Gå til innhold

Faktisk.no: Nei, Nasa har ikke visst siden 1958 at den globale oppvarmingen ikke er menneskeskapt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et hvert menneske påvirker klima. Så lenge vi omsetter energi i kroppene våre avgir vi varme,vanndamp og CO2 . Metangass også om alt skat taes med. Det er nok alle forskere enige om. Vi kan ikke unngå det. 

Spørsmålet som opptar meg er hvor mye. Endel av min jobb er å verifisere simuleringer. Jeg vil ikke kalle det en simulering om resultatene spriker så mye som de ulike klimamodellene gjør. Å ta et gjennomsnitt av ulike simuleringer å si at det er sannheten er også en uholdbar vitenskapelig metode. For å verifisere en modell må simuleringene stemme. Gjør de ikke det må modellen endres til den passer med virkeligheten. Ellers kan man ikke ta beslutninger basert på modellen. At det ikke skal være slik innen klimasimuleringene er uforståelig.

Dessuten tror jeg mange reagerer på analysene. Om man kjøper en bil som tåler fint -40grader og som virker fint i + 40grader ville man reagere om forhandleren sa at den svikter om gjennomsnittstemperaturen øker 2 grader. Nå er vi ca 1grad høyere enn 1800-tallet. Vil ikke påstå at det er en katastrofe for miljøet. Det som er ille er befolkningsveksten og presset på naturen. Det krever handling.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
XIFXEGLO skrev (18 minutter siden):

 

Hva i alle dager mener du med dette?

Problemet er altså at det er blitt for mange mensker som puster og fiser? At vi graver fram milliarder av tonn brennstoff som går ut i atmosferen som CO2 er helt problemfritt?

Det er hevdet over enhvær tvil at økt konsentrasjon av CO2 bidrar til økt temperatur. Å påstå noe annet er galt. Punktum.

 

Jeg sier ikke det. Husk hvor vi kom fra. For noen hundre år siden brukte vi hester der vi i dag bruker lastebiler og landbruksmaskiner.

For å fø en hest måtte en stor del av avlingen brukes til for til hesten. Dette reduserte mat avlingen. Hesten krevde mye energi.

Når vi senere fikk biler og landbruksmaskiner som brukte fossilt brennstoff kunne vi produsere mere mat fra samme jordareal.

Dette har igjen ført til at vi kan brødfø langt flere mennesker enn det som hadde vert naturlig uten fossilt brennstoff. 

Nå er vi i en situasjon der dette har gitt oss problemer fordi CO2 fra fossilt brennstoff samler seg opp i atmosfæren. Vi kan ikke gå tilbake til hest som transportmiddel for da vil vi måtte dyrke for til dyra. Prøv å regn ut hvor mange hester vi måtte ha for å erstatte milloner  med dieselmotorer i lastebiler og traktorer. La oss si de har 30hk hver. 

Det er den reelle situasjonen. Vi har levd på lånt energi som har latt oss bli alt for mange. Det er problemet og det må vi rydde opp i

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå driver altså det multinasjonale mediekonglomeratet Schibsted og "faktasjekker" blogger. Det sier sitt om at klimahysteriet er et toppstyrt forsøk på å få mer makt over folk ved hjelp av skremsler og ikke minst, propaganda av goebbelsk karakter(gjenta en løgn mange nok ganger). Målet med klimahysteriet er åpenbart å ta inn mer penger i avgifter og detaljstyre folks liv gjennom forskrifter, reguleringer og lover. Stusslig at TU har kastet seg på galskapen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
XIFXEGLO skrev (2 timer siden):

 

"Det er hevdet over enhvær tvil at økt konsentrasjon av CO2 bidrar til økt temperatur. Å påstå noe annet er galt. Punktum."

Du kunne jo lagt til: De som  mener noe annet er de samme som mener at jorda er flat, altså de dumme. ( Som det også ble sagt tidlig i  starten av denne klima-diskusjonen.)

Det er   jo nettopp slik "jeg alene vite"-påstålighet som har vært ødeleggende for en nyttig diskusjon/samtale mot enighet for mange år siden.

 

 

Endret av Fri diskusjon og kunnskap
Lenke til kommentar

Hva er det TU prøver seg på her. De presenteres et konglomerat fra Faktisk.no og andres fakta, og NASA referansefakta!

NASA, gjennom tidene, har hevdet klima prognoser som ikke er i nærheten av å samsvare med virkeligheten. NASA framlegger temperatur kurver og havstignings kurver som ikke vises i virkeligheten. For å ta eksempel fra artikkelen som viser temperaturforløp mot solens totale stråling (TSI), så vises at strålingen ikke er driveren av temperatur, -riktig. Men det som NASA ikke vet eller holder skjult, er at solaktiviteten er resultat av andre mekanismer som indirekte styrer klimaet. Syklusene av 11-års solflekkene er også en indikator på dette. Solaktiviteten og kosmisk interaksjon med kloden har avgjørende innvirkning på f. eks. jetstrømmene som igjen påvirker klimaet. Det påvirker også skydannelsen med kosmiske partikler som gir kondenserings kimer for mer skydannelse, som gir kalder klima. Dette bare som et par eksempler. Temperaturforløpet følger solaktivitetens forløp, i motsetning til CO2. Ingen har klart å kvantifisere at CO2 driver termperaturen i det virkelige klimaet. Det er kun de feilslåtte klimamodellene som viser det, og de er mer enn 100% feil.

At CO2 innholdet skyter i været nå har liten innflytelse på klimaet. I historisk tid, så har CO2 innholdet vært mye høyere, og gitt en grøderik jord.

Faktisk.no er særdeles lite fakta, og NASA misbrukes som fakta. TU burde forfekte naturvitenskaplig tyngde i stedenfor å gjengi ropet fra folkehopen til den nakne keiseren, "å så fine klær du har"

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Har du bevis? Det holder ikke å referere til "mange forskere" osv.

Menneskeskapt CO2 utgjør 3 - 4% av det totale CO2-systemet, og er nærmest en forsvinnende liten andel. I tillegg finnes det IKKE bevis på at CO2 er den "klimaverstingen" det påstås.

Energioverskuddet på kloden korrelerer mer i samsvar med solflekkaktiviteten, noe som også stemmer med tidligere istider (og kalde/varme perioder ellers).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...