Gå til innhold

Oppgrader min stasjonær, eller er det bedre å kjøpe en helt ny?


Anbefalte innlegg

Jeg har i dag en stasjonær pcen som trenger litt oppgradering.
Jeg syns den lager litt vel mye lyd når jeg spiller spill... 

 

Hva er lurest å gjøre? Kjøpe en helt ny stasjonær eller å bare kjøpe et nytt skjermkort, ny prosessor osv...

 

Hva ville dere ha anbefalt da??  Jeg er jo ikke en stor spiller, så trenger jo ikke det nyeste og beste, men vil gjerne ha en pc som er mer stillegående en den jeg har i dag. Når jeg starter PUBG så øker lyden og det høres ut som at pcen jobber for harde livet  :hm:

 

Min pc:
Inter® Core i5-3350p CPU @ 3.10GHz

16 GB ram

NVIDIA GeForce GTX 660

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nja, det er jo mye du kan gjenbruke på maskinen du har per i dag (skjerm, mus, tastatur, kabinett) så det er ikek noe i veien for at du kan oppgradere.

Ja, det er i orden... Men hva bør jeg få tak i?? Jeg leser meg rar på at det tekniske?? Hva bør man kjøpe??

Lenke til kommentar

RAM, prosessor og hovedkort kan umiddelbart være greit å bytte ut med en gan da disse "hører" sammen mtp kapabilitet. Har du gammel harddisk kan det være greit å oppgradere til en M2-disk som systemdisk da den vil gi en del raskere system. 

 

Har du for eksempel en SSD kan du vente litt med å bytte til en M2-disk avhengig av hvor mye penger du vil bruke nå med en gang. Skjermkortet kan også være greit å bytte ut med tiden hvis det er gammelt. 

Når det gjelder prosessor så er det litt krangel om AMD eller Intel er best avhengig av hva du skal bruke systemet til. Intel kan være litt raskere til gaming mens AMD er bra til alround-system

Lenke til kommentar

For 5000 får du ikke noe nytt. Da blir oppgradering av skjermkort det du får mest igjen for.

 

Jeg anbefaler derfor at du går for et rimelig skjermkort. Innenfor ditt budsjett ville jeg anbefalt RX 5700 XT. Eventuelt en av de rimeligere RTX 2060 kortene til en tusenlapp mindre. Men RX 5700 gir mest for pengene, så jeg ville anbefalt å bare bruke hele budsjettet på et slikt kort :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

jeg vil heller snu på det og anbefale Ts å oppgradere CPU, HK og RAM først og ta skjermkort etter hvert.

Jeg er enig med deg at CPU, RAM og hovedkort også burde skiftes, og at ny PC hadde vært best. Men til ts sitt budsjett har man ikke råd til det. Og slik jeg ser det vil ikke ny prosessor gjøre store forskjellen uten at man også har et nytt skjermkort. Ved å oppgradere kun CPU, HK og RAM vil ts bruke masse penger på en oppgradering man ikke ser igjen i ytelse (før man eventuelt tar skjermkort og).

 

Jeg tenker man får mye mer igjen for nytt skjermkort, da GTX 660 ikke er dugende til stort lengre. En i5 fra 2012 er jo fremdeles dugendes, selv om det ikke er optimalt.

 

Bedre å ta skjermkort i førsteomgang, og siden ta CPU, HK og RAM når man har råd. Ettersom at det er skjermkort som er desidert største bottleneck i PCen til ts.

Endret av Emile the rat
Lenke til kommentar

Jeg vil også skyte inn at hvis TS har holdt koken på et midrange skjermkort fra 2012 så sier vel det sitt om hva behovet egentlig er. Når TS ønsker seg full oppgradering til 5k, og det ikke lar seg gjøre, så betyr ikke det at det er om å gjøre å svi av 5k på én komponent. GTX 1660 (Ti) ville vært en enorm oppgradering fra et aldrende GTX 660 for 2-3k. Selv et brukt 1050 Ti til rundt en tusenlapp ville nok utgjort en verden i forskjell.
 
Oppgraderingspakke m/ 6-core CPU, HK, 16 GB RAM - 4390,-
Brukt GeForce GTX 1050 Ti - 700,- eks. frakt

 

For såvidt over estimert budsjett har du flett ny oppgraderingspakke pluss et brukt skjermkort som i og for seg ikke er veldig imponerende, men som bør gruse alt fra 2012 og holde til PUBG i 1080p.

 

Hvis du påregner å få litt tilbake for de gamle komponentene på bruktmarkedet kunne du forsåvidt spyttet inn mellomlegget mot et enda bedre skjermkort. Jeg ville kanskje tatt oppgraderingspakken først (selv om skjermkortet er hovedflaskehals i TS sin maskin akkurat nå), og sett hvor mye jeg fikk solgt de gamle delene for. Du trenger ikke sope inn mange hundrelapper før budsjettet plutselig dekker et brukt GTX 1060 eller kanskje et 1070 isteden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tusen hjertelig takk for svarene. Men jeg ser nok det at jeg må øke budsjett en del... Jeg har funnet ut at jeg vil ha et RTX kort ?

 

https://www.nvidia.com/nb-no/geforce/campaigns/minecraft-with-rtx/

 

Dette blir jo bare helt knall ?

 

Kan jeg bare kjøpe et nytt skjermkort først? Å så bytte ut mer etter hvert?

Å hva vil passe til et RTX kort?

Endret av cecs
Lenke til kommentar

Tusen hjertelig takk for svarene. Men jeg ser nok det at jeg må øke budsjett en del... Jeg har funnet ut at jeg vil ha et RTX kort

 

https://www.nvidia.com/nb-no/geforce/campaigns/minecraft-with-rtx/

 

Dette blir jo bare helt knall

 

Kan jeg bare kjøpe et nytt skjermkort først? Å så bytte ut mer etter hvert?

Å hva vil passe til et RTX kort?

Ingen problem å kjøpe skjermkort nå! i GPU avhengige spill vil du få gode FPS, i CPU avhengige spill så vil du ikke merke så stor forskjell. Men Kjøp en ting av gangen. Neste gång så oppgraderer du CPU/HK/RAM. Evt PSU viss du har en som er ræva.(kjøper du skikkelig PSU så har du den de minst de neste 10åra)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

jeg kan ikke fatte at alle her anbefaler deg helt ny pc med hk,ram,cpu osv når du klager på lyd av vifter. Kjøp deg stillegående vifter noctua ellerno og kjøp deg en beQuiet cpu kjøler og se om bråket er redusert når du spiller pubg. Så hvis du eventuelt vil oppgradere skjermkortet så kan du kjøpe deg RTX ellerno seinere.

Hvis du er fornøyd med hvordan pcen din drar pubg så trenger du jo ikke å oppgradere hvis det er lyd av vifter som er problemet.

Det kan jo også være vifta på skjermkortet som også bråker så mye.

 

Hvis du heller bruker det som en unnskyldning til å oppgradere PCen til noe bedre så kan du jo følge hva de andre sier.

Endret av zlpw0ker
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du skjønner ikke det når han sitter med en prosessor fra Q3 2012 og skjermkort fra Q3 2012?

 

Har alder så mye å hvis en er fornøyd med ytelsen? Kan faktisk ikke se TS har klaget over ytelse ett eneste sted, men har kun gått på lydnivå. En PC fra 2012 som aldri har vært åpnet og rengjort kan en forvente at det ligger store hybelkaniner inni. Bare en runde med rengjøring kan en komme langt med. Bærer maskinen ut i garasjen selv hvert år å blåser den ren med luft, kan gjerne finne på å gjøre det ett par ganger i året også. Hadde jeg ikke hatt støvfilter på kabinettet hadde det selvsagt blitt gjort oftere.

Endret av FranZe
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du skjønner ikke det når han sitter med en prosessor fra Q3 2012 og skjermkort fra Q3 2012?

 

Det har faktisk ikke noe å si lenge så lenge trådstarter ikke nevner noe problem med det. Eneste han skriver er at pcen bråker mye ergo vica vi vifter og eller coilwhine.

Ja jeg er enig at det kan være bra med å oppgradere skjermkortet, men hvis det er støy som er problemet så kan han jo prøve å bytte noen vifter for å se forbedring. I dette tilfellet så er det jo ikke no vits i å bruke 5k+++ bare for at viftene bråker.

Hadde han klage på at frameraten er dårlig og han har lyst å oppgradere om det CPU eller GPU så er det litt annet.

Jeg er også fult klar over en CPU fra 2012 har dårligere IPC eller CPU som ble releasa i 2019 eller 2018

Endret av zlpw0ker
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For å få stillere maskin:

Fjern det meste av støv. Om du bruker trykkluft så bruk en boks med trykkluft, ikke en kompressor.

Ellers så er det mulig å bytte cpu kjøler, og eventuelle vifer i kabinett om det er de som bråker. Sjekk også strømforsyning om den bråker.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

GTX 660 og 670 jeg har hatt bråker ganske godt, da de kun hadde 1 vifte.

Fortsatt et greit nok kort hvis PUBG er det som spilles og man ikke er avhengig av at alt er på ultra. En oppgradering til et brukt GTX 1060 evt 1070 vil være en forbedring og du bør være kvitt støyen.

 

Det er jo ikke støy fra vifter i seg selv som er problemet. TS skriver jo at når h*n starter PUBG så bråker det. Men selvsagt om det er mye støv bør det fjernes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...