Jump to content

Cerent

Medlemmer
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

1432 profile views
 1. Cerent

  Coronavirus og post

  Vet ikke om dette er rett plass på forumet, men har pleid å bestille en del varer fra Kina og når hører jeg om det tidligere ukjente coronaviruset, corvid-19 så blir jeg litt bekymret for at jeg kan få viruset med i en av pakkene. Har ikke hørt noen advarsler mot dette, mest mot å holde seg unna personer som er smittet, så er det noen fare eller ikke noe å bekymre seg over?
 2. Hva har det med saken å gjøre egentlig?
 3. Muligheten til å få amfetamin på resept er noe om noen kan se på som en fordel...
 4. Synes ikke du skal være redd for å spørre legen om han ikke kan henvise deg til en utredning. Fastleger får sikkert slike spørsmål ganske ofte, i hvert fall nå som slike metoder er kjente for mange. Tviler på at han kan henvise direkte til scanning, du må nok via et ledd til først, det må jo også avgjøres hva slags type scanning. Tror ikke du kan få så mye visshet ut av en slik scanning om det ikke er store strukturelle eller funksjonelle forandringer som fører til dine utfordringer. Det blir uansett et spørsmål om fortolkning av bildene; Hvor skal en liksom sette grensen for hva som er "normalt" eller ikke? Så har du jo det med at hjernen forandrer seg over tid, så det du ser en dag er ikke sikkert du ville ha sett en annen? Så er det heller ikke lett å vite om forandringene skyldes det psykososiale miljøet som nevnt over her, eller er noe genetisk. Er litt skeptisk til hvor mye slike metoder kan vise eller om de egentlig viser det en tror de viser, i hvert fall på individnivå utenom ved fysike herneskader ved ulykker og når en leter etter svulster og slike ting. Ser at i USA så er det klinikker som hevder de kan se både det ene og det andre med scanning, men om det hadde vært så nyttig hvorfor er det ikke mer utbredt? Om du drar dit på ferie kan du kanskje bestille deg en undersøkelse på forhånd...?
 5. Leste i en bok om psykologi at i starten er et kjærlighetsforhold gjerne preget av mye projektiv identifikasjon: Jeg forstod det slik at en projiserer egne egenskaper og det en ønsker partneren skal være inn i denne - altså at en fortolker partneren (eller den mulige partneren) på en slik måte at det passer med ens egne forestilligner... I følge boken vil dette gjerne gi seg etter en stund og enten finner en ut at en virkelig passer sammen eller forholdet går over i en mer ustabil fase når en finner ut hvordan partneren "egentlig" er. I hvert fall så begynte å tenke på dette og synes at det jo virker ganske skummelt. For en stund siden har forelsket meg i en person, uten at det er kommet til noe mer en avstandsforelskelse foreløpig. (Personen virker ikke interessert i meg som annet enn bekjent:( Det jeg begynte å tenke på var om jeg kanskje projiserer egenskaper jeg skulle ønske at denne personen hadde over på denne slik at jeg ikke ser personen som den er (vel det gjør en jo aldri helt da). Men liker jo på sett og vis ikke å gi meg med en gang da, selv om jeg rasjonelt tenker at det nok ikke er noe poeng i å forsøke mer. Men før jeg skal øke innsatsen så hadde det vært fint om jeg hadde et så realistisk som mulig bilde av personen jeg ser for meg som mulig kjæreste slik at jeg ikke gjør mye for å kanskje ende opp med noe jeg egentlig ikke trakter etter. Er det noen triks som en kan benytte for å avdekke om ens bilde av en annen person er preget av mye projeksjon/ ønsketenkning? Eller er det slik at dette er ubevisste prosesser som en ikke har noen mulighet for å få tilgang til? Tenker at jo mer følelser som er involvert, jo mer vil måten en ser andre på være preget av slike prosesser. Noen som har noen synspunkter eller erfaringer?
 6. Hva med et nytt hus med stor tomt da så blir vel begge fornøyd?
 7. Hei, Hva tenker dere om teppegulv? Driver å ser etter bolig og ser i flere annonser at folk fortsatt bruker en del av dette spesiellt på soverom. Selv tenker jeg "huff, det skal jeg ikke ha". Ser for meg at det er vanskelig å regngjøre ordentlig, og at det fester seg mye smuss i det etterhvert selv om en støvsuger regelmessig. Tenker at det blir mye hudrester og slik som samler seg og etterhvert et yrende liv med småkryp der. Er jeg overdrevent skeptisk? Hva tenker dere? Er jo deilig å gå på da...
 8. Nei, er en kjellerleilighet så her her det ikke annet enn å åpne vinduer, vifte på badet og komfyrvifta.
 9. Vil det si at du kuttet ut luftrenser til fordel for robotstøvsuger? Jeg har nok for mye greier stående rundt til at en robotstøvsuger vil klare å komme seg noe særlig rundt...
 10. Det med varmekabler på badet var nytt for meg. Hvordan kan de skape dårlig luft? Er gulvvarme generelt positivt eller engativt for inneklimaet ift. f.eks. panelovner?
 11. Hvilket nivå av CO2 er anbefalt? Det hjelper jo lite med en måler om en ikke vet hva den forteller. Er det noen måte en merker om lufta består av for mye eller for lite CO2?
 12. Slik jeg har forstått det, om du ikke bor et helt spesiellt sted (som på et renseanlegg eller noe), så er partikler (støv) og luftfuktighet mer relevant for inneklimaet om hva slags gasser lufta består av. Kanskje andre kan korrigere om jeg tar feil.
 13. Hei, Noen her som har noen erfaringer med å ha en luftrenser hjemme? Merker en forskjell, og har det noe for seg eller lager en bare ekstra arbeid for seg selv ved at det er nok en ting en må rense/bytte filter på/vedlikeholde? Bakgrunnen for at jeg spør er at jeg er blitt så oppmerksom på støv. Synes at jeg har så mye støv hjemme hos meg (først og fremst fordi jeg ser det, ikke fordi jeg kjenner det spesielt når jeg puster). Når sola skinner inn gjennom vinduene om ettermiddagen ser jeg jo fullt av støvpartikler. Kan en luftrenser hjelpe på det, og er det mye arbeid med vedlikehold? Hvor mye penger synes dere det er verdt å bruke på noe slikt og hva slags type skal en velge?
 14. Hei, Etter å ha leid i mange år så er jeg endelig på utkikk etter å kjøpe min første bolig. Jeg har i utgangspunktet mest lyst på en enebolig mest fordi jeg ikke er så glad i å ha fremmede folk boende tett innpå meg, og fordi jeg ønsker meg et eget uteområde. Men etter å ha tenkt litt så blir jeg i tvil, fordi folk jeg kjenner sier at det er mye mer arbeid å holde en enebolig enn en leilighet, og jeg er ikke overmåte begeistret for å holde på med vedlikehold og slike ting. (Det ser artig ut på TV, men når jeg skal gjøre noe selv så synes jeg alltid at jeg roter det til, og gremmer meg hver gang jeg ser noe hjemme som må ordnes.) Prisene er høye, så får ikke råd til noe relativt nytt, så det blir sikkert en del å gjøre. Er oppvokst i blokkleilighet så har egentlig ikke så mye erfaring med enebolig annet enn at jeg har leid en del sokkelleiliheter opp igjennom. Håper på noen råd eller kanskje innfallsvinkler her, fordi jeg er virkelig i tvil: Skal jeg følge "hjertet" (enebolig) eller "hjernen" (leilighet)? Noen her som har gått fra leilighet til enebolig, og kan fortelle om hvordan det opplevdes? Ble det mye mindre fritid? Er forresten alene for tiden så jeg frykter litt at jeg vil bruke opp all fritiden min på boligen om jeg kjøper et gammelt hus. Går det greit å holde et hus om en er alene eller blir det mye? Sikkert mange synspunkter og svar, men jeg behøver noen innspill så jeg ikke går meg fast i mine egne mer eller mindre realistiske forestillinger om hvordan ting kan komme til å bli.
×
×
 • Create New...