Gå til innhold

Sosialist57

Medlemmer
  • Innlegg

    166
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sosialist57

  1. Det var vel en dårlig formulering fra min side. Det var nok ment slik at folk ikke klarer å kjøpe de aller nødvendige dagligvarene på grunn av prisstigningene på varene. Ellers så er det langt til Sverige for mange i Norge. Det er billigere i Sverige tross alt men det skal jo fraktes over grensen . Vi har nå en regjering som er tatt i å ikke føre en ansvarlig økonomisk politikk. Takket være sentralbanksjefen av alle. I Usa så er det nå en inflasjon på ned mot 3 %. Takket være rentehevninger. Men det er også et rop i markedet om at det er resesjonsfare. Tilbakeslagsfare. Folk har fått mindre å rutte med på grunn av dyrere lån. Det gjør at etterspørselen går ned på varer og butikkene må sette ned varene. Og når dollaren styrker seg internasjonalt så blir varene importert til USA billigere. Så spørs det som i Norge og mange andre vestlige land om låntakere klarer å betjene lånene sine . Slik båre rentesvingninger er harde å forholde seg til . Men det er også den enorme inflasjonstakten som 13.7 % er. Legg merke til at norsk fisk også har blitt rammet av prisøkninger . På grunn av den handler i dollar. Ganske absurd at vi ikke har skjermet deler av denne viktige ressurs til oss selv. Men bønder og kjøtt , se det er skjermet . Selv da sytes og bæres det over seg om hvor vanskelig det er å være bonde. Norge er et møkkaland på mange måter . Men det er et selvpåført møkkaland. For hovmodighet og selvforherligheten er det ingenting å si på.
  2. Det er bare å heve rentene slik at utenlandsk kapital tjener på å sette penger i banken i Norge. Det å ha så lav rente overskygger utenlandsflyktningene. Vedum og Støre er farlige mennesker som burde holde seg unna å kommentere renten. Nå har Lo dummet seg nok ut. For jo lengre prisveksten får vedvare jo vanskeligere blir det å få ned den. TENK AT NORGE HAR HYPERINFLASJON. MATVAREPRISSTIGNING UT AV KONTROLL. FOLK FÅR PROBLEMER MED Å FÅ DAGLIGVARER. Helt utrolig at det skjer i oljelandet Norge.
  3. Når man ikke søker å ha et bredt spekter av tilbud til folk men kun ha det for seg at folk skal eie sin bolig så må man si at politikerne er dumme. For alle kan ikke eie eller skal ikke eie bolig . Derfor må det en seriøs stor utleiesektor til. Det mangler i Norge. Leiepriser på 30.000 kroner for en liten leilighet skyldes dårlig boligpolitikk (msn.com) Det er ikke bare dårlig boligpolitikk men en mangel av sådan innenfor utleiemarkedet. Og hele politikerstanden er skyld i denne villfarelsen.
  4. Mennesket overlever men det vil skje etter en Atomkrig som vil skade menneskeheten varig.. I
  5. Ikke ansett folk fra utlandet i viktige yrker da de ikke lærer seg språket godt nok til å fungere. I
  6. Det er ganske sannsynlig at det er vesten som står bak eksplosjonene. Det blir nok etterhvert satt igang en hevnaksjon. Men å si noe om det vil være å gå Russland sitt ærend. "
  7. Den viktigste grunnen til å spise mindre kjøtt er fedmeproblemer. Og det å få diabetes. Det er mange problemer med kjøttspising. Nyrene tåler dårlig for meget kjøtt. Så spis grønt. Tradisjonelt har kjøtt vært helgemiddager. Jeg er sterkt mot veganere. For de kan også overspise. Variert kost er god kost.
  8. Mange fine svar. Vi ser i dag at rentene betyr noe. Det at regjeringen har bremset rentestigningen har gjort hverdagen unødvendig hard. For prisene har steget unødvendig på grunn av importert inflasjon som det heter. Har man svak valuta så tar de som selger varene inn til Norge desto mer. Og jo lengre de venter med rentehevninger desto høyere forblir inflasjonen.
  9. Så kom konsumprisindeksen for juni og den kom på 6% . Mer oppsiktsvekkende er at matprisene har steget nær 14%. Det betyr en hard hverdag for mange nordmenn. Hvordan troverdigheten til Ap som styringsparti er etter dette er mer tvilsom . Renter, Inflasjon | Advarer om matvareprisene: – Dessverre kommer ikke oppgangen til å slutte (nettavisen.no) Når det nå antydes en rente på 6 % før årets slutt så kan vi si at Lo og regjeringen har dummet seg ut. I Danmark er inflasjonen nå ned mot 2 % . Det nytter med rentehevninger. Regjeringen må komme opp med støttetiltak for de som sliter med sine lån. Men de må også få opp en troverdig og rimelig boligutleievirksomhet i Norge. Der står de idiotene som styrer landet uansett parti , helt uten troverdighet. Hvor dum går det an å være ? Ser man ikke til våre naboland? Og hva gjør man nå når folk ikke har råd til mat på bordet ? Det ser ut til å bli minst 2 doble rentehevninger.
  10. Det er litt sånn at det må en dypere forståelse av det norske samfunnet for å forstå hvordan Norge er . Den største svakheten er den norske gjennomgripende dumskap blant politikere og andre at boligsektoren skal være fritt markedsbasert. Det andre er å sammenligne Norge med andre nordiske og europeiske land. Det blir feil når vi er så til de grader en råvarenasjon innenfor olje, gass og fiskerier. Det er latterlig å kjøre samme rentepolitikk under pandemien. Norge hadde ikke sysselsetting problemer. Norge har tilbakestående politikerstand. Uansett parti.
  11. Man kan absolutt sitte i regjering uten å være valgt til Stortinget eller annet sted. Brenna er en ren politiker. Hun har vært veldig dyktig til nå. Nå har hun vært for ivrig i jobben. Tonje Brenna – Wikipedia Nepotisme og korrupsjon er vanlig i Norge. Norge er et lite land så det lar seg vanskelig unngå at det virker korrupt hva som skjer i forvaltningen. Når høyresiden gir mest til sine godt betalende oligarker dvs sine rike venner så er det på en måte korrupt . Men det er også den tette samarbeide mellom tvillingorganisasjonene SP/Bondelaget. Høyre/NHO og AP/LO. Tonje Brenna fortjener å få fortsette. Regjeringen er nok i hardt vær om ikke hun skal slutte også.
  12. Jeg undres på hvilken verden vesten lever i ? Jeg tror Nato driver Ukraina mot atomkrig. Russland vil bli så desperate at de går til bruk av atomvåpen. Taktiske atomvåpen. De gjøres klart. Alt pissprat om at dette skal Nato og Ukraina vinne tilsier at det blir brukt atomvåpen. Derfra og ut så kan alt skje. Så kan man lene seg tilbake og se verden glid mot en ny atomvåpenbruk. Alt kan skje etter det.
  13. I Norge er det lavt under taket for meninger som ikke er gjengs oppfatning. Det er mye trakassering. Det gjøres på andre måter enn rasisme. Og det er like mye andre enn hvite som driver rasisme. Særlig i Oslo er det kamp om hvem som er den beste befolkningsgruppe.
  14. Det ville vi klart om vi var oppdratt til det. Det klarte de bare for 2 generasjoner bakover. For meg virker veganismen og den hang som folk har til å sette dyr over eget behov for mat , som ganske pervers.
  15. Nå bomber russerne seg selv kan vi lese i dag. Uhell skjer... kabom rattata bom bom... Snart 17 mai...
  16. Jeg skjønner at dette er morsomt. Folk gikk i gatene og feiret utbruddet av 1.verdenskrig også. Vi var mange som trodde på USA når det gjaldt Vietnam også. Og Afganistan. Og Irak. Hvor morsomt det er vet ikke jeg.
  17. Det var da en meget streng strømleverandør. De skal nok ha lett tilgang. Men husk da på at før så førte de hovedkabelen helt inn i huset og sikringene stod like innenfor veggen. Kabelen kunne kobles fra i oppe i stolpen hvor det var sikret eller i fordelingsboksen ute i gaten hvor flere bygninger hadde sikringene. De var sikret med 100 Ampere og sikringene inne var på 63 ampere slik at de inne gikk først. I begynnelsen av 50 tallet og 60 tallet var sikringen innenfor husveggen gjerne på 25 ampere. Nå har de begynt å bruke 400 V inntil hus og fordeles ut slik som ellers i Europa. 400V TN nett. Da er det viktig at folk ikke graver av slike kabler så det er nok grunnen til den forsiktighet med å sette ting over kablene . De ligger jo på ca 50cm dybde med rød/hvit bånd over seg.
  18. Det er noen ganger nødvendig men det beste er når begge parter klarer å komme frem til en løsning. Og denne avtalen er også dårlig da inflasjonen vil komme klar over de 5.2% . Det er når stat og arbeidstagere og arbeidsgiver går sammen om å utvikle samfunnet at folk kan forvente mest ut av lønnsoppgjørene. Levekår avgjøres jo av mange faktorer.
  19. Det er måten krigen eskalerer på som får dommedagsklokkene til å ringe. Nå har den kjente dommedagsklokken blitt satt på 90 sek før dommedag. Før var den normalt på 5 minutt så kom Ukraina så ble den satt til 2 minutter. Nå 90sek. Det er bruken av tyngre og tyngre våpen som gjør bruk av atomvåpen mer sannsynlig. Og det vil kanskje skje ved en ulykke. Slik som gårdagens uhell med bombing av egne byer i Russland. Denne teorien om en atomkrig ved et uhell ble teoretisert under den kalde krigen. Og det var på nippet mange ganger. Men selvsagt kan det bare blåses vekk. Hele Nato sin tankegang går jo ut på at atomparaplyen skal verne Nato mot angrep. Om det ikke vil bli brukt så er ikke Nato sitt atomarsenal særlig troverdig. Det blir som å true en unge med juling uten å noen gang ta det verktøyet i bruk. Så jeg vil terpe på dette uansett hvor latterlig vesten tror dette er. Ingen trodde at 1 verdenskrig kunne blir som den ble. Ingen trodde at 1989 og murens fall skulle skje som det skjedde. Romeriket gikk til grunne rundt år 400 og det tok under 100 år så ble det satt tilbake noe voldsomt . Det som nå skjer er kanskje noe vesten vil angre seg.
  20. Det er greit at enkelte får avslutte livet når de selv vil det av ulike årsaker. Vårt samfunn er ikke noe godt sted for de som ikke klarer å henge med på ulike måter. Norge er et meget kapitalistisk samfunn hvor pengene rår. Det er lite av støtte og ordninger for de som har normal innkomst. Er du satt helt utenfor som psykiatrisk og sterkt handicappet så er det gode ordninger. Så jeg anbefaler folk å ta den korte vei når det butter mot som verst. Det er ikke verdt å leve et liv i ensomhet og fattigdom. Jeg har møtt veggen selv og sett så mange så langt ned at jeg vet at døden IKKE er noe tragisk sted men et godt sted å avslutte livet. Det er de som blir igjen som lider og knapt nok det.
  21. Det er så forutsigbart når Manchester City slår Bayern. Det er noen flotte trenere som får frem disse gode lagene. Som Real Madrid i går. Og som bosatt i Danmark så får jeg se disse kanalene gratis. Både Champion League og Premiere League- Det blir lenge til neste norsk VM /EM deltagelse når TV 2 lager slike hindringer for unge fra å se disse kampene. Norge er et møkkaland. Pengene teller mer enn spillegleden.
  22. Mennesket som art vil overleve ,men hvor sivilisert det er ,se det er en annen sak. Mest trolig vil vesten ved militære aksjoner prøve å dominere verden. Det er slik de har blitt dominerende.
  23. Jeg har ventet på terrorangrep på vestlige infrastruktur lenge. Det er faktisk mer sannsynlig at det blir en radikalisering av russerne om Putin blir fjernet. Da vil gamle kommunistisk tankegang komme tilbake. Faren for atomkrig vil øke. Jeg ser at norske medier eskalerer krigen og konflikten slik at det er logisk med sivile angrep på norsk infrastruktur. Vi går mer og mer mot en verdensomspennende konflikt.
  24. Jeg synes USA og Nato burde begi seg inn i denne konflikten også. Så er vi sikker på at økonomien i vesten blir svakere. (ironi) Krig er en fin ting om de som blir gitt våpnene betaler for de. Men det blir noe dritt om en må sende militært personell dit.
×
×
  • Opprett ny...