Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 4/3/2020 at 12:18 PM, 0laf said:

Sverige iverksetter spesiell kriselovgivning for Stockholm, dette er vel noen form for lov som har eksistert for å sikre beredskap ved krig og katastrofer, det har vært diskutert en stund hvorfor man ikke iverksetter dette, men nå er det altså i følge Aftonbladet innført

"Att avtalet nu aktiveras innebär bland annat att den ordinarie arbetstiden höjs till 48 timmar per vecka. Särskild nödfallsövertid kan tas ut och personalen ges en krisersättning vilket betyder att de får mer än fördubblad lön. 

Avtalet möjliggör också att personal kan lånas in och ut så att personal finns i drabbade kommuner eller regioner där behovet av dem är som störst."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset


Det er likevel skremmende at de aktiverer dette nå, det betyr trolig at sykehusene er fulle, eller nære på, og at man mangler bemanning nok til å ta i mot pasientene, og dette er bare starten ...

– I Region Stockholm ser vi nu att alla befintliga möjligheter i det reguljära kollektivavtalet för att säkra bemanningen i intensivvården är uttömda. 

Wow, en perfekt måte på å trøttne ut sine helsearbeidere på. Ser for meg at den mentale belastningen kan bli høy, kanskje noen slutter i helsevesenet pga. å se mengdene død og elendighet. Var det ikke et selvmord fra en av de store helselederne i England etter spanskesyken?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er butikk-ansatte i matbutikkene (ufrivilig) undervurderte tikkende smittebomber?

De har en av de mest utsatte jobbene nå, men blir vel ikke tilbydt testing, på samme måte som helsepersonell, politi, toll, etc.

Spurte ei av jentene i den lokale butikken om de har fått tilbud om munnbind, men "det" hadde hun ikke hørt noe snakk om. Og har vel ikke vært på den offisielle dagsordenen heller.

Når man tenker over store antallet mennesker de utsettes for i løpet av en arbeidsdag, i kassa, og mellom reoler, så fremstår det som risiko-sone, og de er der dag etter dag.

Burde ikke vært litt mer fokus på matbutikkene? De er største smeltedigelen pr. dags dato.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
G skrev (2 minutter siden):

Wow, en perfekt måte på å trøttne ut sine helsearbeidere på. Ser for meg at den mentale belastningen kan bli høy, kanskje noen slutter i helsevesenet pga. å se mengdene død og elendighet. Var det ikke et selvmord fra en av de store helselederne i England etter spanskesyken?

G. I Kina ser man i dag samme trend. Ektefeller som mister partneren sin og tar livet sitt i sorg. Triste greier.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Pc Lynet said:

Helt utrolig. Dette betyr mest sannsynlig en stor økning i antall smittede i Oslo om en to uker. Blir portforbud.

Til nå går smitten tilbake alle andre regioner i Norge men noe opp i Oslo og Akershus desverre, blir ikke bedre av dette. Så da blir det vegsperring med kontroll på fjellovergangene om de ikke tar seg på tak.

Endret av tjavel
  • Liker 1
Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (6 minutter siden):

Raymond Johansen er handlekraftig i avisoverskiftene, men i egen by har han tydeligvis null kontroll.  Kanskje har han ikke lov til å gjøre så mye, men for kommunen å dra til stedet og be folk spre seg er fullt mulig.

Kommunen har bare kontroll med Politi, Brannvesen oa. Her må portforbud innføres. Sivilforsvaret må kanskje kalles ut. Camelon har hatt rett ser det ut som.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (7 minutter siden):

Ifølge teoriene om luftbåren smitte som mange her mener er riktig så skal jo mange butikk-ansatte ligget hjemme utslått av viruset.

fleste er jenter, forholdsvis unge, og hovedsakelig milde symptomer sies det.

Den største risikoen er at de potensielt kan spre smitte til et stort antall mennesker (kunder)

Utenom selve corona-avd. på sykehusene, tror jeg matbutikkene kan være/bli nest største smittested.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 4/3/2020 at 1:24 PM, helsten2 said:

Interessant artikkel om Anders Tegnell i Expressen

https://www.expressen.se/nyheter/qs/okanda-tragedin-som-formade-anders-tegnell/

En kan være enig eller uenig i hans strategi, men han står virkelig opp for det han tror på.

Han har jo også mer "hands-on" erfaring enn noen av de norske ekspertene...

Quote

– Det är skönt, säger Anders Tegnell, och inte bara för mig utan för hela myndigheten att vi har den här trovärdigheten och förtroendet. Det känns också bra att många skriver till mig: ”Jag vet att ni kanske inte gör helt rätt, men det är helt okej för vi vet att ni gör så bra ni kan!”

?

Lenke til kommentar

Bildet fra Grünerløkka tyder på at noen idioter påfører hele Oslo portforbud. Mon tro hva disse koster samfunnet? Sannsynligvis samme situasjon i andre byer også. Mens distriktskommuner som har hatt flaks og ikke har ukontrollert spredning trolig får åpne barnehager og skoler igjen hvis de innfører utenfrakarantene (verner seg mot byboere), så næringslivet kan gå mer som normalt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...