Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

15 hours ago, Dragavon said:

Fra nyttår ble Brics utvidet med fem nye medlemmer. Dette alternativet til vestlig dominans i internasjonal politikk, som ledes av Kina, og har Russland som en aggressiv støttespiller, fikk blant annet Iran og Saudi-Arabia som medlemmer. Både krigen i Ukraina, men særlig den i Midtøsten, har dramatisk aktualisert dette nettverkets innflytelse. Dette skjer mens USA nå går inn i seg selv i et dramatisk valgkamp-år, og EU sover, med en svak tysk kansler Olaf Scholz og en litt matlei fransk president Emmanuel Macron, i baksetet.

 

 

Enig i at NATO og EU er delvis uten styring, men BRICS er dødfødt i min oppfatning. Alle økonomiene i BRICS er enten stillestående eller i resesjon, og 8/11 medlemmer er nærmere konflikt med ett eller fler av de andre medlemmene enn de er noen form for militært samarbeid.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
49 minutes ago, Dragavon said:

Eg er 100% sikker på at Nadezhdins kandiatur er skodespel for å få det til å sjå ut som om det er eit demokratisk valg med fleire kandidatar.


Kontrollert opposisjon ja. Ellers hadde han ikke fått lov til å stille, eller det hadde skjedd noe med ham.

Det spekuleres også ganske heftig blant russere og Russland-eksperter om at større problemer vil komme til syne etter valget, og at ting vil gå nedover i Russland.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hmm, eg er framleis djupt skeptisk til putlers lydige hund Orban. Eg blir veldig overraska om Ungarn no godkjenner Sverige sitt medlemskap uten noko meir tull.

Sitat

 

24. januar 2024 kl. 13:52 Orban: Støtter svensk Nato-medlemskap Ungarns statsminister Viktor Orban sier i en uttalelse onsdag at han har hatt en telefonsamtale med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.
– I samtalen stadfestet jeg at den ungarske regjeringen støtter svensk Nato-medlemskap, sier Orban.

Han legger til at han vil be den ungarske nasjonalforsamlingen stemme over og godkjenne Sveriges Nato-medlemskap så raskt som mulig.

 

https://www.nrk.no/nyheter/orban_-stotter-svensk-nato-medlemskap-1.16730880

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.businessinsider.com/cia-video-aims-recruit-disaffected-russians-informants-spies-2024-1

The CIA is posting videos to persuade Russians to betray their leaders — and says it's working

The tactic is working, a CIA spokesperson claimed. "We are seeing more outreach from Russians as a result of these videos," the unnamed spokesperson told NBC News. "If it weren't working, we wouldn't be on video number three."

The latest video seeks to tap into domestic frustration with the war in Ukraine, with its narrator saying that the country's elites "sell out the country for palaces and yachts while our soldiers chew rotten potatoes and fire ancient weapons," according to NBC News' translation.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Krig blir aldri det samme igjen etter krigen vi nå ser i Ukraina. Her en drone som forfølger en enslig russisk soldat før den tar livet av vedkommende. Slikt må ha stor påvirkning på andre soldater som kanskje ser på.
Ikke spill av video hvis du ikke tåler slikt.
 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Brother Ursus said:
  • Hvor er Gerasimov? Ingen livstegn, to uker etter at dødsryktene først oppstod om at han ble drept i Sevastopol

Håper ikke dette stemmer. Tror det er få som har påført de russiske styrkene større skade enn denne mannen.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Jalla21 said:

Krig blir aldri det samme igjen etter krigen vi nå ser i Ukraina. Her en drone som forfølger en enslig russisk soldat før den tar livet av vedkommende. Slikt må ha stor påvirkning på andre soldater som kanskje ser på.
Ikke spill av video hvis du ikke tåler slikt.
 



Så vidt jeg forstår er det innafor så lenge det ikke er grafisk.

Vanlig artilleri kan være i ferd med å bli utdatert på sikt. FPV-droner er billigere, har videokamera som gir umiddelbar 'battle damage assessment' og gir viktig informasjon om fiendens posisjoner og aktiviteter, og er langt mer nøyaktig.

En russisk rompionér og milblogger sa her om dagen at 'det spiller ingen rolle om ukrainerne ikke har artillerigranater når de har så mange droner'.

La oss håpe det stemmer.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...