Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Autodoc kvalitet


wwws78

Anbefalte innlegg

Heisann. Er det noen som har erfaring med billige deler fra autodoc? Jeg skal handle div. deler til en A4 B5. Spindel, hjullager, styrestag, bærearmer m.m De har stort utvalg av forsjellige merker og prisen varierer veldig mye mellom billigste alternativ og dyreste alternativ.
En RIDEX styrespindel koster 714,-  så stiger prisen jevnt oppover til OPTIMAL som er dyreste alternativ til 3302,- Det er vel en 12-13 merker å velge mellom. Slik er det uansett hvilke deler jeg ser på, så det er litt vanskelig å velge. Noen som har tips?
https://www.autodoc.co.no/reservedeler/styrespindel-10687/audi/a4/a4-avant-8d5-b5/5314-1-8-t-quattro

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøpte en oksygensensor som var merket japanpart, den var produsert av denso.

Dvs samme produsent som den originale i bilen min var, brisen var bare det halve av det forhandleren skulle ha for den.

1600,  forhandler 3000.. Dette var dog ikke nylig, men 5 år siden.

 

Har også kjøpt et reg reim sett merket contenital og der var løphjulene og strammer originale og lagd i japen. Men selve reimen vart laget av contenital. Den havnet i søpla og jeg kjøpte selve reima av forhandler. Med strammer og løpehjul som var svindyre hos forhandler så sparte jeg flere tusen.

Lenke til kommentar

Jeg ville kjøpt Metzger i dette tilfellet. RideX hadde vært så som så på tyske biler, er min erfaring.

Men et spørsmål til andre, hva er deres erfaring med denne varierende rabatten de kjører? Opplever at alle prisene er helt jo-jo. Det er ikke gitt at alt er billigere når det er 40% kontra 32%.

Endret av Sjørøver
Lenke til kommentar

Hvis det er en bil du skal ha i 1-2 år, er Ridex helt OK på slitedeler (sensorer har jeg dårlig erfaring med.). En del av de billigmerkene er ganske holdbare når det kommer til stykket, kjøpte de billigste endeleddene jeg kunne finne til Pajeroen (Yamatho ett eller annet, kostet 79 kr stykket) og de holdt seg fine både i kula og gummien godt over 120000 kilometer.

Lenke til kommentar

Har som regel styrt unna det billigste på mine biler og gått for merker som Lemfoerder eller Febi Bilstein, men de få gangene jeg har valgt økonomi-stag/foringer til understellet (Topran i mitt tilfelle), gikk det greit. Ville vært mindre bekymret for å kjøpe "økonomi-deler" til understellet som det er snakk om her, enn elektroniske deler som ABS- eller motorstyrings-sensorer. Med førstnevnte så får man sannsynligvis noe som fungerer greit selv om det ikke har holdbarheten til OE/OEM. Forutsatt at det er montert korrekt og uten påførte monteringsskader, noe som er et kapittel for seg. Med elektroniske deler så er det i verste fall penger rett ut av vinduet å velge de billigste alternativene. 

Lenke til kommentar

Om det er mye jobb å skifte delen bruker jeg kun gode merkevarer - Lemförder, SKF, TRW osv. Samme gjelder bremser og dekk. På mindre kritiske ting som er enkle å bytte om de ryker fort kan jeg vurdere billigere ting. Lyspærer f.eks.

Har handlet en del på Autodoc. Har opplevd å få feil merke - de byttet ut Kilen gassfjær med sitt eget merke Stark uten å spørre først. En del styr for å få refundert, og satt fremdeles uten fjæren jeg ville ha. Så nå bruker jeg Eurodel, selv om de er litt dyrere.

Synes også det er greit å bruke mer lokale butikker stadig vekk - f.eks. Bema som virker å ha "alt" på lager tilgjengelig for umiddelbar levering. Det har stor verdi for meg når jeg står der med bilen på bukk og jobb om en dag eller to... Ønsker man å ha norske butikker, må man bruke norske butikker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar. Endte opp med å bestille Stark deler. Pris var viktigst denne gangen og ingen av det litt dyrere alternativene overbeviste etter litt googling. Får se hvordan denne bestillingen går, fikk akurat en SMS hvor de beklaget at det tar litt tid før delene sendes.

Lenke til kommentar

Jeg gjør som epifant: er det dyre deler, eller deler det er vanskelig å bytte, går jeg utelukkende for kjente merkevarer som SKF, Lemförder, Dayco, Continental, Bosch.
Har kjørt mye Ridex bremsedeler: skiver, kalippere, klosser, og det fungerer jo like bra som alt annet jeg har hatt på bruksbilene mine til en brøkdel av prisen. Stark har jeg også kjøpt mye av, da jeg skrur mye bil og har handlet på Autodoc i 5-6år nå. Har vært borti litt grov passform på enkelte av de billigste merkene de har der, men stort sett er prisene så lave sammenlignet med norske alternativer (Mekonomen, Bilxtra, Meca) at jeg kan kjøpe dobbelt opp med deler og likevel spare penger.
Normal leveringstid er ca 7-9 dager til nordvestlandet. Når pakkene først kommer til Norge går de kjapt med Posten.

Å reklamere til Autodoc har jeg prøvd to ganger, aldri mer. Nå kjøper jeg bare en ny del om noe ryker.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...