Jump to content

Cerent

Medlemmer
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1972 profile views
 1. Er det så farlig om det lukter litt mat da? Om setter en kjele med vann som koker på komfyren så ser du hvor mye av dampen som trekkes direkte opp i vifta og hvor mye som havner utenfor. Du må nok la vifta stå på litt i etterkant av matlagingen for å få vekk det som sprer seg rundt i rommet. Om du spiser i et annet rom en kjøkkenet vil det jo dampe av tallerken(e) og lukten vil spre seg der også, og da er det vel begrenset av hva kjøkkenvifta kan ta unna. Så lukter det vel også kanskje av din egen ånde etter at du har spist? Synes at når jeg spiser mye hvitløk så lukter det hvitløk av meg i mange timer etterpå...
 2. Det beste er vel om mulig å bedre ventilasjonen slik at den fuktige luften blir blåst ut. Ellers går det jo an å forsøke med en luftavfukter om du finner en plass å sette den. Har du tørketrommel som ikke blåser luft ut så kan det også være en stor kilde til fukt inne.
 3. Hei, Hva slags maling eller beis ville dere ha brukt på dette panelet, og i vinduskarmene?
 4. Har skaffet meg en ny bolig, men badet der har sett sine bedre dager og platene som er på veggen er ikke helt som de var. Har ikke testet det ordentlig enda, men det ser ut til at når folk sikkert har stått i badekaret og dusjet så har det rent vann ned langs veggene og under vinylgulvbelegget og ut i rommet ved siden av. Tenker å renovere det på sikt, men har ikke tid eller råd nå, kanskje neste år, eller året deretter. Er også avhengig av å ha det i brukbar stand da jeg snart skal flytte. Det beste hadde sikkert vært å renovere det før jeg flytter inn men det har jeg hverken råd eller tid til. Så da behøver jeg tips til hvordan jeg på en kapp og grei måte kan ordne det til jeg får ordnet det ordentlig. Noe jeg kan dekke veggene med over platene som blir vanntet? Hva gjør jeg med vinduet, om jeg skal stå og dusje? Eller er det best å fjerne badekaret og sette inn et dusjkabinett midlertidig? (Litt kjipt å gå til anskaffelse av det, da jeg ikke skal ha dusjkabinett i det nye badet.) Hva tenker dere?
 5. Her er en podcastepisode som tar opp emnet. Har ikke hørt den selv enda så om det er noe bra vet jeg ikke. https://www.psychiatrypodcast.com/psychiatry-psychotherapy-podcast/episode-121-free-britney
 6. Når det er flere byggetrinn ville jeg ha ventet med å kjøpe til det siste, da ser du hvordan det blir også slipper du kanskje så mye bygningsarbeider i din nærhet fremover. Så nyter du også godt av evt. erfaringer som entrepenøren gjør seg under de første bygningene. Evt. kan du jo kjøpe og selge igjen om det ikke virker tilfredsstillende. Har hørt om folk som har kjøpt før det har vært ferdigbygget og solgt igjen uten å ha bodd der selv og tjent penger på det. Ville også tenkt litt på støv og forurensning fra trafikken i det området, men nå har jeg ikke vært der i det siste så vet ikke hvordan det er blitt der.
 7. Ok. Da blir det vel til det. Det er også en distinkt lukt der som jeg ikke klarer å lokalisere så kanskje det er teppet da. Flisene er limt på et treunderlag. Går det an å bruke noe for å løse opp limet eller må en rive dem av og pusse etterpå?
 8. Du må se hvilken vei det trekker. Røyk kan godt spre seg nedover om forholdene tillater det. Har aldri bodd så høyt oppe, ville trodd at det var bra med trekk der. Kan vel kanskje tom. komme fra en annen bygning om det er tett bebyggelse. Det enkleste er nok å spørre de som bor rundt deg.
 9. Er det virkelig slik? Betyr det at jeg kan begynne å fyre opp inne selv om det stod "ikke røyk" i annonsen?
 10. Er dette avløpet tilkoblet en vannlås? Om du ikke har vannlås et sted så vil det kunne komme til å lukte ganske utrivelig ut av vaskemaskinen til tider tror jeg, men har ikke forsøkt så det kan vel hende det går greit.
 11. Hei, noen rom som er belagt med teppefliser med ganske kort "bust" som er limt fast. Disse er fra bygget var nytt for omtrent 40 år siden, og jeg kjenner meg ikke komfortabel med dem når jeg tenker på hvor mange folk som har gått på disse og hva som har blitt sølt i løpet av disse årene. Det jeg lurer på er om jeg kan legge nytt gulvbelegg oppå dem, eller må jeg fjerne dem før jeg legger nytt gulv? Hva slags gulvbelegg kan jeg evt. legge opppå om det er mulig (samme for meg hva det er, bare ikke nytt teppe)? Om det er slik at jeg må fjerne dem, hva er beste måten, og må jeg forvente at det skal være mye pes? Noen som har vært borti noe lignende?
 12. Men har det vært vært vanlig å ta ekstra for bruk av kredittkort i Norge? Husker det var slik noen steder i England for mange år siden, men kan ikke huske at jeg har opplevd det i Norge...
 13. Rart at du skulle nevne dette med telt. Blir så misunnelig når jeg går tur i skogen nå på sommeren og ser folk som camper i telt, mens jeg må stresse for å rekke tilbake hjem igjen når jeg har funnet et fint sted før det blir natt. Men tenker at det blir for mye styr, i hvert fall når jeg kommer hjem igjen for da er det så mye å vaske, teltet må vel også vaskes og hvordan skal jeg få tørket det igjen? Osv.
 14. En må jo passe på å bytte ut vannet i cellene med noe som tåler frost først da. Jeg kjenner meg veldig skeptisk til det hele, hvorfor skal fremtidens mennesker på en kanskje overbefolket og skrantende jordklode gidde å bruke tid og krefter på å gjenopplive fortidens? Tror de har nok med de andre menneskene som er der samtidig som dem... Så kommer en til en situasjon der alle en har kjent er borte og et samfunn en ikke aner hvordan en skal manøvrere seg i. Dog, det er sikkert fint å leve i håpet for de som har anledning, kanskje det blir lettere å dø da. https://www.nrk.no/urix/trenger-vaktmester-til-dod-bestefar-1.8336556
 15. Det tilbyr og produserer jo (nærmest desentraliserte) og anonymiserte betalingstjenester. Tenk f.eks. på de som handler på "darknet" hvor mye lettere det har gjort dette.
×
×
 • Create New...