Gå til innhold

Cerent

Medlemmer
 • Innlegg

  257
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

3 232 profilvisninger

Cerent sine prestasjoner

29

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hei, Er det slik at dersom en bil som veier 1 tonn har 100 kw motoreffekt så må en som veier 2 tonn ha 200 kw motoreffekt for å ha samme ytelse osv. (kjennes like rask å kjøre, akselerere likt osv.) eller er det mer komplisert? Hva med drivstofforbruket vil en bli på 2 tonn bruke dobbelt så mye drivstoff som en 1 tonn forutsatt samme motorteknologi og type kjøring og kjørestil?
 2. Hei, Vaskemaskinen min har begynt å riste mer enn før og jeg tenkte at det kanskje var en fjær eller demper som hadde hoppet av eller røket så jeg skrudde den opp for å se, nå viste det seg at det ikke var direkte ødelagt, kun slitasje på de demperne eller stagene som holder trommelen, (plastdeler), uansett, så fant jeg en død mus i bunnen av maskinen, ikke inne i trommelen, men i kabinettet. Den må ha ligget der lenge fordi den var helt tørr og gikk delvis over til støv da jeg forsøkte å fjerne den. Hadde et svare strev med å få vekk restene av den og komme til fordi det var vanskelig å komme til der den lå og så vet ikke om jeg fikk med meg alt, men forsøkte å vaske så godt jeg kunne. Kjente meg relativt fornøyd med innsatsen men så kom jeg på noe som gjorde at jeg kjente meg veldig ukomfortabel over det hele. Tror dere at det er trygt å bruke maskinen igjen, eller burde jeg kassere den? Det jeg bekymrer meg for er at når maskinen går så vil jo luftstrømmene fra motoren kunne virvle opp eventuelle partikkelrester etter musen og spre dem rundt i rommet, hva tenker dere om det? Er jo ganske ekkelt å tenke på synes jeg. Behøver noen innspill på dette.
 3. Hei, Er det noe poeng å måle luftfuktighet innendørs, og i så fall hva og hvordan er det best å måle? Ved taket, gulvet eller midt på veggen, når vindu eller dør eller lengst mulig fra slike ting? Er målerne som en får f.eks. på Clas Ohlson eller Kjell presise nok? En bør vel ha noe med loggfunksjon da det vel ikke er momentanverdiene som er viktige men nivået over tid? Jeg har noen billige målere og nå på sommeren viser de rundt 70 % over hele boligen, ( med små variasjoner bad, soverom og stue) er dette et OK nivå?
 4. Må presisere at det er kun når jeg bruker avløpene at det lukter av dem, når de ikke er i bruk så er det ok. Så da er det i hvert fall ikke for lite vann tenker jeg. Det lukter heller ikke like mye hver da, noen dager er det mye andre dager er det ikke så merkbart. Det står en lufteventil over taket og en ved siden av tanken litt over bakkenivå.
 5. Har en bolig med privat septiktank (infiltrasjonsanlegg) og opplever en del lukt fra avløpet spesielt i vasken og dusjen på badet når jeg bruker dem. Har sjekket vannlåsene og der var det ingen ting av betydning. Andre ting å sjekke eller er det vanlig at det lukter mer av private anlegg enn når en er koblet på et kommunalt?
 6. Ok, kanskje det ikke lønner seg med solfangere bare for å varme opp tappevann heller da. Har ikke peiling på hvor mye størm jeg bruker på de forskjellige "applikasjonene", burde vel ha satt opp en rekke små energimålere for å finne ut nøyaktig hvor mye strøm som går med til varmtvann, generell oppvarming osv. Var så mye snakk om varmtvann, smartberedere og dusjing i media da strømprisene gikk opp i fjor så tenkte det kanskje var en del muligheter for innsparing på det området.
 7. Jeg har utsatt dette en god stund, men flere av vinduene og ytterdøren og verandadøren behøves å skiftes, ikke bare selve vinduet eller døren men rammen som sitter fast i veggen også. Er blitt utsatt for fuktskader for mange år siden og selv om det er tørt nå begynner de etterhvert å smuldre opp. Men hvordan går jeg fram, har mest erfaring fra leieboliger og leiligheter og der var det alltid noen andre som ordnet slike ting... Hva er best å gjøre, bestille vinduene og dørene selv og få noen til å montere dem, eller er det de som monterer dem som også ordner med å bestille dem? Er det greit å finne riktig størrelse ved å måle? Hvor mange er det vanlig å innhente tilbud fra før en bestemmer seg for firma for montering? Hvilke leverandører av vinduer og dører er verdt å sjekke ut før jeg bestemmer meg for type, noen som har noen å anbefale eller styre unna? Andre ting å være oppmerksom på før en går i gang med noe slikt?
 8. Har en CTC Ferroterm VVB produsert i 2007 der det ene varmeelementet har røket slik at den bare går på halv effekt. Det går greit nå på sommeren, men tenker at det andre jo kan ryke når som helst så jeg må få ordnet det. Så kommer da spørsmålet om jeg skal forsøke å få tak i et nytt varmeelement eller skifte hele berederen? Det er vel ikke noen grunn til å skifte bereder om jeg kan nøye meg med å bytte element eller tror dere at den har nådd slutten på levetiden? Om jeg skal skifte til en ny bereder så er det også mange valg som må tas. Har på sikt lekt med tanken på å montere opp solfangere som kan varme opp vannet og da må jeg vel ha en bereder der vann kan varme opp vann i tillegg til strøm, tror dere det er verd den ekstra kostnaden (har ikke vannbåren varme ellers i huset, så det blir bare til varmtvann til forbruk.) Hva slags bereder skal jeg da se etter? Ellers, er det noe å spare på å velge en "smart" bereder?
 9. Hei, Lurer å anskaffe meg en gps sporingsenhet til bilen. Tenker også det hadde vært kjekt med noe som registrerer antall kjørte km per tur slik at en kan få oversikt over virkelig bruk, ikke bare hvordan en antar en bruker bilen. Noen som kjenner til en slik enhet eller har en å anbefale? Krever dette abonnement noe sted eller finnes det noen som en kan logge seg inn på direkte selv?
 10. Du kan jo si at du ikke er komfortabel med å snakke om det, er jo litt som noen er mer eller mindre komfortabel med å snakke om sex og de fleste vil jo akseptere at ikke alle trives med det. Så kan du jo si at du ikke ønsker å bli bedømt ut ifra hvor mye du tjener men hvordan du er som menneske...
 11. Ja, men de skulle ha over 5000,- noe som jeg synes er litt i overkant for en greie som sikkert koster under 500,- å produsere...
 12. Noen som vet hvor jeg får kopiert en nøkkel til en 2010 MB? Den ser slik ut.
 13. Cerent

  Allergi innendørs?

  Ny for meg, over 40 år gammel bygning som stort sett er i den forfatning den ble bygget i den gang. Er ikke balansert ventilasjon, bare avtrekksvifte på loftet som trekker fra kjøkken og baderom som er gått i stykker, men det trekker så mye fra vinduer og dører at jeg antar det holder som ventilasjon så jeg har ikke gjort noe med den.
 14. Cerent

  Allergi innendørs?

  Hei, Flyttet til en ny bolig forrige år. Har fra før av vært litt plaget av pollenallergi på våren, men kjenner mer til kløe i øynene og til tider generell slapphet. Tenkte at det kanskje var mer pollen på det nye stedet, men oppdager at det er verst når jeg er hjemme og ikke utendørs! Synes det er merkelig, trodde det skulle være omvendt om det var pollen? Faktisk så har det gitt seg etter en stund når jeg har kommet meg ut. Hva kan det skyldes? Det virker som om det er ekstra ille inne når det blåser en del ute. Er mest hjemme hos meg selv jeg merker det ikke andre steder.
 15. Vurderer å gå til anskaffelse av en gammel anleggsbrakke får å få litt ekstra lagerplass men er usikker på hva som er et bra fundament for den om den skal stå et sted noen år. Hva er det best å sette den på, har ikke asfalt, kun grusplass og plenarealer å benytte meg av. Er det mye styr å få opp et slags fundament å for den om jeg setter den på en gressplen?
×
×
 • Opprett ny...