Jump to content

zlpw0ker

Medlemmer
 • Content Count

  1796
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

153 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så jeg har holder på ille mye med min nye CX, fant ut at noen ISX bright room er super for film med cinema sound preset. og veldig mye annet som jeg er forvirra for, men det er ikke derfor jeg poster her nå. Men trenger en veldig bra og myk og tykk fiberklut. Han ene på elkjøp viste meg en fiberklut som så ille tykk ut og myk, men han husket ikke hvor han hadde kjøpt en slik. Så jeg trenger tips til slike fiberkluter som er bare for OLED TVen min som er tjukk med og myk + en veldig bra OLED TV renser væske. Jeg har 2 tynne fiberkluter,men de er glatte i stoffet som jeg bruker på mine PC skjermer. Trenger tips og råd for hva og hvor jeg bør kjøpe slikt.
 2. takk for forslagene, men det ser ikke ut som det er noen av de. Mener og huske at det er litt mer 3D aktig, enn 2D. Men tenker det er ganske lost ut i fra det vage jeg husker av spillet.
 3. Nå som jeg har endelig måka meg til å kjøpt OLED TV. Hva er ptifallsene som jeg bør se etter og hvordan kan jeg lære meg og holde utkikk etter det? Vet om noen ting å se etter: * vignetting * Banding * color hue av red/green/blue * Blooming * Dirty Screen Effect (DSE) * Blackcrushing * Tinting Er sikkert haugevis av flere som jeg ikke vet om, men jeg vet egentlig ikke hva noen av de er bortsett fra blackscrushing,blooming og color hue R/G/B Jeg tenkte på det jeg også, de sa jo idag at det ble 1500kr for 55" da jeg ble fortalt at det kom på 2000, så plutselig så slo de ned kalibrering prisen til 750kr. Følte det var skikkelig scummy bare for å få meg til kjøpe det siden de viste at det ikke var verdt det. Spurte også om HDMI 2.1 8k kabel som matchet den som har blitt linket fra biltema.no og de skulle 550kr for den kabelen.
 4. jeg kommer til å prøve meg i hjel med settings på TVen. Jeg må jo gå igjennom alle settingene og se hva de gjør så det blir el lærerik prosess.
 5. nei,er vel ikke det. Men da kan det være verdt å betale 2000 for R G B og whitebalance verdier. Fant en annen YT video som den person fikk instillingene fra en proffesjonel calibratør som vil at den personen i videon skal prøve ut. Og de verdiene ser jo ganske bra. Eneste er jo om 2 points in white balance er forandra på i videon i det hele tatt eller om det er skjult eller om de hos power kalibrerer 2 points. Men det skal jeg spørre om.
 6. Skal bestille CX i dag kl 17.00 og jeg lurer på om det er mulig for meg i det hele tatt forandre på alle White balance verdiene og R G B uten at kommer til å se bedre eller værre. Lest på RTINGS.com at de som kjøper cx ikke bør kopiere de verdiene fordi det er individuelt for hver CX modell og ikke no universelt instillinger.
 7. det står med Ethernet, har ikke eid HDMI kabel med innebygd ethernet. Hva er greia med det? Eller kan det bli no problemer når man bruker slik kabel som eARC til AVR eller lignende?
 8. Takk for tipset der. Det er helt sykt. En kabel på Biltema er mer detaljert forklart enn HDMI 2.1 kablene på elkjøp og Power kombinert.
 9. haha,ja jeg stiller en del rare spørsmål og mye hopping fram og tilbake.Sorry for det, er ganske newb på dette området. Er jo klar over at HDR ikke har noe med subsamplingen, men med fargene og hvor mye bits blir brukt og slikt.
 10. Støtter OLED TVene 4:2:2 YCB, eller kjøres er det bare 4:2:0 ? Er HDR bedre når chroma 4:2:2 er i bruk på OLED TVer? Spør fordi jeg ikke har så mye peil på chroma fargene,vet jo at max er 4:4:4, men da trur jeg man må ha 12 bit chroma subsampling også. Det trygghetsforsikring er jo litt bullshitt, siden det er jo vanlig garanti og reklamasjon på slike TVer.
 11. ja, men når jeg skal teste ut HDR filmer så bør jeg vel ha en 2.1 HDMI kabel uansett om det er ratet for 4k eller 8k. Jeg så ikke spesifikt på den HDMI kabelen han viste meg som koster 149 ellerno, men ser mer ut som det var en 2.0 kabel. men med HDR så bør jeg vel gå til innkjøp til HDMI 2.1 kabel som har 48 Gbit, selv om konsollene bare støtter 40Gbit, men 48 Gbit er vel best hvis man skal ta i bruk 12bit, men 12bit er jo ikke mulig hittill trur jeg. Ikke det at jeg kommer til å meg ps5 eller XSX
 12. Takk for innsikt og hjelp med hvitbalanse forklaring og hakking av motion forklaring. Jeg tenker på da og kjøre på Cinema preset med noen andre instillinger forandra på eventuelt. Det eneste jeg lurer på er om det er mulig med cx, er om jeg kan gjøre 2/3 custom presets, 1 for film mørk og lys og 1 for spilling. Men usikker på om CX har det. Hvis ikke du/noen andre vet så spør jeg bare om avforum ellerno. takk igjen:)
 13. den 8k kabelen var ikke så altfor mye dyrere da, trur det var 149kr for en vanlig HDMI 2.1 kabel og den 8k gaming kabelen lå på 379 og han mer eller mindre insisterte meg på å bruke litt ekstra penger på HDMI kabel. Ja,de på elkjop og power prøver alt med mersalg. Men synes det er helt tåpelig at det ikke følger med HDMI kabel på alle TVer. har du en HDMI kabel å anbefale til 4k@60p med 40Gbit bandwidth. Nå trenger jeg egentlig ikke HDMI 2.1 kabel siden jeg har bare ps3 og GTX 1080, men har lyst på ps4 pro da. Men må ha en HDMI kabel som støtter HDR hvertfall, men det gjør vel alle HDMI kabler som er HDMI 2.0 kanskje? CX 55" koster jo nå 10990 og 2000 er jo mer eller mindre nesten 20% av TVen hvis man velger kalibrering, det er jo sykt mye for bare RGB og hvit balanse. Nei,den cx er jo ikke no dritt TV heller, den har jo kostet 20k i begynnelsen av sin lansering. Den ser jo veldig bra ut også som første gangs OLED TV. Takk for fint og ordentlig svar med litt insikt på hvordan power oppfører når det gjelder mersalg.
 14. Jeg er ikke fan av hakking i det hele tatt så jeg kan holde på litt med soap opera effecten på lave verdier på den skalaen. Det må testes ut. Men slik som jeg ser så virker det ut som alle OLED TVer har problem med hakking av frames. Til og med A90J og panasonic hz2000. Men har hørt på en YT video der de skal introdusere TruMotion trur jeg de kalte det som skal gjøre motion smooth uten soap operae effecten. Det hørtes virkelig ut som pisspreik der jeg sto og hørte på også. Jeg har ikke kunnskaper om å bytte instillinger som er avanserte slik som R G B og hvitbalanse på cx eller andre OLED TVer. Jeg hadde betalt godt penger for å se tek.no hadde gjort en slik test med både fra power og fra elkjøp. Trur hele Norge hadde sett på den videon der. Og hvorfor ingen har gjort er helt uforståelig også. Soap opera effecten er såpass nytt for meg siden jeg har en TV som er fra 2009, vanlig LED 1080p. Det er vanskelig for meg å se det på YT videoer også syns hvis ikke verdiene blir drastisk økt. Så du trur at det faktisk kjøres på 25 frames når man bruker soap opera effecten? Takk for et fint og interessant svar.
 15. Så du mener det er verdt å koste på kalibrering da? jeg spurte hva de gjorde, og de kalibrerte R G B og hvit nyansen pluss noen andre instillinger for de 2000,- Var også en annen ansatt som nevnte at han hadde kjøpt en TV i fjor hos elkjøp og ikke hadde valgt kalibrering der og kvaliteten var elendig sa han. Vet ikke om han bare bullshitta meg i å koste 2000 ekstra. Han jeg snakket med sa også at panelene er individuelle og de instillingene man finner hos RTINGS.com ikke passet for TVen til den andre ansatte(han som skulle overbevise meg i å bruke 2k ekstra). Men er hvit nyansen og R G B instillingene vanskelig å sette selv? Fikk også sett hvordan motion var og soap opera effecten ser ut. Han hos power TV avd. sa det slik at når du øker motion på cx til 4 eller 10 så blir det lagt til 1 frame ekstra. Noen som vet om det 24.976 eller om det blir avspilt i 25.000 frames? Jeg er ikke interessert i hakking av panorering i en film, og verdien på 4, så var hakkingen veldig minimal, men på 10 så var det helt smooth egentlig. fant også ut at det ikke fulgte med HDMI kabel. Han på elkjøp mente også at jeg skulle gå for en litt dyrere HDMI 2.1 kabel for bedre signal og gull kontakt som skal gi bedre kvalitet og høyere båndbredde noe den 8K HDMI kabelen gjør Noen som vet om alle HDMI 2.1 kabler kan spille av Dolby VIsion i film og i spill? Eller er det bare for de 8k kablene. Ikke det jeg kommer til å bruke DV for spilling. Men bruker jo Universal Media Server og kunne tenkt meg å teste ut en 4k film med DV.
×
×
 • Create New...