Gå til innhold

Karstein H

Medlemmer
 • Innlegg

  135
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

912 profilvisninger

Karstein H sine prestasjoner

205

Nettsamfunnsomdømme

 1. De aller fleste bedrifter gir penger tilbake til eierne. Ekstraordinære inntekter gir ekstraordinære utbytter til eierne. Det er svært normalt. I dette tilfellet kommer strømprodusentene til å gi ekstraordinære utbytter til sine offentlige eiere, som altså kun eksisterer for å skape et levelig samfunn for deg og meg. Vi er faktisk indirekte eiere av strømselskapene
 2. Å kalle det strømstøtte, er å skjule realiteten. Det offentlige Norge, altså kommuner, fylkeskommuner og staten, tjener enorme summer på ekstremt høye strømpriser, uten at kostprisen har steget nevneverdig. Det skulle bare mangle at det refunderes en del av den ekstra inntekten. Effekten av de ekstreme strømprisene er en skjult skattlegging av innbyggerne. Den såkalte strømstøtten er en dårlig løsning, da den ikke dekker alle strømbrukere i Norge, samt at folk med eldre fastpris avtaler faktisk tjener penger på å bruke strøm, siden støtten ofte er høyere enn fastprisen de betaler. Det er ingen rimelighet i at næringslivet og eiere av fritidsboliger ikke får strømstøtte. En artig sak knyttet til det siste: om den ene ektefellen eier huset, og den andre eier fritidsboligen, får man srrømstøtte begge steder. Eier ektefellene både huset og fritidsboligen 50% hver, får man støtte kun for huset! Urettferdighet satt i system.
 3. Snedig at ekspertene ikke klarer å holde orden på begrepene. "Da må du kanskje også skru på panelovnene, som bruker mer strøm per kilowattime. " Jeg tror, eller egentlig er jeg helt sikker på, at en panelovn bruker eksakt en kilowattime strøm per kilowattime energi den lager i varme. Det som kanskje menes, er at man får mer varme pr kilowattime strøm med en varmepumpe, enn man gjør med en panelovn.
 4. Nordpool har ikke monopol. Kraftprodusentene kan selge direkte. Ingenting annet enn ønske om profitt og enkelhet gjør at de bruker Nordpool. Norge har ekstremt høy andel strøm som selges via Nordpool, ca 92 prosent. I andre land selges mindre gjennom børsen. Enkelte kraftselskaper i kraftkommuner selger til fast pris, direkte til lokale kunder.
 5. Ikke enig pr nå. På vinteren, med fastfryste vindusviskere, kjører man med automatikken avskrudd, for å unngå ødelagte viskere...
 6. Spenstig fra analytikeren! Strømmen i Sør Norge er nå dyr, fordi det er eneste mulighet for å begrense eksporten! Hvis Norge har lavere pris enn i Tyskland og de andre landene, eksporteres det strøm, på bekostning av på bygge opp magasinene. Dette er påpekt bl.a. av de som driver kraftproduksjon i Sør Vest...
 7. Det er en kjent sak at støymålinger i desibel målt etter dagens standarder, ikke er dekkende for hva som er plagsom støy. Det er ikke bare lydtrykket i seg sjøl som er problemet, men hvilket frekvensområde støyen er i. Høyfrekvente lyder oppfattes vel av de fleste som mer plagsomme, og trenger vel også bedre gjennom vinduer og vegger. KryptoVault er nok ikke helt sannferdige når de sier at støyen er den samme gjennom hele døgnet. Det er flere forhold de ikke tar i betraktning da: 1. Kjøleanlegget deres støyer mindre på natten, da omgivelsestemperaturene er lavere, og det er mindre behov for mekanisk kjøling inne. 2. På dagtid, med mer støy i omgivelsene, kanselleres en del av støyen deres ut av andre lydbølger. 3. Vær og vind spiller en stor rolle. Lufttemperatur og trykk spiller inn på lydens demping i luft. Vindretning spiller selvsagt også en stor rolle, men turbulent vind i seg selv vil dempe lyd, da lydbølgene fra anlegget "rives" i stykker. (Det er en effekt man ofte legger merke til ved sjøen, om natten, når det har blitt vindstille. )
 8. Skal man bruke slumptallet for å lage krypteringsnøkler, er det vel også et poeng å beskytte slumptallene mot innsyn fra potensielle angripere?
 9. Akkurat! Det å drive virksomhet på egne betingelser, altså uten å betale skatt eller bry seg om andre lover og regler, for å spare kostnader, kunne kanskje mange ønske seg, men de fleste innser at et samfunn driver seg ikke av seg selv. Sykehus, skole/universiteter, veier, pensjoner, etc, koster alt penger. Penger som kommer fra skatter og avgifter. Som passasjer i drosje ønsker nok de fleste også at sjåføren skal ha forsikring som dekker dem. Uber er en virksomhet som i betydelig grad har basert seg på å drive ulovlig.
 10. Masse tiltak iverksettes, hvor ingen har potensiale til å bety noe for de unormale ulykkene som har vært i år. Dessuten er det ingen grunn til å tro at ulykkestallene er noen ny norm. Derimot har man all grunn til å tro at de er unormale, og at tallene også for 2020 og 2021 var unormale, men da unormalt lave.
 11. Årsaken til at Meta er "eneste" som driver med VR, er at verden forøvrig har gått videre til AR, som er langt nyttigere og mer interessant.
 12. Det er mer enn manglende oppløsning som fører til kvalme. Hovedproblemet er at øynene forteller hjernen noe annet enn det kroppen forøvrig opplever. Man blir rett og slett sjøsyk.
 13. MAC adresse er ikke utviklet mtp sikkert å identifisere et kjøretøy. Hvor lett eller vanskelig det er å bytte MAC adresse i bilene vet ikke jeg, men at det garantert vil komme fram at det er ganske lett på en del bilmodeller, bare man har tilstrekkelig kunnskap og verktøy, er rimelig sikkert. Ubrukelig sikkerhet i ladebrikker er selvsagt ingen unnskyldning, for å massivt rulle ut ny teknologi med samme dårlige sikkerhet. Og ulempen med MAC er selvsagt at man kan spore bilene, om den er fast. I mobilene har man kuttet faste MAC adresser, nettopp for å unngå sporing.
×
×
 • Opprett ny...