Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Sofa: Skinn eller stoff


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter en sofa og lurer på om jeg skal gå for stofftrekk eller skinn? Har i utgangspunktet mest lyst på skinn fordi jeg tenker at det er lettere å holde rent, men det koster jo mer, og en jeg snakket med mente at det var helt bortkastet å bruke penger på det - at stoff var like greit. Så hva tenker dere om det? Skinn må vel vedlikeholdes så det blir jo en del arbeid med det også. Er veldig usikker, er det bortkastete penger å kjøpe en i skinn? Er ikke veldig opptatt av møblement og slik selv, så det er ikke først og fremt pga. estetikken jeg tenker på det, men vil ha noe som er enkelt å vedlikeholde og holde rent.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ofte ta av trekkene på stoff sofa også for å vaske dem. Etter min erfaring er stoff sofa mer slitesterk, særlig hvis det er i lavere prisklasse. En del av de billige skinn sofaene har falsk skinn som har dårlig kvalitet og er klamme å sitte på. Det fins også stoff sofa impregnering som gjør dem mer motstandsdyktig mot smuss.

Lenke til kommentar

Det er stor forskjell på stoff også. Sist eg investerte i sofa så kjøpte eg ein sofa frå Hjellegjerdet med mikrofibertrekk. Den har eg blant anna sølt rødvin i som berre var å tørke av utan at det blei flekk. 

Skinn kan fort bli litt klam, men det er jo smak og behag. 

Husk også at skinn kjem med ulik kvalitet. Skal du ha skinnsofa så bør du ha skinn som ikkje blir stygt og slitt. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
56 minutes ago, Cerent said:

Skinn må vel vedlikeholdes så det blir jo en del arbeid med det også.

Har aldri gjort noe vedlikehold, men hvis det står eksponert for solen mange timer om dagen og du er opptatt av at den skal se ny ut i flere ti-år, bør man sikkert ofte litt på vedlikehold.  Velger du svart skinn, frister jeg meg til å kalde det vedlikeholdsfritt. 

Jeg bruker utelukkende skinn på stole og sofaer, inkludert i bilen.  For meg gir det suveren komfort, men der finnes sikkert de som mener det motsatte, eksempelvis om man er en av de som sveter veldig mye. 

I hjemmet bruker jeg nesten utelukkende sofaer og stoler fra Stressless, men tidligere har jeg hatt mye rimeligere stoler som holdt seg utmerket for min del; de siste holdt i ~17 år og min primære tv-stol var riktignok begyndt å se godt brukt ut, men ikke verre enn at jeg lett fikk solgt det på finn da jeg flyttet. 

Lenke til kommentar

Skinn blir klamt mot hud, så jeg må alltid sitte i sofaen med bukse på.
Jeg klarer ihvertfall ikke å sitte i skinnsofa med shorts på, eller t-skjorte.

Min mor har slitt ut flere Stressless stoler, hvor skinnet har sprukket opp.
Godt mulig det er dårlig vedlikehold, men tror hun er på sin 3dje stol nå. Kanskje 10 år per stol. 

Stoffstolen jeg nettopp byttet ut er 26 år gammel, og stoffet er helt greit, men stolen faller fra hverandre.

Endret av Dubious
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...