Jump to content

FinneUt

Medlemmer
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

Recent Profile Visitors

841 profile views
 1. Som Lishaug påpeker i artikkelen fra Nettavisen kan man hjelpe 468 medmennesker i nærområdene for samme sum som det koster å hente 1 flyktning til Norge. Jeg ser på dette som et langt bedre alternativ enn å hente de hit.
 2. En grunn til at det har vært endel ikke-afghanere i Afghanistan skyldes blant annet at USA har hatt betydelig tilstedeværelse der: https://www.reuters.com/article/us-usa-afghanistan-military-idUSKBN29K229
 3. Jeg glemte å skrive hva akronymet SSB betydde. Det står altså for Statistisk sentralbyrå. Jeg synes det er greit å påpeke, selvom jeg antok at de fleste her inne visste hva SSB står for.
 4. Ifølge nettavisa Drammen Live 24 ble en mann slått av ungdommer av utenlandsk opprinnelse mens han lå på bakken. Avisa skriver blant annet at "DRM24 var selv vitne til hendelsen, og observerte 5-7 ungdommer av utenlandsk opprinnelse hoppe på den aktuelle mannen med spark og slag etter han hadde havnet i bakken, før de forsvant fra stedet retning Bragernes." Her er linken til avisartikkelen: https://www.drm24.no/blalys/slatt-ned-pa-apen-gate-av-ungdomsgjeng/109538 .Jeg synes det er helt forkastelig at man kan risikere å bli slått mens man ligger på bakken og når man står oppreist. Dette er ikke noe som man burde utsettes for.
 5. Forskerne i SSB har publisert en rapport som viser at 6 av 10 sosialhjelpskroner går til innvandrere. Jeg synes det er fint at SSB presenterer denne type forskning. I artikkelen kommer det blant annet frem at økt innvandring betyr økt fattigdom. Man kan også lese følgende i artikkelen: "Nå er det en gryende asylbølge fra Afghanistan. SV er allerede i gang med å foreslå å hente enda flere til Norge. Ikke bare er det urettferdig å prioritere noen ytterst få til Norge, fremfor å hjelpe mange i nærområdet. Vi kan hjelpe 468 medmennesker i nærområdene for samme sum som det koster å hente 1 flyktning til Norge." Her kan man lese mer om tallene fra SSB: https://www.nettavisen.no/okonomi/nye-ssb-tall-sosialhjelpen-til-innvandrere-gar-til-himmels-far-nesten-6-av-10-kroner/s/12-95-3424177217
 6. Kan noen smartebriller, mixed vr hodesett eller ar briller se trafikk? Dersom noen smartbriller kan gjøre dette kan de jo gi beskjed til brukeren av brillene om at man bør passe seg for bilene i veien før man går over forttauet.
 7. Hei hei, jeg fikk en durelyd i ørene etter mye bruk av ett headset som gikk på Bluetooth. For øvrig hørte jeg ikke på høy musikk med headsettet. Hva burde jeg se etter i et nytt headset dersom jeg ønsker å unngå en fremtidig durelyd i et headset? Jeg ønsker å bruke headsettet for aktiv støykansellering.
 8. Nå har det gått noe tid og jeg ser meg igjen etter et godt kamera for å ta bilde av folk. Har det kommet noen nye og bedre kameraer på markedet siden november 2019? Ha et godt nyttår.
 9. Takk for svar. Nei, det er briller som gir dagslys på samme måte som ved dagslyslamper. Brillene brukes da gjerne om morgenen for å simulere sollys i mørke perioder av året.
 10. God kveld. Hvor får man kjøpt lysterapibriller i Norge?
 11. Det ble til at jeg valgte en kjempebillig mobil til under 1000 lappen, men nå ser jeg om etter en ny mobil. Budsjettet er på maks 4000 kroner. Hvilke forslag har dere? Den bør også ha god lagringsplass for apper eller mulighet for å lagre apper på minnekortet. Også er det fint om telefonen har en god høytaler, men dette er ikke et must. Det hadde også vært en fordel om mobilen hadde hatt et bra kamera. Jeg har lyst på en mobil som har en stor skjerm, men som samtidig ikke tar mer plass enn 147 mm i høyden, 74 mm i bredden og som som har en dybde på 7,7 mm? Jeg ønsker ikke å kjøpe en Huawaitelefon.
 12. Takk. Er ikke dette en veldig høy SAR verdi for kropp? Sammenligna med andre modeller: https://www.devicespecifications.com/en/model-sar/f8af2710
 13. Hva er SAR verdiene (både hode og vanlig SAR) til Samsung Galaxy A41? Jeg har forsøkt å se etter dette på google, men jeg ikke finne noe informasjon om det.
×
×
 • Create New...