Jump to content
suuhoo

PC som fryser tilfeldig. Oftest under spilling.

Recommended Posts

Hei

 

Sliter litt med at min PC fryser helt og må fysisk restarte den, altså trykke å holde inn knappen til den rebooter. 

 

Har lest litt rundt, å tenker at det kanskje kan være CPU eller PSU det er noe galt med.

 

Så langt har jeg:

- Kjørt memtest, hvor jeg ikke fikk feil.

- Clean install av windows.

- Prøvd forskjellige overklokkinger. Merker ikke noe forskskjell der. Akkurat nå er CPU ikke overklokket, kun Ram som er i XMP? De kjøer på 2400 MHz.

- Har sjekket at alle kontakter er ordentlig festet.

- Oppdatert BIOS, samt drivere.

 

Det kan virke som at frysing som oftest skjer når jeg recorder når jeg spiller. Dette både med Gefroce experience og OBS. Men den kan også fryse når jeg spiller uten å recorde.

 

Sist nå når den krasjet kjørte jeg HW monitor der dere får se info om PSU om det hjelper noe.

Nå når det krasjet så spilte jeg Firewatch mens jeg recordet med OBS. 

 

Link til bilde av HW monitor.

https://imgur.com/3qxjAX1

 

Det jeg har av PC deler ligger i signaturen, men ramser de også opp:

- PSU: EVGA Supernova 850 G2

- CPU: Intel 6600K

- Hovedkort: Asus Maximus Hero VIII

- GPU: Asus 1070 Strix

- SSD: 2x samsung 850 evo og en samsung 970 evo m2.

- Crucial DDR4 Ballistix 2400MHz

- Intel TS13X vannkjøling

 

Håper noen der ute har noen tips å komme med.

Er det noe mer informasjon dere trenger for å hjelpe er det bare å si i fra.

Edited by suuhoo

Share this post


Link to post

Har snoket litt på diverse hw forum, deriblant tomshardware - og synes at det kan tegne seg et mønster. For meg synes m2 SSD'en å være fellesnevner i flere tråder der OP opplever hang/crash.

 

Jeg ville ha anbefalt at du prødve å demontere denne, installere Windows på en annen lagringsenhet (ingen andre disk/ssd tilkoblet samtidig) og forsøkt å kjøre samme spill/program -kombinasjon over tid for å se om du fremdeles får samme feilen.

Share this post


Link to post

Takker for tilbakespill, men tror ikke det er min m2 SSD (men skal ikke være for sikker i det). Den ble kjøpt på black friday som var, og problemet startet lenge før det. Har sikkert hatt det slik i over 1 år. Når jeg fikk min m2 SSD brukte jeg den som OS disk (clean install), men i uka som var installerte jeg windows 10 på nytt igjen på en av mine 250gb SSD. 

Det skulle jeg nok fått med i førstepost.

 

Men tusen takk for at du tar deg tid til å svare :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hvor gammel er PSU-en / hvor mye er den brukt?

 

Hver eneste gang jeg har opplevd kræsj de siste årene har problemet alltid til slutt forsvunnet når jeg har installert ny PSU. To ganger har PSU-en vært mindre enn 2 år gammel. (Det var riktignok ikke skikkelige kvalitets-PSUer, but still ..)

Share this post


Link to post

PSU ble kjøpt 20.11.15. Har vel så si nesten vært i bruk daglig siden da.

Har en PSU liggende fra mine eldre PCer. En Cooler Master 600W Silent Pro. Var ikke noe feil med den mener jeg å huske. Skal prøve å montere den en dag jeg har litt tid til overs. 

 

Om det eventuelt er slik at alt blir bra nå når jeg tester den gamle PSUen, er det noe garanti/reklamasjon på den nye jeg har? Den ble kjøpt ny fra komplett. Eller er det noe man eventuelt tar direkte med evga?

 

Å takk for svar :)

Edited by suuhoo

Share this post


Link to post

Prøv med en og en rambrikke.

Det skal jeg prøve til helgen, eller når jeg får tid.

 

Test uten grafikkortet.

Det blir lit vanskelig i og med at det som oftest skjer under spilling. 

 

ta å kjør uten xmp... hvor mange sticks har du?

Har to ram brikker. Skal prøve en og en ram brikke uten xmp aktivert. 

 

Kan det være temperaturen på enten GPU'en eller CPU'en som forårsaker dette?

Tror ikke det. Har prøvd å følge med på temperatur i HW monitor. Temperaturene holder seg som regel under spilling rundt 65 grader. Både CPU og GPU. Sjekket nå sist under spilling i BF5.

 

Takk for alle tips så langt. Har litt forskjellig å prøve på nå fremover når jeg har tid. Skal komme tilbake med resultater etterhvert som jeg får prøvd ut de forskjellige tingene. 

Share this post


Link to post

Vil bare komme med en liten oppdatering.

 

Har nå prøvd med begge RAM brikkene 1 og 1. Har ikke opplevd noen krasj så langt. Men ska prøve noen timer til med spilling før jeg skal si at de er ok.

 

Har et spørsmål til. Om det viser seg at RAM brikkene er ok. Kan det være en feil på hovedkortet som gjør slik at det krasjer med 2 RAM brikker i?

Edited by suuhoo

Share this post


Link to post

Ny liten oppdatering.

PC fryste "endelig" med en rambrikke. Spilte rocket league da, med en kompis. Snakket i lag over skype. Har skiftet rambrikke, å skal prøve en god stund med den for å se om den blir og frys nå også.

Share this post


Link to post

Ny liten oppdatering.

PC fryste "endelig" med en rambrikke. Spilte rocket league da, med en kompis. Snakket i lag over skype. Har skiftet rambrikke, å skal prøve en god stund med den for å se om den blir og frys nå også.

Min erfaring er at det klikker ganske fort hvis det er minnebrikken som er problemet når du kun kjører med én brikke. Jeg tror ikke dette er problemet.

 

Har du sjekket om ledningene sitter godt i PSU-enden? Jeg slet med frysing hos meg, og da satt den ene PCIe kabelen løst i PSU. Faktisk samme PSU som deg.

Share this post


Link to post

Takk, for tips. Skal ta en ekstra god titt på alle kabler. Kanskje jeg skal begynne å gi opp kontroll av minnebrikkene da. Har fått en del timer spilling i løpet av natta, samt ettermiddagen i dag uten at det har krasjet.

Share this post


Link to post

Har sjekket kablene, å alt er der hvor det skal være. Satte i begge RAM brikkene nå i går, spilte knirkefritt i ganske mange timer nå fram til det krasjet akkurat nå. Har da hatt i begge ram brikkene i xmp (2400MHz). samt klokket cpu til 4,4 ghz på 3.5volt. Temperatur under gaming er rundt 70 grader da. Jeg vet ikke hvor jeg skal fortsette for å feilsøke dette. Kan det være PSU?

 

Edit: Streamet på twitch nå når det krasjet.

Edited by suuhoo

Share this post


Link to post

Har hatt samme problemet i en lengre periode. Har et GTX 1070 også, bare fra MSI.

 

Fikk låne et grafikkort av en venn, da ha jeg ingen problem etter byttet.

Sendte inn til selger, men de klarte ikke å finne noen feil, så det var rimelig interessant.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...