Jump to content

Axefjord

Medlemmer
 • Content Count

  2013
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

399 :)

About Axefjord

 • Birthday 02/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 30min filming? Det er jo gankse lenge. F.eks har jo Canon alltid hatt en 30min grense på sine fotokamera. Jeg tenker at en ikke kan regne med at telefonen kan filme >30min? Eller er det vanlig bruk av en mobil? Jeg testet nylig S21ultra'en min innendørs. og 10min UHD60 var ikke noe problem ihvertfall. Og for videosamtaler med frontkamera så har jeg aldri hatt problemer, selv etter ca en time. Men ja, kameraene suger batteri.
 2. Rart, jeg får opp at noen ringer, og kan velge å ta telefonen (de jeg snakket med settes på hold/pause), eller jeg kan legge på den nye samtalen. Har du rotet i settings? Eller kan det være feil med simkort? :s Om dette skjedde på norske mobiler under normale norske forhold ville en nok hatt en reklamasjonssak...
 3. En minnelekkasje vil ha disse symptomene. Altså et program som har en bug, som fører til at programmet tar for mye minne og/eller ikke gir slipp på minnet. Jeg er usikker på om task manager vil vise minne brukt til en minnelekkasje. Windows har en resource manager. Den er noe mer avansert, og kan kanskje hjelpe? Evt oppgradere noen av programmene du bruker til siste versjon, evt nedgradere til en gamlere versjon.
 4. Det er litt rart at de bruker 2år på å fikse Rome, for så å ikke utvide med DLC som de faktisk tjener penger på.. Muligens det ikke er en stor nok kundebase i forhold til andre spill de har?
 5. Det er ikke noe her som er spesielt merkelig. Unger er ganske forskjellig etter min erfaring. Jeg mener å ha hørt om flere gutter i slekta som ikke har vært særlig snakkesalig før de plutselig snakka lange setninger. Jeg tror de da var nærmere 3 år. Jenter tar stort sett språket tidligere og gradvis, mens gutter ofte har større sprang i utviklingen. Det sagt, jeg tenker at det kan være greit å opprettholde dialogen med helsestasjonen. De kan ha tips eller hjelp.
 6. Jeg har også hørt at MG har hatt en del bugs og småfeil. Men det har jo id.3 også, så... I samme prisklasse finnes ioniq, som jeg har. Den er mye lavere, men har et spesielt godt sete med masse justeringer, samt rekkevidde på 310, som ikke reduseres stort på vinteren. Å kunne sette på varme gjennom en app er konge på vinteren!
 7. Lykke til med fossilbilen din da.. Om solstormen slår ut elbilen, så slår den like godt ut elektronikken i fossilbilen. Du får ikke start på noen moderne bil om elektronikken er ødelagt. Fossilbiler kan fortsatt kjøre MYE lengre enn elbiler, de er større, og stoppene for å "fylle på" er mye kortere. For en bil som må kunne brukes hele døgnet, så er ikke elbil egnet. Alt til sin bruk. Hilsen en godt fornøyd elbileier.
 8. Er ikke blårens alkoholbasert? Det er sjeldent en god kombo med plastikk eller lignende, ihvertfall over tid. Jeg ville brukt en lett fuktet klut, pr de fleste instrukser. Den bør være ren da, et sandkorn i kluten kan lage ei pen ripe. Og jeg har vel egentlig aldri hatt behov for noe kraftigere.
 9. Reklamasjon: Man må ha kjøpsdokumentasjon (f.eks kvittering), samt dokumentasjon på at gjenstanden er solgt videre fra original kjøper. Du kan da reklamere til original selger (butikk, som du ellers ville ha gjort. Ingenting trenger å gå gjennom original kjøper (som du kjøpte av). Dette er definert i forbr.kjøpsloven. Det var nettopp en tråd om en barnevogn på dette forumet. Der reklamerte siste kjøper til butikken, som nektet å betale pengene tilbake til siste kjøper, uten å gå igjennom først kjøper. Det er brudd på forbr.kjøpsloven. Referansene til jussen ligger i den tråden. Det sagt, garanti er noe annet og der må en følge garantivilkårene. Men du får sjeldent noe mer ut av garanti, reklamasjon er mye mer verdt.
 10. Det grønne / mørke er ikke bare irr da? Det kommer ofte på kobber ifb. fuktighet eller andre påvirkninger. Det vil kunne kortslutte lederne delvis, og gi slike feil. Prøv å rense kontakten, la tørke og prøve igjen?
 11. Problemet er hvor en skal sette grensen. Det jeg synes er plagsomt, ville kansje noen andre synes er greit. Men ja, ser ikke noe annen mulighet. Alternativet er at dev's ikke leser forumet, og at Paradox blir Ubisoft. Gud forby! Paradox er det beste som har skjedd i spillindustrien, sammen med indie, de siste 20 årene.
 12. Det er vel minuset ved å lage mer populære spill... De er blitt større, og da får man litt voksesmerter... Kanskje de kunne filterert forumene på registreringsdato. En egen "dev-mode", med ingen synlige poster fra brukere registrert etter 2019
 13. Her f.eks: https://jusinfo.no/forbrukerkjopsrett/erstatning-forbrukerkjopsrett/erstatning-for-forbruker/ Jeg er ganske amatør innenfor juss, men jeg har tidligere fått dekket relevante kostnader ved heving av kjøp, ved dom i Forbrukertvistutvalget. Som infoen over beskriver, så er det da kostnader som en ikke hadde hatt, om en ikke hadde kjøpt varen. I dette tilfellet vil jeg påstå kostnadene er veterinærregninger, samt evt prisen av en tilsvarende katt (beklager at det hørtes noe hjerteløst ut). Anywho, uten noe bevis for kjøp, så kommer en ikke langt.. Jeg kan bare kondolere for at katten.
 14. Uten kvittering kan det bli vanskelig å få til en sak. Om du finner dokumentasjon på at den er kjøpt hos Biltema, så har du muligens en sak. Siden ballene løsner, så er ikke leken egnet som katteleke, og du har rett til å heve kjøpet. Du har da krav på erstatning på kostnader du har hatt i forbindelse med feilen på produktet.
 15. Butikken følger ikke forbrukerkjøpsloven i dette tilfellet. Nåværende eier kan (med kvittering eller annet kjøpsbevis) reklamere mot butikken (eller produsent), og få omlevering/erstatning av hele beløpet. Butikken kan ikke nekte en slik reklamasjon. Mellom deg og kjøper (nåværende eier) så gjelder kjøpsloven. Jeg har ikke særlig erfaring med den, men såvidt jeg ser så har kjøper en "halvveis" sak. Det er en mangel, og kjøper kan reklamere. Kjøper kan kreve omlevering, du vil da bli nødt å finne en tilsvarende barnevogn. Om du nekter omlevering, så går du til pkt 3 nedenfor. Kjøper kan heve kjøpet. Du vil da bli nødt å betale tilbake kjøpesummen 1200kr. I tillleg: Kjøper kan kanskje også kreve erstatning (dekningskjøp) for å kunne kjøpe en annen tilsvarende barnevogn. Siden feilen i dette tilfellet var utenfor selgers kontroll, så er det mulig erstatning vil bortfalle etter §27. Men §40, pkt 2 påpeker at om tingen allerede var mangelfull ved levering (?) så har kjøper likevel krav på erstatning. TLDR: Du må ihvertfall betale de 1200kr. Jeg har ikke nok erfaring med kjøpsloven for å mene om du må betale erstatning i tillegg.
×
×
 • Create New...