Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
G skrev (6 minutter siden):

Er litt usikker på om denne har vært postet tidligere av andre. Men, slikt tar jo tid å finne veien til butikkhyllene, så skader vel ikke dersom det skulle vise seg å være en evt. repost:

 

Proshop har nå hatt 

ASUS ROG CROSSHAIR VIII EXTREME en stund

https://www.proshop.no/Hovedkort/ASUS-ROG-CROSSHAIR-VIII-EXTREME-Hovedkort-AMD-X570-AMD-AM4-socket-DDR4-RAM-Extended-ATX/2985586

Lenke til kommentar

Ja når du sier det så husker jeg kortet igjen fra tidligere i debatten, det som kostet nære 10k ja. Huff høy pris men, ganske spennende kort på mange vis. Litt spesiellt at det er større enn ATX.

Har visst WiFi 6E sa Jayz. Samt 10 Gig NIC :ohmy:

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (11 minutter siden):

Ja når du sier det så husker jeg kortet igjen fra tidligere i debatten, det som kostet nære 10k ja. Huff høy pris men, ganske spennende kort på mange vis. Litt spesiellt at det er større enn ATX.

Har visst WiFi 6E sa Jayz. Samt 10 Gig NIC :ohmy:

Mulig jeg kjøper det, men ikke før prisen går ned eller muligens det blir Zen4 til neste år, har pr nå ett SuperMicro AOC-STG-I2T 2-port 10GbE i pc'n men greitt med alt som er integrert.

Endret av Dragonlove
Lenke til kommentar

Gadd ikke vente lengre, blir nok et ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI Hovedkort på meg dersom de kan levere.

Skal jeg våge meg på Windows 11 eller er det riktig ille stabilitetsmessig montro? Føler jo at folk er blitt ufrivillige beta-testere på steroider der.

zg4yGKMvBBQTuA5GZrDaUQ-970-80.jpg.webp

Quote

FOR

  • + Two Thunderbolt 4 Type-C ports
  • + 10 GbE and 2.5 GbE ports
  • + Three M.2 slots
  • + Unique M.2 Q-Latch means no tiny screws

:lol: alltid forskjeller i hva type benchmarks man viser til. Enkelte gode benchmarksl:

Spoiler

o8JDjpw7uGUi3jigFXkScW-2558-80.png

voQvF78cCB36VU3UCiKhsW-2558-80.png

UVZMi8wbeeEA2WxMkbyKrX-2558-80.png

 

NB3zuo5gG2Niw3J23B7PFW-2558-80.png

BPHBY2NaVuHdFz5h6mjshX-2558-80.png

 

https://www.tomshardware.com/reviews/asus-proart-x570-creator

Målet mitt er å få et hovedkort som er stabilt og leverer på alt. Håper dette kortet ikke har bugs som hemmer ytelsen for noe. Man kan jo ikke forvente at AM4-sokkelen beveger seg mye, så da er det greit å ha gode I/O som gjør en fleksibel. Har tenkt å leve med denne maskinen noen år.

Eneste jeg kommer på som en framtidig ønsket løsning er skjermkort som dekker 8K og 4K bedre enn AMD sitt 6800-kort som jeg landet på som midlertidig løsning. Det er et knallbra skjermkort og jeg var heldig som kjøpte på dag 1 før prisene steg. Kan trygt vente en eller to skjermkort generasjoner uten å lide for mye. Men skal man ha perfekt gaming på høy oppløsning så må det jo ihvertfall nesten noe bedre enn 6800 (no-XT utgave) til for å klare å drive 4K 120 Hz. Ser potensiale i et skjermkortbytte om 1 - 4 år fram i tid.

Svært interessant at dette kan drive 8K og 4K skjermer over Thunderbolt 4.0 med den injection Display-porten i fra add-on standard skjermkort som da må ha 1 stk. Display-port utgang. Altså som ekstra-monitorer.

Quote

Thunderbolt 4 Gaming Monitor
No doubt, Thunderbolt 3 gaming monitors are huge success, now with the availability of different gaming consoles like PS5, Nintendo Switch, Xbox Series X and S, cheap thunderbolt 4 gaming monitors are the most awaiting thing. With their fast display processing compared to TB3, I am gone buy with their first availability.

Due to its high supported resolution we are gone see Thunderbolt 4 gaming display screens in different variants including 144hz, 240Hz, 360hz, 1440p, Ultrawide, and Curved gaming monitors.

Thunderbolt 4 4K Monitors
When we are talking about 4K monitors with thunderbolt 4, we mean monitors that really support actual 4k resolution. We’ve seen many buyers complaining about their current 4k monitors to start lagging when playing high resolution games i.e. Destiny 2, Far Cry 5, Assassin’s Creed: Odyssey etc,. With the availability of affordable Thunderbolt 4K gaming monitors, we are sure you will stop getting these kind of issues.

Thunderbolt 4 8K Monitor
That’s the question everybody is looking for an answer! We’ haven’t have an confirmed name of any 8K display screens with thunderbolt 4 support, but we’ll have many in coming days. However, you should keep one thing in your mind that Thunderbolt 4 monitors with 8K resolution are not going to be very price friendly.

HDMI 2.1 and Thunderbolt 4
Well these tech giant don’t really disappoint us every-time, we’ve the news that Asus Thunderbolt 4 Monitors will be equipped with HDMI2.1. Thunderbolt 4 and HDMI 2.1 are going to make a killer combination.

https://bestconsumerrating.com/best-thunderbolt-4-monitors/

Snart også gamingløsninger står det å lese ovenfor.

Men kontorløsninger:

04a_Thinkvision_P40w__2X_PC-1024x576.jpg

ThinkVision P40w-20 is the world’s first Intel® AMT capable Thunderbolt 4 monitor that enables a stable and secure connection to assist with remote deployment and maintenance on connected devices. Furthermore, the P40w-20 also includes patented technologies to enhance end-user experience: eKVM gives users instant access to two PC sources at the click of a button, and True Split lets users view both those sources simultaneously through Picture-by-Picture, and can select which source to share to a video conference display for example.

De der mulighetene med hovedkortet får en bare ta som en bonus.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (22 timer siden):

Skal jeg våge meg på Windows 11 eller er det riktig ille stabilitetsmessig montro?

Eg har oppgradera til Windows 11 på både den stasjonære og den berbare PC-en. Så langt har eg hatt null problem med stabiliteten, både under vanleg "kontorbruk" og under speling. Eg har ikkje bruka det meir enn eit par veker, vel og merke, men eg angrar i alle fall ikkje på oppgraderinga. Eg likar layouten mykje betre enn i Windows 10. 

Lenke til kommentar

Ja har opplevd at de forsvinner på bios flashback hos Asus. Og at de er litt bugga hvis man flasher til en nyere. Og da kan man jo ta bilde av settingene feks og så slette dem. 

Men jeg sitter med et 550 Unify X nå og her forsvinner alt hver gang........så aaaaalt må legges inn manuelt på nytt om en timing failer, jeg har aldri sett på makan

Lenke til kommentar
guttorm skrev (2 timer siden):

Ja har opplevd at de forsvinner på bios flashback hos Asus. Og at de er litt bugga hvis man flasher til en nyere. Og da kan man jo ta bilde av settingene feks og så slette dem. 

Men jeg sitter med et 550 Unify X nå og her forsvinner alt hver gang........så aaaaalt må legges inn manuelt på nytt om en timing failer, jeg har aldri sett på makan

Aldri opplevd det selv, men jeg har ikke vært borti et B550-kort fra MSI

Lenke til kommentar

Falt for fristelsen her og kjøpte et på tilbud.  Super bios og alt, men jeg kommer til å skrive en klage til dem. For dette er helt på trynet. 

Men når det er sagt, vet man hva rammen klarer, og har screens eller foto av det, da er det en smal sak. For her virker jo faktisk profile save/load til USB, og det gjør det ikke på Dark Hero i hvert fall og sikkert ikke på andre Asus kort heller.  

Ellers er B550 kos å overklokke. Min gamle 4400 CL19  2x8 (hver jeg har 2 kit) var i synk til over 4100, men ikke helt stabilt. Dette på en 5600X. 

Ellers komt over et supert kit som er 2x16GB, Vengeance rgb Pro CL 14, 16,16,16 36 @ 1.45V

Det kostet ikke skjorten, og er nesten like bra binna som 4K Cl 14 kittet jeg har, nådde ikke helt opp, men et av de beste på lenge.  De kjører bla flat CL14 på 1.55V @ 3800Mhz (mem test 86 stabilt)  og kosta vell ca. 2600kr. 

Så får man jo med RBG da, og da er jo helga redda 😛  Kan komme tilbake med litt mer resultater når jeg vet mer. 

 

Kan ikke fordra at AMD endret max boost til 200Mhz, i eldre bioser kan man velge fritt. Da kjører min 5600X lett 4900Mhz all core. Men da ville selvsagt ikke Unfy-X`et over 3800 Mhz på minnet, så straks man flasher bios så var det no limit til hva man kunne klokke minnet. Men da er det og lokk på 200Mhz max boost på CPU..........Hater det........ Kan jo overklokke buzzen, men har ikke gjort det siden Athlon 😛 Noen som vet hva max overklokk på BCLK er på B550 før man havner i trøbbel med M.2. ?

 

Edit: 3 litt ventepølse, krunsjer litt for å sjekke CPU stabilitet, er en 280mm AIO, så noe varmt når det drar seg til. (PC bygget av spare parts) Syk spenning det hovekortet setter på i auto.  

Skjermbilde1.JPG

Endret av guttorm
Lenke til kommentar

zg4yGKMvBBQTuA5GZrDaUQ-970-80.jpg.webp

Logg Dag 1

Var klar i går til henting, men gadd ikke da for jeg var sånn inni DLC-en som Rockstar slapp. Så hentet nettopp. Utpakket og har veid hovedkortet netto til å være 1,6 kg :ohmy:

Ok god begynnelse. Greit med god vekt på slikt noe.

Edit1:

Trøbbel i paradis. Kjøpte en ADATA XPG GAMMIX S70. Problemet med den er at kjølepaddeskummet + den tynne platen bygger så mye nedover, at den hurtigløsningen plastikkhengslen måtte demonteres. Så er det mutter i hovedkortet og skrue fra kjøleplaten fra hovedkortet. Måtte da ty til å ta ut skruen fra kjølelokket. Foto kommer uten steg for steg. Ferdigresultatet her:

SSD-festet_16des2021.thumb.jpg.89dab8f42c2e68f3634cc220c8e4aee5.jpg

Her kunne en ha slipt ut et stort halvsirkel hakk i den kjøleplaten på Adata SSD-en selvsagt. Men, det gidder jeg ikke nå for å si det sånn. Da er det enklere å satse på at den skruen holder det på plass.

Et STORT obs her. Dersom du selv prøver samme triks. På den ene kanten av hovedkortkjøleplaten for SSD så begynte skruens gjenger å skjære seg mot hullet i den tykke platen når jeg skrudde skruen utover. Så jeg kjente jo det på kraften. Har litt mekanisk feeling noen ganger. Derfor stoppet jeg straks og skrudde den inn igjen. Deretter forsøkte jeg på andre siden og der var hullet større og skruen kom lettere løs. Skruen er svært tynn. Kanskje en millimeter pluss. Ergo så knekker slikt fort alt etter sprøheten i metallet skruen er laget av.

Fant en video som jeg har "spolet" til som kanskje viser Quick-Latch systemet for å gi et slags inntrykk av det.

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (4 timer siden):

zg4yGKMvBBQTuA5GZrDaUQ-970-80.jpg.webp

Logg Dag 1

Var klar i går til henting, men gadd ikke da for jeg var sånn inni DLC-en som Rockstar slapp. Så hentet nettopp. Utpakket og har veid hovedkortet netto til å være 1,6 kg :ohmy:

Ok god begynnelse. Greit med god vekt på slikt noe.

Edit1:

Trøbbel i paradis. Kjøpte en ADATA XPG GAMMIX S70. Problemet med den er at kjølepaddeskummet + den tynne platen bygger så mye nedover, at den hurtigløsningen plastikkhengslen måtte demonteres. Så er det mutter i hovedkortet og skrue fra kjøleplaten fra hovedkortet. Måtte da ty til å ta ut skruen fra kjølelokket. Foto kommer uten steg for steg. Ferdigresultatet her:

SSD-festet_16des2021.thumb.jpg.89dab8f42c2e68f3634cc220c8e4aee5.jpg

Her kunne en ha slipt ut et stort halvsirkel hakk i den kjøleplaten på Adata SSD-en selvsagt. Men, det gidder jeg ikke nå for å si det sånn. Da er det enklere å satse på at den skruen holder det på plass.

Et STORT obs her. Dersom du selv prøver samme triks. På den ene kanten av hovedkortkjøleplaten for SSD så begynte skruens gjenger å skjære seg mot hullet i den tykke platen når jeg skrudde skruen utover. Så jeg kjente jo det på kraften. Har litt mekanisk feeling noen ganger. Derfor stoppet jeg straks og skrudde den inn igjen. Deretter forsøkte jeg på andre siden og der var hullet større og skruen kom lettere løs. Skruen er svært tynn. Kanskje en millimeter pluss. Ergo så knekker slikt fort alt etter sprøheten i metallet skruen er laget av.

Fant en video som jeg har "spolet" til som kanskje viser Quick-Latch systemet for å gi et slags inntrykk av det.

Tror du bør poste dette i hovedkort tråden, om du har tenkt til å fortsette med dag2...dag3...osv :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...