Jump to content

Cerent

Medlemmer
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1622 profile views
 1. Jeg kom til å tenke på noe i forbindelse med at jeg har lest at SARS-CoV-2 holder seg intakt så så lenge på forskjellige overflater. F.eks. 72 timer på plast og rustfritt stål (https://nhi.no/for-helsepersonell/fra-vitenskapen/koronavirus-overlevelse-pa-overflater-og-i-aerosol/). Dette fikk meg til å tenke på noe: Det er jo kjent at penger er "skitne" fordi det er så mange som håndterer dem, men blir de "rene" bare av å ligge urørte lenge nok? Hvor lenge må de f.eks. ligge om det skal være trygt å putte dem i munnen uten å bli syk av coronavirus eller noe annet? Hvor lenge må skittentøyet mitt ligge for at det skal bli fritt for patogener uten at jeg vasker det? Hvor lenge må et hotellrom stå tomt dersom det ikke vaskes for at neste gjest ikke skal bli smittet av noe fra den forrige?
 2. Hei, Sliter sånn med å få meg gode rutiner omkring husarbeid. Det blir til at jeg tar det når jeg opplever at det er behov, noe som tidvis fører til at ting hoper seg opp og andre ting kommer i veien og så blir det kaos og står plutselig med fullt av ting å gjøre og liten tid. Hvordan ordne slik at jeg ikke så lett kommer opp i situasjoner? Tenker at det kan være lurt å finne rutiner på når og hvordan jeg kan gjøre det og sette av tid på forhånd. Finner liksom ingen entydige anbefalinger over hyppighet på vask heller. Hva mener dere er fornuftig for en som bor alene og hvor mye tid ville dere satt av? Hvor ofte anbefales det at en gjør slike ting som Støvsuge gulv Støvsuge sofa Tørke støv Vaske gulv Vaske toalettet Vaske dusjen Skifte sengetøy Eller hvordan vite når det er på tide. Og hva med kjøleskapet og stekeovnen?
 3. Jeg har noen par gamle joggesko som er blitt for dårlige til å løpe med da dempingen er slitt, men tenkte jeg kunne forsøker å vaske dem og gjenbruke dem som dagligsko eller tursko der dempingen ikke er så kritisk. Lurer på hvordan jeg skal få vasket dem slik at de blir rene. Har jo vært brukt i et års tid utendørs i all slags vær uten noen form for vask og er sikkert fulle av svette og jeg vet ikke hva. Holder det med en runde i vaskemaskinen, eller bør jeg forsøke å bløtlegge dem i vann og vaskemiddel først? Hvor høy temperatur kan jeg vaske på i vaskemaskinen? Vil nødig ende opp med å gå med sko som lukter svette eller at sokkene mine skal lukte gammel svette etter at jeg har brukt dem når jeg ikke bruker dem på trening. Noen her som tilfeldigvis har erfaring med det samme? Er det verdt arbeidet og forsøke å vaske dem eller er det like greit å bare kaste dem?
 4. Du har jo Dovrehallen i Storgata 22. Får en grei middag som ikke er gatekjøkkenmat for tiden for akkurat under 200.- www.dovrehallen.no
 5. Hei. (Er vel ikke akkurat mote, så vet ikke om det er helt riktig kategori men det var det nærmeste jeg fant.) Noen som har erfaring med impregnering av klær med middel som vaskes inn med vaskemaskin her? Forsøkte dette på to jakker av bomull, med Nikwax Cotton Proof ( https://www.nikwax.com/en-gb/products/productdetail.php?productid=758&itemid=-1&fabricid=-1) men etter vask så virker det som om jeg får et slags litt fettete belegg på hendene (ikke mye men kjenner at det er noe der, (og når jeg vasker meg på hendene så dannes det dråper som på noe fettaktig), når jeg tar på spesielt deler av tøyet, som harde detaljer som knapper. Det jeg blir usikker på er om jeg har gjort noe feil, eller om det er "slik det skal være"? Skal jeg vaske tøyet en gang til for å forsøke å få de vekk, eller ikke bry meg om det? Noen som har noen erfaringer eller råd? Vil helst ikke at det skal smitte over på ting jeg er borti heller.
 6. Hei, Lurer på hvordan dere forholder dere til nye klær som dere handler, vasker dere dem før bruk? I så fall hva slags klær er det dere vasker og hva gjør dere det ikke med? Jeg vasker nesten alle klærne jeg kjøper før bruk (utenom jakker kanskje), i hvert fall undertøy, men vet ikke om det egentlig er nødvendig. Er jo litt kjipt, kjøpe noe nytt også kan jeg ikke bruke det med en gang, men tenker at det er greit å få vekk det verste støvet og slike ting fra produksjonen. Har hatt noen dårlige opplevelser med nye klær som har loet veldig, også vet en jo ikke hvor rene de er når de komme fra produksjonen. Kanskje jeg overdriver?
 7. Sliter med å finne ut hvor det trekker fra. Noen ganger så kjenner jeg et drag av kald luft over meg når jeg er i enkelte rom, uten at det kommer fra noen vindu eller lufteventil men det er liksom ikke nok til at jeg klarer å lokalisere hvor det kommer fra. Forsøker å kjenne rundt forskjellige steder langs veggen og taket men kjenner liksom ikke nok til å si at det er der det kommer fra. Kjenner også røyklukt og lukt fra vedfyring så det må komme noe utenfra. Dette er en sokkelleilighet. Noen som har noen tips til hvordan lokalisere hvor det trekker fra eller best å bare gi opp hele greiene når det ikke er så alt for ille?
 8. Hei, Driver å se meg om etter en første bolig og kjøpe etter flerfoldige år på leiemarkedet og selv om jeg skulle ønske meg en enebolig tror jeg det kanskje er mer realistisk med en leilighet. I hvert fall, for meg er noe som er viktig ved en bolig at jeg ikke hører for mye til naboene, jeg vil jo ikke ha følelsen av å bo i et kollektiv når jeg tross alt har brukt masser av tusen på en egen leilighet. Problemet er jo at dette er noe som er vanskelig å vite på forhånd, før jeg har flyttet inn et sted, og en megler som ikke bor i blokka selv som jeg treffer på visning vet kanskje ikke hvordan det er å der. Det jeg lurer på er om det er noe jeg kan se etter ved bygningskonstruksjonen eller slike ting som kan gi en indikasjon. Hva slags type naboer en får kan en jo ikke gjøre noe med, men noen leiligheter er jo dårligere lydisolert enn andre. Materialer i konstruksjonen, byggemåte. Har byggeåret på blokka noe å si? Noen som har noen tips eller erfaringer?
 9. Cerent

  Coronavirus og post

  Vet ikke om dette er rett plass på forumet, men har pleid å bestille en del varer fra Kina og når hører jeg om det tidligere ukjente coronaviruset, corvid-19 så blir jeg litt bekymret for at jeg kan få viruset med i en av pakkene. Har ikke hørt noen advarsler mot dette, mest mot å holde seg unna personer som er smittet, så er det noen fare eller ikke noe å bekymre seg over?
 10. Hva har det med saken å gjøre egentlig?
 11. Muligheten til å få amfetamin på resept er noe om noen kan se på som en fordel...
 12. Synes ikke du skal være redd for å spørre legen om han ikke kan henvise deg til en utredning. Fastleger får sikkert slike spørsmål ganske ofte, i hvert fall nå som slike metoder er kjente for mange. Tviler på at han kan henvise direkte til scanning, du må nok via et ledd til først, det må jo også avgjøres hva slags type scanning. Tror ikke du kan få så mye visshet ut av en slik scanning om det ikke er store strukturelle eller funksjonelle forandringer som fører til dine utfordringer. Det blir uansett et spørsmål om fortolkning av bildene; Hvor skal en liksom sette grensen for hva som er "normalt" eller ikke? Så har du jo det med at hjernen forandrer seg over tid, så det du ser en dag er ikke sikkert du ville ha sett en annen? Så er det heller ikke lett å vite om forandringene skyldes det psykososiale miljøet som nevnt over her, eller er noe genetisk. Er litt skeptisk til hvor mye slike metoder kan vise eller om de egentlig viser det en tror de viser, i hvert fall på individnivå utenom ved fysike herneskader ved ulykker og når en leter etter svulster og slike ting. Ser at i USA så er det klinikker som hevder de kan se både det ene og det andre med scanning, men om det hadde vært så nyttig hvorfor er det ikke mer utbredt? Om du drar dit på ferie kan du kanskje bestille deg en undersøkelse på forhånd...?
 13. Leste i en bok om psykologi at i starten er et kjærlighetsforhold gjerne preget av mye projektiv identifikasjon: Jeg forstod det slik at en projiserer egne egenskaper og det en ønsker partneren skal være inn i denne - altså at en fortolker partneren (eller den mulige partneren) på en slik måte at det passer med ens egne forestilligner... I følge boken vil dette gjerne gi seg etter en stund og enten finner en ut at en virkelig passer sammen eller forholdet går over i en mer ustabil fase når en finner ut hvordan partneren "egentlig" er. I hvert fall så begynte å tenke på dette og synes at det jo virker ganske skummelt. For en stund siden har forelsket meg i en person, uten at det er kommet til noe mer en avstandsforelskelse foreløpig. (Personen virker ikke interessert i meg som annet enn bekjent:( Det jeg begynte å tenke på var om jeg kanskje projiserer egenskaper jeg skulle ønske at denne personen hadde over på denne slik at jeg ikke ser personen som den er (vel det gjør en jo aldri helt da). Men liker jo på sett og vis ikke å gi meg med en gang da, selv om jeg rasjonelt tenker at det nok ikke er noe poeng i å forsøke mer. Men før jeg skal øke innsatsen så hadde det vært fint om jeg hadde et så realistisk som mulig bilde av personen jeg ser for meg som mulig kjæreste slik at jeg ikke gjør mye for å kanskje ende opp med noe jeg egentlig ikke trakter etter. Er det noen triks som en kan benytte for å avdekke om ens bilde av en annen person er preget av mye projeksjon/ ønsketenkning? Eller er det slik at dette er ubevisste prosesser som en ikke har noen mulighet for å få tilgang til? Tenker at jo mer følelser som er involvert, jo mer vil måten en ser andre på være preget av slike prosesser. Noen som har noen synspunkter eller erfaringer?
 14. Hva med et nytt hus med stor tomt da så blir vel begge fornøyd?
 15. Hei, Hva tenker dere om teppegulv? Driver å ser etter bolig og ser i flere annonser at folk fortsatt bruker en del av dette spesiellt på soverom. Selv tenker jeg "huff, det skal jeg ikke ha". Ser for meg at det er vanskelig å regngjøre ordentlig, og at det fester seg mye smuss i det etterhvert selv om en støvsuger regelmessig. Tenker at det blir mye hudrester og slik som samler seg og etterhvert et yrende liv med småkryp der. Er jeg overdrevent skeptisk? Hva tenker dere? Er jo deilig å gå på da...
×
×
 • Create New...