Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Corona viruset - Vet kinesere noe som vi ikke vet!!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle stater vet noe vi ikke vet. 

Det å spekulere i dette, skape hypoteser, teorier og veldig ofte frykt eller sjelden smart. Det finnes nok av teorier om andre ting, som at utenomjordiske vesener finnes, at Elvis lever, jorda er flat, USA var aldri på månen og minst 592 andre ting. 

Når noe oppleves uvanlig, sjokkerende eller har "tomme hull" i seg - er det enkelt å lage konspirasjoner rundt dette.

Jeg syns ikke vi skal lage enda flere konspirasjoner. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Skandinav skrev (8 timer siden):

Hvorfor ikke?

Ok da. 

På oppdrag fra George W. Bush (som egentlig fremdeles styrer USA sammen med Tom Cruice) har CSI genmanipulert en helt ny utgave av U07.1 - altså U07.3 som i en eksperimentell fase ble plantet i Kina under de olympiske leker av David Wise som er hemmelig agent for CSI (og stand in for Kermit The Frog). U07.3 gir overnaturlige evner, slik at hvem som helst kan få innsyn i all galskapen som skjer i Kina. Derfor ønsker ikke FRK dette - og går hardt inn for å stoppe utviklingen av U07.3 som Elton Musk utvikler et antistoff mot. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Jeg oppfatter videoen som selvpromotering fra denne "Twitter-legen" som han kaller seg. Den kommer ikke med noen som helst ny informasjon, men går gjennom alt vi allerede vet, punkt for punkt, og motsier i svært stor grad sin egen algoritmesankende clickbait-tittel. Greit nok, i og for seg. Men en som vil være hele Norges lege, og praktiserer medisin, bør holde seg for god for å spre frykt.

Kort fortalt har Kina ultralav immunitet i befolkningen på grunn av lav spredning over tid og ekstremt dårlige vaksiner. Dersom viruset sprer seg for mye og mange dør så undergraver det legitimiteten til Kommunistpartiet som i flere år har mobbet USA og andre land over deres "dårlige virus-håndtering", samtidig som de har fremholdt seg selv som et skinnende eksempel på moralsk, teknisk og intellektuell overlegenhet. Land som Kina og Russland kan heller ikke benytte vaksiner fra andre land uten et betydelig tap av ansikt og prestisje. Lederne deres er ikke ydmyke, fornuftige eller empatiske nok til å sette sine folks ve og vel foran sine egne. De ser som diktatorer flest på nasjonen som en ekstensjon av dem selv, snarere enn motsatt, slik vi gjør i Vesten.

Kommunistpartiet vil sansyneligvis være villig til å gå svært langt i å opprettholde denne illusjonen fordi det er der legitimiteten deres kommer fra. Autoritære regimer som Kinas og Russlands er avhengig av å fremstå som kompetente med alt under kontroll. Logikken er at folk under disse regimene bytter politisk frihet mot mer håndfaste ting som sikkerhet, økonomisk vekst og sosial fremgang.

Dersom Kina plutselig blir et nytt, stort episenter for Covid i en tid der ting i resten av verden går bedre, er det en optisk katastrofe for Xi Jinping spesielt, som allerede er på kanten med partiet og den såkalte Shanghai-faksjonen. Hvis jeg først skulle lansere en konspirasjonsteori, ville jeg undret meg om ikke lockdown av Shanghai har mer å gjøre med innenrikspolitiske forhold. Xi lever nemlig farlig. Han forsøker å opphøye seg selv til samme posisjon som Mao, samtidig med at det angivelig murrer i maktens korridorer i nettopp Shanghai. Xi har ikke forlatt landet på over to år nå, og lever ifølge ryktene som en isolert eremitt med folk som smaker på maten sin, i frykt for attentat. Shanghai-faksjonen og andre deler av partiet skal være misfornøyde med Xis aggressive og konfrontasjonelle utenrikspolitikk og at Kina nå er på vei mot økonomiske nedgangstider.

Den elendige håndteringen av lockdown i Shanghai hvor folk sier de sulter, kan dog ifra eksperter jeg har hørt, gjøre vondt verre. Det er noe som heter at mennesker aldri er mer enn tre måltider unna revolusjon. Kina sitter riktignok på noe slikt som 40% av verdens matreserver i en tid hvor vi nå er på vei inn i både global økonomisk inflasjon og produksjonskrakk i Ukraina, men det virker ikke som om de evner å ta vare på det, og mye ser ut til å ha råtnet.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (1 time siden):

Ok da. 

På oppdrag fra George W. Bush (som egentlig fremdeles styrer USA sammen med Tom Cruice) har CSI genmanipulert en helt ny utgave av U07.1 - altså U07.3 som i en eksperimentell fase ble plantet i Kina under de olympiske leker av David Wise som er hemmelig agent for CSI (og stand in for Kermit The Frog). U07.3 gir overnaturlige evner, slik at hvem som helst kan få innsyn i all galskapen som skjer i Kina. Derfor ønsker ikke FRK dette - og går hardt inn for å stoppe utviklingen av U07.3 som Elton Musk utvikler et antistoff mot. 

Er dette svaret på mitt spørsmål? 
Hvis ja, trenger jeg hjelp å tolke dette. 
Hvis nei, er spørsmålet fremdeles åpent om hvorfor du mener vi ikke trenger flere konspirasjonsteorier.

Min mening hvorfor vi ikke skal begrense konspirasjonsteorier, er flerdelt.
- Bortkasta energi  da det ikke er mulig å fjerne konspirasjonsteorier, de bare muterer videre. Vi kan ikke ta en Putin hver gang hatten ikke passer.
- Konspirasjonsteorier har alltid funnets. De blomstrer spesielt i krisetider da vi trenger dem. De gir litt forklaring, trøst og flukt en kort periode. Mange religioner er langt på veg en konspirasjonsteori.
- Konspirasjonsteorier er ofte en "målepinne" for mangelen på kunnskap og hvor engstelig en befolkningsgruppe er for fremtiden, noe som igjen gir f. eks FHI hint om hvor mye informasjon samfunnet mangler.
- Konspirasjonsteorier hjelper samfunnet å utvikle seg mot økt kompetanse. Vi vet at det overveiende er personer med lavere utdanningsnivå som tror på konspirasjonsteorier. Er det et tegn på lavere intelligens? Nei, men et tegn på at noen (oftere unge menn), ikke har blitt tildelt verktøy for å kunne skille mellom bra og dårlige kilder.

Det finnes en liten gruppe mennesker med sterke narsissistiske tendenser som uansett vil kjøre på med konspirasjonsteorier der et av motivene er å vise for andre at de minsann sitter på kunnskap som ingen annen har, noe som er brensel for selvfølelsen til nevnte tendenser. Disse folka vil alltid være der på en eller annen måte. Vi kan ikke lage lover for å få dem bort fra offentligheten. Men vi kan utstyre resten av befolkningen med evnen å ikke følge etter. Men det gjøres ikke ved å forsøke å kvele teorien, men ved å løfte dem frem i lyset å analysere den og siden forkaste den.
 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Propagandamaskineriet lager bevist konspirasjoner for å skape en økt polarisering i samfunnet vårt. Dette er en strategi som vist seg å fungere spesielt godt i Russland. Der de blant annet har lykkes i å skape ulike bevegelser slik som Qanon - som er bygget på en av disse konspirasjonene; som indirekte førte til stormingen av kongressen 6 januar 2021. Dette truer faktisk demokratiet vårt, da USA er viktig for å opprettholde NATO sin kraft - for å nevne noe. 
En annen farlig konspirasjon er dette med covid-vaksinen; at det puttes databrikker i oss og det som verre er. Veldig mange av konspirasjonene skaper en mistillit mellom vanlige folk og styresmaktene. En økt skeptiske og en desto større mengde falske fakta som florerer på sosiale medier. Slik at det blir vanskelig å komme med korrekt informasjon da man "alltid" vil forholde seg skeptisk. 

Demokrati og tillitt til styresmaktene er viktig for å opprettholde et godt politisk og sosialt system. Konspirasjoner forstyrrer denne ordenen. I verste fall; blir noen av konspirasjonene konkret brukt av opposisjonelle politikere for å skape enda større misnøye, tvil og usikker rundt den/de som har makta. Da blir et et kaos uten like.

Konspirasjonene er tettere på oss nå enn før. Da konspirasjonsteorier ofte var for de litt "sære" og spesielle - en type subkulturell som var litt på kanten av samfunnet. Noen som dillet & dallet med sine egne greier. Men nå påvirker det valg, det skaper krig, det skaper polarisering, fremmedfrykt og usikkerhet. Trenger vi egentlig mer av det? Neppe. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
41 minutes ago, Milhouse85 said:

Dette truer faktisk demokratiet vårt, da USA er viktig for å opprettholde NATO sin kraft - for å nevne noe. 

Spørsmålet er vel om vi faktisk har et demokrati i dagens samfunn, eller om vi bare har det i teorien. Den politiske eliten blir i stadig større grad kontrollert av billionaires og CEOs rundt omkring og gjør hva enn de bestemmer til en viss grad. 

MSM - "This is extremely dangerous to our democracy". Aldri undervurder MSM. Det er en helt ekstrem makt over folket.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Han nevnte hvordan den store lederen fremstår. De har ett poengsystem som straffer alle som snakker negativt om han, og mektige kinesere som kritiserer ham blir 'fikset'. Så ja, det er nok svaret.

Bedre at en million sulter ihjel og 200 millioner er sperret inne i varierende grad til enhver tid, enn at eventuelt 1 milliard lurer på hvorfor han lar Omikron 'løpe løpsk'. Beskytter han ikke folket sitt?? Hvilken leder er det som ikke beskytter dyrene sine folket sitt?

Lenke til kommentar
3 hours ago, Skandinav said:

Konspirasjonsteorier hjelper samfunnet å utvikle seg mot økt kompetanse.

Ja, det var jo endel som skjønte at de burde få informasjon fra litt andre steder når kanaler i USA og NRK og TV2 repeterte konstant konspirasjonsteorien om at russland hadde påvirket valget i USA 2016.

3 hours ago, Skandinav said:

Vi vet at det overveiende er personer med lavere utdanningsnivå som tror på konspirasjonsteorier.

Trenger ikke å snakke så stygt om dem da. De fulgte jo bare mainstream fra USA.

3 hours ago, Skandinav said:

Vi kan ikke lage lover for å få dem bort fra offentligheten.

Nei det må man ikke gjøre nei. NRK og TV2 har jo lov til å gjøre feil de også. 3 år med repetering av en konspirasjonsteori blir litt mye da.

3 hours ago, Skandinav said:

Men vi kan utstyre resten av befolkningen med evnen å ikke følge etter. Men det gjøres ikke ved å forsøke å kvele teorien, men ved å løfte dem frem i lyset å analysere den og siden forkaste den.

Amen.
 

Lenke til kommentar

Dr. Wasim lurer på om det har ankommet en ny utgave av viruset i Kina de ikke har fortalt om som er farligere siden de har lockdown mens andre land åpner opp. Deretter går han over til å bli mer seriøs og kommer med noen grunner til de strenge tiltakene:

  • bekymring for å skape en ny og verdensomspennende pandemi,
  • lav vaksinedekning, spesielt blant eldre
  • mindre effektive vaksiner
  • dårligere helsetilbud/intensivkapasitet med 1 milliard mennesker å sørge for.
  • Xi Jinping vil ha gjenvalg, og da må han vise at han har kontroll
  • stoppe nye mutasjoner fra å utvikle seg, noe vi ikke gjør i vår del av verden.

Ellers har kineserne nydt friheten i lange perioder, samtidig med at vi satt på hjemmekontor og hadde begrensning på antall gjester vi kunne invitere med hjem. De har klart å holde viruset på avstand og har kunnet leve som normalt, bortsett fra de første månedene av pandemien. Derfor lav immunitet i befolkningen fra før, hvis man er opptatt av den lenger.

Kinesere har tradisjon på "å være slemme mot sine egne", og nå er de det til gangs. Et så velorganisert disiplinert folkeferd burde kunne få i gang matlevering på døren, om ikke annet. Men hvis noen nyser i heisen på vei opp til 38. etasje og den neste puster inn aerosolene, er det fort gjort å bli smittet. Ellers er de veldig flinke til å bruke munnbind.

Jeg tenker at den mildere Omikron-varianten er mer smittsom enn influensa, og vil kunne sette store deler av befolkningen ut av spill på en gang. De har strenge tiltak fordi

  • flere vil bli syke fordi de bor så tett
  • en del vil få longcovid av Omikron, noe Dr. Wasim ikke er opptatt av
  • kineserne har stor respekt for eldre, og det er de eldste som dør av Omikron
  • psykisk helse har ikke prioritet i et diktatur.
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
TheDarkSycamore - SCM skrev (På 25.4.2022 den 18.19):

Hva mener dere om Dr. Wasim sin video? Er han inne på noe? :hmm:La oss snakke om det.

Jeg synes ikke Wasim bør bruke så mye tid på dette. Det Kina driver med her er vanvittig og minner om hva som skiller Kina fra vestlige demokratier. Jeg tror helt bestemt at Kina driver med har mer med politikk enn med helse å gjøre.

 

Outlier616 skrev (På 26.4.2022 den 16.06):

Jeg oppfatter videoen som selvpromotering fra denne "Twitter-legen" som han kaller seg. Den kommer ikke med noen som helst ny informasjon, men går gjennom alt vi allerede vet, punkt for punkt, og motsier i svært stor grad sin egen algoritmesankende clickbait-tittel. Greit nok, i og for seg. Men en som vil være hele Norges lege, og praktiserer medisin, bør holde seg for god for å spre frykt.
 

Ja, jeg har ikke noe inntrykk av at han har satt seg tilstrekkelig inn i de politiske forholdene i Kina. Det virker som man ofte glemmer hva slags dystopisk diktatur Kina faktisk er. Det er samfunnet til Orwell in real life.

Selfuniverse skrev (På 26.4.2022 den 21.17):

Han nevnte hvordan den store lederen fremstår. De har ett poengsystem som straffer alle som snakker negativt om han, og mektige kinesere som kritiserer ham blir 'fikset'. Så ja, det er nok svaret.

Bedre at en million sulter ihjel og 200 millioner er sperret inne i varierende grad til enhver tid, enn at eventuelt 1 milliard lurer på hvorfor han lar Omikron 'løpe løpsk'. Beskytter han ikke folket sitt?? Hvilken leder er det som ikke beskytter dyrene sine folket sitt?

I og med at kinesiske medier er statskontrollerte så kan man jo lure på om kineserne er klar over at vi i f.eks det nordiske land lever helt normalt nå og likevel ikke har overfylte sykehus og massedød. Skjønt, nå bruker jo yngre generasjoner, ihvertfall i Shanghai Internett men samtidig er nettet i Kina også veldig sensurert, kontrollert og overvåket. Bare dette med at det går et slags "sikkerhetspoliti" rundt i gatene i hazmatdrakter og sprayer miljøskadelige stoffer på gata og i lufta - det er jo hinsides vanvittig; det er så man ikke tror hva det er man ser. Vi så det under OL også; bartendere ikledd romdrakter; det er jo så vanvittig at det er åpenbart at dette handler om politikk og ikke helse.

 

TheDarkSycamore - SCM skrev (18 timer siden):

Svært så politisk det skulle bli her da. :eek: 

Men uansett, det er greit. Denne tråden kan bli flyttet under politikk, siden dere velger det ovenfor helsen. 😐😐

Nettopp fordi det viser at det fra kinesiske myndigheters side egentlig handler mer om politikk enn om helse. Og burde gjøre at verden forøvrig burde stille spørsmål rundt hele lockdownnarrativet som tross alt er noe vi i større eller mindre grad kopierte fra Kina til å begynne med.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (13 timer siden):

Dr. Wasim lurer på om det har ankommet en ny utgave av viruset i Kina de ikke har fortalt om som er farligere siden de har lockdown mens andre land åpner opp. Deretter går han over til å bli mer seriøs og kommer med noen grunner til de strenge tiltakene:

  • bekymring for å skape en ny og verdensomspennende pandemi,
  • lav vaksinedekning, spesielt blant eldre
  • mindre effektive vaksiner
  • dårligere helsetilbud/intensivkapasitet med 1 milliard mennesker å sørge for.
  • Xi Jinping vil ha gjenvalg, og da må han vise at han har kontroll
  • stoppe nye mutasjoner fra å utvikle seg, noe vi ikke gjør i vår del av verden.

Ellers har kineserne nydt friheten i lange perioder, samtidig med at vi satt på hjemmekontor og hadde begrensning på antall gjester vi kunne invitere med hjem. De har klart å holde viruset på avstand og har kunnet leve som normalt, bortsett fra de første månedene av pandemien. Derfor lav immunitet i befolkningen fra før, hvis man er opptatt av den lenger.

Kinesere har tradisjon på "å være slemme mot sine egne", og nå er de det til gangs. Et så velorganisert disiplinert folkeferd burde kunne få i gang matlevering på døren, om ikke annet. Men hvis noen nyser i heisen på vei opp til 38. etasje og den neste puster inn aerosolene, er det fort gjort å bli smittet. Ellers er de veldig flinke til å bruke munnbind.

Jeg tenker at den mildere Omikron-varianten er mer smittsom enn influensa, og vil kunne sette store deler av befolkningen ut av spill på en gang. De har strenge tiltak fordi

  • flere vil bli syke fordi de bor så tett
  • en del vil få longcovid av Omikron, noe Dr. Wasim ikke er opptatt av
  • kineserne har stor respekt for eldre, og det er de eldste som dør av Omikron
  • psykisk helse har ikke prioritet i et diktatur.

Du kan ikke stoppe nye mutasjoner fra noe såpass endemisk som omicron-viruset. Det er fullstendig utopisk. Det er som å forsøke en slik strategi for å utrydde forkjølelse; det er vanskeligere enn å utrydde mygg. Og aldri før i historien har man opptrådt slik i en pandemi; og det at de opprettholder dette vanviddet i Kina gjør at vi i Norge og andre land bør gå mer i oss selv og stille spørsmålet om vi overreagerte og lot oss innspirere litt i overkant mye av et despotisk kontrollregime.

Men Kina har holdt på med dette siden starten så det er helt usannsynlig og helt urealistisk at de skjuler en ny virusvariant for oss. Som noen andre sier så er det godt mulig at det er snakk om å ikke "tape ansikt" som er et grunnleggende konsept i asiatiske samfunn.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar





Interessant å se at Kina-kjenner laowhy86 nå lanserer samme "konspirasjonsteori" som jeg gjorde her, som én av tre muligheter. Og nummer tre er enda skumlere enn jeg fryktet: muligheten for at Kina forbereder seg på en invasjon av Taiwan. Jeg tror dog ikke dette var noe de koordinerte med Russland, for Kina virket som om de ble tatt skikkelig på senga av Russland. USA gikk faktisk til Kina og sa at Russland planla å invandere, noe Kina skal ha nektet for, for så å gå til Russland og si at "USA prøver å splitte oss".

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (38 minutter siden):

Du kan ikke stoppe nye mutasjoner fra noe såpass endemisk som omicron-viruset. Det er fullstendig utopisk. Det er som å forsøke en slik strategi for å utrydde forkjølelse; det er vanskeligere enn å utrydde mygg. Og aldri før i historien har man opptrådt slik i en pandemi; og det at de opprettholder dette vanviddet i Kina gjør at vi i Norge og andre land bør gå mer i oss selv og stille spørsmålet om vi overreagerte og lot oss innspirere litt i overkant mye av et despotisk kontrollregime.

Men Kina har holdt på med dette siden starten så det er helt usannsynlig og helt urealistisk at de skjuler en ny virusvariant for oss. Som noen andre sier så er det godt mulig at det er snakk om å ikke "tape ansikt" som er et grunnleggende konsept i asiatiske samfunn.

Men her på berget ser mange ikke parallellene engang. Vet ikke om det er mer skremmende enn tanken på ny lockdown til høstens bølge starter.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Laowhy86s video: Styresmaktene stress-tester Shanghais befolkning før invasjonen av Taiwan for å se hvor mye de tåler. Og de viser samtidig at de har kontroll i den mer vestlige orienterte byen for å unngå Hongkongs demokratibølge.

Men hvorfor tar ikke kinesiske styresmakter innover seg at alt kommer ut på sosiale medier og i vestlig presse i løpet av kort tid. Selv om de klarer å holde nyhetsbildet i stor grad plettfritt for sin egen befolkning og å dupere dem, lever de ikke alene i verden. De slipper ikke resten av verdens kritikk og fordømmelse, selv om de ser på seg selv som en stormakt.

Et poeng i video laowhy86; hvis målet er skape harmoni i landet, gjør man ikke det ved å stenge inne og sulte ut folk, plage de syke, ødelegge økonomien. Det kan godt hende at innbyggere som ikke blir rammet av lockdown selv, mener at noen måtte offres i det store bildet. At glansbildeversjonen vinner, fordi den er en del av kulturen. Det blir spennende å følge med.
 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (2 timer siden):

Du kan ikke stoppe nye mutasjoner fra noe såpass endemisk som omicron-viruset. Det er fullstendig utopisk. Det er som å forsøke en slik strategi for å utrydde forkjølelse; det er vanskeligere enn å utrydde mygg.

Da tenker du på "De fire plagers kampanje", å utrydde rotter, fluer, mygg og spurver, en feilslått politikk under kulturrevolusjonen og som skapte økologisk ubalanse. Ja, de må vite bedre nå.

Sitat

Det gamle kinesiske idealet om “harmoni mellom himmelen og mennesket” ble tilsidesatt av idéen om at «mennesket må overvinne naturen”.

https://www.naturpress.no/2021/08/23/kan-vi-stole-pa-kina-i-miljopolitikken/

Under OL i Beijing i 2008 skjøt de opp kjemiske substanser for å fjerne smoggen, og det fungerte. Så de har likevel stor tro på egen påvirkningskraft og handleevne over naturen.

Men å skulle utrydde Omikron med nullsmittestrategi... Å vise at de er flinkest i klassen på tiltak - så flinke at det rammer egen befolkning mer enn sykdommen selv og går utover verdensøkonomien - fjerner heller ikke oppmerksomheten rundt Wuhan som fødestedet til Covid-19.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...