Jump to content

Axefjord

Medlemmer
 • Content Count

  1868
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

356 :)

About Axefjord

 • Birthday 02/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kanskje ikke bruk ordet "tilstandsrapport", men be om dokumentasjon på tilstanden da du flyttet inn. Tilstandsrapport er vel et kjent begrep om en rapport man lager for boligsalg.
 2. Se f.eks her: https://boligmentoren.no/ma-tale-slitasje-pa-utleieboligen/ Det virker som utleier har bevisbyrden. Det vil si at de må ha dokumentasjon på tilstanden da du flyttet inn. Igjen, du må be om dokumentasjonen på leilighetens tilstand da du flyttet inn. De kan ikke anta at den var strøken da du flyttet inn.
 3. Jeg er usikker på det juridiske, men jeg ville bedt om å få se tilstandsdokumentasjonen fra da du flyttet inn. Om den ikke finnes, eller om det ikke er notert noen mangler ved innflytting, så ville jeg ikke gitt meg. Hvor lenge har du leid da? Såvidt jeg husker, så er leier pliktig til å holde leiligheten i "samme stand". Dvs, om du har leid lenge, så burde du fikset eller byttet ut det du har "slitt ut". (Til andre som skal leie: Ta en video av leiligheten før man flytter inn. Den kan være mye verdt når man flytter ut igjen.)
 4. Beklager, jeg er ikke spesielt kyndig på det. Jeg kjøpte nettopp min egen pc (amd 3600 + 2070super). Da fant jeg at jeg måtte ha minimum 550w, helst 650w. Jeg skulle tro du fint kan gå ned til 550W. En god 550W er vel ca tusenlappen?
 5. Ser fin ut den,og den ville funke fint til formålet. Jeg har et par forslag da. En del folk har hatt driver problemer med amd skjermkort det siste halvåret, så kanskje et billig nvidia kort hadde vært sikrere. Jeg er usikker på hvor viktig gpu er i lightroom/photoshop, men jeg ville ikke gått mer opp i pris ihvertfall. Og om du evt får amd 3600 billigere, så tror jeg ikke de ekstra 100mhz'ene fra 3600x vil merkes. Jeg er storfornøyd med min 3600 til lightroom. Og til slutt, det er mulig jeg ville spart noen kroner på psu.
 6. Fordelen med å bygge selv er jo om en har spesielle krav til f.eks temperaturer, støy, mulighet for oppgraderinger etc. Til en som ikke har slike krav, så er det mye enklere med ferdigbygd. 5 års reklamasjonsrett er mye verdt! Det er noe knot å feilsøke og reklamere på enkeltdeler.
 7. Om kunden hadde reklamert, kunne kunden ha valgt hvem han/hun villle forholde seg til. I dette tilfellet har kunden brukt trygghetsavtale (altså ikke reklamasjon eller garanti). Da må kunden følge trygghetsavtalen. Men det må selvsagt elkjøp også. Jeg tipper enheten er blitt sendt inn fra elkjøp som garantisak istedet for trygghetsavtale,og at det derfor er gått i surr.
 8. Man tar vel saken til mekling i forbrukerrådet, så dom i forbrukerklageutvaget. Forliksråd er en annen sti å gå.
 9. Jeg kan skrive under på at elkjøp kan ta saker til forbrukerklageutvaget. Jeg har en sak med dem nå ang lånetelefon. Men er snakk om mange tusen da.
 10. Det har jo ikke noe å si om det står på elkjøps sider eller produsentens. Loven sier at produktet skal oppfylle det en har grunn til å forvente (uansett hvor forventningene kommer fra, men de må jo være fornuftig begrunnet). Om produsenten reklamerer for at tastaturet varer spesielt lenge, så er det et veldig godt argument hos forbrukerrådet. Prøv å si at du tar saken til forbrukerrådet om du ikke får reklamere på tastaturet innen 1 uke. Nevn også at du isåfall vil gjøre dekningskjøp og kreve forsinkelsesrenter siden kjøpsdato.
 11. Ser ut som sopp. Er vanlig med litt hos babyer, men vet ikke noe mer om det.
 12. Litt rart at de kjemper så mye i denne saken. Jeg hadde en tilsvarende sak, men der dekningskjøpet var ca 3-400kr dyrere enn cdon prisen. Med en del krangling fikk jeg mellomlegget.
 13. Huh, hadde samme problem mtp tapt anrop forrige måned. Det skjer ikke normalt sett, men kun en gang hos meg. Uten at jeg misser så mange telefoner, så jeg er usikker på om det fortsatt er et problem.
 14. Å kun vente 20min var nok en tabbe. At det først fungerte for så å ikke fungere er et dårlig tegn. Jeg vil tro at en kortslutning et sted har ødelagt noe elektronikk. Forresten, hva skal en med RGB-lys uansett?
 15. Vannskader er litt vanskelige og det er ikke alltids ting er mulig å fikse. Jeg antar dette er ei stund siden, siden du har prøvd å koble det til (tips, ikke koble til strøm på ting med vannskader, det kan ødelegge mer). Det kan være noen dråper igjen et eller annet sted. Legg tastaturet i sola en dag og se om det blir bedre. Normalt kan man skylle elektronikk i vann og så tørke det over flere dager. Men knappene i tastaturet tåler kanskje ikke vann eller elektronikk-rens (sprayboks). Så jeg ville først prøvd å tørke det ordentlig, og så prøvd igjen. Om det ikke fungerer, ta av tastene og skyll innsiden med vann. Tørk i en dag eller to, eller bruk f.eks ovn varmluft på ca 30 grader.
×
×
 • Create New...