Jump to content

Axefjord

Medlemmer
 • Content Count

  2230
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

505 :)

About Axefjord

 • Birthday 02/09/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har, som bo1e over, gått over til å bruke egen wifi-router. Dette har fungerert upåklagelig i 5-10 år nå. Jeg er temmelig godt fornøyd med en mellom-klasse asus router, jeg tror den heter rt-??86U ellerno. Innimellom, f.eks for 5 år siden da jeg flyttet, så prøver jeg å bruke wifi-routeren som "følger med" huset/internettet. Dette ender stort sett opp med å bli skrudd av og igjen erstattet av egen router pga ustabilitet og dårlig hastighet/ping, spesielt når flere enn 2-3 enheter er koblet til samtidig. Jeg har canal digital fiber / Telenor nå. Da byttet jeg bare ut routeren som fulgte med. Jeg er usikker på hvordan du må gjøre det med altibox.
 2. Angående kjøling, så må en slik løsning ikke bare kjøle ned rommet, men også fjerne ca 1kW som den forbruker selv. Jeg har noe tilsvarende selv (gulvstående, pris under halvparten) og det fungerer til nød, men det er mye bortkastet strøm og mye unødvendig støy. Til oppvarming burde den jo ha fungert, men kvaliteten er tydeligvis ikke god nok...
 3. Fra deltaco sine sider, så skal denne pluggen kunne håndtere maks 10A (ca 2300W). Når jeg søker opp varmtvannsberedere, så ligger flere på 3000w: https://www.megaflis.no/varme--klima/varmtvannsberedere/beredere/hoiax-titanium-express-eco-200-varmtvannsbereder https://www.megaflis.no/varme--klima/varmtvannsberedere/beredere/hoiax-titanium-eco-300-varmtvannsbereder Så ukritisk bruk av denne og lignende smartplugger til beredere er beviselig farlig. Vi har selv hatt flere svartsvidde strømuttak i fellesgarasje pga elbillading med schukoplugg, så det er ikke tvil om at schuko er uegnet ved langvarig stor effektbruk, selv om strømmen visstnok var begrenset til 10A via lader. Det er ikke direkte sammenlignbart, siden det er mer bevegelse og slitasje i billader-kontakten, men... Basert på det, så vil jeg påstå DSB pålegg om fastmonterte beredere er en god ide. Og at å koble noe imellom bereder og strømuttak (som ikke er dedikert for akkurat den bruken?) høres ut som en dårlig ide. Men det går jo stort sett greit da.
 4. Jeg har hørt om at man skal kunne legge en egnet metallplate oppå induksjonsovnen for å igjen kunne bruke alu-kjeler ol. oppå platen. Da kan du fortsette å bruke kjelen din.
 5. Ang inkasso, send epost-samtalen mellom deg og netonnet til inkassoselskapet som dokumentasjon og bestrid samtidig kravet. Dette er en nobrainer. Ang retur, så har netonnet "lagt igjen" et produkt hos deg, som ikke er ditt. Det er etisk riktig å si ifra, men det er heller ikke nødvendig at du skal bruke noe særlig tid på det. https://www.forbrukertilsynet.no/vi-jobber-med/netthandel/sporsmal-svar-netthandel
 6. Om en lager en facebook-konto uten gydlig informasjon utover epost/tlf, og lar være å bruke den utenom quest-headset'et, så vil en jo ikke gi fra seg noe særlig data? Om du misliker Facebook, så kan du logge inn midlertidig via pc, like-trykke en haug med tilfeldige annonser/annet, og på den måten lage støy i facebook-datasettene
 7. Flott at du tok bilder før innlevering. Laptopen skal selvsagt være i samme stand som da du leverte den, samt reparert selvsagt. Når det ikke skjer, så har butikken (via verkstedet) ikke oppfulgt sin plikt i forbindelse med paragraf 30 ved at avhjelp ikke har skjedd uten ulempe for deg. Feilene er såpass mange, og feilen i skjermen såpass alvorlig, at dette må avhjelpes av butikken. Om butikken bruker over 5-6 uker totalt fra da du klaget til butikken, så kan du heve kjøpet. Edit: minus tiden du har kunnet bruke produktet.
 8. Du kan miste garanti om du åpner den. For reklamasjon så mister du ikke reklamasjonsretten, med mindre du gjør noe galt. Men uansett kan verkstedet klage mye / lage kvalm om de oppdager at du har åpnet den. Typisk dårlig sammensetting mtp kjøling ja, definitivt en HW feil fra verkstedet sin side. Hvor lenge har du vært uten pc da? Ca 5-6 uker uten lånepc, så har du krav på å heve kjøpet. Et alternativ er å kjøpe noe fra elkjøp/power (gjerne demobrukt) og levere tilbake på fri-retur-ordningen, om det er mulig.
 9. Ehhh, nei... Om du skal "ta det på garanti" kan du ta det med importør/leverandør, og dette er forsåvidt naturlig å gjøre først, i de tilfeller feilen er dekket av leverandør/importør-garanti. Men om en skal reklamere, så skal det i utgangspunktet tas med siste salgsledd, i dette tilfellet mot en privatperson. Men om feilen var "til stede" (det var en mangel) da bilen ble solgt fra importør, så er det mulig å reklamere mot importør (min tolkning). Se kjøpsloven og forbr.kjøpsloven nedenfor: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1988-05-13-27#KAPITTEL_14 https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2002-06-21-34
 10. Det første som slår meg er at dette kan være et pirat-kort, altså et sd-kort med mindre kapasitet enn oppgitt, og der filer som legges på området som "ikke finnes" vil forsvinne når du flytter kortet fra en maskin til en annen. Har du kjøpt det fra en "ordentlig" butikk? Amazon har plenty av falske kort, uansett selger. Eller så er kortet skadet eller utslitt.
 11. Axefjord

  Elbil-tråden

  1. Det er forsatt betydelig dyrere for ingen reelle fordeler(?). 2. Det gir ingen gevinst av å lade utenfor rush-tid, noe som blir mer og mer viktig av miljøhensyn. 3. Det gir liten gevinst å bruke bilen mindre, igjen lite ønskelig fra et miljøperspektiv.
 12. https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/ferie/ Det ser ikke ut som arbeidstaker ensidig kan ta ut ferie. Slik som du har lagt fram saken, så kan arbeidsgiver kreve at arbeidstaker jobber ut oppsigelsestiden.
 13. Det er regler for hvor mye en kan "ødelegge" for en/noen, selv om mange flere vinner på det, selv om det er fellesområde. Det vil måtte avgjøres i hver sak, og er muligens avhengig av eieform. Det var en lignende sak her for et års tid siden. Jeg tipper argument vil være om det er mulig å skaffe parkeringsplasser på andre måter, hvor mye det ødelegger for styreleder, hvor nødvendig det er, etc. Jeg kan tenke meg at en økonomisk erstatning kan være aktuell. Det sagt, han har INGEN sak mot de som fremmer forslaget. En evt sak må rettes mot sameie/borettslaget/whatever som helhet, og kun etter det faktisk er vedtatt at det skal gjennomføres.
 14. Jeg mener å ha lest at reklamasjon mot banken ikke fungerer når man betaler via annen betalingstjeneste, feks vipps eller Paypal?
×
×
 • Create New...