Jump to content

Påkrevdnavn

Medlemmer
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

376 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er jo selvsagt litt opp til deg. du har to veier slik jeg ser det. 1) om det ikke spiller noen rolle, bare si deg enig da. At det var du som kjøpte det. 2) om du ikke vil ha på deg at du kjøper noe du ikke har kjøpt, så må du få sjefen din til å stole på deg, slik at når du korrigerer sjefen, så godtar sjefen din det,. Jeg har en sjef som er så glemsk att hjelpes. Men han stoler på meg 100%, og spør han meg om noe så svarer jeg ærlig, og da aksepterer han det uten å mukke. Men jeg måtte ta ett par runder hvor vi gikk gjennom ting og så snakket vi om tillit til meg som hans arbeidstaker etterpå. Jeg vet at jeg gikk litt hardt og litt rett på, men i ettertid er arbeidsdagen min mye bedre. At sjefene mine har tillit til meg som arbeidstaker er et must for at jeg skal trives et sted.
 2. Ah ok. Men da må det jo være mulighet å finne ut hvem som kjøpte? Referanse på faktura? Istedenfor å krangle med sjefen din, vil jeg foreslå følgende: Om jeg kjøpte denne? Nei var ikke meg som la inn bestillingen. Skal jeg hjelpe deg å gå gjennom fakturaene slik at vi kan finne ut sammen hvem som gjorde det? Litt som med et småbarn, bare omdiriger samtalen å få han over på noe annet.
 3. Enten så svarer du: "er du enda på dette ? Hva kan jeg gjøre for å få deg til å forstå at svaret er nei?" Eller så får du jo bare ignorere vedkommende når det kommer opp. Er det en kollega ? Eller familie ? Høres jo ut som om personen prøver å gaslighte deg.
 4. Kollegaene mine liker å høre på radio i vårt åpne kontorlandskap, og jeg har ingen problemer med det. MEN hun dama (og han mannen) som snakker i reklamen til fiken, hun er jeg lei av å høre på. Den reklamen går HELE tiden.
 5. Jeg er helt med på diskusjoner, og det er helt klart spennende å diskutere personlige hendelser og konklusjonene man dro av sin opplevelse og dele dette med andre. Det er ikke tilfellet jeg opplever akkurat her, her blir generaliseringer oppført som fasit på at slik er det, og oppgitt som grunner for å stenge seg selv ute av situasjoner (eller samfunnet) Det synes jeg er ugreit av flere grunner, en av de er at jeg er var på hvor lett det er å få "bekreftet" ganske strenge holdninger som ikke nødvendigvis er sant på internett og i forum, en annen grunn er jo at jeg som medborger ønsker at alle mine medborgere skal ha det greit med seg selv. Om utgangspunktet er at jeg er uønsket i situasjoner, ikke basert på hvem jeg er som person, eller mine handlinger, men mine kjønnsrepresentative trekk, så er det jo ikke rart jeg reagerer på det.
 6. Jeg tror bare det er litt naivt å la en opplevelse med en person farge halve befolkningen. Ok, så du møtte en drittsekk, it happens. Det betyr ikke nødvendigvis at det er representativt for hele kjønnet. Jeg har hatt tre skikkelig opprivende opplevelser på arbeidsplassene mine, hvor begge endte i at jeg enten måtte avslutte arbeidsforholdet eller bli overflyttet, og de var ene og alene på grunn av mannlige sjefer , som gikk over hauger for å sette kjepper i hjulene på meg, men jeg går jo ikke rundt å innbiller meg at alle menn er maktsyke despoter som blir gale dersom de føler at de ikke blir tilbedt som guder. De tre mannlige sjefene er jo ikke alle mannlige sjefer ?
 7. Påkrevdnavn

  Forstoppelse

  Hvordan er kostholdet ? Hvor mye fiber spiser du ? Start dagen med litt frukt og/eller bær (havregrøt med blåbær er supert, jeg bruker frosne blåbær) og ikke undervurder hvor viktig fiber er for å føle seg bra. Det er ikke store greiene som skal til for at man føler seg bedre ganske raskt. Dampet brokkoli som enda har litt tygg i seg, eller airfrya blomkål, som tillegg til normal middag er supert. Drikk en god mengde med vann. Unngår du litt feit mat og holder deg til litt mindre rødt kjøtt i et par dager så føler du deg nok bedre. (dette er basert på om du ikke er syk, har IBS, eller er andre grunner til forstoppelsen)
 8. altså, det er jo vanskelig å si uten å vite om dette er sykelig overvekt eller bare litt mer formfull. MEN jeg ville absolutt møtt mennesket, dersom man klaffer så bra på det mentale. Og for å være ærlig, det handler mye om hvordan man bruker kroppen, kroppspråk samt selvsikkerhet. Mulig hun er en goddess in real life, trygg på seg selv og svært tiltrekkende med måten hun ter seg. Hvem vet. Men å avgjøre kjemi er nesten helt umulig uten å møte mennesket, Jeg ville definitivt møtt personen, og tatt en avgjørelse etter det.
 9. Generaliseringer er kjedelig å diskutere, fordi det omhandler kun din private opplevelse av situasjoner, og det er ingenting jeg kan si eller gjøre for å endre på ditt syn. Jeg er ikke enig med deg om at dette stemmer, basert på egne erfaringer. Men you do you.
 10. Her holdt jeg på å skrive en lang avhandling om hvorfor jeg er kategorisk uenig i alle generaliseringer om at kvinner holder nag å "flyr mellom avdelinger", med kontringer i egen erfaringer. Men, jeg tror ikke jeg kommer til å endre noe med å diskutere dette på nettet mer. Jeg personlig tror ikke det er spesielt smart å gå med et indre bilder om at alle kvinner er slik og alle menn er slik. Om man baserer karrierevalg og personlige relasjoner baser på generaliseringer man tror er riktig, går man glipp av mange muligheter. Om man bare innser at noen folk kan være drittsekker, og noen folk kan være greie uten å skal legge på "klanoppførsel" baser på hvilket kjønn motparten presenterer seg som, blir hverdagen rett å slett enklere.
 11. Fikk ett svar fra en bedrift nå. "Hei igjen *navnet mitt*, Vi har samlet alle personopplysninger vi har om deg på din kontoside på www.bookbeat.no. Vi har lagt dem der for at vi skal være sikre på at vi deler informasjonen med rett person, men også for at du kan når som helst, på et enkelt vis ta del av opplysninger og rette dem. Under «Min data» kan du bland annet se hvilke bøker du har lest, lagret eller anmeldt. All informasjon om hva vi får gjøre med din data, hvor lenge vi lagrer den og hvem vi deler den med står i våre vilkår som du kan lese om her: https://www.bookbeat.no/privacy-notice Om du har noen spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte vår DPO på privacy@bookbeat.com. Logge inn på lenken nedenfor for å se all din data som vi har lagret hos oss. https://www.bookbeat.no/innlogging Si gjerne ifra når du har tatt del av personopplysningene dine slik at vi kan påbegynne sletting av dine data. Med vennlig hilsen," Men jeg har ingen konto hos de, så jeg kan jo ikke logge inn for å se hvilke data de har lagret om meg. Men jeg ser i deres Privacy Notice at de navngir Bonnier som en samarbeidspartner de deler informasjon med, og Bonnier er jo en relativ stor bedrift med bredt spenn, så jeg tar kontakt med de også å ber om samme behandling. Et annet spørsmål er jo om det er godt nok at man må logge inn for å se lagret data, eller om man skal kunne få det i epost. Får sende sms til datatilsynet å høre. Hittil i dag har jeg fått en spam epost i dette formatet, fra Testosteronboost T-complex. Blir enda en jeg får sende mail til. Denne har forøvrig avsendelsesnotis-greia i bunnen av eposten i tekstformat framfor et bilde slik de andre, så det har blitt stoppet av spamfilteret.
 12. Dette er kjempefin informasjon! Måtte lese det to ganger for å forstå det, men det er absolutt veldig smart! Jeg skal prøve å se om jeg finner meg en Gmail adresse som funker for meg, men med 1000 navnesøstre i et steinkast område så har det ikke vist seg så lett. Bitteliten oppdatering. Jeg satt opp filter på outlooken min for første gang, det var ikke spesielt vanskelig. Jeg sendte også mail til absolutt alle jeg kunne finne kontaktinformasjonen på av spam-epostene mine og bad de 1: gi meg all informasjonen de hadde på meg, 2: fortelle meg hvor de hadde fått min informasjon, 3: fortelle meg alle de hadde gitt meg informasjon om, 4: slette all informasjon om meg og aldri ta kontakt med meg igjen med reklame. Alt i henhold til GDPR art. 17 og 19. Har ikke fått ett eneste svar. Jeg fant også ut at de fleste firmaene er eid av et annet firma som heter Nutriment AS. jeg sendte også mail til de. Nå har det bare gått 18 timer, men jeg har *bank i bordet* ikke fått en e-post hittil. Det føles egentlig litt rart for jeg har blitt så vant til 15 eposter om dagen.
 13. Du det er ikke slemt, og jeg tar meg overhode ikke nær, jeg ber jo om råd. Det er så rart, for jeg hadde som 18åring sommerjobb med å ringe med telefonssalg, og etter der ble jeg smertelig klar over denne avhukingen på "jeg godkjenner bla bla bla" så jeg bruker jo aktivt å si nei til alt mulig, og har aldri vært med på konkurranser. MEN uansett på en eller annen måte har de jo fått informasjonen min. jeg sender de en epost å ber de slette alt om meg asap, takk for godt innspill! Jeg meldte de også i samme slengen til forbrukerrådet bare fordi jeg er smålig. (vanskelig/umulig og skjønne hvordan man skal melde seg av på epostene de sender)
 14. Jeg er heldigvis ikke så dum at jeg har klikka på linker etc. (enda) Men jeg er så dum at jeg ikke skjønner hvordan jeg setter opp regler. Må jeg logge på fra PC? ser ikke ut som om jeg kan gjøre det med mobilen..
 15. bruker outlook ja.. men det er fordi jeg har så vanlig navn at Gmail hadde ingenting i nærheten tilgjengelig. Får vurdere å sette opp en weird adresse med tall og underscores om jeg må ha gmail.
×
×
 • Create New...