Jump to content

zlpw0ker

Medlemmer
 • Content Count

  1813
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

151 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så jeg har nylig klart å oppnådd MTA 98-365 og 367 sertifisering. Det er et firma veldig nærme der jeg bor som har et stort fokus på cloud, hovedsaklig Azure og M365, kanskje AWS. og denne bedriften legger ut en ny annonse sann ca. 3-6 måned for nye ansatte. jeg har veldig lyst å jobbe som administrator, ikke programmering eller API,AI i azure. Jeg har planer om å begynne å sertifisere meg innen cloud etter sommeren og til neste sommer. Problemet er at jeg ikke har peil på hva slags sertifiseringer som hjelper meg å komme i jobb og som hjelper meg å bli valgt ut. Jeg trenger hjelp til 2 cloud certification paths, MS Azure og M365. jeg Jeg tenker på å ta 2 sertifiseringer hver, altså azure og M365, muligens 3. Så trenger også forskjellige best 2 steg og 3 steg seritifsering paths til azure og m365. Tenker 6 cloud sertifiseringer er litt væl mye når, men muligens jeg tar 3 av azure og 2 av M365. Jeg har tittet på AZ-900 som er beginner, men etter dette er jeg usikker. Jeg har lastet ned Azure certification path pdfen og ser det er delt opp i fundamentals, speciality og role-based. Er role-based cloud sertifiseringer man bør gå til etter man har klart fundamentals? Her er min muligens sti jeg tenker på i Azure : AZ-900-->AZ-104/AZ-500 og så AZ-800+AZ-801 Her er min muligens sti i M365: MS-900-->MD100+MD-101 og muligens MS-500 Er AZ-700 også veldig bra alternativ? disse 2 stiene ovenfor er noe jeg trur kan hjelpe meg mye, men er usikker og derfor trenger hjelp før jeg setter en sertifiseringsplan. Bør jeg begynne med M365? eller Azure? Bør jeg prøve å få begge fundamentals først som i azure og M365? Jeg er veldig interessert i on premise sertifseringer, fikk ikke sertifsert meg innen MCSA server 2016 så jeg har stor lyst å gå etter az800 da dette er hybrid sertifsering. Jeg kommer nok til å gjøre mer research på disse jeg har nevnt. Men trenger derfor en god del tips fra cloud eksperter om hva jeg burde gå for og hvor stort hopp det er fra fundamentals til Role-based i vanskelighetsgrad. Men er veldig spent på hva slags sertifiseringer man må/bør ha for å komme inn i cloud markedet som gjør at jeg blir ettertraktet med gode muligheter. Tusen takk til de som bestemmer seg for å hjelpe meg, jeg setter veldig stor pris hjelpen da jeg er usikker på hva i Azure som blir driftet når det eneste som står i jobbannonsene er Azure
 2. Så jeg fant en fin thread på reddit angående SMR og CMR. Så virker som jeg definitivt kommer til å gå for CMR disker. Mener også at HC serien til Utrastart er SMR, men skal se litt nærmere på det seinere.
 3. ja,omtrent 500kr forskjell. Men like priser for 20 TB da. Får ta en titt på HC560 reviews på nettet jeg da og sammenligne med exos x20 og CMR vs SMR.
 4. sorry,mente å skrive 18 TB. koster 4275 hos multicom.no 20 TB koster nå 5216,men for 3-4 uker siden så mener jeg at de var rett under 5000.
 5. Men nå er jo Exos serien og wd gold serien CMR, du har jo også 18 og 20 TB HDDer i SMR også så vidt jeg vet, som er ment for datacenter. Er jo det exos og wd gold er ment for også. Men jeg har mista respekten for wd/seagate sine konsumer disker når det gjelder NAS med SMR og CMR, og rebranding med wd red, pro og plus når det gjelder EFAX eller EFRX serien som skiller mellom CMR og SMR med wd red. For jeg kjøpte 8 NAS wd red 5400 rpm til min NAS og jeg har fått en blanding av CMR og SMR i mitt nåværende RAID uten at jeg har var klar over det da.
 6. Jeg er fult klar over hva som er forskjellen mellom sata og sas.Ikke like godt nok som deg men. optane 900p var treg på å åpne filmer, da det var ekstra sekunder det tok for å starte en video. Det tok også ekstra tid å åpne en .jpg og gå igjennom flere etter hverandre. Men 900p var god på andre, men ikke akkurat på de områdene jeg nevnte. hc550 var det jeg tenkte på, men så kan man bare legge på 500kr til så har man 20 TB da. Vet at det også har lansert 20 TB HC disk fra ultrastar. har ikke hørt om hdparm eller camcontrol. regner med cmd blir brukt eller powershell i Windows. Men har ikke peiling på hvem jeg skal gå får heller. Hadde en liten tanke på å kjøpe en WD gold 20 TB og seagate exos x20 20TB samtidig for å måle de opp mot hverandre i lyd og til den bruken jeg har planer om å bruke diskene for. Men det er også litt ekstra dyrt med en gang. Så jeg får se hva jeg gjør.
 7. Vil gjerne ha mulighene oppe når det gjelder SMR og CMR HDDer. Er også spent på MAMR som seagate bruker i sine x20 trur, ellers så er det HAMR,klarer ikke helt å skille de 2 teknologiene enda. og wd sin ePMR trur jeg, den med optiNAND. Jeg har ingen planer om å bruke disse 20 TB disken i ZFS eller i linux på min PC. Bare i WIndows i min stasjonære PC. Jeg vet at wd har 570 DC serien eller hva den nå heter, spesielt for SMR, interfacene er jo sata og SAS, men for meg er det jo snakk om sata. Men har ingen erfaring med de SMR diskene. * Det som er viktig er god sustained overføring når det trengs * Bra seeking time for store filer, altså avspilling i VLC, prøvde optane 900p et 1.5års tilbake og den brukte ekstremt lang tid å avspille en fil på 30 GB. * Ikke så veldig mye bråk når man parker hodene, men det går ann å forandre på i seatools med seagate sine, så det blir mitigert på måten. Har du en oversikt på de forskjellige SMR diskene som er oppe i 20 TB eller 18 TB?
 8. hva mener du med før man må velge SMR? Og hva topper på rundt 4 GB? sustained writes før kopiering tanker på 4 GB? Eller 4 TB?
 9. Det vil jo bli noen små filer også, men også store filer. det må jo også være bra seeking time for filene da jeg trur SMR vil ha en god del treigere seeking enn CMR. Kommer til å kopiere og flytte også, så det er jo delvis viktig med CMR. Har du noen tips med SMR disker som er i 20 TB da?
 10. setter pris på din mening. Jeg har ikke planer om å bruke de i RAID, ikke spesielt lyst på SMR heller. Selv om SMR er like bra i denne sammenlignga for videoer. Vet at det fins guides på å skru ned db slik at det ikke blir mye parking av headen via seatools. Usikker på om wd har et slikt tool for sine gold serie.
 11. Cisco er jo gold standard innen nettverk og man lærer jo ekstremt mye om nettverking. De andre som aruba og slikt som også har introdusert sertifisering er nærmest lik cisco Ios i cli, det er vel noen forandringer, men har man cisco ccna så kan man jo bruke det over de fleste produsenter hvis man ønsker aruba eller andre switcher/routere. Jeg tenker det kan være en stor fordel å ha cisco sine sertifiseringer uansett, spesielt når du er interessert i L2 og L3 devicer. Det vil øke din kunnskap om nettverking og forståelse på oppsett. Du vil bli veldig effektiv etter du har ccna/ccnp. Ellers så øker du jo kunnskapene dine og det er det bedrifter ser etter. Pluss du kan jo be om høyere lønn fordi du har tatt slike sertifiseringer. Angående compTIA sine sertifiseringer jeg litt usikker på hvor relevant og nyttig de er, men det er jo en backup/bevis på dine kunnskaper. Jeg vet jo ikke hvor ditt kunnskapsnivå ligger hen når det gjelder nettverk og drift, men mer kunnskap om ting man er interessert i skader jo ikke. Jeg ser at server+ virker som en viktig sertifisering da jeg stadig ser annonser som leter etter folk kunnskap om servere. Jeg har ikke lest meg opp til Network+ eller Server+ da jeg studerte til A+ etter endt fagskole,men måtte bytte til MCSA da jeg fikk greie på de retira on prem sertifiseringer. Det er nok veldig nyttig å sertifisere seg innen den type brannmur som dere bruker på jobben. clouden: eventuelt se etter sertifiseringer for M365 og AWS hvis dere bruker det også. Jeg har søkt på utallige jobber i koronaperioden uten sertifisernger og det er virkelig ikke noe respons. det er en bedrift i nærheten der jeg bor som er litt heavy på cloud så jeg skal ikke søke der før jeg har 2 azure og muigens 1 eller 2 av M365 og eller AWS. MS har jo ødelagt for drifting av servere når det gjelder sertifiseringer, er bare de som har vært i drifting gamet en stund som har MCSA og MCSE. MS retira jo W10 sertifsering i slutten av 2018 eller veldig i begynnelsen i 2019 og nå gjør de det helt umulig å ta on premise sertifiseringer. Fatter ikke hvordan MS tenker når det er flere som har on premise løsninger enn ren azure løsning. Borregaard hoppa jo over til cloud drifting i over 10 år og nylig fikk jeg greie på at de skal tilbake til on premise løsninger pga kostnader. Mine nåværende sertifisernger: MTA 98-365 Server Fundamentals. Min neste blir MTA 98-367 Security fundamentals. Så blir det å ta az-900 og den som bygger videre på azure kunnskapene fra az900. Så blir det å gå tilbake til Comptia A+,N+,Server+. Så endelig Cisco: CCT-->CCNA R/S, husker ikke helt hva den riktige CCNA heter etter de revampet cisco sine sertifiseringer.
 12. Hvis du er interessert i nettverk og drift og vil ta sertifiseringer så kan jeg tenke meg disse er av interesse muligens. Cisco: CCT-->CCNA-->CCNP enterprise Core trur jeg den heter. Hypervisor hvis du er interessert: Esxi 7.0 trening og labbing for sertifisering CompTIA: Network+, Server+ for on premise servere og subnetting med nettverk basic kunnskap. Muligens ta Network+ eller Server+ før Cisco sine sertifiseringer, men helt opp til deg. Jeg er i samme interesse situasjon som deg etter endt fagskole var jeg interessert i MCSA server 2016, de retira denne som er helt mindblowing. Så blir MTA sertifiseringene retira nå i 30 Juni 2022. Jeg har klart å fått tatt MTA 98-365 Server fundametals og skal ta SEcurity fundamentals nå 30 juni. Firewall? Hvis du har interesse. Palo Alto brannmurer, eller så kan du ta Cisco Firepower sertifisering hvis du vil,men her igjen får se hvordan markedet er og hva slags teknologier bedriften du jobber bruker. Ellers har du jo cloud, men jeg har ikke satt meg inn i disse enda, men jeg har selv planer om å ta 1-2 azure sertifiseringer før året er over. Tipper det blir az-900 og neste.
 13. Så jeg trenger sårt nye disker da jeg veldig lite plass igjen på flere 6 TB HDD. Jeg vil ha CMR disker til intern lagring for videoer. Jeg har fulgt med på de nye WD gold ePMR og seagate exos x serien og jeg er veldig usikker på hvem jeg skal gå for. WD gold har jo OptiNAND som er jo basically en SSHD, så jeg er skeptisk til hvordan det fungerer. I tillegg er wd gold 20 TB 1700kr dyrere enn x20 20TB hdd fra seagate. Nå er jo disse HDDene enterprise disker og ikke ment som en intern disk i en stasjonær pc, men i ett rack. Jeg er bekymra for lyden som kommer med disse enterprise diskene og spesielt da seagate kommer med 3 actuaters hvis jeg ikke tar feil som bråker og gjør at hodene stopper og starter hele tiden. Performance så virker det som om seagate er har litt høyere i sustained transfer, men det spiller ingen rolle. Så jeg er ute etter noen tips og råd fra folk som muligens vurderer det samme eller har kjøpt 1 eller begge disse forskjellige diskene og bruker de som lagring internt. Takk for alle svar, setter stor pris hjelp.
 14. Den polen min er omtrent 70cm i høyden.,ser den lx dual er nesten 60cm. Så det kommer jo annpå hvor store skjemer du skal ha i bunn og på toppen.Ellers så ser jo den stacking arm veldig solid og bra ut da. Bare håper du har tykk nok bordplate til å støtte alt. Det koster å være kar og ha et slikt skjerm layout,spesielt når det ikke fins andre alternativer heller. Synd du ikke tenkte på å kjøpe de når jeg nevnte de og bare latt de ligge til du hadde planer om å bruke de. Du får ha lykke til med å finne en billigere løsning:)
 15. ja,er nok det. Det er virkelig ikke mange som går for 2 etasjer med skjermer og det er der problemet er at det ikke blir solgt nok av det. jeg også er interessert i en stor buet pult eller en slags hestesko skrivebord. Slike store pulter koster mye penger,samt en 6 skjerm layout er også kjempedyrt, man må importere fra USA for å få som er for mine skjermer. Men du får nesten søke videre om du finner noe.
×
×
 • Create New...