Jump to content

epifant

Medlemmer
 • Content Count

  1542
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

8263 profile views
 1. Jeg vil tro det enkleste for både din del og bankens er å velge lang nedbetalingstid idet du tar opp lånet, og bare betale inn ekstra på lånet det første året. Da slipper du å kontakte banken for å be dem om å endre løpetid osv. Men det var kanskje akkurat slik du tenkte å gjøre det.
 2. Grei oppsummering fra Robert Llewellyn om "self charging hybrids", fra 04:47:
 3. Batteripakka på en hybridbil kan også ryke. De er i tillegg såpass små at de mye fortere oppnår maks antall ladesykluser enn batteripakka i en større elbil. Artig at du bruker BMW 5-serie som eksempel: Til alle med N47 motoren! Det kjente problemet med registerkjedet! Følger man med på F10/F11-annonsene på Finn over en periode er det ikke veldig få biler som har fått utført motorbytte.
 4. Oi, flere innlegg jeg hadde oversett der ja Annen outsider: Renault Talisman? Ikke så enkelt å komme utenom franskmennene om komfort er et viktig kriterie. E-klasse innenfor budsjett har vel typisk ~300K km på telleren, XF Sportbrake er for dyr... og Citroen DS og CX Break er dessverre for gamle
 5. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=140867161 I følge HonestJohns RealMPG skal dieselutgavene bruke ca 0.4/mil, og bensinutgavene ned mot 0.5. Bør være verdt en prøvetur i det minste?
 6. Kabler beregnet for bruk i bil har langt flere kordeller, ettersom de blir utsatt for langt mer vibrasjoner. Stiv kabel kan bety brudd i lederne over tid med påfølgende varmgang, og om du er uheldig; bilbrann. Det blir dyre kabler..
 7. Det kan høres ut som tilfellet ditt har gått litt for langt til at du klarer deg med å få rengjort og smurt opp glideboltene, men du kan være heldig Jeg har også opplevd det Invader Zim nevner, så det må ikke nødvendigvis bli fryktelig dyrt. Men skrikelydene indikerer nok at du behøver nye klosser og skiver som et minimum. Sjekk priser på det du trenger her, så får du en pekepinn: https://www.autodoc.co.no - laster du ned appen får du enda bedre priser. Bare husk at mva og frakt kommer i tillegg. Og kjøp helst anerkjente merker som Brembo, TRW, Jurid, Ferodo, ATS.
 8. Kommer lyden fra forhjulene? Rull ned vinduet når du begynner å kjøre - hører du noen "roterende" suselyd? Blir den kraftigere eller endrer karakter om du bremser litt kraftig? Om glideboltene i kaliperen mangler smøring vil de bli tvunget til å bevege seg når du trykker inn bremsepedalen. Men det er ingenting som tvinger dem tilbake, så bremseklossene blir liggende inntil bremseskiven. Dette fører naturlig nok til økt slitasje og påfølgende kort levetid for bremseklossene. Om dette har pågått lenge nok til at slitelaget på klossene er helt brukt opp vil det være stål mot stål. Etter 10-15 km vil friksjonen ha varmet opp stålet så det utvider seg. Kanskje har du brukt bremsene litt også, så bremsedelene har blitt klemt ordentlig sammen igjen. Om dette er årsaken trenger du sannsynligvis bremseklosser, kalipere og kanskje bremseskiver. I tillegg ville jeg skiftet bremsevæske ettersom den kan ha kokt.
 9. epifant

  Vask av sete

  VW elbil? Jeg har brukt Boston Rainguard. 80 kroner for ei flaske. Funker helt ypperlig.
 10. Det er sikkert avhengig av hvordan hjulopphenget er konstruert, men på sommerbilen med McPherson foran er det ganske kjent at vibrasjon ved bremsing kan skyldes slitte endeledd/styreledd. Billigere å bytte, og kanskje på tide uansett? Når skiver i tillegg er skiftet såpass nylig ville jeg forsøkt det først tror jeg.
 11. Stiller meg bak de som mener at selger bør avslå kravet og la kjøper ta saken til forliksrådet om h*n vil. Om jeg skal spekulere uten ryggdekning vil jeg tro at kjøper har fått pristilbud fra Møller for å gjøre beløpet så høyt som mulig i håp om å kunne påberope seg en "betydelig mangel", eventuelt oppnå et prisavslag som gjør bilen til et veldig gunstig kjøp. Selger skal vel uansett få anledning til å utbedre mangelen: EDIT: i den grad kjøper kan påberope seg en mangel - noe h*n etter min oppfatning ikke kan. Kilde: https://www.forbrukerradet.no/forside/bil/kjop-og-salg-av-bil/misfornoyd-med-kjop/
 12. Har opplevd samme lyd, som også gav seg en kort stund ved bremsing før den kom tilbake. Da løste det seg ved å ettertrekke hjulboltene. Men bilen har i utgangspunktet svært liten klaring mellom felg og kalipper, så jeg er ikke helt overbevist om at det du opplever skyldes det samme.
 13. http://www.sciencemag.org/news/2017/07/best-way-reduce-your-carbon-footprint-one-government-isn-t-telling-you-about
 14. Okei, da lurer jeg på følgende: - hvor mange centimeter er "ca en halvmeter" i dette tilfellet? - hvor mye er 50 000 mikrowatt/m2 (eller 0.05 watt) i en relaterbar sammenheng? Hvor mange mikrowatt per kvadratmeter er det for eksempel på en tåkete vinterdag? Eller en solrik sommerdag, for den saks skyld? - hvilken type antenne benytter de automatiske målerne? - hvordan ser polarplottet for den aktuelle antennetypen ut, og hvor på polarplottet er den oppgitte verdien målt? Sånn for vitenskapens del.
×
×
 • Create New...