Jump to content
heisann999

Ikke-voldelige spill?

Recommended Posts

Annonse

Sportspel er nemnt, i tillegg er det mange spel av typen simulator- og strategispel som er ikkje-voldelege.

 

I tillegg så er det forskjellige formar for vold, så det er vanskeleg å kome med anbefalingar utan å vite meir om kva du legg i ikkje-voldeleg PC-spel. Meiner du berre spel med realistisk vold som klassiske skytespel, eller vil også tegnefilmvold som Super Mario være rekna som voldelige for deg?

Følger du PEGI-definisjonen som har aldersgruppering på voldshandlinga, der det er 18 års grense for grove voldsskildringar, 16 år for vold med synleg blod, 12 års grense for vold utan blod eller som er satt i ein fantasiverden, og 7 års grense for vold som er ikkje-realistisk og lite detaljert?

Kva med spel som ikkje er grafisk voldelige, men som likevel omhandlar voldelege situasjonar som strategiske krigsspel der du kun ser brikker på eit spelbrett slik at volden er underforstått?

  • Like 3

Share this post


Link to post

Takk for alle forslag så langt! Jeg glemte å nevne at det må være et spill man kan spille med venner via nettet! (Men det er kanskje de dere har nevnt? Har ikke fått sjekket dem ut ennå...)

Share this post


Link to post

Fortnite og Minecraft er dessverre de jeg kommer på nå. Ellers kan det nevnes en rekke simulator spill, garrys mod (litt som Minecraft men litt forskjell), business tour som er monopol etc. Er mye å velge mellom.

Edited by flamethower1234

Share this post


Link to post

Man har jo Transport Tycoon, Sim Tower og disse gamle tidløse klassikerne hvor man bare bygger.

 

Settlers-serien er jo i grunnen voldelige, men det er ikke særlig grafisk, og det meste dreier seg om bygging og effektivisering. Det er derfor jeg liker strategispill best, for det er ofte ikke så mye grafisk vold.

Share this post


Link to post

Settlers er nevnt - enig i det. Flott spillserie. De kom nylig ut med "History edition" på Uplay også, som gjør at man kan spille over nett fra Settlers 3 og opp til siste, Settlers 7, via uplay.

 

Anno-serien er også verdt å ta med i vurderingen, lagd av samme utvikler som Settlers forøvrig. 1404 er min favoritt, og Anno 1800 lover godt! Trenger ikke benytte deg av makt og krig i det hele tatt - kun bygging, effektivisering og kos.

 

Factorio kan også nevnes - tror multiplayer der kan være artig. Samme greia som de øverste, bygg, effektiviser, og ha det gøy med det. Går helt fint an å spille uten aliens som angriper basen, ved å justere en innstilling før man starter.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...