Gå til innhold

Grensen på 350 kroner for netthandel fjernes!


Anbefalte innlegg

qwert skrev (1 minutt siden):

Jo, det er det faktisk.

Norge, Sverige, Danmark og Finland har en gammel multilateral skatteavtale som sier at MVA betalt i et av landene gjør at det ikke skal belastes MVA ved innførsel til de andre. Dette opprinnelig for å lette belastningen på grensestasjonene ved personlig handel over grensene. Gebyr for evt. tollbehandling slipper man dog ikke unna.

Fint om du henviser til den avtalen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ut som om hukommelsen var ullen.

Sitat

Overenskomst  om beskatning  av reisegods i reisendetrafikken  mellom  de nordiske  land [...] 26.  mars  1980
Overenskomsten fastslår  et  prinsipp  om  å oppnå en  harmonisering ved  beskatning av varer i de nordiske land, i tillegg til at det søkes å unngå dobbelt- og nullbeskatning  av varer.

Reisegods er vel nøkkelordet her. Eller at enkelte tidligere forståelser fra før netthandel ble en ting har blitt endret av moderne tider og andre avtaler alle land er forpliktet av.

Beklager avsporingen.

Lenke til kommentar
qwert skrev (17 timer siden):

Jo, det er det faktisk.

Norge, Sverige, Danmark og Finland har en gammel multilateral skatteavtale som sier at MVA betalt i et av landene gjør at det ikke skal belastes MVA ved innførsel til de andre.

Jeg kjenner forsåvidt til den ordningen, ja, men kjenner du til noe sted hvor det står at den også gjelder varer som innføres ved frakt/forsendelse, og ikke personlig grensepassering? (jeg prøvde å søke opp selve avtalen, men fant den ikke...)

Denne artikkelen skriver også "I systemet for reisegods må du betale momsen i minst ett av de nordiske landene, og er også tydelig på at når handelen overstiger den "tollfrie kvoten" (som var 5000kr når artikkelen ble skrevet, nå 6000kr), så regnes det norsk moms på hele kjøpesummen, selv om den inkluderer svensk/dansk/finsk moms. (imidlertid kan man forsøke å få den svenske momsen refundert fra butikken når man kan bevise å ha betalt den i Norge, men det er slett ikke noe butikken er nødt til...) Og ettersom det ikke lenger er noe tilsvarende fribeløp (det var som kjent på 200, deretter 350kr...) for netthandel, så...

https://www.dinside.no/okonomi/dobbel-moms-i-norden/62524911

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar
On 5/5/2020 at 6:37 PM, ilpostino said:

Bare fordi du har funnet noe der som funket ok så betyr det ikke at utsagnet ikke gjelder  alle andre. 

Brorparten av det jeg har kjøpt på Ebay har både fungert og hatt helt ok kvalitet. Man behøver ikke å kjøpe det verste av det verste som selges via Ebay da. Det er et fritt valg av produkter å velge mellom. Tror det teller en 300 forskjellige ordrer, så det.

Du virker psykt pessimistisk til Kina-varer.

Endret av G
Lenke til kommentar

Fikk en film i dag som ble bestilt tidlig i mars sånn at den skulle komme før 1/4.. Den kom altså i dag, sikkert posten som har hatt omsorgen i noen uker?
De hadde iallefall klistret på forenklet fortolling. Noe som betød at posten fikk i oppdrag å returnere den til avsender da jeg IKKE betaler så mye ekstra for en film som skulle vært levert før 1/4.. 
SYND at dette skal ødelegge for mulighetene til å få kjøpt filmer som ikke er å oppdrive her i landet! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (30 minutter siden):

Du virker psykt pessimistisk til Kina-varer.

Jeg er ikke så pessimistisk som det kanskje virker som. Jeg har handlet en del varer fra Kina selv men jeg står ved at der mye av det som selges fra Kina er dritt, både i forstand at det er dårlig kvalitet og kopi av det andre har laget.

Endret av ilpostino
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Toll.no "Fra 1. april gjelder også en overgangsordning med deklarasjonsfriktak for sendinger med verdi under 350 kroner inkludert frakt og forsikring fra nettbutikker / e-markedsplasser som ennå ikke er VOEC-registrerte."

Hva med overgangsordningen for varer under 350?

gjelder den ikke lengre? finner ikke noe info at den er opphørt?

Lenke til kommentar
6 minutes ago, ilpostino said:

Jeg er ikke så pessimistisk som det kanskje virker som. Jeg har handlet en del varer fra Kina selv men jeg står ved at der mye av det som selges fra Kina er ditt, både i forstand at det er dårlig kvalitet og kopi av det andre har laget.

Så dritten blir min?

Jeg har også mottatt enkelte varer som har vært litt under pari, men det er mer unntaket ihvertfall på det jeg har plukket meg ut. Og det er mye forskjellige ting kan jeg love deg. Brorparten har likevel vært helt brukendes, eller også holdt normal til svært høy kvalitet.

Lenke til kommentar

har ikke handlet på en stund, men slik jeg "og mange andre" tolker overgangsordningen av 1. april, gjelder den fortsatt.

NHO/Service og Handel "Som en overgangsordning vil i praksis 350-kronersgrensen bestå for sendinger fra utenlandske nettbutikker"

https://www.nhosh.no/bransjer/handel2/nyheter/2020/netthandel---hva-skjedde-1.-april/

hvis Posten har begynt kreve mva. og fortollingsgebyr på slike sendinger gjør de noe ulovlig, så vidt jeg kan forstå.

Det er først etter at Finansdepartementet har bestemt at overgangsordningen opphører, at de kan pålegge oss mva/fortollingsgebyr. Jeg finner ikke noe info om at overgangsordningen evt. er opphørt. (?)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Woff skrev (17 minutter siden):

Den kostet rundt 350,- da den ble bestilt, men kursen har jo endret seg betydelig siden den gangen. Hadde den blitt levert 'i tide' så hadde den gått greit igjennom.

 

det er derfor det er farlig å ligge å lurke tett oppunder 350

forandres kursen bare litt (opp), er du plutselig 2-3 kroner over. Da er det ingen bønn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...