Gå til innhold

Vurdering av skade på iPhone x


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jentungen har en iPhone x som sluttet å funke, ville plutselig ikke slå seg på lenger. Sendte den inn til elkjøp da den er kjøpt der for et snaut år siden.

 

Telefonen har fungert fint frem til dette skjedde, og hadde ingen skader annet enn at beskuttelsesfilmen hadde en del skader, selve glasset på skjermen var skadefritt.

 

Får idag beskjed om at telefonen ikke kan repareres på reklamasjon da de mener den har blitt utsatt for en klemskade.

Ikke vet jeg hvordan jeg eventuelt kan motbevise det, hvordan tror dere eventuelt min sak er her om jeg går videre med dette, føler det er litt lettvint fra Apple sin side å bare skylde på det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk dette på mail fra elkjøp.

 

Symptomer..: Mobilen skrur seg ikke på. Skjermen er svart. FMiP er

deaktivert, kunden ønsker ikke backup. Har muligens backup

på iCloud.

Arb.Rapport: Fra Infocare CS Nordic 11.07.19:

Sendes ConModo

Infocare hevder skade, bedt om bilde, venter svar 15.07.19,

MARIUSO.

Enheten er slag/klemskadet og display/ramme er skadet.

Skader eller feil relatert til ytre påvirkning eller

feilaktig bruk dekkes ikke av produsentgaranti. Prisoverslag

på bytteenhet

// Prisoverslag kr. 8267.81,- NOK.

// Retur uten reparasjon 599,- NOK.

Hva onsker kunde? Butikk har sett bilde og skade er helt

tydelig. 15.07.19, MARIUSO.

Tilbehør...: INTET

Skadet?....: KNUST SKJERMBESKYTTER

Lenke til kommentar

Jeg forutsetter at klemskaden er grunnen til at mobilen sluttet å fungere.

 

For det tilfellet at mobilen faktisk hadde en klemskade så tar ikke Elkjøp feil her. 

 

Du kan si at mobilen ikke hadde noen slik skade ved innlevering og be om bildebevis av skaden.

 

Hvis mobilen fikk klemskaden fra Elkjøp sin håndtering så blir nok dette vanskelig å bevise med mindre du tok bilder av mobilen før du leverte den inn.  Jeg vil forøvrig anta at mobilen hadde en klemskade da den ble levert inn, noe annet ville være veldig useriøst av Elkjøp.

 

Du lurer på hvordan du står hvis saken tas videre. Da må du tenke på at i de sakene hvor Elkjøp faktisk får levert inn ødelagte produkter så kunne de vel normalt ikke handlet annerledes enn det de har gjort her, med tanke på hva som kan bevises. Hvis det var slik at en forbruker bare kunne si at "produktet hadde ingen skader selv om reparatør har bilder som viser noe annet, den må ha blitt skadet av reparatør" så ville det i realiteten ha gjort det umulig for selger å gardere seg mot skader som var på produktet forårsaket av kjøper. Selger hefter ikke for slike skader etter loven, se Forbrukerkjøpsloven §26.

Endret av heheszki
Lenke til kommentar

Nå kunne iallefall ikke jeg se noen skader som for mitt øye kunne si at den hadde fått seg så alvorlig klemskade at den skulle slutte å virke sånn plutselig, en skrape i siden og knust skjermbeskytter har den hatt lenge og fungert fint. Har spurt om å få bildene tilsendt.

Lenke til kommentar

Det er en nesten ny tråd her på forbruker - forumet med lignende tema. Der er det lagt ut bilder. Det skal veldig lite til for å ødelegge en mobil-skjerm.

Jeg har tilgode å ødelegge en skjerm på et produkt som var mindre enn 5 år gammelt, og de ble kun ødelagt fordi jeg mistet de i betonggulvet flere ganger

Lenke til kommentar

Ikke gidd å prøve deg på "skaden må ha oppstått på vei til verkstedet". Den er på linje med "hunden spiste leksene", den er så oppbrukt at ingen tror på det.

 

Be dem sannsynliggjøre at det er nøyaktig denne skaden som er årsak til problemet du opplever. Det er din eneste angrepsvektor her.

Lenke til kommentar

Nå kunne iallefall ikke jeg se noen skader som for mitt øye kunne si at den hadde fått seg så alvorlig klemskade at den skulle slutte å virke sånn plutselig, en skrape i siden og knust skjermbeskytter har den hatt lenge og fungert fint. Har spurt om å få bildene tilsendt.

Jeg skal ikke ta noen side i denne saken, men hvis telefonen har fått en støt/klemskade som har ødelagt skjermbeskytter, så kan det ha påvirket det indre i telefonen selv om skjermen under beskyttelsen ser bra ut. En skjermbeskytter beskytter skjermen, men ikke så mye annet.

 

Selv om støt/klemskaden skjedde for lang tid siden, kan det likevel være grunnen til at telefonen i ettertid har sluttet å fungere. En skade kan forverres over tid, og selv en mindre ytre påvirkning kan forverre en skade som allerede har skjedd.

 

Men verkstedet må vise til bevis for eksempel i form av et bilde. Nå hevder Elkjøp at de har fått et bilde, og at skaden er tydelig. Be om å få se bildet, og at de viser deg hva i bildet som er skaden de snakker om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...