Jump to content

zlpw0ker

Medlemmer
 • Content Count

  1692
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

141 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg også titta litt på den linja hos noroff. Det hadde vært kjempe interessant og holdt på med sys admin stuff. Jeg tok kontakt med de i fjor jeg og spurte de om de fulgte sertifisering pensum, men de sa nei og at bruker stoff som de mener er viktig å lære, altså et litt eget løp. ICND1 er CCENT, ICND2 er CCNA. SKal du ta 2.e året også? det går jo ann å akkridetere seg til det. Vet du om hvor mye Linux det blir? Blir det noe ITIL foundation? Jeg var i kontakt med noroff med en rekke spørsmål, og en av de var om de skulle lære bort VMware esxi og nettverks overvåking og han jeg snakka med sa nei til esxi, men den ene faglærern gikk innom overvåking sw. syns det er veldig rart at de holder på med nettverk og system administrasjon og IT teknologier som skal være relevant som gjør deg klar til arbeidslivet, men ikke opplæring i esxi eller nettverksovervåking,ITIL. Driver dere også med SQL? Jeg har ikke funnet mange jobber som har med SQL drifting og eller WordPress noe som fagskolen jeg gikk hadde. Hva slags sikkerhet er det? er det generell sikkerhet for GPOer,network sikkerhet for routere og switcher og servere? Hva som er lurt å fokusere på kan jo muligens også være Azure, MS ødelegger jo sertifiseringer fra Juni 2020 i år og de kommer til introdusere Azure istedenfor. Hvilke fagskolegrad er det du får når du er ferdig? ikke selve tittelen, men jeg fikk fagskolegrad 5.1
 2. Det høres interessant ut? Er det på en fagskole? Du tenker ikke på Cisco modul 1 da? Jeg også hadde en O365 koblet opp med AD Azure som man kunne gjøre seg ferdig innen 30 dager. Jeg brukte en 30 dagers O365 trial.
 3. Takk for tips, det var jeg var redd for når det gjelder jobbsøking i covid tiden.
 4. jeg sier ikke at det ikke gjelder meg. Men hadde håpa på napp på en av søknadene jeg har sendt avgårde rundt omkring til bedrifter. Det fins bare så mange IT support bedrifter som jeg kan søke på og muligens det dukker opp 2-3 annenhver uke som jeg kan søke på som er nye. veldig mange av de jeg har søkt på ligger fortsatt ute på finn.no Jeg får vel heller bare tiden med hjelp og få noen sertifiseringer i mellom tiden.
 5. Jeg poengterer ved hver søknad at jeg er villig til å lære nye ting, men jeg søker aldri på jobber som har med programmering inne i bilde. Jeg skriver en setning eller 2 om hvor interessert jeg er i å lære meg om server OS,nettverk servere, overvåking, men ser ut som det aldri hjelper. Det som også er, at de fleste IT support jobbene også er ute etter litt erfarne IT support agenter som har med IT drifting og ikke IT support for bare stasjonære og bærbare pcer. Jo, jeg har soft skills, men har ikke den drift erfaring fra support. Føler det er veldig få bedrifter som også satser på nyutdanna. Det varierer jo litt da for bedrifter selfølgelig.
 6. Jeg søker på arbeidserfaring som egentlig ikke er så veldig mye, men også på utdanning på fagskole innen drifting av nettverk og server OS klienter og IKT driftsfag fagbrev. Men føler det er umulig å få jobb uten sertifiseringer. Fikk en grunn for avslag fordi jeg ikke hadde nok AD kunnskaper, jeg har grunnleggende AD kunnskaper som jeg har holdt på med i labb, men det ikke nok med vitnemål virker det som. @uGn: jeg søker på finn og titter på LinkedIn hver dag under IT drift og vedlikehold-->IT-support i Oslo. Noen jobber er utenfor min kompetanse, noen er også urelatert i forhold til nettverks administrator som jeg utdanna meg innen og har interesse for. Det er aldri bare Server OS med klienter og nettverk og O365, det er flere andre ekstra arbeidsoppgaver som jeg ikke har erfaring eller kunnskaper om. Men føler når jeg oppnår noen sertifiseringer så føler jeg at jeg er litt ettertraktet siden jeg da har validert noe. @PgUp: Trur nok ikke det er så lett som du sier å få hjemmekontor i IT support grunnet coronaviruset. jeg bruke faktisk flere timer om dagen på å lese på en sertifisering, mosjonerer.
 7. Jeg er klar over at det ikke er mye, men vil jo ha support innen IT support, har jo brukt en del penger på utdanninga mi i tillegg. Det er ikke all verden som dukker opp der jeg bor eller i Oslo som jeg føler jeg kan søke på. Jeg driver å tenker på å slutte å søke på jobber akkurat nå inntil jeg har hvertfall 2-3 sertifiseringer + litt tid har gått og forhåpentligvis at korona har roa seg bitte litt ned.
 8. haha,så sant 0laf. Du må ikke glemme all den RGB dritten. Du glemte også arozzi skrivebordet. De fleste som gamer på konsoll gjør det foran TVen, hvorfor skal jeg sitte foran en 34" når jeg kan sitte foran TVen i en god recliner stol med 55" opp til 77" TV å spille i surround 5.1.
 9. Jeg har søkt på over 10 IT support jobber fra Januar til Mars, har ikke sertifiseringer for å bevise mine kunnskaper så det er fult mulig det er derfor jeg ikke har blitt innkalt til intervju og eller 2.e gangsintervju. jeg har planer om å ta CompTIA A+, Network+, Server+,MTA Server OS,Networking fundamentals,security fundamentals osv i år. Føler at det er vanskelig å bli ansatt av en IT bedrift grunnet corona viruset. Det kan jo vare alt fra 1-3 måneder til 1 år. Og det vil bare bli panikk rundt dette. Hjelper jo heller ikke at bedrifter tar i bruk hjemmekontor som også gjør folk som er ute etter å starte i IT ikke blir ansatt. Hva syns folk? Er det bare min paranoia i corona virus kaoset?
 10. Er ikke no veldig glad i curved 27" som hovedskjerm jeg da, men du bestemmer angående det. Hovedskjermen din har fokus på gaming så du bør virkelig se etter 27" som har 1 ms og 144hz/165hz og 8-bit+FRC. Men du bør jo velge etter Nvidia eller AMD GPU. Din sekundære skjerm bør vel være IPS skjerm for gode farger, dessuten så ser bildet på skjermen helt likt ut 180 grader vinkel. Det gjør ikke TN eller VA da fargene blir forvrengt siden du vil ikke klare å få begge skjermene dine rett foran din. Hvis ikke du skal ta skjermene oppe på hverandre ved desk stand. Så regner med du skal ha de siden av hverandre.
 11. Men hvis du ikke vil ha FALD, så er det OLED som gjelder. Og OLED er sykt dyrt, pluss at det brennes inn på skjermen. OLED er ikke bra alternativ til pc skjermer som har på PCen hele tiden. Leste en stund tilbake om ULED trur jeg det var kalt.
 12. Det er helt greit tilbamelding, jeg følger ikke med VA eller TN paneler,da jeg bare er interessert i IPS. Så jeg bryr meg heller ikke så mye om de andre. Hvis jeg noengang skal gå til innkjøp av TN eller VA skjerm så gjør jeg meg mer kjent med panel teknologiene. jeg prøver å gjøre det ikke for komplisert for OP da han vil det litt forklart
 13. Er litt sent ute selv, men du bør virkelig ikke gå for en freesync skjerm som skal kobles opp mot Nvidia GPU og Gsync. Det heter ikke 2K skjerm, men QHD. Hvis OP har lyst til å spille på max settings i 4K i framtidige spill holder ikke 2080, ikke engang 2080 TI vil holde. Du sier ikke noe om hva slags skjerm du er ute etter heller, ala 2560x1440 eller 3840x2160. Det er heller bedre å kjøpe no billig skjermkort og vente på RTX 3000 serien. Da er det bedre med åpent kjøpt og få pengene tilbake og spare til Nvidia annonserer og lanserer next gen GPU'er. Så siden du spiller på hovedskjermen din så bør du helt sikkert gå etter TN panel, har ikke satt meg inn i hvor forskjell TN er fra VA. Du har også IPS skjermer som har veldig bra farger, men ikke best egnet for gaming, Det kommer jo annpå hvilke spill du spiller som krever at du må raskest mulig respons noe ikke IPS kan gi deg, men det gir TN med 1 ms. 27" i 2160p er vel litt litte i størrelsen da du mest sannsynligvis må scale uhd i Windows på enten 150% eller 175% eller minimum 125%. Da er det heller bedre å gå for 32" skjerm i uhd, men man får ikke 144hz så vidt jeg vet enda i den størrelsen, men bare i 60hz. Så skal du ha 27" 2160p skjerm med alt så må du betale fra 20-25k som har HDR,FALD,10bit(8bit+FRC). Du har også dårlige bildekvalitet i 144hz som 4:4:2 sub chroma som ikke gir ypperste bildet. Så da må du helt sikkert ned i 98 hz og da får du 4.4.4 chroma subsampling. Next gen skjermer som kommer etterhvert har noe som heter DSC med DP 1.4 som tillatter deg å få 4:4:4 chroma subsampling i 144hz/165hz. Hvis du er ute etter HDR så må du være veldig forsikt på hva du kjøper,da HDR400 ikke er god nok faktisk HDR filmer/serier. Ut i fra det som jeg har lest hvertfall. Minimum mente jeg å ha lest var HDR600 som bare de dyre modellene har, har ikke følgt med på om de dyreste det siste året kommer med HDR1000. Hvis du skal ha 2 skjermer så bør den ene som skal være gaming skjermen din være 1 ms hvis du spiller FPS spill eller MMO. din sekundære skjerm, bør være IPS da du ikke får forvrengt bilde på skjermen som du får ved TN og VA. så enten 21:9 eller 32:9 som er 3440x1440 som er opp til 120hz IPS eller TN eller 5120x1440 som er bare i 60hz. Hvor mye plass har du til begge skjermene, altså skrivebordet ditt. Har du planer om kjøpe inn monitor stands som skal feste de på skrivebordet ditt?
 14. Ja, jeg er enig at disse 3 er hva ff7 er bygd på. Men bare synd hvor mye ff7r rett og slett nerfer summon materia bruken. Ut i fra det som har blitt sagt av devsa og videon rundt ifrit. Jeg også er/har vært sykt hyped for ff7r, grafikken er dritbra. men grafikk er ikke alt. Storyen ser bra ut. Bare håpe de ikke kutter batteri delen i midgard. Hvis ff7r skal være huska gjennom 20-30 år så må ff7r alle partene gi ekstra historie, men la gameplayet være slikt det er i ff7 originalen. Materia systemet bør ikke forandres på, la alt være som det er i originalen, la oss summon så mye summons vi vil så lenge vi har nok MP. Jeg er heller ikke no spesielt glad for at man blir belønnet nye type materia som ikke er i originalen heller. Jeg har alltid likt turbasert ATB og har fungert i alle ff spill jeg liker mest.
×
×
 • Create New...