmann om man er i mot det  norske lover og normer står for.

Samtidig er jo et samfunn og demokrati noe dynamisk.

Om 200 år kan de som lever da le av de verdier vi omfavner i Norge nå.

Det å forflytte store menger folkegrupper rundt om i verden er et spennende sosialt eksperiment.

Norge og særlig Oslo har fått en kulturell endring på under en generasjon, som fremtiden sikkert vil se tilbake på med interesse.

 

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar
nosenseofbelonging skrev (1 time siden):

Lik som brenner i gatene, mens damer bærer krukker på hodet sitt. De enser det ikke engang, for det er så vanlig.

Jeg har sett videoer der barn blir torturert i hjel av en folkemengde, i en landsby - dette syntes flere hundretalls tilskuere var et festlig event. Dette er vanlige hendelser der nede.

Hvis du ikke tror meg, så kan du gå på en av de forferdelige videosidene som tillater slikt innhold og søke på "african mob violence" - du trenger ikke trykke inn og se på en video, men du kan ta innover deg det groteske faktum at det finnes utallige slike videoer. Så mange videoer, at du kanskje kan forstå hvor vanlig slik atferd er der nede.

Alle befolkningsgrupper har tilbøyelighet for ondskap. Forskjellen på hva man vet og ikke vet, er at noen befolkningsgrupper er langt mer intelligente enn andre og er i stand til å industrialisere ondskapen sin på nivåer som er fullstendig hinsides andre befolkningsgrupper.

 

«Der nede»?

I Ukraina blir barn og kvinner torturert, voldtatt og drept på verst tenkelige vis. Krigsfanger blir lemlestet og stappet sine egne avkappede kjønnsorganer i munnen på til de blør ihjel. Mennesker blir spikret de dører og vegger mens hele byer blir slaktet.

Det er ondskap på et nivå som nesten er utenkelig. Og dette skjer i Europa i dag. Og Ukraina er ikke det eneste eksemplet. Vi har sett dette også i Serbia, Bosnia osv.

«Der nede»-pratet ditt avslører så jævlig lett hva du er. 

Endret av Felvinter
  • Liker 3
Lenke til kommentar
plankeby skrev (1 time siden):

Nordmann er jo kun et begrep, vi er ofte ivrige på å plassere og kategorisere det meste.

Nordmann er en etnisitet på samme måter som samer er en etnisitet. Dette er ikke kategorier som bare kan byttes og forandres på. Man kan for eksempel ikke kategorisere samer som finner eller nordmenn som svensker. 

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (1 time siden):

Nordmann er en etnisitet på samme måter som samer er en etnisitet. Dette er ikke kategorier som bare kan byttes og forandres på. Man kan for eksempel ikke kategorisere samer som finner eller nordmenn som svensker. 

Hvis det ikke finnes systematiske genetiske forskjeller mellom Nordmenn og Svensker så gir det vel ikke mening å snakke om det som to forskjellige etnisiteter?

Hvis set ikke finnes _signifikante_ forskjeller mellom de to så har det vel tilsvarende liten nytte å snakke om separate etnisiteter?

-k

Lenke til kommentar
knutinh skrev (4 minutter siden):

Hvis det ikke finnes systematiske genetiske forskjeller mellom Nordmenn og Svensker så gir det vel ikke mening å snakke om det som to forskjellige etnisiteter?

Hvis set ikke finnes _signifikante_ forskjeller mellom de to så har det vel tilsvarende liten nytte å snakke om separate etnisiteter?

-k

Det er bevist at det er genetiske forskjeller mellom svensker og nordmenn. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (1 time siden):

Nordmann er en etnisitet på samme måter som samer er en etnisitet. Dette er ikke kategorier som bare kan byttes og forandres på. Man kan for eksempel ikke kategorisere samer som finner eller nordmenn som svensker. 

Dette er kategorisk feil.

Biologi er empirisk faktuelt. Nasjonalitet er en sosial konstruksjon.

Man kan absolutt kategorisere nordmenn som både det ene og det andre. De med dobbelt statsborgerskap og innvandrere som har bodd i Norge i mange år er bare noen av de som kanskje selv kategoriserer seg som norsk. Hvem skal stoppe de i å gjøre det?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
15 minutes ago, Felvinter said:

Dette er kategorisk feil.

Biologi er empirisk faktuelt. Nasjonalitet er en sosial konstruksjon.

Man kan absolutt kategorisere nordmenn som både det ene og det andre. De med dobbelt statsborgerskap og innvandrere som har bodd i Norge i mange år er bare noen av de som kanskje selv kategoriserer seg som norsk. Hvem skal stoppe de i å gjøre det?

Helt feil. Alle vet hva som menes når man snakker om en nordmann. Ingen ser for seg en svart eller asiatisk person. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Felvinter said:

«Der nede»?

I Ukraina blir barn og kvinner torturert, voldtatt og drept på verst tenkelige vis. Krigsfanger blir lemlestet og stappet sine egne avkappede kjønnsorganer i munnen på til de blør ihjel. Mennesker blir spikret de dører og vegger mens hele byer blir slaktet.

Det er ondskap på et nivå som nesten er utenkelig. Og dette skjer i Europa i dag. Og Ukraina er ikke det eneste eksemplet. Vi har sett dette også i Serbia, Bosnia osv.

«Der nede»-pratet ditt avslører så jævlig lett hva du er. 

 

Der nede ja, for du vet, Afrika er sørover fra hvor vi er nå. Er det så vanskelig å forstå?

Du sammenligner hverdagen i Afrika med en krig i Ukraina. Det går ikke opp for deg på noen som helst måte at dette er to vidt forskjellige situasjoner?

Alle disse absurde argumentene dine avslører noe hos deg også, vet du? Jeg er forøvrig komfortabel med å bli kalt det du vil kalle meg, så bare vær så god. Jeg har reflektert grundig over mine synspunkter, og hvis disse kvalifiserer til at et så meningsløst begrep skal brukes om meg, så har jeg virkelig ikke noe problem med det.

Per nåværende tidspunkt blir det rett og slett et hedersbegrep, for alle mentalt oppegående mennesker anerkjenner at begrepet er blitt misbrukt så til de grader at det er blitt fullstendig meningsløst, og at det kun er benyttet av mennesker som er intellektuelt kaputt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...