Jump to content

Karstein H

Medlemmer
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 :)

Recent Profile Visitors

741 profile views
 1. Man vet at det mest effektive stedet å spre smitte raskt, er innenfor hjemmets fire vegger! I barnefamilier sendes agentene ut på skole og barnehage hver morgen, for å finne og hente smitten hjem! Og så "spiller" myndighetene overrasket over høye smittetall! Den perfekte konspirasjonsteorien!
 2. Ja til kjernekraft, den tryggeste og eneste energikilden som på kort sikt kan gi oss det grønne skiftet.
 3. Igjen en journalist som har oversatt en artikkel, uten å kunne engelsk eller amerikansk! "Den digitale valutainvestoren Grayscale tror det globale markedet for varer og tjenester i metaversene snart vil være verdt en billion dollar, skriver New York Times. Det tilsvarer svimlende 8.832.270.000.000 kroner – eller fem og et halvt norske statsbudsjett." Amerikansk billion er det vi benevner milliard i de fleste Europeiske land. Det skal altså strykes tre nuller, slik at en billion dollar blir omlag 8.832.270.000 kr, oppunder 9 milliarder kroner. Journalisten retter vel opp.. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Den_korte_og_den_lange_skalaen_for_store_tall
 4. Tusen takk for godt innlegg, som tar opp et av de mest inngripende lovforslagene noensinne i norsk historie. Vedtas forslaget, har Norge gått fra å være en rettsstat til å være en politistat. Det virker som om Solberg-regjeringen lagde ekstreme forslag, i håp om at deler av det skulle bli igjen, når det forhåpentligvis modereres av Stortinget. Dårlig arbeid av den nye regjeringen å slippe dette gjennom.
 5. En realtivt enkel fiks burde være å gå fra int32 til uint32, slik at man dobler maksimumsdatoen. Det holder et par tusen år framover.
 6. "I likhet med smittevern er heller ikke det digitale økosystemet bedre enn det svakeste ledd". Dette var et av de største problemene ifm å få godkjent løsninger på graderte plattformer for noen år siden. Man så seg blind på å måtte dekke alle svakheter. Konsekvensen ble at man alltid levde med ikke godkjente eller midlertidig godkjente løsninger. Man må alltid vekte de ulike svakhetene, og løse de viktigste først. Hvordan denne vektingen gjøres, vil måtte variere med virksomhetens krav og formål, hvor eksponerte de er, sammen med eventuelle avbøtende tiltak.
 7. "Men i mellomtiden, i mangel av tydelig regelverk, må kunder og leverandører selv ta ansvaret – ved henholdsvis kravstille og levere sikre produkter og tjenester" De færreste kunder er dessverre i stand til å definere gode og relevante sikkerhetskrav. Og det viser seg dessverre, at uten relevante standarder, er produsentene sjanseløse mtp å lage sikre produkter. Selv Common Criteria sertifiserte produkter kan ha alvorlige sikkerhetsfeil. Det er det mange eksempler på. Sitatet tilfører dessverre ingen verdi.
 8. Sitat: "Vi tror ikke det er sannsynlig å få innført CE-aktig merking eller annen form for sertifisering på IT-utstyr og programvare med det aller første". Har aldri hørt om CE merking av programvare, men at det ikke finnes sertifiseringer er helt feil. Det finnes mange sertifiseringsordninger, som f.eks. Common Criteria - CC, og FIPS. Problemet med disse, er at de er så omfattende og dyre, at det er umulig å følge opp annet enn hvis du selger til kunder som krever det, som Forsvar og offentlig forvaltning, for sikkerhetsgraderte systemer. Realiteten er at selv for sertifiserte produkter, gjøres ikke resertifisering annet enn sporadisk når produktene oppdateres. Det er ønskelig med sertifiseringsordninger, men disse er nødt til å være basert på relativt rimelige og raske test- og evalueringskriterier. Helst basert på automatisere tester. Ellers vil produktene bli for dyre til å kunne konkurrere, samt at de ikke vil retestes når det er nødvendig. Uansett vil testing ikke kunne avdekke alle feil. Gode standarder, sammen med produsentenes deklarasjon av hvilke standarder som er fulgt, er nok et svært godt første steg. Da vil produsenten kunne holdes ansvarlig for brudd på standard.
 9. Det finnes mange trebygning som er langt eldre enn 200 år....
 10. Det er interessant at Renault Zoe ble testet i 2013, mens testene er gyldige i seks år. Det betyr at de siste par årene, har Zoe vært solgt uten gyldig Euro NCAP test. Dette bør forbrukermyndighetene se på, med tanke på om bilene har vært annonsert/tilbudt med Euro NCAP 5 stjerner... Det er i såfall svindel fra importør og forhandlere.
 11. Totalforbruket av strøm kommer vel til å gå opp. Eksempelvis der hytteeiere i dag varmer opp hytta rett før de ankommer, med tilhørende høy effekttopp, vil etter nyttår starte oppvarming tidligere, med lavere effekt (færre ovner), med høyere totalt strømforbruk som resultat. Eller så driter man i det hele, og betaler den nye skatten det i praksis er. Skal bli spennende å se om Regjeringen kan leve med klagene som kommer, siden påslaget i nettleie sammenfaller med tidenes dyreste strømpriser.
 12. Jeg sjekket også mine tall fra Glitre. Bruker 22-23 kW i timene rundt kl 18 hver arbeidsdag. Har elbil som trekker 11 kW (kan ofte flyttes i tid, men gidder ikke), men huset er nesten nytt, med fjernvarme, så lite strøm til oppvarming, og ikke varmtvannsbereder. Vaskemaskin og induksjon samtidig. Vaskemaskin går i mange timer, og må bli ferdig før man skal legge seg. Er vel kun elbil som kan justeres noe særlig på. Tror du har misforstått det med over og under 5 kW. Lede legger eksempelvis takstene i steg på 5 kW, så 21 kW koster 5 ganger 4 kW-taksten.
 13. Det er nok svært "effektivt" å bøtelegge Ferde, siden det er et bomselskap, kommer hele kostnaden til å bli lastet over på kundene! De som skulle beskyttes, får altså regningen!
 14. Veldig rart å ikke bruke en av EBIT-variantene. Eksempelvis er jo Viken fiber sinnsykt mye mer lønnsomt enn Atea, selv om de etter tabellen er omtrent like lønnsomme...
 15. Fin og opplysende artikkel. Men, det er vanskelig å la være å kommentere tittelen: "Kritisk skade på gammel bru over E6"! Passerer virkelig E6 under denne broen? Eller er det slik at denne broen er en del av E6?
×
×
 • Create New...