Gå til innhold

Noen spørsmål rundt IKT-servicefag


Tardo

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skal mest sannsynlig starte IKT-servicefag til høsten. Har ikke fått stort mye informasjon rundt faget, utenom hva jeg har lest litt om på nett. Så viser det seg jo også å være et ganske vagt fag for akkurat hva man ender opp med å lære ut ifra lærere og læreplan. 
Er det noe jeg burde i så fall ta opp med at jeg vil lære, som kommer til nytte senere? 
Vil dette yrket gi meg muligheter som en freelancer? (drøm å være nogenlunde selvstendig i jobb markedet, og hadde som inntrykk IKT-servicefag kan gi det) 

Hvordan er jobb markedet? Hvor ender folk opp til slutt? 

Hva slags utdanning føler du at du sitter igjen med? (om du har tatt IKT-servicefag)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IKT-servicefag er en 'gateway' til IKT-lærling. Tviler på at det er noe særlig jobbmarked med kun ettårig IKT-linje som bakgrunn. Store forskjeller mellom lærlingplasser, men de fleste vil nok jobbe som 1.linjesupport, også trolig en stund etter lærlingtiden. 

Lenke til kommentar

Vil dette yrket gi meg muligheter som en freelancer? (drøm å være nogenlunde selvstendig i jobb markedet, og hadde som inntrykk IKT-servicefag kan gi det)

Mitt inntrykk er at folk IKT-servicefag på VGS ender opp med å drifte pcer og nettverk i en bedrift, skole eller lignende. Tror det er lite freelancemuligheter der, man har enten en serviceavtale med en leverandør eller egne ansatte.

 

Freelancer er vanligere innenfor utvikling og slikt.

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svarene! Fikk jeg mer informasjon rundt IKT-servicefag. Så, med en IKT utdanning så jobber jeg hovedsakelig kun med software og hjelper som nevnt skoler, bedrifter osv med dette. Ikke helt hva jeg så for meg. Har allerede gått studiespesialisering, så jeg har jo den påbygg delen egentlig. Så ved å velge IKT så trenger jeg kun å ha de tre fagene innenfor IKT. Interessen for data og å kunne drive med coding er noe jeg er interessert i, er det noe jeg kan gjøre for å ende mer opp med det? Eller er det en mulighet når man søker høyere utdanning? 

Lenke til kommentar

Jeg er ferdig som lærling i IKT-servicefag til sommeren. Jeg har flere bekjente som også nærmer seg ferdig. Det jeg har lært er at det er viktig å vise engasjement, tørre å si hva du vil lære mer om, ta drittoppgaver og møte opp på jobb. Jeg selv er blitt ansatt som driftsteknikker hos bedriften jeg er lærling hos. Så jeg kommer til å fortsette der etter endt læretid. Noen av mine bekjente sitter på support/kundeservice og andre på driftsavdelinger. Jeg er veldig fornøyd med valget mitt og trives med det jeg holder på med.

Der jeg er lærling er det nettverk med ett titallstusen sluttbrukere, hvor en har ansvaret for drift, vedlikehold og oppgraderinger av dette. Noe som går igjen i både min bedrift og de andre jeg kjenner som er lærlinger er at en ofte må pushe på at alt av læreplanmål blir fulgt.

Det virker veldig forskjellig hva en lærer hos de ulike bedriftene. Så en bør absolutt forhøre seg før en søker på lærlingplass hos ønsket bedrift.

En kan også komme inn på ingeniørutdanning via Y veien med fagbrev om dette er ønskelig etter endt læretid.

Endret av aloc-acoc
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F

 

Men fleste tar fagbrev eller går videre på høyskolen om de har mulighet.

 

Når man er ferdig med IKT servcefaget så har man tatt fagbrev så det er ikke noe man gjør hvis man har mulighet. Skal man gå videre til høyskole eller universitet må man ta påbygging. 

 

Finnes flere måter. Tre-semesterordning f.eks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...