Gå til innhold

Fysiske knapper danker ut berøringskjerm i bilen


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Annonse

[1] Random productId 6496148 from forum_276

Salvesen. skrev (7 minutter siden):

Nei takk til knapper, ja takk til gode stemme program samt smarte biler som reduserer bruk av knapper. 

Ja takk, begge deler. Stemmestyring funker fint når man er alene i bilen, men ikke når den er full av kaklende kjerringer (uansett kjønn). Ellers liker jeg bedre MMI/iDrive enn touchskjermer, og de funksjonene man bruker ofte i en bil bør uansett ha fysiske knapper.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
WiiBoy skrev (2 minutter siden):

Jeg skulle gjerne ønske at det var en 10 fysiske knapper som jeg kunne programmert selv. Tale er kjekt, men for de mest brukte funksjonene er fysiske knapper best.

Feks. Cruise control så er det slitsom å justere opp/ned noen km/t basert på tale kontra knapp.
Hornet ville vært idiotisk.. møter du en tulling i trafikken, så må du rope PÆRT for å aktiver :p

Joda, noen funksjonelle knapper på rattet er fint. Jeg liker model S her, der kan en omprogrammere hva de skal gjøre innenfor noen få funksjoner.

Lenke til kommentar
zanta skrev (2 minutter siden):

Ja takk, begge deler. Stemmestyring funker fint når man er alene i bilen, men ikke når den er full av kaklende kjerringer (uansett kjønn). Ellers liker jeg bedre MMI/iDrive enn touchskjermer, og de funksjonene man bruker ofte i en bil bør uansett ha fysiske knapper.

Off jeg hater idrive, det må en lære seg å kjenne. Når jeg får leiebiler med dette blir jeg oppgitt. Men er nok greit når en har det innlært. 

Lenke til kommentar
3 hours ago, Inspector said:

Litt merkelig at håndholdt telefon er ulovlig mens stadig flere biler får berøringsskjermer…..

Særlig hvis man tar med i betraktning at forskning viser både det at det ikke er mobiltelefonen men pratingen som er problemet, og at om man sender melding / ringer hvis man f.eks. er forsinket så utgjør det mindre trafikkfare enn om man ringer og gir beskjed 😝

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Om vi ser på selv moderne fly i dag, med full automasjon (fly kan i dag egentlig lette og lande bedre enn piloter), så har de sykt med knapper for alle ting. Problemet med biler i dag, er at det er Apple iPhone-generasjonen som designer dem. Det burde vært Nokia-generasjon i stedet (hvor mange her inne har skrevet SMS i blinde på T9-tastatur?)
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Nå er ikke jeg nødvendigvis uenig med resultatet. Men vi snakker altså om en svensk test, som sikkert ikke er utført av ungdommer, der de bruker en erkesvensk bil som de nevnte antatt godt voksne personene har sittet å trykket på i 17 år.. så gir kanskje resultatet seg selv 😅
Lenke til kommentar
007CD skrev (7 timer siden):

Ikke overrasket i det hele tatt over dette. Det er en god grunn til at flybransjen har hoppet over stor bruk av berøringsskjermer og at knappene / bryterne deres er unike i utforming og hvordan de føles når man vrir. Rett og slett at du skal kjenne hvilken bryter det er, hva den gjør uten å måtte se på den. Men dette er noe man merker også når man kjører eldre bil slik som testen her viser og man må justere klimaanlegget, vanskelig å slå feedbacken man får i hendene.

Det er nettop det, "beprovad erfarenhet"! Litt merkelig at resten av bilindustrien fulgte etter Tesla, og litt merkelig at ikke myndighetene reagerte på introduksjonen av "mediasentere" og flatskjermer i første omgang...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...