Gå til innhold

6 av 10 sosialhjelpskroner går til utlendinger


FinneUt

Anbefalte innlegg

Annonse

Gjest Slettet+6132

Endre overskriften litt  utlendinger <> innvandrere.

Ellers er det slik at "gaver" og gavmilde "utstillingsvinduer" tiltrekker de som er gullgravere.  Litt som "gullfeberen" i USA 
https://en.wikipedia.org/wiki/California_Gold_Rush 

Men også dem som vil ha litt igjen for sin utdannelse, eller vil fø opp mange barn uten å løfte for mange "økonomiske fingre". 

Vi har eksempler på hele parallelle samfunn i Norge som er tuftet på offentlige ytelser og nesten uten utdanninger eller jobber.

Ugifte mødre med 8 barn som fra første barn ble skilt og stadig får nye barn er ikke så uvanlig. Heller ikke planlegging av tidspunkter for fødsler.

Mange planlegger både tidsluker, minsteinntekter og boforhold, adresser og parforhold etter NAVs regler så de får mest mulig.

Fiktive arbeidsgivere og fiktive jobber med fiktive lønninger er det mye av.

Og da snakker jeg ikke bare om innvandrere - nei.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Ja, vi kan sende "thoughts and prayers" til folk som Taliban er sinte på, eller så kan vi sende penger til Taliban som Taliban skal bruke på å sørge for at Taliban ikke skader disse menneskene.

Smart.
Så kan vi bare la være å bruke pengene først som sist, og så kan folk i verden heller se at Norge består av mennesker som forlater allierte og mennesker med behov for asyl i stridssoner, til neste gang Norge havner i krig og neste gang vi må flykte.

Men det kommer aldri til å skje, så vi kan like godt bare legge ned forsvaret og melde oss ut av NATO samtidig.

 • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Taliban og situasjonen nå i Afghanistan er et dårlig eksempel og en opplagt "alle flyktninger til Norge som er verdens rikeste land" retorikk og propaganda.

Red Frostraven skrev (44 minutter siden):

Snipp

 

Lenke til kommentar
12 hours ago, FinneUt said:

Forskerne i SSB har publisert en rapport som viser at 6 av 10 sosialhjelpskroner går til innvandrere.

Jeg fant ikke tall/fordelinger på hvor mange sosialhjelpkroner det dreier seg om per familie eller person. Altså tall for dekkede utgifter til "livsopphold" + husleie + tannlege + språk-kurs + + (i tillegg til de vanlige offentlige gratis-tjenestene slik som skole, helsevesen).

En grunn til at jeg er interessert i spørsmålet er at et vesentlig argument mot et nedre (ubetinget/universielt) inntekts-gulv for alle er at "da vil migranter strømme til landet for å få del i dette godet".  Imidlertid, er det allerede en slags (mer eller mindre) automatisk og generøs sikring for migranter som ikke eier nåla i veggen, så faller jo *det* argumentet bort.  Forresten: kan man eie bil selv når man mottar sosial-hjelp (eller må den selges)?

Endret av lada1
 • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Flyktninger er blitt bortskjemt. Under forrige offensiv i Libanon da granatene haglet over Hisb'allah og deres iranske våpenlagre, da stilte 6000 dansk-libanesere opp på flyplassen og krevet gratis fly "hjem". De fleste hadde kommet dit på ferie fra Danmark til det landet de sist flyktet fra: Libanon.

Først flykter de fra Libanon, og så reiser de på ferie tilbake dit? De rike "danskene" er allerede berømte for sine mange "store feite sigøynerbryllup". (ja de fleste er sigøynere, opprinnelig fra Jordan)

Endret av Slettet+6132
lagt til siste avsnitt
Lenke til kommentar
8 hours ago, Dubious said:

 

Hvorfor så mange ikke-afganere i Afghanistan?
Dumt å dra på ferie til et ustabilt land, som kun var trygt for de på grunn av noen Amerikanere..

En grunn til at det har vært endel ikke-afghanere i Afghanistan skyldes blant annet at USA har hatt betydelig tilstedeværelse der:

https://www.reuters.com/article/us-usa-afghanistan-military-idUSKBN29K229

 

Lenke til kommentar
11 hours ago, Dubious said:

 

Hvorfor skal vi hente de?
Skal de komme hit, så får de komme hit på egen hånd.

 

Som Lishaug påpeker i artikkelen fra Nettavisen kan man hjelpe 468 medmennesker i nærområdene for samme sum som det koster å hente 1 flyktning til Norge. Jeg ser på dette som et langt bedre alternativ enn å hente de hit.

Endret av FinneUt
 • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er så enkelt å dra ut noen tall å så vinkle ting utifra det, og jeg er spesielt skeptisk til en artikkel hvor Listhaug sine meninger skal presenteres. Hun er grådig god til å henge seg opp i et "faktapoeng" uten vilje til å reflektere om hvorfor eller om det kan være andre forklaringer. 

Jeg tror noen i Norge ønsker å gjøre null, yte null å få ting, men dette er ikke bare innvandrere. I ett samfunn vil det alltid bare være noen som ikke ønsker å bidra, men som regel er dette ganske få. 

Når så stor andel av innvandrere får sosialhjelp (og dette er ikke noe man gjør seg rik på) så har jo regjeringen feilet på integrering, godkjenning/utredning av utdannelse tatt i annet land, og er dette asylsøkere eller generelt innvandrere? Jeg tror mange glemmer at de som kommer som asylsøkere har sterkt vern om hva de har krav på, i tillegg at det er veldig lett for oss nordmenn som ikke har opplevd spesielt mye fælt til å si: sånn, nå er du i Norge, kom deg i jobb, samtidig som man har med mennesker som har opplevd svært dramatiske hendelser å fått hele livet opprevet. 

Om det er så mange sosialpenger som går til innvandrere har vi feilet grovt på å hjelpe de til selvhjelp. 

 • Liker 3
Lenke til kommentar
22 hours ago, Påkrevdnavn said:

Om det er så mange sosialpenger som går til innvandrere har vi feilet grovt på å hjelpe de til selvhjelp. 

Jeg tror at starten på denne tråden angikk hvor *rast* innvandringen skal/bør foregå - og om det er mulig å påvirke dette på forskjellig vis. "Hjelp i nærområdet" er bare ett av mulige tiltak. Det finnes også andre humane tiltak. En annen tolkning er om trådstarteren ville fremme spørsmålet om *hvordan* Norge best mulg kan hjelpe folk på flukt. Noen mener kanskje at det beste og minst kontroversielle er å hjelpe i nærområdene mens andre mener at en bør ta flere inn i landet. Det bør være mulig å diskutere dette rasjonelt. Jeg for min del har mye tro på pengeoverføring direkte til individer som så i størst mulig grad *selv* kan finne seg til rette i denne verden. 

Å piske/sulte/mobbe innvandrere/assylsøkere ut i jobb er vel ikke så aktuelt uansett?

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Å bringe flyktninger/økonomiske migranter fra Afghanistan er ren symbolpolitikk, og en ganske så dyr politikk. Det er mange andre land i verden der mennesker lever enda fattigere og enda farligere enn i Afghanistan, men vi i Europa ønsker å hente inn flest mulig av de som er mest ulik oss selv, vår kultur, vårt språk og vårt folk. Mange afghanere er analfabeter i eget språk. Hvordan tror norske politikere at de vil greie seg selv i Norge?

 • Liker 2
Lenke til kommentar
lada1 skrev (56 minutter siden):

Noen mener kanskje at det beste og minst kontroversielle er å hjelpe i nærområdene mens andre mener at en bør ta flere inn i landet.

Det er jo en spennende diskusjon det, men det er ikke alle land man bare kan sende penger/personell/bidrag å tro at dette hjelper de som er dårligst stilt. I mange tilfeller er man jo asylsøkere fordi man er jaktet på av egen regjering. Da hjelper det lite at Norge kommer å gir en stor pengesekk til regjeringen å ber om at de brukes på de som har det verst. 

Å gi penger direkte til individer er en interessant tanke, men da tror jeg mye av hjelpen kommer til de som er ressurssterke nok til å be om hjelp og ikke nødvendigvis de som trenger det mest. Pluss, kan du tenke deg den store jobben med å screene ut de som bare ønsker en cash utbetaling ? 

integrering er jo nøkkelord. Jeg er veldig klar over at Norge er ikke bra nok, slik ting står i dag. Ett Norskkurs og en leilighet er ikke nok til mennesker som står i dyp mental krise etter å ha opplevd potensielt svært traumatiske hendelser. 

 

 • Liker 1
Lenke til kommentar
FrihetensRegn skrev (40 minutter siden):

Mange afghanere er analfabeter i eget språk. Hvordan tror norske politikere at de vil greie seg selv i Norge?

Jeg er ganske bestemt på at menneskeverd ikke er en gave man gir basert på hvor lik kultur noen har eller hvorvidt de kan skrive eller lese. 

Hvor har du det fra at vi ønsker å ta inn så mange som mulig ? 

 • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det har vært forsøkt cash utbetaling til en type flyktninger og det har vist gode resultater.

Fra januar 2008 til desember 2009 implementerte BIG Coalition det første verdensomspennende pilotprosjektet Basic Income Grant i Otjivero - Omitara, Namibia. Prosjektet betalte ut tilsv 40-50 kr pr mnd til en gruppe på 1000 mennesker i 2 år.

Før introduksjonen av prosjektet BIG var Otjivero-Omitara preget av arbeidsledighet, sult og fattigdom. De fleste innbyggerne hadde bosatt seg der fordi de ikke hadde andre steder å gå, livene deres ble formet av deprivasjon og de hadde lite håp for fremtiden.

http://www.bignam.org/BIG_pilot.html

Deltakerne i pilotprosjektet har inspirert ikke bare BIG -koalisjonen, men de mange besøkende fra alle samfunnslag, politikerne, journalister og TV -reportere som kom til landsbyen og var vitne til endringene og det nye håpet. Videre har pilotprosjektet fått verdensomspennende publisitet og er en del av den globale diskusjonen om nye tilnærminger under utvikling. Faktisk har Namibia blitt satt på verdenskartet på grunn av folket i Otjivero-Omitara. De har vist verden hva som kan gjøres med svært lite penger, men som er basert på en menneskerettstilnærming, en likestillingsfilosofi og en verdighetsteologi. Det er koalisjonens oppriktige håp om at denne opplevelsen og det positive eksemplet vil oppmuntre andre til å kreve det som med rette er deres, nemlig “STORT for alle”!

Lenke til kommentar
On 9/13/2021 at 6:23 PM, FinneUt said:

Som Lishaug påpeker i artikkelen fra Nettavisen kan man hjelpe 468 medmennesker i nærområdene for samme sum som det koster å hente 1 flyktning til Norge. 

Nei, man kan ikke det. Dette er bare tull. 

JA, man får mere mat/bolig pr. krone i landet man flykter fra, MEN det er jo i mange tilfeller ikke levelig der de flykter fra. Det er helt idiotisk å tro at å leve i Norge er det samme som å leve i en flyktningeleir i Syria, så lenge man har tilgang på mat, drikke,++

Listhaug vet dette utmerket godt, samtidig så vet hun at nok mennesker ikke forstår dette og at hun dermed kan kaste ut slik tull uten å bli "arrestert" på det.

 • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...