Jump to content

suuhoo

Medlemmer
 • Content Count

  1122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

220 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13483 profile views
 1. 1803,61 kWh . 7,44 øre/kWh = 134,11 kr. Dette er kun innkjøpspris. I tillegg er det netteleie: 1803,61 kWh . 23,60 øre/kWh = 425,66 øre ++ slik at totalbeløpet havner på kr.- 801,39
 2. Vil ikke stoppes opp når folk holder på slik https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8mAwV1/coronasmittet-gikk-paa-fest-fikk-20000-i-bot
 3. Problemet er at vi bruker sharepoint/teams? til å samskrive i dokumenter/oppgaver. Åpner så si alltid disse i office og redigerer fra skrivebordsappen. I skrivebordsappen bruker vi endnote til å håndtere kilder. Dette passer ikke overens med zotero eller mendeley det lille jeg har prøvd. Hadde jeg kun skrevet oppgaver alene hadde det ikke været noe problem vil jeg tro.
 4. Hvilken distro er det folk kjører her på forumet? Jeg selv bruker for det meste windows 10, men liker å prøve meg på linux i blant. De siste gangene har det vært pop_os og manjaro. Prøvde meg også på fedora, men sleit veldig med å få det til å fungere ved bruk av skjermkort (nvidia). Har vært fornøyd med både pop_os og manjaro. Liker manjaro pga. at man alltid har tilgang på de nyeste programmene der, men er litt uvant med de komandoene man bruker i terminalen til å oppdatere osv. Har vurdert å prøve debian sid? (den ustabile varienaten), men ut i fra det jeg klarer å lese så er det litt pjusk for å få nvidia til å fungere ordentlig i debian også. Noen som har erfaring med det? Blir jo mer og mer aktuelt å gå over til Linux etterhvert som flere og flere spill fungerer der. Men bruker også maskinen til skole og der må jeg bruke office og endnote. Vet om libreoffice og mendeley/zotero, men vi skriver ofte oppgaver i lag i samme dokument og da går det ikke. Samt at det er et par spill jeg spiller som er avhengig av windows.
 5. Takk, da skal jeg kjøpe ny switch etterhvert når jeg har litt bedre tid
 6. Hei Har i dag fiber inn til huset. Fra fiberboksen (modemet?) har jeg en kabel inn til min egen router (asus rt-ac66u) som jeg bruker til både wifi å mine kablete enheter. Den ene kabelen fra routern går på utsiden av huset og inn til et annet rom på andre siden av huset, der har jeg en switch som derfra igjen går til receiver og min egen PC. Den andre kabelen fra routeren går til stue-pcen. Tenker nå å ordne kabel til tv og receiver nummer 2. Hadde vært høvelig med en switch bak tven også. Så det jeg egentlig lurer på er om selv om mange av enhetene er koblet på switcher, vil de se hverandre på hjemmenettverket som om de var koblet rett i min router? Har lagt ved et "fantastisk" skjema over hva jeg mener.
 7. Jeg vet i min husholdning så brukes det ca. 1x1.75l melk på 5 dager +-. Jeg vet av erfaring at som regel så er melka mer holdbar enn det datoen tilsvarer, men jeg plukker ikke melka som går u ti morgen om det er melk i hyllen under som går ut om fem dager. Hvorfor i all verden skal jeg som forbruker risikere å få melk som er dårlig i løpet av den perioden når jeg kan kjøpe melk som jeg vet hilder seg? Om jeg skal steke kjøttdeig en dag å vet at den blir brukt samme dag kan jeg fint kjøpe kjøttseig som "går ut i morgen", men gjør ikke det om den skal brukes seinere i uken. Hvorfor skal jeg som kunde (kanskje) straffes om jeg tar et produkt med dårligere holdbarhet? Alt til sin tid tenker jeg.
 8. 1. Det å få ukelønn tror jeg er veldig individuelt. Jeg selv fikk det ikke, men hadde faste oppgaver i huset som å vaske yttergang en gang i uka og selvfølgelig holde orden på mitt eget rom. 2. Min første telefon fikk jeg da jeg begynte i 8. klasse, da jeg egentlig trengte det pga. vi bodde et stykke utenfor "byen". Brukte den da til å ringe mine foreldre til å bli hentet hjem. Ved et uhell ble den ødelagt året etter, fikk ny da å. 3. Mine foreldre har bestandig finansiert mine hobbyer. Langrenn, skihopp, fotball og orientering. Hadde veldig lyst å begynne med motocross da jeg var liten, men det var det ikke økonomi til. Begynte først med det når jeg fikk egen inntekt. Selv om jeg aldri har fått ukelønn har jeg bestandig fått det jeg har hatt behov for, samt at vi fikk litt ekstra av og til som nytt spill til vår supernintendo. Hadde venner som fikk ukelønn, så det er nok veldig individuelt hvordan det gjøres. Er 30 år nå, så er sikkert mye som har forandret seg.
 9. Lite spørsmål rundt spectre og meltdown (eller hva det heter?) Har en 9900k. Har ikke fulgt så mye med rundt det som har skjedd. Er det slik at jeg blir å miste noe ytelse på min CPU eller må jeg faktisk foreta meg noe selv for at det skal skje?
 10. Om du skal kjøpe noe, så vil jeg anbefale å kjøpe noe av litt bedre kvalitet enn det billigste du får tak i. Er så irriterende med verktøy som går i stykker etter å ha brukt det en gang.
 11. Takker for svar begge to. Er lagt til i min handlekurv nå. Ventil i toppen av loopen skal det være plass til regner jeg med. Har et fractal design R6 kabinett, og tenker å sette den radiatoren i front. Da er det bare å lagre lista og vente på at riktig anledning skal by seg. Edit: Noreng postet mens jeg holdt på med min post. Har litt lyst på blank slange slik at jeg eventuelt kan bytte farge letter ved en senere anledning. Legger heller til en ekstra flaske konsentrat. Har ikke tegnet loopen, men takk for tips. Da får man jo lett sett hvordan man har tenkt seg at det skal være. Prøver først med en radiator, blir det for lite supplerer jeg heller med ekstra.
 12. Jeg har lenge tenkt å prøve meg på custom loop, da jeg synes det ser artig ut. Kommer ikke til å bygge det for for å få det mer stillegående eller mer ytelse, men mer bare for å prøve fordi jeg liker å tukle med PC'en. Gikk igjennom EK sin Custom Loop Configurator. Slengte med en god del deler fra den lista samt byttet ut og lagt til noe. Ut i fra det havnet jeg opp med denne handlelista på digitalimpuls.no Jeg tenker at i begynnelsen holder det med en radiator. Kan noen kjapt se over handlelisten å se om den ser grei ut? Noe som mangler eller noe jeg ikke trenger? Eventuelt noe dere ville endret på?
 13. Da har jeg fått svar fra komplett. Jeg får alle pengene mine tilbake for det jeg betalte for 1070 kortet. Vet ikke om de fant feil på kortet, eventuelt hva som var feil. Jeg er iallefall meget fornøyd med servicen de utfører der. I mellomtiden mens jeg har ventet på svar bestilite jeg meg ny PC (fra komplett). Gikk da for et 2070 kort. Men lurer på om jeg skal benytte meg av angreretten og heller bestille et 2080 kort. Føler 2070 fort kan bli litt i svakeste laget med 1440p skjerm. Har kun prøvd 2070 kortet over helgen (fikk det på torsdag i forrige uke).
 14. Ville bare si at skjermen er mottatt og jeg er kjempe fornøyd. Gleder meg bare til gtx 1070 kortet mitt kommer til bake fra komplett. Bruker mitt gamle gtx 770 kort. Går greit nok å spille med det, men kan blant annet ikke aktivere g-sync/freesync med dette kortet. Så er spent på hvordan det blir når jeg får mitt 1070 kort tilbake.
×
×
 • Create New...