Jump to content

Cerent

Medlemmer
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cerent

 1. Hei. (Er vel ikke akkurat mote, så vet ikke om det er helt riktig kategori men det var det nærmeste jeg fant.) Noen som har erfaring med impregnering av klær med middel som vaskes inn med vaskemaskin her? Forsøkte dette på to jakker av bomull, med Nikwax Cotton Proof ( https://www.nikwax.com/en-gb/products/productdetail.php?productid=758&itemid=-1&fabricid=-1) men etter vask så virker det som om jeg får et slags litt fettete belegg på hendene (ikke mye men kjenner at det er noe der, (og når jeg vasker meg på hendene så dannes det dråper som på noe fettaktig), når jeg tar på spesielt deler av tøyet, som harde detaljer som knapper. Det jeg blir usikker på er om jeg har gjort noe feil, eller om det er "slik det skal være"? Skal jeg vaske tøyet en gang til for å forsøke å få de vekk, eller ikke bry meg om det? Noen som har noen erfaringer eller råd? Vil helst ikke at det skal smitte over på ting jeg er borti heller.
 2. Hei, Lurer på hvordan dere forholder dere til nye klær som dere handler, vasker dere dem før bruk? I så fall hva slags klær er det dere vasker og hva gjør dere det ikke med? Jeg vasker nesten alle klærne jeg kjøper før bruk (utenom jakker kanskje), i hvert fall undertøy, men vet ikke om det egentlig er nødvendig. Er jo litt kjipt, kjøpe noe nytt også kan jeg ikke bruke det med en gang, men tenker at det er greit å få vekk det verste støvet og slike ting fra produksjonen. Har hatt noen dårlige opplevelser med nye klær som har loet veldig, også vet en jo ikke hvor rene de er når de komme fra produksjonen. Kanskje jeg overdriver?
 3. Sliter med å finne ut hvor det trekker fra. Noen ganger så kjenner jeg et drag av kald luft over meg når jeg er i enkelte rom, uten at det kommer fra noen vindu eller lufteventil men det er liksom ikke nok til at jeg klarer å lokalisere hvor det kommer fra. Forsøker å kjenne rundt forskjellige steder langs veggen og taket men kjenner liksom ikke nok til å si at det er der det kommer fra. Kjenner også røyklukt og lukt fra vedfyring så det må komme noe utenfra. Dette er en sokkelleilighet. Noen som har noen tips til hvordan lokalisere hvor det trekker fra eller best å bare gi opp hele greiene når det ikke er så alt for ille?
 4. Hei, Driver å se meg om etter en første bolig og kjøpe etter flerfoldige år på leiemarkedet og selv om jeg skulle ønske meg en enebolig tror jeg det kanskje er mer realistisk med en leilighet. I hvert fall, for meg er noe som er viktig ved en bolig at jeg ikke hører for mye til naboene, jeg vil jo ikke ha følelsen av å bo i et kollektiv når jeg tross alt har brukt masser av tusen på en egen leilighet. Problemet er jo at dette er noe som er vanskelig å vite på forhånd, før jeg har flyttet inn et sted, og en megler som ikke bor i blokka selv som jeg treffer på visning vet kanskje ikke hvordan det er å der. Det jeg lurer på er om det er noe jeg kan se etter ved bygningskonstruksjonen eller slike ting som kan gi en indikasjon. Hva slags type naboer en får kan en jo ikke gjøre noe med, men noen leiligheter er jo dårligere lydisolert enn andre. Materialer i konstruksjonen, byggemåte. Har byggeåret på blokka noe å si? Noen som har noen tips eller erfaringer?
 5. Cerent

  Coronavirus og post

  Vet ikke om dette er rett plass på forumet, men har pleid å bestille en del varer fra Kina og når hører jeg om det tidligere ukjente coronaviruset, corvid-19 så blir jeg litt bekymret for at jeg kan få viruset med i en av pakkene. Har ikke hørt noen advarsler mot dette, mest mot å holde seg unna personer som er smittet, så er det noen fare eller ikke noe å bekymre seg over?
 6. Hva har det med saken å gjøre egentlig?
 7. Muligheten til å få amfetamin på resept er noe om noen kan se på som en fordel...
 8. Synes ikke du skal være redd for å spørre legen om han ikke kan henvise deg til en utredning. Fastleger får sikkert slike spørsmål ganske ofte, i hvert fall nå som slike metoder er kjente for mange. Tviler på at han kan henvise direkte til scanning, du må nok via et ledd til først, det må jo også avgjøres hva slags type scanning. Tror ikke du kan få så mye visshet ut av en slik scanning om det ikke er store strukturelle eller funksjonelle forandringer som fører til dine utfordringer. Det blir uansett et spørsmål om fortolkning av bildene; Hvor skal en liksom sette grensen for hva som er "normalt" eller ikke? Så har du jo det med at hjernen forandrer seg over tid, så det du ser en dag er ikke sikkert du ville ha sett en annen? Så er det heller ikke lett å vite om forandringene skyldes det psykososiale miljøet som nevnt over her, eller er noe genetisk. Er litt skeptisk til hvor mye slike metoder kan vise eller om de egentlig viser det en tror de viser, i hvert fall på individnivå utenom ved fysike herneskader ved ulykker og når en leter etter svulster og slike ting. Ser at i USA så er det klinikker som hevder de kan se både det ene og det andre med scanning, men om det hadde vært så nyttig hvorfor er det ikke mer utbredt? Om du drar dit på ferie kan du kanskje bestille deg en undersøkelse på forhånd...?
 9. Leste i en bok om psykologi at i starten er et kjærlighetsforhold gjerne preget av mye projektiv identifikasjon: Jeg forstod det slik at en projiserer egne egenskaper og det en ønsker partneren skal være inn i denne - altså at en fortolker partneren (eller den mulige partneren) på en slik måte at det passer med ens egne forestilligner... I følge boken vil dette gjerne gi seg etter en stund og enten finner en ut at en virkelig passer sammen eller forholdet går over i en mer ustabil fase når en finner ut hvordan partneren "egentlig" er. I hvert fall så begynte å tenke på dette og synes at det jo virker ganske skummelt. For en stund siden har forelsket meg i en person, uten at det er kommet til noe mer en avstandsforelskelse foreløpig. (Personen virker ikke interessert i meg som annet enn bekjent:( Det jeg begynte å tenke på var om jeg kanskje projiserer egenskaper jeg skulle ønske at denne personen hadde over på denne slik at jeg ikke ser personen som den er (vel det gjør en jo aldri helt da). Men liker jo på sett og vis ikke å gi meg med en gang da, selv om jeg rasjonelt tenker at det nok ikke er noe poeng i å forsøke mer. Men før jeg skal øke innsatsen så hadde det vært fint om jeg hadde et så realistisk som mulig bilde av personen jeg ser for meg som mulig kjæreste slik at jeg ikke gjør mye for å kanskje ende opp med noe jeg egentlig ikke trakter etter. Er det noen triks som en kan benytte for å avdekke om ens bilde av en annen person er preget av mye projeksjon/ ønsketenkning? Eller er det slik at dette er ubevisste prosesser som en ikke har noen mulighet for å få tilgang til? Tenker at jo mer følelser som er involvert, jo mer vil måten en ser andre på være preget av slike prosesser. Noen som har noen synspunkter eller erfaringer?
 10. Hva med et nytt hus med stor tomt da så blir vel begge fornøyd?
 11. Hei, Hva tenker dere om teppegulv? Driver å ser etter bolig og ser i flere annonser at folk fortsatt bruker en del av dette spesiellt på soverom. Selv tenker jeg "huff, det skal jeg ikke ha". Ser for meg at det er vanskelig å regngjøre ordentlig, og at det fester seg mye smuss i det etterhvert selv om en støvsuger regelmessig. Tenker at det blir mye hudrester og slik som samler seg og etterhvert et yrende liv med småkryp der. Er jeg overdrevent skeptisk? Hva tenker dere? Er jo deilig å gå på da...
 12. Nei, er en kjellerleilighet så her her det ikke annet enn å åpne vinduer, vifte på badet og komfyrvifta.
 13. Vil det si at du kuttet ut luftrenser til fordel for robotstøvsuger? Jeg har nok for mye greier stående rundt til at en robotstøvsuger vil klare å komme seg noe særlig rundt...
 14. Det med varmekabler på badet var nytt for meg. Hvordan kan de skape dårlig luft? Er gulvvarme generelt positivt eller engativt for inneklimaet ift. f.eks. panelovner?
 15. Hvilket nivå av CO2 er anbefalt? Det hjelper jo lite med en måler om en ikke vet hva den forteller. Er det noen måte en merker om lufta består av for mye eller for lite CO2?
 16. Slik jeg har forstått det, om du ikke bor et helt spesiellt sted (som på et renseanlegg eller noe), så er partikler (støv) og luftfuktighet mer relevant for inneklimaet om hva slags gasser lufta består av. Kanskje andre kan korrigere om jeg tar feil.
 17. Hei, Noen her som har noen erfaringer med å ha en luftrenser hjemme? Merker en forskjell, og har det noe for seg eller lager en bare ekstra arbeid for seg selv ved at det er nok en ting en må rense/bytte filter på/vedlikeholde? Bakgrunnen for at jeg spør er at jeg er blitt så oppmerksom på støv. Synes at jeg har så mye støv hjemme hos meg (først og fremst fordi jeg ser det, ikke fordi jeg kjenner det spesielt når jeg puster). Når sola skinner inn gjennom vinduene om ettermiddagen ser jeg jo fullt av støvpartikler. Kan en luftrenser hjelpe på det, og er det mye arbeid med vedlikehold? Hvor mye penger synes dere det er verdt å bruke på noe slikt og hva slags type skal en velge?
 18. Hei, Etter å ha leid i mange år så er jeg endelig på utkikk etter å kjøpe min første bolig. Jeg har i utgangspunktet mest lyst på en enebolig mest fordi jeg ikke er så glad i å ha fremmede folk boende tett innpå meg, og fordi jeg ønsker meg et eget uteområde. Men etter å ha tenkt litt så blir jeg i tvil, fordi folk jeg kjenner sier at det er mye mer arbeid å holde en enebolig enn en leilighet, og jeg er ikke overmåte begeistret for å holde på med vedlikehold og slike ting. (Det ser artig ut på TV, men når jeg skal gjøre noe selv så synes jeg alltid at jeg roter det til, og gremmer meg hver gang jeg ser noe hjemme som må ordnes.) Prisene er høye, så får ikke råd til noe relativt nytt, så det blir sikkert en del å gjøre. Er oppvokst i blokkleilighet så har egentlig ikke så mye erfaring med enebolig annet enn at jeg har leid en del sokkelleiliheter opp igjennom. Håper på noen råd eller kanskje innfallsvinkler her, fordi jeg er virkelig i tvil: Skal jeg følge "hjertet" (enebolig) eller "hjernen" (leilighet)? Noen her som har gått fra leilighet til enebolig, og kan fortelle om hvordan det opplevdes? Ble det mye mindre fritid? Er forresten alene for tiden så jeg frykter litt at jeg vil bruke opp all fritiden min på boligen om jeg kjøper et gammelt hus. Går det greit å holde et hus om en er alene eller blir det mye? Sikkert mange synspunkter og svar, men jeg behøver noen innspill så jeg ikke går meg fast i mine egne mer eller mindre realistiske forestillinger om hvordan ting kan komme til å bli.
 19. En ting til jeg luerer på, siden vi er på helsedelen av forumet. Hvorfor er det ikke slik at immunforsvaret tilpasser seg disse mykotoksinene på samme måte som virus og bakterier etter en stund slik at de ikke gir sykdom lenger?
 20. Jeg tenker at om det påvirker organismen så må det jo være mulig å påvise ett eller annet stoff i organismen? Synes det er så vanskelig å forholde seg til når det står "kan føre til", i stedet fofor noe mer konkret, det er jo mye som kan skje, men som ikke er så sannsynlig alikevel. Siden jeg leier kommer jeg nok ikke til å bestille noe firma for å sjekke boligen.
 21. Hei, Synes det virker som om folk som har hus bekymrer seg mye for råte/muggsopp, men er det egentlig så farlig for helsen eller er det mest for bygningen? Tenker at folk har jo bodd i trehus sikkert i 1000 år og med mye mindre imprignering og slike ting så råte kan jo ikke ha vært noe ukjent problem før heller? Dersom det er slik at det er helseskadelig på hvilken måte er det skadelig, og er det noe en kan gjøre for å måle om problemet er til stede? Kan jeg f.eks. ta en blodprøve eller test og se om jeg er påvirket av dette?
 22. Det må vel være det aller dyreste alternativet? Da må jeg jo kjøpe en tomt også få noen til å sette opp et hus og imens jeg holder på med dette har jeg fortsatt leieutgifter til det blir innflytningsklart samtidig som jeg har avdrag og renter på lånene på eiendommen og huset.
 23. Hei, Har i mange år sett fram til at jeg skulle bli i stand til å kjøpe en egen bolig, men nå når jeg endelig er i en økonomisk situasjon som muliggjør det så blir jeg plutselig usikker. Det som gjør meg usikker er at jeg ikke får råd til å kjøpe den boligen jeg ønsker, men må antakelig ta til takke med noe som i utgangspunktet ikke frister så veldig; Jeg ønsker meg en enebolig, men får antakelig ikke lånt mer enn til en leilighet, og enda værre en som kanskje er mindre enn en jeg har råd til å leie. Da blir spørsmålet om jeg heller skal vente med å kjøpe til økonomien bedrer seg eller kjøpe en leilighet først også satse på å kjøpe en enebolig på et senere tidspunkt? Må si det frister lite å betale flere millioner for noe jeg egentlig ikke vil ha. Det som er positivt ved å eie er at jeg kan gjøre mer som jeg vil med inreding og slike ting og slipper å bekymre meg sånn for hva en utleier synes om alt mulig. På den annen side blir jeg vel mer fastlåst dersom jeg eier? Hvor lenge må jeg eie noe for at det skal lønne seg fremfor å leie? Noen som har tanker om problemstillingen?
 24. Kan en flytte BSU kontoen etter at en er blitt 34?
×
×
 • Create New...